Weergaloos Ajax speelt titelhouder Real Madrid van de mat: 1-4

Ajax heeft dinsdagavond gestunt door de kwartfinales van de Champions League te bereiken ten koste van Real Madrid. De ploeg van Erik ten Hag moest in Spanje een 1-2 nederlaag zien weg te poetsen die vorige maand in de Johan Cruijff ArenA werd geleden. Ajax imponeerde in Madrid, speelde de Madrilene volledig van de mat en wisten zich alsnog ten koste van de titelhouder voor de volgende ronde van het miljardenbal te plaatsen door een klinkende zege te boeken: 1-4.

Bekijk hier ons fotoverslag van deze historische wedstrijd!

Ten Hag koos er in Madrid voor de ‘Champions League opstelling’ dus met Dusan Tadic in de spits en Hakim Ziyech en David Neres op de flanken, waardoor onder anderen Kasper Dolberg op de bank moest plaatsnemen. Aan de kant van Real moesten Marcelo en Gareth Bale vanaf de zijlijn toekijken, terwijl Isco op de tribune zat. De verdediging van Real bestond uit Dani Carvajal, Raphaël Varane, Nacho en Sergio Reguilón, mede omdat Sergio Ramos geschorst was vanwege zijn ‘gepakte’gele kaart in de heenwedstrijd.

Het vooraf verwachte stormachtige begin van De Koninklijke bleef inderdaad niet uit. Lucas Vazquez gaf vanaf rechts voor en Raphael Varane mocht zomaar vrij inkoppen: slechts de lat hield een vroege achterstand tegen. De eerste aanval van Ajax was wel meteen raak. Dusan Tadic werd weggestuurd en vond de meegelopen Hakim Ziyech, die de bal met links kon binnenschieten: 0-1 in de 7e minuut. Het was precies waar de ploeg van Ten Hag naar op zoek was, een snelle voorsprong.

Na deze snelle openingstreffer ging Real op jacht naar de gelijkmaker, maar Ajax hield zich goed staande. Met kort combinatievoetbal probeerden de withemden zich een weg door het centrum te banen, maar telkens strandden ze. En dus gebeurde het aan de andere kant. Tadic slalomde zich langs vier man en vond met een prachtige steekpass David Neres. De Braziliaan liep doelman Thibaut Courtois voorbij en kreeg Bernabeu stil: 0-2 in de 18e minuut! Diezelfde Neres had de wedstrijd in de 21e minuut zelfs al kunnen beslissen. Ajax counterde weer vlijmscherp, maar zijn lob ging net naast. Real Madrid oogde – vooral in de omschakeling – zeer kwetsbaar, maar toch kreeg ook de equipe van Solari kansen. Het schot van Vazquez eindigde echter op de vuisten van André Onana.

Nadat Vazquez en Vinicius Jr geblesseerd het strijdtoneel moesten verlaten kwamen Bale en Asensio als vervangers binnen de lijnen. Ondertussen moest Real en dan met name Courtois handelend optreden bij een schot van de zeer gedreven spelende Neres. Madrid was rijp voor de slacht. Toch sleepte Bale zich vlak voor rust langs Mazraoui, maar weer zat het aluminium de Madrilenen dwars. Daar kwam Ajax goed weg. De rust werd dan ook bereikt met een 0-2 tussenstand.

Na de theepauze zette Real meteen druk. Een poging van de ingevallen Marco Asensio eindigde net naast het Ajax-doel. Ondertussen gaf de geweldig spelende Tadic een briljante assist op Donny van de Beek, maar de middenvelder vond met links uit een moeilijke hoek Courtois. De Ajacieden kregen ruimte om te voetballen en zodoende kreeg Ziyech weer een schietkans. Tadic gaf Ajax even later wat het verdiende: hij maakte de 0-3. En hoe. Hij schoot de bal vanaf rand 16 fantastisch in de kruising. Vervolgens werd er echter vijf minuten gediscussieerd: was de bal van Mazraoui over de zijlijn of niet? De bal leek uit te zijn, maar leidsman Brych besloot de treffer na lang overleg met de VAR toch goed te keuren omdat niet zichtbaar was of de bal wel helemaal over de zijlijn was geweest.

Uiteindelijk was daar toch de bijna onvermijdelijke 1-3. Asensio schoot in de 68e minuut knap raak met links. Lasse Schöne maakte vervolgens aan alle twijfel een einde en liet zien hoe je een vrije trap moet nemen. Vanuit een uitermate moeilijke hoek verraste hij de grabbelende Courtois: 1-4. Het was de genadeklap. Ajax tikte de wedstrijd uit en Real was niet meer bij macht om nog iets te verzinnen. Voor Ajax wacht de kwartfinale!

Real Madrid – Ajax 1-4 (0-2)
7.  Hakim Ziyech 0-1
18. David Neres 0-2
62. Dusan Tadic 0-3
70. Marco Asensio 1-3
72. Lasse Schöne 1-4

Bijzonderheden: Rode kaart Nacho (90′)

Opstelling Real Madrid:
Courtois; Carvajal, Nacho, Varane, Reguilón; Modric, Casemiro, Kroos; Vázquez (29. Bale), Benzema, Vinícius (35. Asensio).

Opstelling Ajax:
Onana; Mazraoui (80. Veltman), De Ligt, Blind, Tagliafico; Schöne (73. De Wit), Van de Beek, De Jong; Ziyech, Tadic, Neres (73. Dolberg).

Related posts

39 Comments

  1. vak411

   nog in stadion… blijven nog dagje.. wat een gekkenhuis. Madrid.supp niet gehoord. Huntelaar Gestoord.. superrr.. morgen Valencia en terug naar Amsterdam.. poep op de stoep.. !!! wzawzdb

    1. vak411

     gaaf mannen! bedankt… wat een dag was dat.. krijg die smiley niet van m’n bek.

 1. Wenen 1995

  Ongelofelijk dit! 1-4 tegen RM en de manier waarop! JC zal enorm trots geweest zijn!!! Nu doorpakken, in NL en in Europa!

 2. Wijzijnajaxamsterdam

  Ajax was echt insane goed. Tegenover de tittelhouder van de laatste 3 jaar CL.

 3. De Nees

  D’r is er nog 1 die zich rot lacht vanavond: Ronaldo. Hoe onmisbaar is hij gebleken. ?

 4. John wijnen

  jongens ik ben trots op jullie gefeliciteerd met de prachtige overwinning op Real Madrid

 5. Charka53

  Wat een wedstrijd ongelooflijk dit smaakt naar meer gefeliciteerd allemaal.

 6. EugAjax

  Wat een kutbeleid hebben we toch gvd wat een kutbeleid hebben we toch………??.
  Spelers, staf en beleidsbepalers allemaal afgeschreven na Feyenoord en Heracles…
  Onana kostte ons twee punten, maar liet nu weer zijn ongelofelijke klasse zien. Mazra viel tegen, Veltman komt er aan (Bale meteen niet meer gezien), De Ligt altijd goed, Blind verketterd al bij aankoop gvd wat een slechte aankoop en veeeel te duur, Taglia altijd goed, Donny geen goede middenvelder brengt te weinig, maar gister OOK weer fantastisch, kijk naar zijn loopacties om ruimte te maken en zijn goals.
  Frenkie werd verketterd vanwege 86mln betaald door Barca, hij kon er niks meer van maar liet in De Kuip en Bernabeu zien dat het veruit het grootste talent is. Weergaloos. Schone kan niet mee te oud te traag, nou gister toevallig super en wat een magische 1-4. Ziyech veel kritiek op zijn balverlies, niet in de laatste plaats door mij, maar man man wat laat hij ook mooie dingen zien. Neres die kon al meteen bij oud vuil, miskoop en Ajax onwaardig, maar man man wat een klasbak in Europa. En dan de allergrootste van dit Ajax. TADIC de man zelfs daar veel kritiek op geweest, maar intussen op nummer 1 gedeeld van beste speler van Champions League……
  Man man wat een gigant en wat een eer dat hij voor ons wil spelen!!!!!!
  Dan Huntelaar even als man op bank benoemen. Velen zeiden niet halen want hij gaat stemming maken als hij op bank zit. Klopt maar hebben jullie gezien wat voor stemming gister ???? FANTASTSICH
  Ajax bedankt voor zeer mooie avond. GVD wat een kut beleid voeren jullie, maar GVD wat kan ik vaak genieten van jullie dit seizoen !!!!!

  En nu op naar silverware??⚽️⚽️.
  Sorry dat ik jullie te snel heb afgeschreven na nederlagen Feyenoord en Heracles.

  TROTS OP DEZE MOOIE CLUB. 1-4 wie zal er echt trots zijn (14!!!!!). Elftal met fantastsiche mix tussen ervaring en spelers eigen jeugd. Dit willen wel altijd zien Ajax.

  1. EugAjax

   O ja en Nederland terug oo koers voor rechtstreeks CL kwalificatie. Blijkt dat je dus niet voor die pisvlekken en kakkerlakken hoeft te juichen in Europa!
   Zoals altijd gezegd Ajax moet ten allen tijden zelfvoorzienend zijn en niet afhankelijk van die cry babies uit Eindhoven en Rotterdam ??

   1. Moosie

    Met zelfvoorzienend bedoel je dat je vrouw niet meer met je neukt en je nu alleen nog zelf met je pop bezig bent?
    En WTF doe je hier man flikker lekker op met je domme gelul zielige Jankerd.

  2. Indojood

   Gaap. En doe de groeten aan stille Dennis. Zonder hem zou het toch allemaal in elkaar storten, dooie.

   1. EugAjax

    He De Nees, met mij is alles goed! Wat een avond gisteren man. Dat kon zelfs van Eugelen niet bevroeden haha. Verder vermaak ik me tegenwoordig op Showtime en VI. Op laatste forum even die knakkers uit Eindhoven en Rotterdam stangen ??. Een nadeel ik mis de Nees aanpak ?.

    In voorbereiding op tweeluik Ajax tegen Real heb ik Real – Ajax uit 1973 en uit van Gaal tijdperk helemaal terug gekeken. Om lekker in stemming te komen. Ik kon niet denken deze wedstrijd bijkans nog legendarsicher zou worden. Ik las dat jij ergens even je gram ging halen bij die sukkel Ramos. Helemaal terecht wat is dat voor een minkukel gebleken. Eerlijk gezegd wel een topverdediger in alle facetten van het voetbal, soms op zijn Neessies hahaha. Maar te groot arrogante houding en lekker afgestraft.

    Ik lees zo nu en dan de commentaren zoals die van jou en anderen die ik goed vind. En ga zo door pak ze bij de kloten als ze het verdienen ??

    1. Prinsengracht

     Heb je de mensen op AS en VI ook al voorgelogen? Hartoperaties? Poppen op de heg? VI is droevig. Maar op AS ga ik wel kijken de komende weken. Zodra ik je zie, confronteer ik je met je pop en je “overlijden”. Weten ze daar ook wie jij bent. lEUGenaar!

     1. EugAjax

      Ach jochie PG moet ook zijn zegje even stoer doen hahaha. Nog iemand bedreigt de laatste tijd hypocriet ? Maar ook jij groetjes uit Koudekerke en ik zie je op AS dan wel

     2. Prinsengracht

      In elk geval weet je dat je op dit forum nooit meer zomaar iets kunt posten. Je weet dat er meteen mensen zijn die verwijzen naar jouw fratsen. Ik begrijp nu dat je mij uitdaagt om dat op AS ook te doen. Je bent duidelijk wat dommer dan je vriend klitmanen. Die heeft eieren voor zijn geld gekozen na een waarschuwing. Die krijg jij nu ook.

     3. EugAjax

      Wist ik al PG, interesseert me niks. En nee ik daag je niet uit. Jij zegt zelf dat je op me gaat ‘jagen’ op AS……je doet maar. Juristen verdraaien vaker wel eens wat. Dus mas ben je echt een jurist. Nogmaals je zegt zelf al dat je “komende weken op AS gaat kijken om mij te zien en dan te confronteren” voor mijn bijdrage die jij ziet als uitdagen. Fijne avond PG.

Comments are closed.