Elshoff: ‘Ajax is denk ik niet overtuigd van Doan’

De kans lijkt klein dat Ajax zich in de aankomende zomer gaat versterken met FC Groningen-middenvelder Ritsu Doan. Naar verluidt wil Ajax geen risico’s nemen met het halen van jonge spelers uit de Nederlandse subtop en om die reden mikt het op spelers die er al staan.  ‘Bij Ajax hebben ze geld zat, maar ik vraag me af of ze bij Ajax overtuigd zijn’, zegt commentator Jeroen Elshoff in de NOS Podcast. ‘Ik denk namelijk van niet. Ik heb gehoord dat Ajax voor volgend seizoen spelers wil halen die er direct staan. Bij spelers uit de subtop twijfelen ze daar aan’, aldus Elshoff, die daarbij refereert aan eerder door Ajax gekochte spelers van subtoppers die niet altijd even succesvol bleken in Amsterdam. ‘Maar als je geld zat hebt, zou ik het wel aandurven.’

Zie ook eerdere berichten:
13-12-2018: Doan voedt geruchtenstroom en bezoekt Ajax – Bayern
12-11-2018: ‘Doan genoemd als opvolger Ziyech bij Ajax
20-03-2018: ‘Ajax volgt Groningen-middenvelder Doan’

Related posts

12 Comments

 1. AjaxKat

  Ten eerste: Groningen subtop? En niet dat ik zelf zo overtuigd van Doan ben, maar dit kan zomaar weer een verhaal als Ziyech worden. Eerst naar een club uit de echte subtop, furore maken en wachten tot ie zo’n 15 miljoen moet kosten en dan pas toeslaan als Ajax zijnde?

  1. FrankiC

   Precies, dát moet het uitgangspunt zijn: Ziyech koesteren zolang er geen club komt van 60+ mio.

   Daarnaast moet de breedte sterker en zou je Doan rustig kunnen inpassen. Heerlijke speler maar moeilijk in te schatten of het CL niveau wordt.

 2. Zlatan4ever

  Onder welke omstandigheden dan ook, Doan kan je er goed bij hebben. Een ruwe diamant, sterk aan de bal,snel,passeert makkelijk,en gevaarlijk in de 16.
  Als Cerny kan blijven zie ik niet in waarom je Doan niet laat komen. 2 x meer klasse

  1. Wenen 1995

   Ben ik met je eens Zlatan, nadeel van dit soort gasten is dat je ze vaak kwijt bent voor 1 of andere cup ver weg hiervandaan.

  1. De Nees

   Niet doen, zit geen goeie kop op, geen uitstraling, niks.
   Is ook niveau van de Boer tijdperk, dat is ons streven niet meer.

 3. Zlatan4ever

  Als het klopt wat jij beweerd De Nees, hoe kan het dan dat Ajax een jaar is bezig geweest als zelfs de Boca-supporters zeggen dat het een miskoop is ?
  Nogmaals laat Doan maar komen

Comments are closed.