‘De Ligt lijkt op weg naar FC Barcelona’

Matthijs de Ligt gaat Ajax aankomende zomer zo goed als zeker verlaten en zeer waarschijnlijk kan hij samen met Frenkie de Jong in het vliegtuig stappen. Volgens Catalunya Radio is FC Barcelona namelijk zeer concreet geworden voor de handtekening van De Ligt en wil het zeventig miljoen betalen voor de Ajacied. 

Naar verluidt houden familieleden, de Ajax-directie en sponsoren van De Ligt allemaal rekening met een transfer naar Barcelona aangezien de speler zelf zijn voorkeur voor de Catalaanse club heeft uitgesproken. Barcelona dat 86 miljoen wist neer te tellen voor De Jong zou ook nu weer flink in de buidel willen tasten om de selectie te versterken. Ajax zou inmiddels akkoord zijn gegaan met een transfersom van zeventig miljoen.

Related posts

35 Comments

 1. nick-afca95

  Zeventig miljoen is echt een lachertje voor zo’n talent. Hij is laatst nog verkozen tot golden boy! Hij is echt minstends 100miljoen waard

   1. AjaxKat

    70 miljoen vind ik bijna een belediging, moet ik zeggen! ‘t Is appels met peren vergelijken maar De Ligt is veel constanter geweest dit seizoen dan Frenkie. En hij lijkt wat verder in zijn ontwikkeling als prof dan Frenkie. Plus hij is aanvoerder. Nogmaals: 70 miljoen is bijna een belediging!

    1. Ajax 1

     70 miljoen een belediging…..daarmee tweede duurste ajacied ooit, by far. Balen als hij gaat maar dit is wel heel veel geld hoor mensen…..

     1. AjaxKat

      Kan wel zo wezen. De hoogte van de transfers tegenwoordig, daar moeten we Neymar en PSG dankbaar voor zijn, maar gevoelsmatig vind ik elk bedrag voor De Ligt – mits lager dan Frenkie- bijna een belediging. Met de aangegeven redenen hierboven; hoe wil je dan als Barca zijnde een bedrag lager dan Frenkie rechtvaardigen voor De Ligt?

     2. JohnDoe77

      Hoe Barca rechtvaardigt dat zij voor een verdediger minder betalen als voor een middenvelder uit dezelfde competitie, zelfde team, zelfde leeftijdsklasse, zelfde ervaring? Volg jij professioneel voetbal wel? Nog niet zo lang geleden was Van Dijk met ca 80mln de duurste verdediger ter wereld. Die speelde al een paar jaar de sterren van de hemel in Engeland, tegen Chelsea, Man City etc. Niet tegen Fortuna, Emme of De Graafschap…. verdedigers zijn gemiddeld een stuk goedkoper als middenvelders (gemiddeld, dus bij gelijk talent, ervaring, etc). Dat zou je wel moeten weten lijkt mij.

  1. Yor2002

   Ik vind 70 miljoen ook weinig maar verdedigers zijn nou eenmaal minder duur dan aanvallers en middenvelders.

  2. JohnDoe77

   Volkome logische beslissing van Barca en een prima deal voor Ajax. Minstens 100mln klinkt lekker populair en je krijgt er duimpjes mee, maar dit bedrag voor een speler uit de Nederlandse competitie, een verdediger zelfs, is echt een goed bedrag. Dat kan 100mln zijn als hij een paar jaar in een grote competitie bij een middenmoter zou hebben gespeeld, ala Van Dijk.

  3. FrankiC

   Blijft een verdediger!
   En voor doelwachters liggen de prijzen nog lager, zo werkt dat.
   En nu niemand meer eruit.

 2. Dagrump

  Echt te gek voor De Ligt mocht hij naar Barca vertrekken. Maar zou het echt echt jammer vinden. En vind maar eens een cv van deze klasse. Het is je gegund!

  1. Bakkie

   En op zich ook wel mooi voor Ajax-fans.. Wordt geweldig om Barca te kijken met De Ligt, Frenkie, Suarez en Messi. Maar liever zie ik Matthijs natuurlijk gewoon in A’dam

 3. Finidi

  Ruim 150 miljoen ! Eigenlijk niet te geloven voor 2 spelers haha waar gaat dat heen jongens? Gelukkig niet naar Madrid!!

 4. AJAXForever61

  70 miljoen, hij is pas 19 …. jaar! Succes Matthijs je mag gaan als je op zijn minst nog 2 prijzen binnenhaalt!

 5. Charka53

  Als Mathijs zelf graag wil zal de prijs niet snel meer oplopen nu maar hopen dat er meer gegadigden komen dat kan de prijs opdrijven .
  Zie nu waar we het over hebben , voetbal !
  Maar wat het ook oplevert ik vindt het jammer als Mathijs vertrekt maar ik gun hem van harte een mooie club en ja daar speelde hij nu toch ook.

 6. Forever nr14

  Kloot catalanen, man man voor dit mega talent moet je je schamen om dit bespottelijke bedrag te willen/proberen te betalen. Hoe is het toch mogelijk dat dit soort clubs het voetbal voor andere clubs/landen verzieken.
  Fair play, no way!
  Baal ervan dat Ajax straks weer opnieuw moet beginnen en dan met dit beleid, lopen we straks weer achter vieze kloot lampen aan. Jammer maar dit is de huidige wereld van het voetbal helaas.

 7. Forever nr14

  Als Ajax na dit seizoen mee wil blijven doen, motte ze de concurrentie voor zijn of stuk kopen! Als dit niet gebeurt, worden het lange prijsloze jaren.

 8. Iedereen heeft een mening

  €70/€75 miljoen lijkt mij toch iets aan de lage kant. Zou verwachten dat het rond de €100 miljoen zou liggen.

 9. -buitenkantje rechts-

  70 Milj voor een verdediger is een behoorlijk bedrag.. Misschien dat andere teams wel meer bieden, maar je hebt ook met de voorkeur vd speler te maken.. Had begrepen dat Barça nog wel een paar spelers moet verkopen en dat er behoorlijke competitie is voor de positie van de Ligt.

 10. Zlatan4ever

  Barca is (na Ajax) de beste club voor De Ligt. Uiteraard had het beter geweest als hij nog een seizoen zou blijven. Maar het is de “ Gentleman killer” toch van harte gegund.????✡️⚽️

 11. Frip

  Als dat waar is gaat er weer een topper weg op jonge leeftijd had hem liever nog een jaar bij ajax gezien

Comments are closed.