There are no ads, please add some


Van de Beek: ‘Er zat geen pit en scherpte in. Gemis tweetal geen excuus’

Ajax moest woensdagavond thuis tegen PEC Zwolle alle zeilen bijzetten om duur puntverlies te voorkomen. Ajax had het zonder Hakim Ziyech en Frenkie de Jong bijzonder lastig in de Johan Cruijff ArenA. Volgens Van de Beek is de afwezigheid van de twee vaste basisklanten echter geen excuus voor de povere vertoning van Ajax.”Natuurlijk zijn dat belangrijke spelers voor ons. Het is zonde als ze er niet bij zijn, maar dat moeten we op kunnen vangen. Daar hebben we genoeg kwaliteit voor. De andere jongens die dan op het veld staan, zijn goed genoeg om dat op te vangen. Dat mag geen excuus zijn, maar de frisheid hadden we niet”, vindt de middenvelder.

“Er zat geen pit en scherpte in”, aldus Van de Beek voor de camera van Veronica Inside. “De frisheid ontbrak. Uiteindelijk winnen we lelijk, maar dat is ook wel eens lekker. De meesten waren gewoon niet fris, op een gegeven moment voel je dat. De voorgaande jaren wisten we dit soort wedstrijden bijna nooit te winnen. Nu doen we dat wel en dat geeft een goed gevoel.”

 


Gerelateerde posts

21 reacties

 1. FrankiC

  Gemis van een tweetal spelers moet opgevangen kunnen worden, maar als daarvoor in de plaats Labyad en Dolberg komen. Pffff…dan wordt het verschil wel erg groot.
  Maar zelfs dan…

  1. Prinsengracht

   Waren wel twee van de beste spelers. Die niet te vervangen zijn. Je zegt veel te laatste tijd. Maar lijkt soms alsof je gestopt bent met eerst nadenken voordat je typt. Kieft zou zeggen dat je “wel erg in jezelf bent gaan geloven” 😂😂😂

   1. FrankiC

    Je begint je als klasse oudste te profileren, Widi. Geen probleem, maar ik schrijf niet sneller dan ik denk, wat jij een beetje belerend suggereert.

    Ik snap dat we de kwaliteiten van Ziyech en De Jong niet kunnen evenaren met reservespelers of verschuivingen, maar het is in de ED prima op te vangen zonder averij op te lopen, maar dan moet je vooral niet met Labyat en Dolberg komen. Ik heb vooraf goeie alternatieven geventileerd.

    Kieft zijn uitspraak is wat mij betreft in dit geval meer op jou van toepassing…😉

   2. FrankiC

    Met Gravenberch zat je ook aardig mis. Speelde niet tegen PEC, maar gewoon met JA tegen Top Oss… mss té snel getypt 😇

 2. Zlatan4ever

  Fijn dat Donny dat opmerkt dat er geen pit in zat, hij was namelijk het lichtend voorbeeld daarvan. Donny is een van mijn favorieten maar gisteren liet hij en meerdere het behoorlijk afweten….met de titelrace gaande zou dit niet mogen gebeuren

 3. Mr Ajax

  Zondag maar weer helemaal opladen heren, want dan zijn ze er waarschijnlijk weer niet bij

  1. HURBIE

   Wat VD BEEK zegt hadden wij ook al gezien
   Maar dat krediet krijgen jullie
   Je kan niet altijd op je tenen lopen
   We hebben al zoveel moois van jullie gezien

   1. Charka53

    Daar heb je gelijk in HURBIE maar als ze niet hadden gewonnen dacht je er toch anders over , het was gewoon ruk wat ze lieten zien.

    1. HDfan

     Dan maar Sinkie erin naast Schone an ajb geen Labyad op 10. Op de flank kan eventueel nog maar nooit meer op 10!

 4. Ajax 1

  Ik zou zondag dan graag blind op het middenveld zien. Die is lekker bezig de laatste tijd. En dan wober achterin centraal met de ligt….o nee, wober is verkocht 🙈. Slechte move….

  1. HDfan

   Wel een rare move om mazra linksmidden te zetten trouwens, heeft hij nog nooit gestaan🙄

 5. Wenen 1995

  Ach, zo’n mindere wedstrijd kan gebeuren. Punten zijn iig binnen en de komende wedstijden winnend afsluiten. Op naar nr 34!

  1. -buitenkantje rechts-

   Dat kan en mag juist niet gebeuren in deze fase.. Elk punt en zelfs doelpunt is cruciaal.. Ik heb met kromme tenen gekeken afgelopen dinsdag.

 6. Donderbol

  Was spannend, maar dit houdt het wel spannend! Goed dat vd beek wel kritisch blijft. Gemis van dat tweetal is wel degelijk een excuus. Verwachtingen zijn ontzettend hoog op dit moment, maar we moeten niet vergeten dat elke club in nederland gebrand is om punten te pakken tegen onze club. Hetzelfde als wij tegen real.

 7. AJAXForever61

  Juist het middenveld was superzwak, Lasse, Donny en Labbekak helemaal slap! Donny lult er iets te makkelijk overheen!!! Inzet mannen en winnen!

 8. 1434

  Dit soort wedstrijden moet ten Hag de volgende dag minimaal 3 x laten zien. Gewoon verplicht kijken en telkens laten zien hoe zwak de inzet was. Dit doen bij iedere bagger wedstrijd. Daarna verplichte bosloop van 2 uur, vooral als het regent.

Reageren is niet mogelijk.