There are no ads, please add some


Ajax praat met FC Emmen-doelman Scherpen

Kjell Scherpen beleeft dit seizoen zijn grote doorbraak in de Eredivisie en dat levert de negentienjarige doelman van FC Emmen de nodige interesse op. Naast een Engelse club is de jonge keeper ook in beeld bij Ajax, zo weet het Dagblad van het Noorden maandagochtend te melden. Ajax zou al een informeel gesprek met de doelman achter de rug hebben, zo bevestigt Emmen-voorzitter Ronald Lubbers. Scherpen ligt momenteel nog tot medio 2020 vast aan De Oude Meerdijk, maar er zit weinig schot in de onderhandelingen. Mede vanwege privéomstandigheden, de broer van Scherpen overleed onlangs, is het nog niet tot een akkoord gekomen. Zaakwaarnemer Erwin Olde Riekerink sluit echter niet uit dat speler en club er alsnog uit gaan komen: “Of alles nog open ligt? Ja. Anders zou ik mezelf tegenspreken.”

Emmen-voorzitter Lubbers zegt nog niet zelf met een delegatie van Ajax om de tafel te hebben gezeten: “Maar als clubs zich melden voor spelers – en dat zijn er een aantal in Kjells geval – geven wij doorgaans toestemming om informeel met ze te praten. Een geïnteresseerde club wil tenslotte polsen of de speler in kwestie überhaupt open staat voor een overgang. We proberen het netjes te doen. Als je geen toestemming geeft, zou het ook gebeuren. Maar dan achter onze rug om”. Scherpen zou volgens bronnen van het Dagblad van het Noorden zelfs al een persoonlijk akkoord hebben bereikt met Ajax, waardoor hij nog een jaar bij Emmen zou kunnen spelen en dan de overstap kan maken naar Amsterdam. Zaakwaarnemer Olde Riekerink ontkent dat: “Kjell is negentien jaar is en nu al eerste keeper bij een eredivisionist. Hij doet het bovendien goed, dus het zou gek zijn als dat niet opvalt bij grotere clubs. Maar hij is absoluut niet rond met Ajax. Als ze Kjell willen overnemen, moeten ze bovendien eerst langs FC Emmen”, is hij duidelijk.

Ook Lubbers is zich niet bewust van een eventuele overeenkomst tussen zijn doelman en de huidige nummer twee van de Eredivisie. De voorzitter laat weten dat Emmen ‘zijn kaarten op tafel heeft gelegd’: “Wat mijn gevoel zegt? Er is nog geen gesprek geweest tussen Ajax en ons, dus ik kan er niets zinnigs over zeggen. Het bevreemdt mij zeer als Kjell al rond zou zijn met Ajax. Het is logisch dat hij de verhalen van grotere clubs wil aanhoren. Maar daarna moeten de clubs met elkaar in overleg gaan. Als dat niet gebeurt, verdient dat niet de schoonheidsprijs.”


Gerelateerde posts

21 reacties

 1. Wenen 1995

  Aantrekken! Je weet maar nooit waar Onana volgend jaar speelt. Anders is het een goede tweede keeper.

 2. HURBIE

  Wat is wijsheid
  Wat hij daar laat zien is hoopgevend
  Bij AJAX lopen maakt je alleen maar nog beter

 3. Bakkie

  “…moeten ze eerst langs FC Emmen” haha Ajax kan makkelijk heel FC Emmen kopen

 4. Bakkie

  Er liggen op die positie genoeg kansen bij Ajax, het perfecte moment voor een jonge Nederlandse doelman om de stap te wagen

 5. Zlatan4ever

  Hij heeft de lengte voor een goede keeper, maar goed genoeg voor Ajax ?
  Sorry maar absoluut niet !!!!

 6. Yor2002

  Halen als hij het tenminste niet erg vindt om tijdelijk 2de doelman te zijn in tegenstelling tot Van Leer.

 7. JohnDoe77

  Prima strategie; goede talenten voor een aardige prijs ophalen en dan bij voorkeur in Nederland! Gewoon doen en kijken hoe hij zich ontwikkeld op een hoger niveau.

 8. 1434

  Talenten alleen uit Nederland en uit het buitenland alleen de noodzakelijke ontbrekende bewezen toegevoegde waarde/ervaring die direct inzetbaar.

 9. Bigboss

  Onnana even vervangen is niet makkelijk waarvdatbwas het voor onnana ook niet met cillessen dus je moet ergens beginnen alleen zet het de twee keeprs die je nu hebt ook wel weer op een plek. Waarom heb je die overhaast gehaald dan in de winter. Had dan direct hem gehaald

 10. Zlatan4ever

  Hij is zeer onzeker op de lijn en ook met uitkomen. Ik hoop dat jij gelijk hebt maar ik zie het niet

 11. apeldoorn

  leuk jong, goede lengte maar dan heb je het wel gehad. totaaaaaal ongeschikt!!

  laten we pisvee naaien en die keeper van vvv halen, da’s een goeie!

Reageren is niet mogelijk.