There are no ads, please add some


Ajax Onder-19 loot in Youth League uitduel tegen Olympique Lyon

Ajax Onder-19 moet in de achtste finale van de Youth League op bezoek bij Olympique Lyon, zo heeft de loting in het Zwitserse Nyon uitgewezen. Het duel in de laatste zestien van het Europese toernooi bestaat uit één wedstrijd en wordt afgewerkt op 12 of 13 maart. Indien Ajax de achtste finale tegen Lyon overleeft, is Hertha BSC of Barcelona in de kwartfinale de tegenstander. In Nyon werd direct de loting voor de rest van het toernooi verricht. Daardoor weet Ajax ook al wie men eventueel in de halve finale treft, indien er eventueel wordt afgerekend met Olympique Lyon en Barcelona of Hertha BSC. De Amsterdammers treffen dan Chelsea, Montpéllier, Dinamo Zagreb of Liverpool bij de laatste vier. De halve finales worden, evenals de eindstrijd, afgewerkt in het Zwitserse Nyon

De ploeg van trainer John Heitinga bereikte de laatste zestien van het Europese toernooi door in de groepsfase Benfica, Bayern München en AEK Athene voor te blijven. Ajax had evenveel punten als Benfica en Bayern, maar troefde beide clubs af op doelsaldo. Ajax won twee keer zeer ruim van AEK Athene (6-0 en 1-8), wat uiteindelijk dus een plaats in de volgende fase van het toernooi heeft opgeleverd.

Olympique Lyon bereikte de achtste finales door in een groep met TSG 1899 Hoffenheim, Manchester City en Shakhtar Donetsk als tweede te eindigen, achter de Duitsers. In de play-offs werd vervolgens met 0-2 afgerekend met het Tsjechische Sigma Olomouc.

Volledige loting Achtste finales:
Chelsea (Eng) – Montpéllier (Fra)
FC Midtjylland (Den) – Manchester United (Eng)
Dinamo Zagreb (Kro) – Liverpool (Eng)
Olympique Lyon (Fra) – Ajax
Barcelona (Spa) – Hertha BSC (Dui)
FC Porto (Por) – Tottenham Hotspur (Eng)
TSG 1899 Hoffenheim (Dui) – Dynamo Kiev (Oek)
Atlético Madrid (Spa) – Real Madrid (Spa)
Kwartfinales
Hertha BSC (Dui)/Barcelona (Spa) – Olympique Lyon (Fra)/Ajax
TSG 1899 Hoffenheim (Dui)/Dynamo Kiev (Oek) – Atlético Madrid (Spa)/Real Madrid (Spa)
FC Porto (Por)/Tottenham Hotspur (Eng) – FC Midtjylland (Den)/Manchester United (Eng)
Chelsea (Eng)/Montpéllier (Fra) – Dinamo Zagreb (Kro)/Liverpool (Eng)
Halve finales (worden afgewerkt in Nyon)
Winnaar kwartfinale 1 – winnaar kwartfinale 4
Winnaar kwartfinale 2 – winnaar kwartfinale 3

Gerelateerde posts

11 reacties

  1. a.p.

    ja dat is een mooie lijst, om ervaring voor onze Ajax-jeugd op te doen, en dan door te stromen naar Ajax 1

Reageren is niet mogelijk.