De Visser nog niet overtuigd van Magallán: “Maar ze moeten hem wel de kans geven.”

Lisandro Magallán kwam begin dit jaar over van Boca Juniors naar Ajax en betaalde negen miljoen euro voor de verdediger. Bij zijn nieuwe werkgever is de Argentijn er nog niet in geslaagd om een basisplaats te veroveren al werkte ook blessureleed daar niet aan mee. Hij kwam vooralsnog eenmaal in actie namens Ajax in de Eredivisie tegen Feyenoord en werd toen enkele malen knullig weggezet door Robin van Persie. Hij speelde daarnaast ook tegen sc Heerenveen in de TOTO KNVB Beker. 

Piet de Visser kent de 25-jarige verdediger van zijn scoutingswerkzaamheden in Zuid-Amerika en hij vraagt zich af of Magallán wel in het spel dat Ajax wil spelen past: “Magallán is een heel sterke verdediger, maar hij zal echt een tandje beter moeten worden aan de bal. Dat wordt bij Ajax wel van hem gevraagd. Maar goed, dat is mogelijk, hè?”, aldus De Visser in gesprek met De Telegraaf.

De Visser ziet overeenkomsten met Alex, de centrale verdediger die hij vijftien jaar geleden via een huurconstructie met Chelsea bij PSV wist te krijgen: “Toen ik Alex in 2004 naar PSV bracht, zeiden ze na een paar trainingen: ’Piet wat heb je nou gedaan, man? Wat een logge olifant!’ Maar na drie maanden was hij de beste speler van PSV.” De Braziliaan groeide uiteindelijk uit tot een steunpilaar in Eindhoven en speelde 116 wedstrijden voor de Eindhovenaren. De Visser sluit niet uit dat Magallán een vergelijkbare ontwikkeling door gaat maken: “Ik ben er nog niet van overtuigd, maar ze moeten hem bij Ajax wel even de kans geven.”

Related posts

20 Comments

 1. FrankiC

  Vanavond Magallan rechtsback zetten en Mazra evt op het middenveld (Frenkie en Ziyech spelen tenslotte niet mee). Even in wedstrijden kijken wie Mazra het beste kan vervangen in de volgende CL wedstrijd. Dit lijkt mij een betere optie dan Veltman of Kristensen, maar we hebben Magallan nog te weining gezien om er een oordeel over te vellen.

  Ik las onlangs dat zijn linker-/chocoladebeen in 2 maanden Ajax meer verbeterd en getraind was dan in de afgelopen 10 jaar…. waarvan akte.

  1. nick-afca95

   Dus je zet dan je slechtste voetballer op rechtsback. Terwijl het spel van Ajax juist voetballende backs vraagt. Liever Veltman dan Magallan op rechtsback, die kan nog een fatsoenlijke pass geven. Magallan moet eerst even tot de zomer heel hard trainen en afentoe invallen als de stand het toelaat. Met een beetje mazel heb je dan volgend seizoen een sterke verdediger die een goeie pass kan geven naar iemand die wel echt kan voetballen. Zo lang die naar de goeie kleur is vind ik het prima.

   1. FrankiC

    Het moet in de CL eerst verdedigend op orde zijn. Ik weet ook niet wat Magallan kan, maar ga ervan uit dat de scouts dat wel weten en hem meer aan het werk hebben gezien dan wij. Tegen betere clubs lag het probleem verdedigend op rechtsachter. Nu kunnen we het testen en zien tegen PEC….

   2. FrankiC

    Juist omdat Mazra meevoetbalde tegen Bergwijn, Vinicius jr., Larson en Ribery was rechtsback de minste positie en waren dat zijn slechtste wedstrijden. Veltman is nog niet zover. Magallan zou dat moeten kunnen en anders moeten ze dat scoutings apparaat snel opdoeken.

    1. nick-afca95

     Vond mazraoui het goed doen hoor. Meestal zijn backs of verdedigend of aanvallend sterk. Nous is verdedigend redelijk en aanvallend sterk. Nico is een bijzonder geval omdat hij zowel verdedigend als aanvallend heel sterk is. Er zijn niet veel backs die dat kunnen. Echter vraagt het spel wat er word gespeeld bij Ajax om aanvallend sterke backs. Als je goed kijkt naar de wedstrijden zie je dat dat heel belangrijk is in het spel. Een back neerzetten die aanvallend kut is lijkt mij niet verstandig. En stel nou dat je toch schijt hebt aan het systeem dat er word gespeeld is het wel gewenst dat een back snel is. Ik wil niet negatief doen, maar Magallán vond ik redelijk traag…. jij geeft het voorbeeld over sterke buitenspelers en dat ze problemen veroorzaakte bij Nous. Die buitenspelers die jij noemt zijn wanneer ze enkel hun snelheid gebruiken zo voorbij een speler als Magallán. En ik kan je nu al vertellen dat de kans dat hij ze nog achterhaalt ongeveer 0 is

   3. Prinsengracht

    Eens met 95. Bovendien is Magallan geen rechtsback. Zou haast zeggen: hoe kom je er op Frankic?

    1. FrankiC

     Het is een rechtsbenige verdediger, zoals ook linksbenige CV in de regel prima uit de voeten kunnen op linksback (Blind Wöber Vertonghen etc), geldt dat andersom ook. Daarbij vind ik Veltman en Kristensen CL onwaardig en vond ik in de topwedstrijden Mazra de minste van de 11 (wel met 2 hele fijne doelpunten). Dat is gewoon mijn mening en daarover kunnen we van mening verschillen. Verder vind ik hem een verademing in de ED en als het om het voetballende gedeelte gaat.

     Ik ken Magallan onvoldoende maar tegen Heerenveen speelde hij goed. Als hij niet kan (mee)voetballen én langzaam zou zijn, dan hadden we hem toch niet gekocht lijkt mij, bij een club waar inschuiven verwacht wordt en je regelmatig veel ruimte in de rug hebt.
     Je kunt er tegen PEC ook Dest neer zetten, maar ik wil al iets zien waar we in de CL mee vooruit kunnen.. om te beginnen vanwege de schorsing van Mazra

     1. Spitzie

      Je zou het op zijn minst kunnen proberen, er moet toch een oplissing komen…

 2. Charka53

  Daar was ik al bang voor ik heb hem een keer zien spelen en mijn verwachtingen waren hoog maar van het temperament zoals Nico heb ik niets gezien dus even afwachten maar.

 3. a.p.

  laat hem nog maar even wennen en Nederlands leren, volgend seizoen zien we wel verder. Eerst kampioen worden

 4. Kovacs

  Ik heb een Argentijnse Boca-fan te logeren. Hij zegt dat Magellan bekend staat als een speler die ‘niet goed en niet slecht is’. Eerlijk gezegd was ook verbaasd toen ik hem tegen Feyenoord zag spelen. Log, traag. Maar Ten Hag had hem natuurlijk nog niet moeten opstellen. TH maakt wel vaker dat soort foutjes.. Overigens speelt Wöber regelmatig in de basis bij Sevilla..

  1. 1434

   Ik denk dat hij nog nooit het youtube filmpje heeft gezien op basis waarvan de aankoop is gedaan ?. Staan al zijn goede acties op en duurt zo’n anderhalve minuut.

Comments are closed.