Ajax richt pijlen op Fosu-Mensah als mogelijke vervanger De Ligt

Als Matthijs de Ligt bij Ajax vertrekt, ziet directeur spelersbeleid Marc Overmars in Timothy Fosu-Mensah een kandidaat als zijn opvolger, zo weet De Telegraaf vandaag te melden. Mensah staat momenteel onder contract bij Manchester United en komt op huurbasis uit voor Fulham.

De afgelopen periode flirtte Mensah meermaals met zijn oude club. Voorafgaand aan de voor Ajax desastreus verlopen Klassieker (6-2 nederlaag) plaatste hij bijvoorbeeld de drie Amsterdamse Andreaskruizen op zijn Twitteraccount. Op vragen van supporters of hij niet zou willen terugkeren naar Ajax antwoordde hij: ’Wie weet’. Fosu-Mensah speelde tussen 2006 en 2014 al in de jeugdopleiding van Ajax en heeft bij Manchester United nog een contract tot medio 2020.

Bron: De Telegraaf

Related posts

22 Comments

 1. Yor2002

  Prima speler komt denk niet op het niveau van De Ligt maar alsnog een prima verdediger. Samen met Perr Schuurs zou het een solid verdediging kunnen worden.

  1. Jimmy1971

   Halen! Veel betere en haalbare opties zijn er niet. Komt ook uit eigen opleiding wat een groot voordeel is!

  2. JohnDoe77

   Goede leeftijd, mooie ervaring opgedaan en voor hem een goede manier zich in drie jaar weer naar de topploegen in het buitenland te spelen!

 2. -buitenkantje rechts-

  Fosuh Mensah zit op een dood spoor in de PL.. Bij Fulham kwam hij er ook niet aan te pas.. Nu versneld weer terug bij Manchester waar hij ook geen speeltijd gaat krijgen. Ajax zou voor hem een lot uit de loterij zijn..
  Zeker ook een talentvolle verdediger die speeltijd nodig heeft. Je zou hem kunnen huren met optie tot koop. Eerst kijken wat hij kan brengen en of hij een aanwinst is.

 3. Prinsengracht

  Ik heb er wat moeite mee om een ex jeugdspeler die op veel te jonge leeftijd zomaar weg ging, terug te halen. Geen goed signaal naar de huidige jeugdspelers. Wie te vroeg vertrekt, is ook echt weg bij Ajax.

 4. ajaxpers

  Wie tw vroeg vertrekt, is ook echt weg bij Ajax?????
  Normaal reageer ik niet op andere reacties maar dit is TE belachelijk.

  1. -buitenkantje rechts-

   Ik begrijp de reactie van PG wel ajaxpers.. Als je meent op jonge leeftijd al weg te kunnen en je kiest voor het geld van de PL en het valt allemaal wat tegen, dan moet je niet menen zo maar weer terug te kunnen keren. Je hebt destijds bewust een keuze gemaakt bij Ajax weg te gaan, terwijl je nog niks met Ajax bereikt hebt. Geeft misschien ook een verkeerd signaal af naar andere jeugdspelers die denken weg te kunnen.
   Aan de andere kant moet je daar niet in blijven zitten als Ajax er beter van kan worden. Dat laatste weegt dan voor mij toch zwaarder..

 5. Ajax 1

  Lijkt me prima. Realistische optie en dan zijn er genoeg mogelijkheden van mensen die uit mogen vechten wie het eerste haalt. Alleen aldeweireld of vertonghen erbij zou nog wel lekker zijn.

 6. toonvs

  Daar gaan we weer weer een jeugdspeler. A.u.b koopt nu eens speler mat ballen die de ploeg op sleeptouw neemt als het niet loopt. Ze leren het nooit Overmars en consorten. Spelers als Davids, Neeskens, van Bommel Rijkaard Wouters enz,

 7. Ajax XXX

  Ik kan zijn persoonlijke historie niet maar als een speler uit een minder gesteld gezin komt kan ik de keuze om naar het buitenland om te cashen gaan begrijpen. Er kan nog veel misgaan (je komt toch kwaliteit te kort, zware blessure etc.) Gelukkig zelf pas een zware knieblessure op mijn 31ste en redelijk goed van hersteld maar zoiets kan ook op jonge leeftijd en van grote invloed zijn.

 8. Janneman16

  Is een goede speler maar volgens mij hadden ze met Wober al een hele goede in huis……

 9. fjonkman

  Fosu Mensah is nog steeds een talent, en voetballen kan ie ook erg goed, maar was hij niet een vleugelverdediger? Ik kan het me niet goed herinneren, maar hij was toch geen centrale verdediger? Weet iemand dat?

Comments are closed.