Modric: ‘Het wordt een gevaarlijke wedstrijd; Ajax heeft niets te verliezen’

Na de 1-2-zege in Amsterdam belandde Real Madrid in een flinke dip. Van de vier wedstrijden gingen er drie verloren, waaronder thuisduels met aartsrivaal FC Barcelona in de beker (0-3) en in de competitie (0-1). Luka Modric is er dan ook helemaal nog niet gerust op dat Real makkelijk doorgaat ten koste van Ajax. De Spaanse grootmacht verdedigt in de achtste finales een 1-2-zege uit de heenwedstrijd. Modric verwacht een aanvallend Ajax.  “Ik heb een aantal wedstrijden van Ajax gezien en ze spelen uit en thuis op dezelfde manier. Daarom denk ik niet dat ze veel gaan veranderen. Ze zullen hierheen komen met hetzelfde plan als in de eerste wedstrijd”, aldus de Wereldvoetballer van het Jaar 2018 op een persconferentie.

In de Johan Cruijff ArenA speelde Ajax met name voor rust ijzersterk en werd Real continu onder druk gezet. Het leverde enkele grote kansen op en de openingstreffer van Nicolás Tagliafico werd door de VAR afgekeurd. Modric is er ondanks de 1-2-overwinning in de heenwedstrijd nog niet gerust op. “Het wordt een gevaarlijke wedstrijd tegen een jong team. Ajax heeft niets te verliezen, het zullen negentig zware minuten worden. Ze hebben heel veel talent, op verschillende posities. In de heenwedstrijd lieten ze zien getalenteerd en ambitieus te zijn en echte honger naar succes te hebben.”

Real moet het tegen Ajax zonder Sergio Ramos stellen. De aanvoerder is door de UEFA voor twee duels geschorst, nadat hij in Amsterdam een opzettelijke gele kaart pakte. “Het is jammer dat Sergio er niet bij is. Hij is een echte leider, maar we hebben genoeg spelers met ervaring die hem kunnen vervangen”, aldus Real-trainer Santiago Solari. Volgens de Argentijnse coach is het geen nadeel dat zijn ploeg zaterdag nog een zware ‘Clásico’ speelde, terwijl Ajax rust kreeg doordat de KNVB het duel met PEC Zwolle verplaatste. “Onze kalender is altijd vol met belangrijke wedstrijden. Dat is niets nieuws en de spelers zijn eraan gewend.”

Real Madrid-Ajax begint dinsdag om 21.00 uur en staat onder leiding van de Duitse arbiter Felix Brych.

Related posts

37 Comments

 1. AFCA my World

  Ik ben er ook absoluut niet gerust op, maar ben er natuurlijk wel weer bij ! Het zou zo mooi kunnen zijn. ⚽️

     1. FrankiC

      Je hoeft je hier niet te verantwoorden hoor, AFCA. Wat mij betreft krijg desnoods je rolletjes rang, pepermuntjes en stophoest vergoed!
      @joy

 2. -buitenkantje rechts-

  Ziyech net als Gerrie Mühren de bal even hoog houdend na de 1-4..

  1. Finidi

   Ja dat zou wel kicken zijn haha maar Modric schat het wel goed in denk ik, die trainer speelt weer de grote jongen dus wie weet…

  1. FrankiC

   @Bert62 Neem je ook genoegen met een gelijkspel na 2 wedstrijden Bert, een 1-2 dus?
   En dan in de verlenging eroverheen?

  2. Zlatan4ever

   Bert, met jouw voorspelling kan Ajax net zo goed thuis blijven.
   Beetje positiever graag ! Het word 1-2 en in de verlenging slaan wij toe …???

 3. Charka53

  Kruip maar n de underdog rol Modric je weet zelf ook dat de UEFA alles zal doen om Real door te laten gaan dat hebben we thuis ook gezien maar ik hoop dat je gelijk krijgt en wij de punten.

  1. Prinsengracht

   Pas maar op. Voor je het weet, wordt je door ene Frankic een complotdenker genoemd……

 4. AjaxKat

  Als je de analyse van LvG zag van de laatste Classico dan is er denk ik wel kans op een overwinning. Die Varane staat weleens te slapen achterin. Maar ja, je kan daar ook met 0-1 winnen dan ben je nog niet door. Erg opvallend trouwens dat onze eigen Marc Overmars schat dat Ajax 20% kans heeft door te gaan. Wel eerlijk, maar toch opvallend deze uitspraak.

  1. Prinsengracht

   Ik begrijp het optimisme dat bij velen lijkt te heersen niet zo. 20% is al een ruime schatting.

     1. FrankiC

      Moosie, Moosie, Moosie, ouwe sikkeneur.
      Je mag gerust trots zijn op jouw bijdragen van vanmorgen. Inhoudelijk dik voor elkaar. Ben je met je goeie been uit het verkeerde bed gestapt?

Comments are closed.