There are no ads, please add some


Spaanse media fileren Real Madrid en loven poëtisch Ajax

De lichten van Estadio Santiago Bernabéu waren amper gedoofd of de Spaanse media hebben Real Madrid al gefileerd. Ajax wordt vol lof geprezen omdat het dinsdagavond Real Madrid pijnlijk uitschakelde in de Champions League. ‘Ajax onttroont Real Madrid’ zo luidt de kop van Marca. De krant omschrijft de wedstrijd van dinsdagavond ‘de slechtste avond ooit’. ‘Na meer dan duizend dagen regeren, heeft Ajax de kampioen vanaf het begin verpletterd met voetbal en overtuiging. Alles ging mis vanaf de kaart van Ramos in de eerste wedstrijd.’

Volgens Marca is er nu definitef een eind gekomen aan een tijdperk. ‘We zijn verplicht een hulde te brengen aan een groep legendarische spelers, die in het geheugen zullen blijven, vooral dankzij hun resultaten’, verwijst de krant naar de vier Champions League-overwinningen van Real in de laatste vijf jaar. ‘Maar elke regering heeft een einde. En dat einde werd ingeluid door het poëtische Ajax, de club die met totaalvoetbal ook al brak met de dictatuur van Britse clubs in de jaren zeventig. Een halve eeuw later breekt het jonge Ajax een dynastie met een jong en onbezonnen team, dat waarschijnlijk de Champions League niet zal winnen, maar wel zorgt voor vernieuwing in de competitie met hun vrolijke en energieke stijl. Ze zijn een voorbeeld, zelfs voor krachtigere clubs met een beter palmares, zoals FC Barcelona.’ Marca is vooral lovend over De Jong, die volgend jaar bij Barcelona speelt. ‘De Jong legde de bal zijn wil op. Wat een manier om de ruimtes te benutten’, klinkt het lovend.

La Vanguardia meldt dat Ajax een crisis heeft ontketend in de Spaanse hoofdstad. ‘Het was een bittere nacht voor Real Madrid. Dat kwam niet helemaal onverwacht, omdat de fans door de sterk teruglopende prestaties al een slecht voorgevoel hadden’, schrijft het medium. ‘Real is geëlimineerd door, met alle respect, een groep kinderen die net zo weinig ervaring als honger naar succes hebben. Ajax was het Ajax dat iedereen verwachtte. De ploeg had niks te verliezen en beet van zich af. (…) Ajax scoorde direct in de zesde minuut, toen Ziyech een grote fout van Kroos afstrafte. De tweede goal viel in de achttiende minuut, na een roulette van Tadic die Casemiro te machtig was, en de afronding van Neres. Tadic gaf een masterclass in Bernabeu. Vanaf dat moment volgde ramp op ramp voor Real. Het geluk dat de ploeg in Amsterdam had gehad, keerde zich tegen de ploeg. Varane en Bale raakten het houtwerk en Lucas Vazquez en Vinicius raakten geblesseerd.’

AS kondigt drie maanden van rouw aan. Het medium is lovend over Ajax, maar plaatst wel een kanttekening. ‘Het was een uitstekend Ajax, maar niet het geweldige Ajax van de jaren zeventig. Ajax staat niet eens bovenaan in een B-competitie en moest het al dertien jaar doen zonder de knock-outfase van de Champions League. Het zijn gegevens die de tragedie alleen maar groter maken’, zo gooit de krant nog wat zout in de Madrileense wonden.

Gerelateerde posts

42 reacties

 1. Zlatan4ever

  Spaanse media gaat nog woorden inslikken als Ajax met de cup met de grote oren er vandoor gaat. Deze “kinderen” gaan furore maken ! Bang !!

  1. JohnDoe77

   Even lekker de wedstrijd nog een keertje kijken. Hoe beter kun je de woensdag beginnen?

   1. HURBIE

    Je zou het haast denken JD77
    Is er dan toch meer tussen hemel en aarde😇😇😇😇

  2. De Nees

   1-4 voor Johan. St. Johan keek van boven en zag dat dit de juiste uitslag moest zijn. Die 1-4 is voor mij zei St. Johan tegen de engelbroeder naast hem en zo geschiede. Die intikkertjes mochten er niet in, Benzema moest uitglijden en Ziyech was voorbestemd over te schieten voor open doel.

 2. Melvis

  Ik ben na een paar uurtjes slapen al weer wakker, omdat ik nog steeds niet kan geloven wat ik gisterenavond heb gezien. Wat een heerlijke wedstrijd, trots op onze jongens💪🏻.
  WZAWZDB!

     1. Ajax 1

      Ja die rare boer met zijn gekke accent krijgt van mij een dik excuus. Vond het een vreemde keuze, maar hij zet de beste wedstrijd v deze eeuw neer van ons cluppie. Dus laten we dat accent dus maar koesteren.

 3. Ajax 1

  Maar ff serieus. Waar hebben we naar zitten kijken, ongelooflijk.

  Onana paar keer briljant.
  De Ligt als Ramos heersend (wat een sukkel die ramos met zijn gele kaart 😂)
  Blind een van de beteren op het veld (ja echt, toch?)
  Mazza soms lastig, maar wat een held om die bal binnen te houden. Laat zien hoe graag je wil.
  Nico als altijd sterk.
  Frenkie buitenaards en weer gebruikelijk slippertje om je hart ff aan te jagen.
  Schone, man man wat een vrije trap.
  Donny vd beek, jalalalalala, donny vd beek vd beek, donny vd beek.
  Ziyech bij vlagen briljant.
  Tadich absoluut man vd wedstrijd.
  Neres onvoorspelbaar, uitdagend, grillig. Zoals een buitenspeler moet zijn……

  Dat dus. Fuckin proud!!!

  1. Overdwars

   Geen speld tussen te krijgen. Kleine aanvulling: Donny zo ontzettend nuttig en veel vuile meters gemaakt. En ja, Blind was weer even de Blind van Ned-Spa. Pffff zo slecht geslapen van de euforie, maar alles waard!

   1. FrankiC

    Blind speelt altijd goed. Hij leek duir maar is zijn geld meer dan waard gebleken.

 4. Joodjuh

  Ik ben vandaag zo vrolijk zo vrolijk zo vrolijk. Ik ben behoorlijk vrolijk zo vrolijk was ik nooittttttt… 📢😌

  1. Ajax 1

   Geweldige tekening/foto net doorgestuurd gekregen met de beroemde foto van johan, de weg wijzend, met real madrid 14 ajax erop. Klassiek, ga deze in mijn kantoor hangen.

   1. Yindi02

    Alles viel op z’n plek gisteravond!! Echt heel erg goed. Ik bedenk me ook dat gisteravond veel van die Calimero supporters uit lampengat, handenwrijvend voor de tv zijn gaan zitten om “de afgang van ons Ajax” te bekijken. Wat kwamen ze bedrogen uit!! Hulde aan het team inclusief Haggie die het gelijk van de KNVB hebben onderstreept met deze fantastische prestatie. Het grote ongelijk van Gerbrands op de mat te leggen, in Madrid, notabene!!! Mooi van ten Hag dat hij dit gisteravond nog ff tussen neus en lippen door na de wedstrijd opmerkte.
    Blijft de vraag waarom er zo’n verschil is tussen het “Europese Ajax” en het Ajax in de eredivisie. Als ze hier in Nederland 80% spelen van wat we gisteravond hebben gezien, dan spelen ze de hele eredivisie overhoop, inclusief die lampjes uit Eindhoven. Het is toch moeilijk te bevatten dat we met 6-2 op de klote krijgen bij 010 en dan dit presteren in Madrid. Ik vind dat het voorlopig maar even stil moet zijn in Eindhoven!!! Als je simpelweg dit vergelijkt met wat die Calimero’s Europees hebben laten zien dan past enkel diep respect.

 5. Zlatan4ever

  Off topic: Jaap Stam trainer kakkerlakken ! Zou Jaap er geen zin meer in hebben ? 😈

  1. Wenen 1995

   Kwam Jaap tegen in de supermarkt en hij vertelde me dat tie een tijdje niets met voetbal te maken wil hebben……

 6. Iamsterdam2015

  Net als velen heb ik mij in het verleden negatief uitgelaten over TH. De wedstrijd bij psv, blamage bij feyenoord uit, heralces, heerenveen…. soms met rare wissels cq opstellingen. Maar na de laatste twee CL wedstrijden en de beker tegen feyenoord moet ik mijn drol inslikken. Kennelijk begrijpt hij toch stiekem wel wat er wordt gevraagd op dit niveau. Nee ik zet hem niet op een voetstuk maar hij is wel “ gestegen”. Nou aub deze lijn doorzetten en Ajax kampioen maken!! Trots op gisteravond, trots op de instelling en het geloof in kunnen

 7. a.p.

  wat een historische avond!!! Alle AJAXSUPPORTERS AJAXLEIDNG Van Harte Gefeliciteerd.

 8. a.p.

  vandaag op straat en in de winkels alleen maar blije mensen. zo iets maak je veel mee.

 9. -buitenkantje rechts-

  Geen mooier vermaak dan leedvermaak.. De calimero’s onder ons kunnen dus nu ook gerust zijn..
  De VAR zat dit keer mee..zoals hij in Amsterdam tegen zat. De scheids floot een uitstekende wedstrijd..
  Kijk tijdens de wedstrijd naar het vertoonde spel en niet naar de scheids..

  Genoten van dit Ajax! Kon af enige mijn ogen niet geloven.. Zo goed heb ik ze nog niet gezien..Geweldig!
  Was vooraf pessimistisch over de kansen, maar had beter moeten weten.. De 14e CL wedstrijd.. uitslag 1-4..
  Jopie zag dat het goed was.

 10. Ajax goden

  Ik kan het niet uit mijn hoofd krijgen, wat heb ik genoten, prachtig voetbal, real gewoon weg gespeeld met lef👍

 11. Sjaak Swart

  Zal kluivert niet zijn schoenen hebben op gevreten van spijt dat hij vertrokken is denk het wel.

 12. Iedereen heeft een mening

  Afgelopen dinsdag zag ik voor het eerst de €86 miljoen voor Frenkie de Jong terug. Nu heb ik het gevoel dat dit bedrag veel te laag was. 😖😖

Reageren is niet mogelijk.