There are no ads, please add some


Jonk sluit terugkeer naar Ajax niet uit: ‘Bellen kan altijd’

Wim Jonk vertrok ruim drie jaar geleden bij Ajax na een aantal conflicten met het technisch hart. Na aanhoudende onenigheid tussen Jonk en Cruijff met de directie, over de interpretatie van en het vermeende gebrek aan invoering van het Plan Cruijff bij het eerste elftal en in het algehele clubbeleid vertrok de Volendammer, en is hij tegenwoordig actief voor Cruijff Football waarmee hij onder anderen actief is in China en de Verenigde Arabische Emiraten. 

Jonk kijkt overigens wel met plezier terug op zijn tijd bij Ajax en een terugkeer sluit hij dan ook niet helemaal uit. ‘Je weet nooit hoe het loopt in het leven. Bellen kan altijd, Ajax blijft toch een club waar je een mooie periode hebt gehad. Tuurlijk zijn er dingen gebeurd en ik kwam in een politiek spel terecht waarbij veel ego’s gingen spelen maar dat komt bij meer clubs voor. Het is jammer dat het op die manier is gegaan maar je weet nooit hoe het in het voetbal kan lopen’

Bron: RTL7


Gerelateerde posts

70 reacties

 1. Finidi

  Ja gewoon de hoofd opleidingen maken of jeugd weet ik veel maar in iedergeval terughalen die man.

 2. Wenen 1995

  Mooi dat hij van zijn kant, een terugkeer niet blokkeert. In het belang van Ajax: Ga snel met elkaar in gesprek.

 3. AJAXForever61

  Nu actie Marc, deze echte Ajax kanjer gelijk binnen takelen! De echte JC gedachte weer terug naar huis!!

 4. FrankiC

  Ik kan me voorstellen dat hij ook de spelers en team JA beter kan maken. Even een tacticus (én technicus) bij de verdedigersstaf van JA.

 5. Iamsterdam2015

  Jaaaaaa ZEKER!!! Helemaal mee eens. Doodzonde als Ajax geen gebruik van hem maakt!!!

 6. Ralph

  Oke, ik ga me niet populair maken hier. Maar Jonk moet niet terug. We koesteren de mooie dingen die Cruijff heeft gedaan voor Ajax. Maar terug naar wat geweest is, is niet wat Ajax moet doen. Ajax moet vooruit en dat kan niet met de achterhaalde filosofie van Cruiff. Ben benieuwd of ik medestanders heb op dit forum?

 7. Ajax 1

  Bellen maar! Ralph, niet met je eens. De visie v cruijff is niet achterhaald, maar wordt mijns inziens verkeerd geinterpreteerd hier vaak. Eigen talent met topaankopen mengen, en mix jong/ervaren. Verder aanvallend voetbal. dat is het ideaal.

  In de spaanse kranten stond dat cruijff trots zou zijn op dit ajax na de wedstrijd tegen Real. En zo is het!

 8. Prinsengracht

  Jonk hoeft niet terug omwille van JC. Hij heeft gewoon een goede visie op opleiden van jeugdspelers. Hij is kundig en niet bezig met alleen zijn eigen carriere. Gewoon een gedreven liefhebber met passie voor voetbal. Wijs mij maar een betere aan om de opleiding van Ajax te leiden.

 9. 1434

  Inderdaad Ajax 1, mensen verdiepen zich sowieso niet in de filosofie en roepen wel van alles. Vaak volkomen verkeerde interpretatie van zaken.

 10. Emilio4Ajax

  Begrijp dat niet… de visie van Cruijff is de enige die nog steeds invloed uitoefend op hoe voetbal gespeeld wordt en dient te worden…volgens mij Ralph heb je dr weinig kaas van gegeten…❤️❌❌❌❤️1️⃣4️⃣🍻😎

 11. FrankiC

  @Ralph
  En als coach van JA? Ben niet zo gecharmeerd van Reiziger/Bogarde. Die zetten vroeger in het veld ook niet de lijnen uit!

 12. Hanski

  Appie jij morgen weer niet in JC Arena? Hang zelf spandoekkie op lui mens…waar haal jij de arrogantie vandaan om dit aan Fside te vragen? Ennuh Jonkie heeft nog nooit iets gepresteerd als trainer…dus lijkt me op voorhand nietsvoor ons Ajax

 13. Moosie

  wat stel je,je stelling dom.
  Waarop baseer jij dat de filosofie van Cruijff achterhaald is?
  Eigenlijk kom je nu over als een van Gal trol.
  Op dit moment adviseert Jonk uit naam van de Cruijff foundation verschillende opleidingen in verschillende landen.
  Maar je zal vast 1 medestander hebben maar die heeft een forumpause aangekondigd en blijft hopelijk nog ff weg.

 14. 1434

  Beste redaktie: dat ik wat last heb met bepaalde ip’s prima. Dat er bijdragen worden verwijderd … terecht maar …… zolang jullie figuren als Hanski blijven tolereren met hun bewuste uitdagende en naar ellende zoeken teksten ….. niet goed. Keus is aan jullie. Gezellig maar scherp forum of terug naar naar geestig forum. Ik weet dat ik toch blijf op he5 forum maar ook dat ik reageer op kut bijdragen.

 15. 1434

  Mijn bijdragen worden ook geschrapt. Hij daagt onterecht uit op zoek naar ellende. Wil je dat op het forum?

 16. Moosie

  Ten eerste hou nou eens op met je Appie gast.
  En ten tweede jij bent ook welkom op de F-Side hoor pik.
  En ten derde wat bezield je eigenlijk om dit soort teksten neer te zetten want ten behoeve van de F-Side is het niet.
  Sterker nog ik ken wel een paar mensen die zo’n doekkie wel zien zitten en die staan op de F-Side.
  Dus eigenlijk loop jij iemand de les te lezen over arrogantie terwijl je zelf blijkbaar met je arrogante kutkop ook nog ff weet te vertellen hoe de F-Side denkt.
  En dat alles omdat je ff stoer het forum wil vergallen met je domme gelul.
  stuur mekaar ff een pbtje en spreek af op p2 zijn wij van het gezeik af laat ff weten waneer heb ik ook een verzetje

 17. AJAXForever61

  Absolute nonsens Ralph, hoe kun je als Ajaxfan zeggen dat de JC gedachte achterhaald is??, jij snapt er echt geen f..k van!! Dus idd gee medstander van jou!

 18. Indojood

  Het vriendelijke verzoek om hiermee te stoppen. Appie is voor Ajacieden synoniem aan Nouri en het is vervelend om dit zien worden gebruikt in een andere context op een Ajax-forum.

 19. Moosie

  Het is al meerdere malen gezegd/gevraagd maar hij heeft er maling aan komt hier alleen maar Cruijff en Jonk bashen misselijk mannetje

 20. Hanski

  Sorry niet mijn bedoeling om op welke manier dan ook naar Nouri te linken! Ben alleen dat gedraai en gekonkel van Ab zat…hij die als een soort alwetende iedereen afblaft en uitscheld als er anders gedacht wordt…ik stop daarom met deze zinloze “discussies”…Hoe zielig kun je zijn om te smeken om iemand te verwijderen die het niet jou eens is🤫
  Fijne dag allemaal, Ajax wint beker en wordt kampioen! Met EtH en de huidige directie…wat Ab daar ook van vindt 😉
  ❌❌❌

 21. Melvis

  Eens Ralph dat Jonk niet terug hoeft te komen, maar om een andere reden. We hebben positieve mensen nodig die verbinden, Jonk heeft tot nu toe alleen maar gezorgd voor gedoe en tegenstellingen binnen de club. Dat was zo bij de zogenaamde revolutie en ook daarna! Dus wat mij betreft blijft hij ook lekker weg😉

 22. Moosie

  Het is je al meerdere malen gezegd dus je wist al wat voor emotie’s het opriep.
  Als je het niet eens bent voer je discussie’s ,maar jij komt hier alleen maar om te zuigen bij AB.
  En elke keer kom je met dezelfde onzin over Jonk en Cruijff.
  Maar als jij nou ook gezellig stopt om op dit forum je te gedragen als een irritante puber die uit naam van de F-Side spreekt dan wordt het hier weer wat gezelliger .
  Er zijn nog twintig forums die je kunt vergallen met je oeverloos gezeik ik zou zeggen pick one zolang het hier maar niet is.

 23. KBouter

  Team JA beter maken is niet nodig.. de spelers individueel beter maken is de insteek, dat het team dan eter word is een bijkomstigheid. Het gaat om het opleiden individueel.

 24. Wenen 1995

  Melvis, “gedoe en tegenstellingen”… heeft volgens mij meer te maken met haantjesgedrag en jaloezie richting Jonk. Jonk is toch geen vechter en onruststoker, maar iemand die nadenkt en weloverwogen met verstand een mening vormt? Zo iemand moet je toch koesteren? Zeker als zo iemand op de (denk)lijn van Cruyff zit…. 1 + 1 = In dit geval 3+

 25. Melvis

  Te zien aan het aantal duimpjes dat Ralph krijgt denken toch veel mensen daar anders over Wenen😉

 26. Bakkie

  Maar wel duidelijke afspraken maken… Iedereen is lovend over Jonk, maar vergeet niet dat hij zijn werk niet meer deed omdat er niet naar hem geluisterd werd. En zo werkt dat natuurlijk niet

 27. Indojood

  Jonk is zijn werk blijven doen totdat hij weg moest. De anderen waren al gestopt met hun werk te doen, nl. het plan Cruijff uitvoeren. Geen feiten verdraaien, Bakkie.

 28. Indojood

  Alsof deze site representatief is voor Ajax-supporters. Het aantal deelnemers is maar een fractie van dat van Ajax Showtime. Daar is wel een meerderheid te vinden voor de terugkeer van Jonk.

 29. Bakkie

  Zo kan je het ook bekijken. Maar als je het ergens niet mee eens bent, is dat geen reden om geen vergaderingen meer bij te wonen. Dat bedoelde ik met je werk blijven doen

Reageren is niet mogelijk.