UEFA komt met statement over VAR-goal Tagliafico

De UEFA heeft middels een statement op het officiële Twitter-account van de Champions League gereageerd op de afgekeurde goal van Nicolás Tagliafico tegen Real Madrid woensdagavond. Uit een corner kopte Tagliafico in twee instanties raak, maar door toedoen van de VAR werd de goal afgekeurd. Volgens de UEFA stond Tadic buitenspel en hinderde hij Thibaut Courtois, waardoor de goal moest worden afgekeurd.

Het protocol van de VAR is opgevolgd en om deze reden spreekt de UEFA van een goede beslissing. Op deze website, staat meer uitleg over de beslissing van de VAR om de goal af te keuren. Ajax kwam na de afgekeurde treffer in de tweede helft op achterstand, alvorens op gelijke hoogte te komen via Hakim Ziyech. Marco Asensio zorgde uiteindelijk er toch voor dat Real, tegen de verhoudingen in, alsnog won: 1-2.

Related posts

33 Comments

 1. Ajax 1

  Dat noemen ze pech. Je kunt hem afkeuren, en je kunt hem geven. Hoe was het geweest als het andersom geweest was en real zo’n doelpunt maakte….slecht om zo te moeten denken, maar bij real krijg je toch altijd dat k u t gevoel bij zo’n beslissing.

  1. Vak 120

   Waarom keurt hij de 1-2 niet af dan?? Frenkie word gewoon vastgehouden en omver gegooit! Echt maffia,meer kan ik er niet van maken!

  2. Pantelic

   Het meest vreemde vind ik dat er niemand van Real protesteerde. Zij accepteerden het doelpunt. Zelfs de keeper deed niets?

 2. Iceman

  Je hebt gelijk Ajax1 want de 1-2 had engelijk ook moeten worden afgekeurd want Frenky De Jong werd ondersteboven gekegelt en dat zag die kut scheids niet die scheids heeft de ballen niet om die doelpunt van Real aftekeuren want de rijkste club moet door in de CL en Ajax niet. Zo mag ik niet denken maar zo is het dus wel.

  1. Bakkie

   Klopt niet helemaal wat je zegt, Iceman. Bij de goal van Ajax maakt Tagliafico een overtreding die vergelijkbaar was. Een twijfelgeval. En daar liet de scheids ook doorspelen. Ik vond dat de scheids prima gefloten heeft. Het is alleen heel zuur dat de VAR bij die goal niet gewoon heeft gedacht: Dit is zo’n miniem verschil, we geven het voordeel aan de aanvaller. Maar we moeten toch eerlijk zijn: Ook al was het maar 10 cm, het was wel buitenspel.

  2. Zlatan4ever

   Die kutscheids zag het voor zijn eigen ogen gebeuren. Frenky werd vastgehouden en tevens omver geduwd……
   Dat ziet de VAR dan blijkbaar niet

 3. Jur

  Ik persoonlijk vind het echt mieren neukerij om op deze manier en op dit hoogste niveau zo’n goal af te keuren. Heel zuur dat het juist Ajax moet overkomen waarbij de VAR als 1e in de CL ingrijpt??

 4. -buitenkantje rechts-

  gelul! Natuurlijk gaan ze achter hun scheids staan.. Noem as be protesteerde na de goal..ook Real niet.
  Was een loepzuivere goal.. Dat de UEFA het nodig vond met een statement te komen bevestigt dat alleen maar..

  1. FrankiC

   Jongens, het is teleustellend, maar hiervoor is de VAR in het leven geroepen.
   Gewoon terecht afgekeurd.
   Het is alleen niet consequent. Ik zou graag de statement willen lezen waarom de VAR niet ingrijpt bij de overtreding op Frenkie. Of de bal in de buurt is is niet relevant.

   1. -buitenkantje rechts-

    Zoals ik het zie is wel/niet buitenspel discutabel en nauwelijks waarneembaar. Bij twijfel hoort het voordeel van de aanvallende partij.
    Als de keeper naar voren stapt kan kan Tadic niet zichzelf laten verdwijnen.. Hij maakt geen beweging naar de keeper om hem te blokkeren.
    Ghlaszuiver doelpunt..
    Dit zijn gezochte argumenten om de goal af te kunnen keuren.. Zo kan je iedere corner en voorzet gaan affluiten

 5. 1976top

  Beelden nou zo vaak terug gezien echt bullshit, maar kom niet aan het grote Real, belachelijk dat hij uberhaupt naar het scherm ging kijken, scheids en spelers Real gingen al aan de aftrap beginnen, maar sommige wedstrijden mogen en kunnen niet verloren worden UEFA mafia

  1. FrankiC

   Ik denk toch dat Ramos een extra wedstrijd aan de broek krijgt.
   Die sukkel heeft in de catacomben zelfs toegegeven een kaart te hebben gepakt. Regel is trouwens ontstaan nadat Ramos in 2010 een kaart tegen Ajax pakte…..

   1. Joodjuh

    Zal je zien dat in de return alles mee zit voor Ajax en dat ze alsnog door zijn. Zonder Ramos is de verdediging van Real Madrid helemaal niks waard.

 6. Charka53

  Wat een gelul , een zuivere goal maar ja het is de interpretatie van de scheids of de VAR en ja ik kijk door een Ajax bril maar dit had niet tegen Real gebeurt.

 7. Joodjuh

  Allemaal heel leuk en aardig dit gelul maar dan moet je de 1-2 ook afkeuren maar dat word dan ineens niet gezien.

 8. Ajax belg

  Wat een gelul, op Madrid gebeurt dit NOOIT. SCHEIDS mag nog jaren op vakantie naar Spanje

 9. Iedereen heeft een mening

  Tja, dit soort beslissingen vallen altijd in het voordeel uit van de grootste club. ????

 10. Slingertje.

  Dat juist die halve kakkerlak Asensio de 1-2 scoorde gisterenavond.

  Die schijtbakken hadden zo’n goal van Real Madrid nooit afgekeurd.

  1. FrankiC

   Asensio is zelfs benaderd om voor het Nederlands XI-tal te kiezen. Maar hij koos volgens verwachting voor Spanje.

 11. RPC

  Ben zo klaar met die kl.te VAR. Doellijntechnologie oke maar de VAR heeft mijn plezier in voetbal volledig verpest.

Comments are closed.