Blind: ‘Geen extra motivatie nodig voor duel tegen feyenoord’

Volgens Daley Blind hoeft er in de kleedkamer van Ajax de komende dagen geen briefje te hangen met ‘6-2’. Bijna een maand geleden verloor Ajax met die cijfers voor de competitie in De Kuip tegen de aartsrivaal. Komende woensdag keert Ajax terug in Rotterdam-Zuid, in het kader van de halve finale van de TOTO KNVB Beker. “Je hoeft ons niet extra te motiveren hoor”, aldus Blind in gesprek met het ANP.

“Wij willen ons in de halve finale van de beker heel graag revancheren in De Kuip.. Het is belangrijk dat wij daar nu wel duels gaan winnen. Pas daarna kunnen we laten zien dat we voetballend misschien wel beter zijn”, blikt Blind vooruit op het duel van woensdag. “We moeten daar met lef gaan voetballen en ook niets forceren in de duels. Dat gaat alleen maar kaarten kosten. We moeten gewoon doen waar we goed in zijn. Dan heb ik er wel vertrouwen in.” De afwezigheid van fans van Ajax in De Kuip wordt door Blind ten zeerste betreurd. “Dat geeft een andere sfeer. Je gaat bijvoorbeeld niet juichend naar een leeg uitvak. Het heeft allemaal wel lang genoeg geduurd nu”, luidt het oordeel van de Oranje-international. “Supporters van Ajax moeten naar Feyenoord en Den Haag kunnen, net zoals fans van die clubs bij ons welkom moeten zijn. De politie heeft alles goed onder controle en de straffen zijn hoog. Daarbij verdient iedereen na al die jaren wel weer een nieuwe kans om te laten zien dat het wel een beetje normaal kan”, zo oordeelt Blind, die zelf nog nooit de TOTO KNVB Beker won. Toen Ajax in 2010 voor het laatst de beker in de wacht sleepte, was de linkspoot verhuurd aan FC Groningen.

Related posts

17 Comments

 1. Charka53

  Geen extra motivatie nodig , dat hebben we kunnen zien bij de vorige wedstrijd tegen die kakkies , ze moeten op oorlog stand daar na toe omdat die kakkies tegen ons super gemotiveerd zijn.

  1. FrankiC

   Feijenoord piekt maar 1x per maand max, dat is wel duidelijk. En dat kruit hebben ze verschoten….

 2. Ajaxfoort

  Die motivatie moet er elke week zijn. Je hoeft maar 90 minuten te presteren voor dat geld. Dus dan mag de motivatie hoog zijn.

 3. Zlatan4ever

  Als Blind zelf het voorbeeld gaat geven “ door er boven op te zitten “ zal het wel goedkomen

 4. Cootje Adriaanse

  Heb veel vertrouwen in een overwinning voor Ajax. Echt even wat goed te maken daar.

 5. Forever nr14

  ?? hoor wie het zegt haha lachwekkend, juist hij trok zijn poot terug bij ieder duel, nou laat maar zien dan! Geloof er niet in, wij konden die lampen niet baas door ons tactisch wonderbrein, die kakkies deden het niet slecht daar!

Comments are closed.