There are no ads, please add some


De Jong en Ziyech ontbreken mogelijk ook tegen AZ

Erik ten Hag weet nog niet of hij aanstaande zondag tijdens het uitduel tegen AZ weer kan beschikken over Frenkie de Jong en Hakim Ziyech. De twee vaste basiskrachten bleven woensdagavond wegens blessures aan de kant tegen PEC Zwolle (2-1). Ten Hag durft niet met zekerheid te zeggen dat het tweetal aan de aftrap kan verschijnen in Alkmaar. Op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd, hield de trainer een slag om de arm. Noussair Mazraoui hield enkelklachten over aan het duel met PEC, maar Ten Hag gaat ervan uit dat de rechtsback zondag kan spelen.

“Mazraoui heeft een tik op zijn enkel gekregen en bleef vandaag binnen”, aldus Ten Hag, die ook Dusan Tadic niet op het trainingsveld kon verwelkomen. De clubtopscorer had buikklachten, maar de trainer rekent erop dat de Serviër zondag in staat is om te spelen. “Ik verwacht dat het voor zondag wel oké zal zijn.” Over de inzetbaarheid van De Jong en Ziyech was Ten Hag minder uitgesproken. “Het ontwikkelt zich, we hebben er een verwachting bij, maar ik kan nu niet zeggen of ze zondag wel of niet aan de start zullen staan. De medische staf doet er alles aan om ze fit aan de streep te krijgen.”

De Jong zat voor een eventueel ‘noodscenario’ woensdagavond op de bank tegen PEC. “Hij kan spelen, maar mogelijkerwijs ook het probleem verergeren. We willen voorkomen dat hij verderop in het programma gaat uitvallen. Ik kan er nu geen garanties over geven”.

Gerelateerde posts

29 reacties

 1. vak411

  dat is wel een gemis zeg.. aan de andere kant als ze vol gas gaan moet je toch ook van AZ winnen zonder hun. had gister meer van o.a. vd beek en schöne verwacht. lukte hen niet om het team op sleeptouw te nemen. komende 2 potjes 6 punten dan zetten ze een hele grote stap richting de titel.

 2. Prinsengracht

  Die spelen wel. En dan lekker Hakim niet vriendschappelijk met Marokko en Frenkie alleen tegen Duitsland met Oranje. Nous ook niet naar Marokko. Ajax gaat voor nu.

 3. Iamsterdam2015

  Beter tegen AZ dan de week er op…. met de selectie van gister moet het zondag lukken maar dan wel zonder Dolberg. Sorry Dolberg fans maar het is klaar nu. Die enkelel keer dat hij magestraal tegen een bal loopt is voor een Ajax spits veel en veel te weinig.

  1. HURBIE

   Met de goeie instelling mag AZ geen probleem wezen
   Huntelaar en Lang erin
   Het billenmaatje Labyad van HAGGIE lekker thuislaten

   1. 1434

    Tegen Juventus Labyad op Ronaldo zetten. Dat geeft bij Ronaldo zoveel vraagtekens dat hij geen bal raakt.

 4. Zlatan4ever

  Het word zeer zwaar wie wij ook loten maar met de juiste reeds bewezen inzet kunnen wij het iedereen zeer lastig maken

    1. Moosie

     Als je steeds om 15 over 12 reageert gaan straks nog mensen denken dat je eigenlijk Nietmanen bent ik zou daar toch mee uitkijken 😂

 5. Mr Ajax

  De echte weken komen er nu aan, nu komen we erachter hoe breed onze selectie werkelijk is!

 6. Wenen 1995

  Dit Ajax zal winnen tegen AZ en tegen Pisvee. Als het moet, staan ze er. Dat is tevens mijn angst, want wat gebeurd er als het niet moet (lees: tegen de mindere ploegen)?

 7. -buitenkantje rechts-

  Zonder Hakim en Frenkie is de diepte en verrassing uit het spel.. Hoop toch echt dat ze spelen zondag..

 8. Charka53

  Dat is een minder goed vooruitzicht ik hoop dat Haggie de goede opstelling neer zet en de spelers met een betere instelling het veld betreden.

 9. AJAXForever61

  Labyad lekker op de bank zetten, geef Noa een echte kans, zeker beter dan liefje ( labyad) van TH !, Nous doorschuiven naar middenveld en Joel als back! En bidden🙏💪💪🏆🏆🏆❌❌❌

 10. Zlatan4ever

  Laby(rat) nooit meer opstellen.
  Hij speelt slecht en heeft daarnaast een “typische uitdrukking” op zijn gezicht die ook geen hoop geeft voor de toekomst. Zou hij niet blij zijn of is zo geboren ….

 11. Frip

  Oke dat is jammer en een gemis maar een goed herstel is gewenst voor de champions leaque want dan hebben we ze allebij hard nodig

 12. Forever nr14

  Zonder die 2 valt ie terug op hol maatje Labyad (C materiaal dus) en Dolberg die er helemaal niets meer van kan. Ik verwacht zonder het “basis team” en op basis van afgelopen woensdag puntverlies. Zie Donny en Lasse zonder Frenkie en Hakim niet de kar trekken, en al zeker niet van deze trainert.

  1. 1434

   Waarom toch altijd die belachelijke opmerking “holmaatje”. Geeft gebrek aan argumenten aan.

 13. 1434

  Frenkie zat op de bank voor een nood scenario. Dat was bij 1-1 niet het geval? Was hij bij 1-1 in de 85e minuut ingevallen?

 14. Jimmy1971

  Een optie is om beiden spelers 1 helft te laten spelen, dan heb je iig de hele wedstrijd een man erbij die het verschil kan maken!

Reageren is niet mogelijk.