Ajax wint eenvoudig van Fortuna Sittard (Incl. foto’s)

Alsof het een oefenpotje was, zo makkelijk speelde Ajax tegen de bezoekers uit Limburg. Voor de wedstrijd werden de doelpunten tegen Real Madrid nog uitgebreid op de grote schermen getoond en nog steeds klonken de bewonderende kreten door het stadion. Ajax speelde de eerste helft zeer gedreven liet het publiek flink genieten ook al speelden ze voor het gevoel op zestig procent. 

App-gebruikers: Bekijk ons fotoverslag via deze link op onze website AjaxFanzone.NL

Al binnen vijf minuten opende Ajax de score door een fout van de linksback van Fortuna. Hij kopte de bal voor de voeten van Dusan Tadic de met een geplaatst schot zijn zeventiende competitietreffer maakte (1-0). Fortuna bleef slordig spelen en dat leverde nog meer kansen voor Ajax op. Fortuna begon meer aan te vallen en Ajax liet dat gebeuren maar echt spannend werd het niet voor André Onana. Ajax bleef met speels gemak aanvallen en zo’n dertig minuten na de eerste treffer gaf De Jong Ziyech de bal, die naar de linkerflank geschoven was. Hij gaf een messcherpe voorzet vlak voor de goal die door de goed meegelopen David Neres bij de tweede paal binnen getikt werd (2-0). De bezoekers geloofden er niet meer in en lieten Ajax vrijuit spelen. Nico Tagliafico had zelfs de 3-0 kunnen binnenkoppen maar stond er niet helemaal goed voor waardoor zijn poging naast ging.

In de tweede helft kreeg Lasse Schöne weer speeltijd en dat ging ten koste van Frenkie de Jong. Ajax begon net als in de eerste helft weer gedreven en leverde binnen twee minuten al een grote kans op maar Neres wist de doelman niet te passeren. De 3-0 viel pas in de 63ste minuut: Tadic bediende Neres met een pass, die vervolgens mooi weg draaide en met links hard binnenschoot. De 4-0 hing ook al in de lucht want op een prachtige voorzet van Neres wist Kasper Dolberg op de paal te koppen. Op de uitbraak die daarna volgde wist Fortuna bijna te scoren maar André Onana, die niet veel te doen had, was toch scherp en wist mooi te redden. Ajax leek hierna de wedstrijd rustig uit te willen voetballen maar Kasper Dolberg kreeg het nog even op de heupen en brak uit. Hij zag dat Dusan Tadic mee gesprint was en onzelfzuchtig speelde hij de bal op Tadic die de 4-0 binnenschoof. Met dit resultaat heeft Ajax net als in 1967 in zes thuisduels op rij minimaal vier keer gescoord. Ajax benadert zelfs in de buurt van een andere beste prestatie. De club beëindigde het seizoen 1966/1967 met 122 doelpunten. Dat is nog steeds een record in de eredivisie.

Na de geweldige wedstrijd tegen Real Madrid wacht nu Fortuna Sittard

De F-side loopt al heel vroeg aardig vol

Lasse Schöne ontvangt van Van der Sar en Overmars een mooi schilderij omdat hij de buitenlander is met de meeste wedstrijden ooit in Ajax 1: ruim 272 nu.

Neres is op dreef en schiet hier de 2-0 binnen!

Neres, die juist deze week hoorde dat hij geselecteerd is voor het Braziliaanse elftal was sowieso goed op dreef

Tijd voor een feestje!

Hier slalomt hij opnieuw langs de Limburgse defensie

Ook Mazraoui bemoeide zich veelvuldig met de Ajax-aanval

Ziyech dreigt en loert op een schotkans

We kunnen tevreden zijn met een mooie en simpele 4-0 overwinning

Opstelling Ajax:  Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico (66. Sinkgraven); De Jong (46. Schöne), Ziyech (73. Labyad), Van de Beek; Neres, Dolberg, Tadic.

Opstelling Fortuna: Koselev; Mac-Intosch, Ninaj, Rodriguez, Pinto; Smeets, Balic, El Messaoudi, Diemers; Novakovich, Lamprou (74. Ciss).

Ajax -Fortuna Sittard 4-0 (2-0)

4.   Dusan Tadic 1-0
27. David Neres 2-0
63. David Neres 3-0
85. Dusan Tadic 4-0

 

Related posts

18 Comments

  1. vak411

   idd prima, niet te veel krachten verloren. belangrijke spelers een helft rust.. op naar woensdag. zondag Kaaz slachten en we zijn er klaar voor. op naar de dubbel! trots op.mn club

  2. HURBIE

   Idd Mr Ajax heerlijk en makkelijk
   Ze hoeven zich niet eens in te spannen, om makkelijk te winnen

   1. Zlatan4ever

    Hopefully the hunt goes on with The Hunter ! Ik dacht even dat Dolberg op de weg terug was maar na vandaag…..niet echt

 1. AJAXForever61

  Lekker boys!! Top! Off topic THE HUNTER HEEFT NET BIJGETEKEND MET ÉÉN JAAR! We hebben je nog hard nodig Klaas Jan is een echte Ajacied!!!!❌❌❌???

 2. Bert Betondorp

  Alweer een heerlijke wedstrijd, nu nog woensdag winnen en dan AZ
  En tenslotte psv en dan……1 punt BOVEN psv zou dat niet mooi zijn

 3. -buitenkantje rechts-

  Ik ben tevreden over het resultaat.. 4-0 na een CL wedstrijd is een goed resultaat.. Vind het jammer dat Ajax niet een half uur vol gas geeft en dan na 3-0 pas gaat
  Verder erger ik me steeds vaker en meer aan Dolberg.. speel dan maar zonder spits of zet Neres of Donny in de spits. Of laat Brobbey spelen.. KJH is ook beter. We hebben allemaal nog een paar wedstrijden in het seizoen Bosz nog in ons achterhoofd, maar ondertussen is dat al 2 jaar geleden. Zoveel geduld met een speler is belachelijk.. Helaass.. verkopen is het enige wat er op zit.
  Woensdag PEC.. Bekijk het per wedstrijd.. Iedere wedstrijd winnen en we zijn gewoon kampioen.

   1. HDfan

    Als Ziyech op 10 staat komt Dolberg beter tot zijn recht, anders inderdaad stroef en net niet….

 4. Charka53

  Het was inderdaad een oefen potje , gewoon gedaan wat ze moesten doen en dit blijven doen en de schaal is binnen.

Comments are closed.