De Ligt: ‘Dan maar op een andere manier fans van Ajax in De Kuip’

Ajax plaatste zich woensdag immers voor de finale van de TOTO KNVB Beker, na een 0-3 zege bij aartsrivaal Feyenoord. “De ultieme revanche’, doelde De Ligt bij FOX Sports op de eerdere 6-2 nederlaag in de competitie. De Ligt is blij dat de fans van Ajax binnenkort eindelijk weer naar De Kuip kunnen en mogen. “Ik ben met drie dingen blij”, somde de aanvoerder van Ajax op. “De finale, de revanche en de supporters kunnen nu eindelijk naar de Kuip. Er waren natuurlijk geen supporters aanwezig en dat is jammer, want je doet het voor hen. Als het op deze manier niet kan, dan brengen we de fans maar op een andere manier naar De Kuip”, doelde De Ligt op de bekerfinale, die op 5 mei gespeeld wordt in het stadion van Feyenoord.

“Nu is het stil als je scoort. Ik hoop dat de volgende Klassieker met uitsupporters is”, benadrukte De Ligt, die met een rake kopbal uit een corner voor de 0-1 zorgde. Het was echter een onterechte hoekschop, daar Dusan Tadic de bal als laatste raakte. “Het maakt mij geen bal uit. Volgens mij knik ik hem aardig binnen. Ja, ik heb een hard hoofd. Hij ging door het net heen.”

Via Nicolás Tagliafico en Donny van de Beek liep Ajax uiteindelijk uit naar 0-3. Ajax kon de wedstrijd zodoende rustig uitspelen met in het achterhoofd de confrontatie met Real Madrid over zes dagen. Ajax zal, na de 1-2 thuisnederlaag tegen de Madrilenen, voor een klein wonder moeten zorgen in het Santiago Bernabéu om op drie fronten actief te blijven.

Related posts

31 Comments

  1. Wenen 1995

   Heb de wedstrijd in Spanje uiteraard niet gezien, maar ik lees dat de uitslag enigszins geflatteerd was. Maar wie weet kunnen we stunten, zou echt te gek zijn.

   1. Ajax 1

    Overigens iets anders…..op sommige beelden uit de kuip staat richard witschge lekker te lachen in de caracombe naar iedereen. Heerlijk. Hou die man lekker alleen voor de teamgeest de komende twintig jaar lekker bij het elftal. Topgozer.

  2. FrankiC

   RM ligt eruit in de beker en zijn nagenoeg kansloos in La Liga.
   Net zoals andere jaren kan RM zich concentreren op de CL. We weten hoe dat uitpakte. We zijn gewaarschuwd.

   1. Bakkie

    De CL blijft voor Real toch altijd het belangrijkste, dus daar heb je wel gelijk in FrankiC.
    Gelukkig zijn we toch al zwaar de underdog, dus hebben we weinig te verliezen

   2. De Nees

    Had gister na een kwartier ook 2-0 kunnen staan…Ajax moet niet als een dolle gaan aanvallen tegen RM, anders wordt het een pijnlijke avond met die linke gasten. Dat Barca daar wint zegt nul komma nul over Ajax’ kansen.

    1. FrankiC

     Precies @De Nees, met reserve aanvallen want die gasten staan ‘in 3 ballen’ en binnen 5 seconden in de omschakeling voor Onana. Iets wat wij overigens zelf niet kunnen en ook moeite hebben het te verdedigen.

 1. Arie

  Hoezo de kuip pisvee feyenooit om de jc Cruyff schaal was ook niet in de arena das de beker wedstrijd in Amsterdam.

   1. Ajax 1

    Ik denk dat je bedoeld dat als ajax de beker wint en kampioen wordt de jc schaal helemaal niet gespeeld hoeft te worden toch ??

 2. Iedereen heeft een mening

  Lekkere pot en ik blijf vadthouden aan mijn voorspelling. Real – Ajax 1-3

 3. AjaxKat

  Moet zeggen dat ik na de vorige klassieker en afgelopen zondag Vermeer best hoog had zitten. Maar je zag dat bij goal nr. 1 en 3 de bal praktisch recht op ‘m af komen en bij nr. 2 bleef ie staan. Best apart…

 4. AJAXForever61

  Heb er zelf ook vertrouwen in, Frenkie is op zijn oude niveau zal willen schitteren tegen de aartsrivaal van Barca en jongens als Zyech kunnen net dat extra brengen om zich in de kijker te spelen, kom maar op Madrid 1-3 voor onze club!’

 5. AJAXForever61

  Off topic: hoe is regelung voor de kaartverkoop van 5 mei? Hebben seizoenkaarthouders voorrang?

 6. Arie

  Nee nee niet welkom in 010 tijdens de halve finale dan ook daar geen finale anders een mooie gelegenheid op 5 mei nogmaals 010 te bevrijden en dit zal aboutaleb niet leuk vinden

 7. De Nees

  Revanche idd maar blijft wel pijnlijk dat je van dit slappe elftal toen verloor, 3 dure punten weggegooid.

 8. Sjaak Swart

  Raar verhaal eigenlijk van die burgemeester uit 010,geen Ajax supporters met een normale wedstrijd in de competitie geen supporters met de halve finale maar wel dadelijk 18.000 Ajax supporters in de badkuip met de finale,als de sukkels van de KNVB niks nutten nou ballen hadden zouden ze moeten zeggen of altijd uit supporters mee of helemaal niks in de badkuip geen finale daar maar in de jc arena opgelost met die zwakke 010 mentaliteit van zogenaamd niet lullen maar poetsen,trouwens die tijd is allang voorbij die generatie is dood en begraven de generatie van nu is liever lui dan moe en veel praten.

Comments are closed.