Ajax verslaat NAC: Nog maar vier punten achter de koploper

Van het sprankelrijke spel van afgelopen woensdag was weinig meer over maar Ajax deed wel wat het moest doen en dat is winnen. NAC was voor de rust het gevaarlijkst en kon Ajax zowaar op een achterstand zetten. Daley Blind en Matthijs de Ligt zaten in de 25ste minuut elkaar flink in de weg waardoor Kastaneer een enorme kans kreeg maar André Onana bokste de bal weg. Iets later poeierde Pelé van Anholt op het doel van Onana maar de bal ging via de bovenkant van de lat over. Al deze kansen kwamen voort uit onzorgvuldig spelen van Ajax want de thuisploeg had driekwart van de tijd balbezit. Vlak voor rust mocht Hakim Ziyech een vrije trap nemen en schoot deze in de muur maar in de muur werd de bal met de arm gespeeld door de defensie van NAC waardoor de VAR besloot een penalty toe te kennen. Dusan Tadic schoot de bal in de linkerhoek en Benjamin van Leer koos ook die kant maar gelukkig kon de doelman de bal niet stoppen (1-0).

Na de rust werd Lasse Schöne gewisseld voor Kasper Dolberg en die wissel werd beloond met een doelpunt. Hakim Ziyech gaf een voorzet die Kasper op een subtiele manier in het doel tikte (2-0). Ajax liet een veel beter spel zien en de bezoekers konden geen vuist maken. Helemaal niet nadat Nico Tagliofico de bal voor de 3-0 in het doel kopte. Acht minuten daarna schoot Hakim Ziyech  op het doel van NAC maar de bal werd tegen gehouden. Echter niet goed genoeg want de goed doorgelopen Dusan Tadic schoot de rebound binnen (4-0). Toch beleef Hakim ook niet doelpuntloos want hij schoot vanaf een flinke afstand tegen verdediger Palmer-Brown waardoor de bal van richting veranderde en de keeper uit Breda kansloos liet (5-0). Met deze stand op het scorebord gunde Erik ten Hag Joël Veltman weer wat minuten in de Johan Cruijff Arena en hoewel er nog wat kansen waren, werd er niet meer gescoord.

Scoreverloop:
1-0 Dusan Tadic (38′) (Penalty)
2-0 Kasper Dolberg (53′)
3-0 Nico Tagliafico (59′)
4-0 Dusan Tadic (67′)
5-0 Hakim Ziyech (71′)

Gele Kaarten: Nijholt, Dervite (Allen NAC)

Opstelling Ajax; Andre Onana, Nicolás Tagliafico (73 ‘Joël Veltman), Daley Blind, Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui, Frenkie de Jong, Donny van de Beek, Lasse Schöne (46′ Kasper Dolberg), David Neres, Dusan Tadic (73’ Jurgen Ekkelenkamp), Hakim Ziyech

Opstelling NAC: Van Leer; Van Anholt, Koch, Dervite (76′ Klomp), Palmer-Brown, Gersbach; El Allouchi, Nijholt; Rosheuvel (88′ Korte), Kastaneer (79′ Mühren), Lundqvist

Toeschouwers: 52952

 

Related posts

52 Comments

  1. Charka53

    Het was erg moeilijk om de eerste helft er door te komen maar na de pingel ging het weer draaien dus drie punten er bij en nog vier op pisvee die volgende week 010 op visite krijgen maar daar niet veel tegenstand zullen krijgen omdat wij daarna mogen aantreden voor de beker en die is voor die kakkies het belangrijkste en zeker hun vrienden uit A’dam te mogen inmaken .

    1. Emilio4Ajax

      Maken ze die eerste kansen is er geen vuiltje aan de lucht. Die moeten er in en dat moet dodelijker, de trekker overhalen en BAM, hoeft niet mooi te zijn. Nu bleef het billenknijpen in de eerste helft… tweede helft ok, maar weer niet die trekker overhalen… blijft toch een dingetje…

  2. ajaxpers

    Gaat Ten Hag het ooit snappen hoe hij deze prachtige spelers moet opstellen?
    Onana
    Mazz, de ligt, blind, taglia
    Ziyech, frenkie. Donny
    Neres, dolberg, tadic

    Ziyech als een nr.10
    Ziyech is geen VLEUGELaanvaller!!!!!

    1. Vak 120

      Lekker weer zeiken om niks??!! 5-0 pik,woensdag echt goed gepresteerd…maar lekker blijven mierenneuken en proberen onrust te stoken! Waarom joh,echt waarom????

  3. -buitenkantje rechts-

    Positief: We hebben dit keer wel geprofiteerd van puntverlies van PSV..
    Spel was matig in een veel te langzaam tempo en we komen in de eerste helft nog 2x goed weg. Maar goed.. we staan op 4 pnt en er is weer een sprankje hoop.

        1. Moosie

          in tegenstelling tot jou want jij hebt je reet wijd open staan elke avond in de lokale darkroom dumbass
          En daarom sta je tweede de eeuwige looser

          1. Moosie

            hoe kom je erop?
            ten eerste fijn dat je toegeeft dat je een schandknaapje bent maar dat je daarna over mij leugens verteld is dan weer jammer.
            Ben je trouwens boos of zo dat je me uit het niets voor homo uitmaakt?
            Mijn vrouw zit alweer te gniffelen om je domheid maar misschien ben je ergens door gefrustreerd geraakt.
            Iets met een tweede plaats of zo?
            Nou hurbster Hubby bubby fijne avond nog succes achter het centraal straks.

          2. Moosie

            Weet je wat ik nou echt niet snap zijn we eindelijk van het gezeik af begin jij gewoon vrolijk ff opnieuw met de volgende vete
            wat is dat nou voor bullshit man

          3. Prinsengracht

            Natuurlijk snap jij dat wel. Je gaf het zelf al aan. Bij Hurbie gaat het alleen om de ranglijst van de duimpjes. Hij was altijd overdreven positief. Maar dat werkt kennelijk niet meer. Dus nu gaat hij zieken om aan zijn duimpjes te komen. Enorm (klein)zielig. Lekker laten gaan. Na Seiss, Eug en Klitmanen gaan we geen nieuwe intrigant in het zadel helpen.

      1. Prinsengracht

        Zag je hem ook weer omdraaien met zijn handjes achter zijn rug toen de linksbuiten van nac een voorzet gaf? Niet die voorzet blokken, maar omdraaien! Het blijft een mietje. En dat kan inderdaad punten kosten.

  4. Prinsengracht

    Naar niets en niemand meer kijken. Alleen naar jezelf. Elke wedstrijd perse willen winnen en ook daadwerkelijk winnen. En dan zien wat het heeft opgeleverd.

  5. Wenen 1995

    Nu maar hopen dat Pisvee punten morst tegen 010… Verwacht het eigenlijk niet, maar je weet maar nooit.

    1. FrankiC

      Vooral uit is PSV kwetsbaar. Puntverlies: eerst in de Arena en dan op 7 april in het Gelredome… en we staan los.

  6. Wenen 1995

    Kampioenschap voor Ajax is echt geen sprookje. Pisvee heeft een veel lastiger programma dan ons. Verheug me op de komende maanden!

    1. Ajax 1

      Laatste wedstrijd voor psv is az uit…..laat het daar niet op aankomen, maar wel lekker dat ze daar eindigen.

        1. Ajax 1

          Inderdaad, maar goed, thuis tegen utrecht op de laatste speeldag lijkt me motivatie voldoende voor de ajax spelers dit keer en niet utrecht. Az in strijd om derde plaats, kan nog heel belangrijk zijn.

          Maar goed, hopelijk heeft ajax het tegen die tijd al beslist en vieren we tegen utrecht een kampioensfeestje…..

      1. Cootje Adriaanse

        Psv heeft meestal niet zo’n moeite met AZ uit.
        Ajax moet er trouwens ook nog heen en AZ lijkt thuis tegen Ajax toch altijd even iets gemotiveerder…

      2. KBouter

        Als die kneuzen uit Alkmaar Ajax een loer kunnen draaien..,doen ze dat op de laatste wedstrijddag.

  7. a.p.

    matige 1e helft, mooie 2e helft, Nico heel goed, Frenkie ook weer heel goed en Veltman weer terug. toch….het moet nog kunnen nu nog maar – -4 en gelijk doelsaldo

    1. FrankiC

      Eerste kwartier was ook gewoon erg goed en geconcentreerd, maar zonder echte goeie kansen. Tot de grote kans voor NAC, toe begon er al weer een soort angst in te sluipen.

    2. beni

      Frenkie ook weer heel goed, heb je gezien hoeveel ruimte hij kreeg keek wel als hij alleen op Schiermonnikoog stond. En NAC, hij heeft totaal nog niks laten zien.

  8. Forever nr14

    Wenen 1995, weer “hopen” pffff waar is het Ajax gebleven waarbij die kakkies en die vervelende lampen hoopte op een puntverlies! Nee wij (het groote Ajax) moet weer “hopen” en in de achtervolging,mmmmmm?? zou er niet iets structureels mis zijn?

    1. Wenen 1995

      Tja, met zo’n spelersmateriaal hadden we idd al kampioen moeten zijn… dus nul hoop voor de achtervolgers. Realiteit is helaas anders. Maar er is nog hoop. Blijf positief derhalve.

  9. 1434

    Eerste 10 minuten lekker fel daarna 35 minuten ……. gaap. Twee grote kansen voor NAC in eersre helft. Tweede helft beter maar ook omdat NAC het niet vol kon houden. Ziyech laatste tijd wat ongelukkig in korte passing. Spelers moeten in het algemeen eerder durven te schieten en minder breien. Zaten paar leuke hoogstandjes tussen.

  10. Forever nr14

    Ziyech laatste tijd wat ongelukkig in korte passing, sow jij durft hem wel te bekritiseren zeg?
    Ik vind m ongelukkig in alles eigenlijk, struikelt en valt over ziin eigen acties, een schot op goal komt zelden of bij toeval richting de palen.
    En dan balverlies pfffff

    1. 1434

      Je zal maar de beste voetballer van de eredividie zijn en dan zulk commentaar krijgen. Wie is er dan de ongelukkige.

      1. FrankiC

        Ik vind dat jullie beiden gelijk hebben. Ziyech vind ik dicht bij de beste speler van de ED én hij was woensdag als vandaag een van de mindere Ajacieden….. veel balverlies en ongelukkig. Ook dan kan hij zomaar een wedstrijd beslissen met een geniaal moment.

  11. HDfan

    Op 10 veel beter op zijn plek en Schone is echt over zijn top heen. Dus met Neres op flank en vdBeek verdedigender spelen voortaan

    1. FrankiC

      Schöne speelde vandaag en vooral woensdag gewoon goed. Neres vind ik goed in de spits, evt Ziyech op 10.

  12. Ajax belg

    Vorige woensdag iedereen boos op VAR, nu dankzij de var krijgen we strafschop en bij Pisevee keuren ze 1 af. Soms zit het mee… Soms zit het…

  13. Iamsterdam2015

    Volgens mij moeten wij eerst nog winnen volgende week om 12:15 uit op kunstgras tegen ADO……. laten wij ons eerst daar “druk” om maken en dan om 14:00 uur hopelijk onderuitgezakt met 3 punten binnen kijken wat psv gaat doen. ADO uit is vaak een probleem voor Ajax.

Comments are closed.