‘Scheidsrechterswissel was op verzoek Real Madrid’

De Poolse arbiter Szymon Marciniak (foto) zou in eerste instantie de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Real Madrid fluiten, maar omdat die volgens de verklaring van de UEFA ‘geblesseerd / ziek’ was werd Damir Skomina aangesteld als scheidsrechter. Volgens commentator Jeroen Grueter was het geen blessure maar was er ook een telefoontje van ene F. Perez (Florentino Perez, voorzitter Real Madrid, red.) waarbij hij aangaf dat ze niet zo blij waren met de aanstelling van deze Poolse scheidsrechter. Plotseling was hij ineens geblesseerd en toen kregen we onze Sloveense vriend’, aldus Grueter tijdens de NOS Voetbalpodcast.

‘Dit verhaal heb ik gehoord van iemand die zeer bekend is met het Spaanse voetbal. Real Madrid zou gebeld hebben naar de UEFA met de mededeling dat het geen goed plan was om met deze scheidsrechter te spelen. UEFA-maffia? Zo zou je dat eventueel kunnen vertalen.’ Grueter zag ook dat Marciniak als VAR wel een enorme invloed had op de wedstrijd door het doelpunt van Nicolás Tagliafico af te keuren. ‘Het is een verhaal, ik heb er niet naast gezeten. Maar het is een opmerkelijke anekdote.’

Related posts

40 Comments

  1. FrankiC

   Complotdenken! Ik ben er niet goed in. Laatste keer dat ik er in meeging was 2011: de Dynamo Zagreb knipoog tegen Lyon. Daar was meer aan de hand.

   1. De Ajacied

    Wanneer komen deze verhalen eens echt goed aan het licht???
    En wanneer valt Real en deze maffia organisatie eens door de mand?
    Het riekt echt
    ❌❌❌

    1. FrankiC

     Uiteraard, maar het gaat toch om de UEFA (Fifa, KNVB) die er in mee gaat i.p.v. een onbehoorlijk voorstel te bestraffen.

     1. Wenen 1995

      In 1996 al genaaid door Juventus, nu wil RM ons naaien.. En wij maar denken dat de beste altijd wint….

 1. AFCA my World

  CORRUPTIE TEN TOP, natuurlijk mag Ajax niet winnen ! UEFA MAFFIA ! REAL SACKS ! Wij eisen een onderzoek ! ⚽️

 2. Wijzijnajaxamsterdam

  Onderzoek door wie ? het grote voetbal is al maffia van dag 1 . Te veel geld gaat er door heen.

  1. FrankiC

   Wij van wc-eend adviseren wc-eend en de slager keurt zijn eigen vlees. De ene hand wast de andere etc. Verspilde moeite dus.

 3. Wijzijnajaxamsterdam

  Als real dat zou hebben gedaan. Gelijk laagste comp spelen in spanje maar dat doen ze ook niet. Als je zulks doet om te vragen om een andere scheids dat is totaal niet fairplay

  1. AFCA_Leidschenveen

   Eerder dat het hele voetbal op zijn gaat ligt .. Vergeet niet dat de UEFA dan gehoor heeft gegeven aan het verzoek van Real .. En die moeten eigenlijk onafhankelijk zijn ..

 4. afcwil

  en dat mag gewoon van de uefa.als dat zo is real aanklagen.ajax door real eruit dit is echt schande

 5. dickst14

  Ik vond het al een vreemd verhaal. Die Pool is ziek en kan niet fluiten, maar vanaf zijn ziekbed kan hij wel de var zijn ???

 6. Ajax 1

  Inderdaad was het al een vreemd verhaal. Dit moet de Ajax directie aankaarten bij de uefa en een onafhankelijk onderzoek eisen.

 7. 1434

  Onderzoeken eisen op basis van één verhaal van iemand die het niet uit de eerste hand heeft. Vervolgens van de UEFA, de dader in wezen, eisen dat Real aangepakt wordt. Mensen hebben humor ??

  1. Yindi02

   Klucht! Win je nooit. Geld regeert. Zat er van begin af aan wel in. Een scheids die ziek is maar wel de VAR doet.
   Zou veel voldoening geven als Ajax ze alsnog uitschakelt maar ook daar hebben de arbiters al hun “instructies” gekregen.

 8. Sjaak Swart

  Kunnen ze doen Ajax maar dat helpt niet want dat hele clubje stinkt naar de misdaad al jaren lang is dit zo.Zal nooit veranderen als dat zo zou zijn dan word real gelijk gestraft om zijn grote schulden en dat zal nooit gebeuren dan gaat er een enorme beer put open daar hebben de honden geen brood van gegeten.Kijk maar simpel weg het vergevenen van WK en EK naar sommige landen,geld dat in maffia en vriendjes politiek,opdoeken de uefa en eigen club opstarten dat is het enige dat er zou kunnen gebeuren om dit testoppen.

 9. Sjaak Swart

  Kunnen ze doen Ajax maar dat helpt niet want dat hele clubje stinkt naar de misdaad al jaren lang is dit zo.Zal nooit veranderen als dat zo zou zijn dan word real gelijk gestraft om zijn grote schulden en dat zal nooit gebeuren dan gaat er een enorme beer put open daar hebben de honden geen brood van gegeten.Kijk maar simpel weg het vergevenen van WK en EK naar sommige landen,geld dat in maffia en vriendjes politiek,opdoeken de uefa een eigen club opstarten dat is het enige dat er zou kunnen gebeuren om dit testoppen.

 10. Iceman

  Ik mag het niet zeggen Maar als dit waar is. Wat een klootzakken zijn het ook Real en de UEFA gatver en dan lopen zeiken dat het altijd aan Ajax ligt of door Ajax komt maar ondertussen.

 11. Kapstein

  Wat een onzin zeg! De man zou Real niet bevallen, maar gaat wel beslissen via de VAR in het voordeel van Real? Dat geloof je toch niet? Nepnieuws!

  1. Yindi02

   Dit is nou eens geen nepnieuws. Als jij nog echt denkt dat dat wel zo is dan ben je wel redelijk naïef. Wake up, it’s the world we live in. Deal with it (or not).

   1. Yindi02

    Ga eens googlen en wordt wakker!!! Tenzij je in de droom van “fairplay” wilt blijven hangen.

 12. Joodjuh

  Zo is het voetbal geen reet meer aan. Ik blijf er ook bij als je de 1-0 van Ajax afkeurt moet je zeker de 1-2 afkeuren van Real. Maar zo gaat het dus tegenwoordig. Doodzonde!!

 13. Charka53

  Als dit gerucht op waarheid berust moet er maar eens worden opgetreden maar wie moet of kan dit het is een vuile corrupte bende die UEFA , zo kunnen de wat mindere clubs nooit meer nummer één worden in Europa.

 14. a.p.

  Als het echt waar is: Schande, corruptie en nu begrijp ik ook waarom het doelpunt van Nico werd afgekeurd en Frenkie geen vrije trap kreeg

  1. Charka53

   Nu we toch bezig zijn , de voorzitter van Real had voor de loting al te kennen gegeven om Ajax als tegenstander te hebben dus wie weet hebben ze dat ook nog voor hem geregeld.

 15. Ralph

  In Nederland niet anders. Loting KNVB beker tegen Feijenoord is ook gemanipuleerd. Er mag geen finale Ajax – Feijenoord komen.

 16. Iamsterdam2015

  Verbaasd mij niks. Ajax kan niet winnen bij real, sowieso wordt er een goal afgekeurd of een dubieus doelpunt van hun goedgekeurd.

 17. Finidi

  Als dat verhaal klopt dan denk ik dat uefa bang is dat de grote clubs naar die nieuwe wereldcompetitie ( 25 miljard budget geloofik) moven tzt

 18. 1976top

  Wat was het ook alweer, iets met mafia, ik zeg slopen in eigenhuis en dat ramos zn laatste europeese wedstrijd in amsterdam mag hebben gespeelt en hierna geen 1 meer

 19. De Nees

  Grueter?? Die gillende keukenmeid?? Denkt ie een journalistiek onderzoekje te hebben gedaan soms? Kan die gast niet uitstaan schreeuwt als een valse nicht, geluid moet altijd op laag als hij commentaar geeft.

 20. Wenen 1995

  Ben benieuwd wie Real heeft aangewezen als scheidsrechter op 5 maart…. Hopelijk laten we onze voeten spreken en knikkeren we RM uit de CL!

 21. 1434

  Het is simpel. De VAR is makkelijker en minder zichtbaar te bespelen. Real weet meteen hoe het moet.

Comments are closed.