‘Ajax in beroep tegen KNVB-antwoord rond halve finale beker’

Ajax gaat in beroep tegen het antwoord wat de KNVB heeft gegeven aangaande het beschikbaar stellen van uitkaarten voor de halve finale van de KNVB beker tegen Feyenoord. Ajax is van mening dat de KNVB zijn verantwoordelijkheid had moeten nemen.

Burgemeester Aboutaleb liet eerder weten dat wanneer de finale tussen Ajax en Feyenoord zou plaatsvinden dat er dan wel uitsupporters welkom waren geweest. Dat is een vreemde uitspraak want zo’n bekerfinale had de nodige politie-inzet gekost, aldus de burgemeester, maar dit was volgens hem wél gelukt. Ajax laat tevens weten dat de KNVB de richtlijnen niet heeft gevolgd en vrij makkelijk achter het besluit van Aboutaleb is gaan staan. Tevens hoort er een vooroverleg plaats te vinden voor elke wedstrijd. Dit is tot op heden niet met alle betrokken partijen gebeurd, ondanks dat dit een verplichting is volgens Artikel 10 Vooroverleg uit het Handboek Competitiezaken van de KNVB.

De halve finale van de KNVB Beker wordt volgende week woensdag afgewerkt en ondanks het beroep verwacht men niet dat er alsnog uitkaarten beschikbaar worden gesteld. Ajax, SV Ajax en AFCA Supportersclub stellen zo snel mogelijk verder in gesprek te willen met betrokken partijen om vanaf volgend seizoen weer uitsupporters toe te laten bij de Klassieker.

Bron: Ajaxlife

Related posts

36 Comments

 1. De Ajacied

  De KNVB heeft niet nagedacht en deze loting ook gemanupuleerd,
  Want een evt. Finale tussen Ajax en de Kakkies was dan waarschijnlijk een dubbele ontmoeting geweest,
  En ik vind dat ze dat nu ook over 2 wedstrijden moeten spelen
  ❌❌❌

    1. Amoebe

     Ga je dit bij elk respectloos stukje schrijven wat hier wordt achtergelaten??

     Je krijgt het druk!

     1. Bert Betondorp

      Kijk DAT vind ik nou TOF, FrankiC! Je schrjft iets doms, je wordt erop aangesproken en je geeft ruiterlijk toe “je hebt gekijk….” Klasse!

 2. RPC

  Knvb zegt dat dit voorafgaand aan de competitie de afspraken (zonder publiek) zijn gemaakt.
  Echter is dit géén competitiewedstrijd maar BEKER. wel toeschouwers als het de finale was geweest is het meest onzinnige argument dat er is. Er zijn nu nog 2 mogelijkheden nl óók geen Feyenoordsdupporters of 1x uit- en 1x thuis spelen. Wat er nu gebeurt is voordeel geven aan Feyenoord. Grote schande en zekee van de KNVB.

   1. AjaxKat

    Aankomend seizoen alle Klassiekers zonder publiek; uit of thuis. In een leeg stadion dus. Denk dat dat de enige manier is om de fanatici (vooral die kakkies!) duidelijk te maken dat ze eens normaal moeten doen. 1 seizoen als proef doen, denk dat iedereen dan wel schrikt van de oorverdovende stilte. Aangezien die diepe haat echt bij hun zit en in mindere mate bij ons denk ik dat dat beter is. Maar: 1 seizoen als proef.

 3. FrankiC

  KNVB met de billen bloot, altijd goed. Idd niet consequent van Aboutaleb om uitsupporters in een eventuele finale, die onmogelijk tot stand kan komen, wel welkom te heten. KNVB over de schreef om verplicht vooroverleg te negeren.

 4. Pantelic

  Logische reactie van AJAX e.d. Maar dan ook alleen om je gelijk te halen. De kaarten van het uitvoeren van, zijn toch al verkocht aan eigen supporters.

 5. Charka53

  De KNVB en de UEFA zijn beide mafiose instellingen waar wij en Ajax de dupe van zijn het wordt tijd voor het Europese strafhof zodat wij als gelijkwaardige mensen beoordeeld worden.

 6. AFCA my World

  Ik weet dat bij velen tegen het zere been word geschopt, maar ik zal erbij zijn ! Alleen juichen tegen de kakkies zou me weleens de kop kunnen kosten, het is duidelijk feyenooit moet een prijs halen bij het afscheid van van bronckhond ! Kampioenschap uit zicht dan moet het de beker zijn ! We worden door iedereen genaaid. De KNVB de UEFA het is allemaal voetbalmaffia ! ⚽️

  1. 1434

   Nee lul, niks zeer been. Zeg gewoon dat je er bij bent zonder verdere franje. Je flikt het nu eigenlijk gewoon weer door er zo apart de aandacht op te vestigen,

   1. 1434

    Trouwens een echte Ajax supporter gaat er met shirt en sjaal naar toe en juicht keihard bij een goal van Ajax. Anders ben je gewoon een mietje zonder ballen.

 7. Sjaak Swart

  De KNVB is net zo corrupt als de UEFA kijk maar naar de achtergronden waar deze heren vandaan komen,dat hele zooitje in zeist moet op de wip weg wezen deze waardelozen opvreters,mensen neer zetten met liefde voor de bal en het spelletje,zet er oud voetballers neer geen malloten die er niets van snappen,die lui weten niet eens dat een bal rond is optie der uit flikkeren de bezem door dat corrupte zooitje.⚽️ dit is een bal malloten van de knvb van niks.

 8. -buitenkantje rechts-

  KNVB maffia..net als de UEFA.. 1 pot nat..baantjes jagers en plucheplakkers..
  Daarom winnen we niks

 9. fjonkman

  De laatste keer dat er Ajax supporters in de Kuip waren, vloog het vuurwerk meteen het veld op. Hoe lullig het ook is voor de welwillende supporters, zolang dat soort randdebielen het stadion in weten te komen en er weer een teringzooi van maken, gaan er geen Ajax supporters mee als we uit moeten tegen feyenoord. Ieder jaar hebben we weer dezelfde discussie als er een uitwedstrijd tegen feyenoord aankomt, en het resultaat is toch altijd hetzelfde. En het jammere is.. we hebben het aan “onze eigen mede-supporters (lees: tuig)” te danken dat we niet welkom zijn…

Comments are closed.