‘Ajax wil Heerenveen-verdediger Kik Pierie en kan Johnsen wellicht in ruildeal betrekken’

Volgens Voetbal International staat Kik Pierie van sc Heerenveen nadrukkelijk in de belangstelling van Ajax. Technisch directeur Marc Overmars is volgens het weekblad zeer gecharmeerd van de kwaliteiten van de achttienjarige verdediger, die in een eerder stadium al in verband werd gebracht met Ajax. Onlangs bood Ajax Pierie nog een snuffelstage aan in Amsterdam. Friesland nog vastligt tot medio 2020. Er zit de laatste maanden weinig schot in gesprekken voor contractverlening tussen Pierie en Heerenveen en de club zou daarom niet onwelwillend tegenover een zomers vertrek van de jongeling staan, aldus VI.

Ajax zou op zijn beurt Dennis Johnsen kunnen gebruiken om de vraagprijs voor Pierie wat naar beneden te krijgen. De Noorse aanvaller wordt sinds januari verhuurd aan Heerenveen, dat ook een optie tot koop heeft weten te bedingen. Als de Friezen tevreden zijn met de prestaties van Johnsen, kunnen de twee talenten aankomende zomer mogelijk de omgekeerde weg bewandelen.

Related posts

23 Comments

 1. De Ajacied

  Zou een versterking kunnen worden,
  Maar moet nog wel stappen maken
  ❌❌❌

   1. -buitenkantje rechts-

    Heerenveen zit in financieel zwaar weer.. Met name de sponsors lopen weg. Zeneli moest verkocht worden om de salarissen te kunnen blijven betalen. Deze zomer zullen Vlap en Pierie verkocht moeten worden om voort te kunnen blijven bestaan.
    Ik zie die ruildeal dan ook niet zo snel gebeuren, aangezien er gewoon cash moet binnen komen. Met Cees Roozemond als nieuw algemeen directeur moet alles weer goed komen.. Voorlopig strijkt hij clubiconen tegen de haren in en zijn de sponsors nog niet terug..
    Over de kwaliteiten van Pierie ben ik gematigd positief. Hij heeft potentie, maar zal echt moeten doorgroeien.. Op dit moment geen vervanger van Matthijs. Dan liever Fosu Mensah. Zou Lammers eens polsen voor een overgang naar Ajax.. Leuke spits.

    1. FrankiC

     Auwch, wat hebben we destijds toch misgegrepen door Haller niet te halen…
     (En nu loopt er volgens mij weer zo’n parel in de spits in de ED)

  1. JohnDoe77

   Prima strategie; goede talenten voor een aardige prijs ophalen en dan bij voorkeur in Nederland! Gewoon doen en kijken hoe hij zich ontwikkeld op een hoger niveau.

  2. JohnDoe77

   Moeten we -in deze lijn van talenten kopen en proberen- niet meteen die Vlap ook in het busje naar Amsterdam zetten?

  3. rickert

   Ik vind dat deze jongen een erg goede indruk maakt en al leiderschap laat zien op jonge leeftijd. Vorig jaar draaide hij misschien een beter seizoen in een stabiele defensie. Ik zie de fouten die in het spel zitten ook terugkomen uit de gebreken die de rest van de defensie momenteel in Heerenveen kent. Multifunctioneel inzetbaar en technisch begaafd. Ik noemde deze jongen anderhalf jaar geleden al, denk oprecht dat dit een groter succes gaat zijn dan een Schuurs.

 2. Ajax 1

  Kan het onvoldoende inschatten. Blijft toch moeilijk omdat er bij ajax meer verwacht wordt en ook de druk hoger is. Had gedacht dat schuurs de komende jaren zijn plek zou eisen, maar met aantrekken magellan en nu evt pierie is daar blijkbaar onvoldoende vertrouwen in?

 3. FrankiC

  Ik zie het vooralsnog niet in hem zitten, elke wedstrijd ‘n fout, noet meedogenloos, maar ….. 18 jaar en al 56 ED wedstrijden. Mag dus nog in JA (voor het ritme). Nog maar 1 jaar contract…

  1. Bakkie

   En een mooie ruil met Johnsen, zijn we daar ook gelijk vanaf. Want die zie ik het niet redden in Ajax 1

  1. FrankiC

   Oeps, was vorige nieuwsbericht.
   Ajax nodigde Pierie én Doan uit voor Ajax-Real na een gezamenlijk etentje. Pierie ging naar de wedstrijd maar Doan keek TV op zijn hotelkamer in Amsterdam…..

 4. nash1900

  Hij is nog kleiner dan Veltman……… AJAX wil toch structureel bij top 20 van Europa horen.dan heb je niks aan deze tuinkabouter…

  1. FrankiC

   Kik Pierie (1.85) is groter dan Veltman (1.82).

   Ik ben het wel eens met wat je daarna schrijft. Iedereen die nu gehaald wordt, moet in 2 jaren CL niveau aankunnen. Daar ligt de lat. Die heb je buiten Ajax volgens mij niet in Nederland (wellicht Angelino uitgezonderd.)

Comments are closed.