There are no ads, please add some


Cerny: ‘Het was geen moeilijke keuze om bij Ajax te blijven’

Vaclav Cerny kon in de winterstop op huurbasis  vertrekken bij Ajax. Cerny kon, naar eigen zeggen, overstappen naar een aantal clubs op het hoogste niveau maar de vleugelaanvaller besloot bij Ajax te blijven. Hij hoopt snel weer in aanmerking te komen voor kansen in het eerste elftal.  Cerny kon aansluiten bij SC Heerenveen en PEC Zwolle. “Dat soort clubs had inderdaad interesse”, bevestigt Cerny tegenover Ajax TV. “Maar ik mocht in principe zelf kiezen en heb besloten hier voor mijn kansen te vechten.”

Cerny kampte de afgelopen seizoenen met verschillende blessures, waardoor zijn inbreng bij het eerste van Ajax beperkt is gebleven. Als het aan hem ligt, sluit hij daar snel weer aan, maar voor nu is hij tevreden bij de beloften. “Ik ben blij dat ik nog de leeftijd heb dat ik uit mag komen voor Jong Ajax. Ik speel daar nu mijn wedstrijden en dat gaat goed”, aldus de 21-jarige Cerny.  Volgens Cerny is hij bijna helemaal terug na zijn laatste blessure, die hem langdurig aan de kant hield. “Of ik nu fit ben? Natuurlijk!”, is hij stellig. “Dat was eerst nog niet zo, maar nu wel. Het was voor mij geen moeilijke keuze om bij Ajax te blijven. Hier train ik op Champions League-niveau.”


Gerelateerde posts

5 reacties

 1. Zlatan4ever

  Moet Ajax blij zijn dat Cerny wil blijven ? Wat mij betreft niet,loopt al jaren rond maar heeft mij nog nooit kunnen overtuigen dat hij een waardevolle speler voor Ajax1 zou kunnen worden….

 2. Ajax 1

  Hij zal het eerste niet halen, want dan was dat al lang gebeurd. Redelijke speler, maar niet overtuigend geweest.

 3. Wenen 1995

  Geen verkeerde om erbij te hebben. Wordt wel erop of eronder voor hem de komende maanden.

 4. Charka53

  Hij zal toch echt grotere stappen moeten maken zodat hij een kans kan maken zo niet wordt het toch Heerenveen of zo.

Reageren is niet mogelijk.