There are no ads, please add some


‘Ajax bood Ritsu Doan en Kik Pierie vorige week ’snuffelstage‘ aan’

FC Groningen middenvelder Ritsu Doan en Kik Pierie van sc Heerenveen waren aandachtig toeschouwer tijdens de eerste achtste finale in de Champions League tegen Real Madrid. Beiden bekeken het duel op uitnodiging van Ajax, zo meldt de Telegraaf. Doan was eerder ook al, eveneens op uitnodiging van Ajax, toeschouwer bij Ajax – Bayern München (3-3). Doan zou er op het laatste moment toch voor hebben gekozen het duel niet in het stadion maar in het Okura hotel, waar hij ook op uitnodiging van Ajax verbleef, te bekijken. Pierie zat vorige week woensdag wel in de thuishaven van Ajax, maar verzekert dat hij het duel ‘gewoon’ met zijn vriendin bezocht.

De Telegraaf, die de uitnodigingen als ‘een snuffelstage’ omschrijft, meldt dat Pierie dit ongetwijfeld vanwege de gevoeligheid van de visite heeft gezegd. “Een speler die me vandaag opviel, was Kik Pierie”, vertelt Kenneth Perez een maand geleden na het bekerduel tussen Ajax en sc Heerenveen. “Die is achttien jaar en is al bezig met het neerzetten van andere mensen op het veld. Dat vind ik goed. Achttien jaar oud! Het is natuurlijk makkelijk om mensen neer te zetten, maar ook in voetballend opzicht heeft hij een bepaalde hardheid die mij aanspreekt.”

Doan werd al eerder in verband gebracht met Ajax; zie eerdere berichten hieronder. Het contract van de Japanse aanvallende middenvelder bij FC Groningen loopt nog tot medio 2021. Het contract van Pierie met Heerenveen loopt volgend jaar zomer al ten einde. Clubs mogen voetballers voor hun achttiende maar voor maximaal drie jaar vastleggen en Heerenveen deed dat in september 2017.

Zie ook eerdere berichten:
18-02-2019: Elshoff: ‘Ajax is denk ik niet overtuigd van Doan’
13-12-2018: Doan voedt geruchtenstroom en bezoekt Ajax – Bayern
12-11-2018: ‘Doan genoemd als opvolger Ziyech bij Ajax
20-03-2018: ‘Ajax volgt Groningen-middenvelder Doan’

Gerelateerde posts

22 reacties

   1. Prinsengracht

    Wie staan ze in de weg dan? Wie klopt er hard op de deur van het Eerste? Ik kijk naar jong Ajax. En ik zie ze nog niet. Misschien Gravenberch en Brobbey in de loop van volgend seizoen. Hopelijk Unuvar in de tweede helft van dat seizoen. Er moeten dus spelers gekocht worden omdat er ook spelers zullen vertrekken.

    1. Ajax 1

     Unuvar volgend jaar al? Echt jong nog. Eens dat je die op een gegeven moment erbij kan halen, maar lekker inbrengen als het 3-0 is.

     Verder eens. De spoeling is verder best dun in jong en 019.

 1. Charka53

  Er zijn toch mensen voor om spelers te scouten laten we nu niet steeds reageren op wat ze in de praat programma’s een speler voor Ajax vinden.

  1. -buitenkantje rechts-

   Pierie is 1.85.. Veltman 1.82.
   Los daarvan vind ik hem meer talent hebben dan Velrman. (Nog) niet zover als de Ligt, maar hij heeft zeker potentie. Een verdediger die ook kan voetballen en een goed inzicht heeft.

  2. De Nees

   Was het Pirie niet die stond te slapen in de dying seconds en Pisvee 2-2 liet maken? Wet het niet met hem, lijkt me net te licht.

   1. -buitenkantje rechts-

    Scoorde ook de gelijkmaker tegen Ajax..
    Je moet spelers niet beoordelen op incidenten, maar over een langere periode. 18 jaar en al een echte leider in de defensie van Heerenveen.

   2. De Nees

    Da’s waar BR, maar ’tis niet persé dit incident overall vind ik hem geen killer. Europese potentie is ook een criterium, idem met Doan op zich redelijke voetballer, maar heb twijfels of ze verschil maken als het echt op aankomt. Pas 18 Pirie, liever eerst nog 3 jaar bewijzen voordat Ajax hem haalt dan betalen ze maar iets meer dan nu. Sinkgraven is een goed vb, 7 mln gekost en is het niet geworden maar krijgt geforceerd speelminuten om in de window te zetten, elftal gaat er nooit op vooruit is gebleken.

    1. Prinsengracht

     Volgens Bosz wordt Sinkgraven nog steeds wereldtop als linksback. Maar ik zie het niet…..

 2. nash1900

  Ja beide niet goed genoeg…..dat ge geil op die Kik Pierie snap ik ook niet…Blind is echt niet minder….. je moet wel een echte verdediger halen, met kracht lengte en snelheid, niet van dit niveau.

 3. Ajax XXX

  Doan heeft me de laatste wedstrijden wel overtuigd. Als ze die voor rond/onder de 10 kunnen krijgen dan altijd doen.

 4. fjonkman

  Van Pierie kun je nog wel een killer maken, hij heeft het op zich wel in zich. Tuurlijk is hij nog lang niet op het niveau van de Ligt, maar laten we eerlijk zijn.. wie is dat wel? Mathijs is echt een zeldzaam talent hoor. Die vervang je hoe dan ook niet zomaar. Ik had gehoopt dat Bakker ook zo een geweldenaar zou worden, maar die lijkt in de richting van de buitendeur te gaan. Wat hou je dan nog over?

Reageren is niet mogelijk.