De Ligt: ‘We hebben het Ajax gezien van voor de winterstop’

Matthijs de Ligt baalt van de nederlaag tegen Real Madrid (1-2), maar hij vindt dat Ajax zich woensdag wel heeft hersteld van de blamage van afgelopen zaterdag op bezoek bij Heracles Almelo (1-0). “We hebben het Ajax gezien van voor de winterstop. Dat was ver weg. Deze avond maakt zaterdag misschien nog wel pijnlijker. Het verschil was groot en dat moeten we onszelf aanrekenen. Dat verschil moet eruit”, zei De Ligt na de heenwedstrijd in de achtste finales van de Champions League voor de camera van Veronica. “Deze nederlaag is wel zonde, want we hebben ons heel goed geweerd. We kregen in met name de eerste helft een aantal grote kansen. We mogen trots zijn, maar we staan wel met lege handen. Dat is zuur.”

Ajax had voor rust de pech dat in de eerste helft een doelpunt van Nicolás Tagliafico na ingrijpen van de videoscheidsrechter (VAR) werd afgekeurd, omdat Dusan Tadic hinderlijk buitenspel stond. “Ik dacht eerst dat het was vanwege het duel wat ik aanging, maar daar was niks aan de hand. Het bleek uiteindelijk om Tadic te gaan. Ik kan er niet al te veel over zeggen, maar ze hebben een keeper van twee meter lang. Als hij dan nog niets kan zien…”, aldus De Ligt.

Real Madrid sloeg na rust genadeloos hard toe. Eerst na bijna een uur spelen via Karim Benzema en na de gelijkmaker tussendoor van Hakim Ziyech vlak voor tijd via Marco Asensio. “We lieten na de 0-1 de kopjes niet hangen. We riepen naar elkaar dat we op dezelfde voet verder moesten gaan. De bal rond laten gaan en hen laten lopen, want dan zijn ze kwetsbaar. Zo kwam ook de 1-1 tot stand. Niet met lange ballen. We hadden het van tevoren ook zo besproken. Dat kwam er vanavond heel goed uit. Dat geeft wel vertrouwen voor de komende weken.”

De return wordt over drie weken, op dinsdag 5 maart, om 21.00 uur afgewerkt in Estadio Santiago Bernabéu. Real Madrid-aanvoerder Sergio Ramos is er dan niet bij omdat hij is geschorst na zijn gele kaart van woensdag.

Related posts

63 Comments

  1. Wenen 1995

    Tja…. berouw komt na de zonde. Zie ze nog wel 6 punten goedmaken, mits ze op deze voet verder gaan. De Ligt was erg goed, overigens.

    1. De Ajacied

      Inderdaad Wenen,
      Naar enkele weken van kritiek op de ploeg, is er na gisteren toch wel de TROTS die overheerst op ons aller Ajax,
      Wat is de UEFA toch een corrupt zooitje zeg, BAH BAH !!!!!
      Als Ajax zo iedere wedstrijd speelt dan hebben ze grote kans op de 34e titel en pakken ze zeker de zilveren eikel
      ❌❌❌

      1. FrankiC

        Met Neres.
        Verschil met Dolberg is/was schijnend en heeft ondertussen genoeg punten gekost!

        1. De Ajacied

          Neres verdient gewoon een basis plaats,
          Was gisteren één van de betere,
          Hoop dat TH dat inziet
          ❌❌❌

          1. Bakkie

            Hij speelde vrij goed, het enige nadeel van Neres is dat hij zo lichtvoetig is dat hij bij één klein schouderduwtje al op de grond ligt.

          2. De Ajacied

            Nou dat valt wel mee vind ik,
            Zijn zwakke punt is zijn rechter been, verder ben ik echt fan van hem
            ❌❌❌

        2. Zlatan4ever

          FrankiC, je hoeft niet gek staan te kijken dat Neres gewoon weer moet banken. Met deze boer weet je het nooit. Wat mij verders verbaasd dat ik niemand hoor klagen waarom hij de 1-1 niet consildeerde (verdedigende wissel) met nog een paar minuten te spelen….? Dat is echt geen schande tegen Real als je de betere ploeg bent maar je de kansen niet benut……
          Iedereen weet dat het een “voetbal-wet” is dat de tegenpartij dan meestal scoort
          Met 1-1 zou de heen wedstrijd er nog toe doen……

          1. FrankiC

            Klopt @Zlatan, daartoe zie ik TH zomaar in staat helaas om vervolgens een onbegrijpelijke verklaring daarvoor af te geven. Het deed me toch ook wel deugd dat Schöne met name de eerste helft erg goed speelde.
            Tweede opmerking van je (verdedigend wisselen) is een beetje de koe in de kont kijken. Ook daarbij geldt de wetmatigheid dat je bij een verdedigende wissel je achteruit gaan lopen en je het onheil over je afroept. Tsja, zeg het maar….

          2. Zlatan4ever

            Over 3 weken weten we wat mijn opmerking betreffende de 1-1 “vasthouden” waard is gebleken

          3. dickst14

            Ajax en consolideren?
            Nu ging het verkeerd, maar als Ajax gaat consolideren roepen ze juist vaak het ongeluk over zich af.

          4. Ajax1958

            Dicky, consolideren betekent niet met z’n allen voor de pot liggen. Het is meer een zekerheidje inbouwen.

          5. dickst14

            Het Nederlandse voetbal is daar tot i.t.s.t het Italiaanse voetbal nooit zo gelukkig in geweest. Zag net Advocaat nog in de rust. De wissel Robben bv.

          6. Zlatan4ever

            Ajax1958 jij begrijpt wat ik bedoel met consilideren.
            Een xtra verdediger en aanvallend blijven spelen waar mogelijk ??

  2. Ajax 1

    Inderdaad berouw na de zonde. Van de ligt kan ik het hebben, daar ligt de schuld niet. Wat een beest, gisteren ook weer. Nu doorgaan en de titel pakken, come on boys, make us proud!!

  3. Charka53

    Dat hebben we zeker gezien en dat is wel twee verlies partijen te laat want die zie ik ons niet meer goed maken en zeker niet omdat pisvee vaak mazzel heeft met de VAR.

    1. De Ajacied

      KNVB is idd net zo corrupt als de UEFA
      Maar ik heb met deze inzet toch nog wel de hoop ???op de titel
      ❌❌❌

      1. FrankiC

        Vergeet niet dat PSV na de winterstop ook al 4 punten liet liggen. Dat zijn echt niet de laatsten én… ze komen nog naar Amsterdam.

        1. De Nees

          Ik weet het nog zo niet…ook de spelers riepen meteen na die uitwedstrijd ‘we krijgen ze nog thuis’. Maar op 1 of andere manier zit 040 vaak veel mee tegen Ajax. Die 3 punten voor ons is zeker nog geen zekerheidje.

  4. Iceman

    Ja speel nu derest van de competitie wedstrijden ook zo met dit voetbal en inzet dan zijn wij Kampioen en spelen we weer CL dus komt op Ajax vanaf nu zo spelen en alles winnen..

  5. a.p.

    prachtige wedstrijd, wat pech anders hadden we nog gewonnen. maaarrr het resultaat van alles aan einde van het seizoen hebben we waarschijnlijk niets? wat wel zeker is dat er nog meer spelers zullen vertrekken, denk ik

  6. Spitzie

    Goed ajax gezien, goal leek mij niet zo hinderlijk voor Courtois?!! En dan zien we maar weer eens hoe dodelijk Real kan zijn als ze maar 3 a 4 echte kansen hebben gehad. Hopelijk ziet Ten Hag nu dat Neres een echte basisspelers is!

  7. nash1900

    Echt balen dat we het nog weg geven. Er had zoveel meer in kunnen zitten. Als we wat minder slordig waren met de keypass. als die wat beter verzorgt was, hadden we kunnen winnen. Steeds niet net te hard of gewoon niet zorgvuldig Maar we kunnen wel weer trots op ons Cluppie zijn.

    De buitenlandse media is gisteren ook klaar gekomen als je dat zo leest..

  8. AJAXForever61

    Fijn om weer trots op mijn club tezijn! Geweldig gespeeld mannen!! Continue!! En nu zondag nac !!

  9. Mr Ajax

    Ziyech ook weer top gisteren, net als tadic en matthijs en de rest zoals hierboven al bejubeld, dit nivo vasthouden of enogzins evenaren de komende 12 wedstrijden en je staat met nummer 34!

    1. FrankiC

      Ziyech vond ik de minste in de eerste helft. Het is even wennen maar Schöne vond ik echt heel veel beter.

  10. Forever nr14

    Ajax waant zich blijkbaar te groot voor de bescheiden etalage van de Eredivisie” vandaar het enorme contrast en grilligheid.

      1. 1434

        Ik internet altijd met vpn. Overal. Merk dat bepaalde ip adressen geblokt zijn. Blok dan mijn nick of account. Hele discussies zijn, terecht, verwijderd maar nu lijkt het wat hap snap. Maar ach, volgens mij is de forum wereld sinds gisteren veel leuker geworden ?

  11. De Nees

    Wat je gister zag is de top van Ziyech, denk niet dat er meer inzit. Bedoel dit niet lullig, het is behoorlijk niveau maar geen top dit is de categorie waarin Ajax kan shoppen. Tadic idem, hogere kwaliteit kan Ajax niet aantrekken, topspelers komen niet tenzij ze nog jong zijn en nog niet in volle bloei of in hun najaren.
    Ajax heeft veel kwaliteit, maar wat zo vaak mist is een vechtmachine zijn. Ook niet lelijk bedoelt, want je kan tegelijk mooi spelen en vechten als leeuwen. Die slappe hap instelling bestaat al jaren en stoor me daar altijd aan. Ajax zou ’s een beleid hierop moeten bedenken hoe dit uit te bannen ipv alleen bezig zijn met techniek en tactiek bijbrengen en selecties samenstellen met mooi weer voetballers.

    1. 1434

      En toch is Ziyech uniek in zijn soort. Een voetballer waarvoor je naar het stadion gaat. Een prachtig voetbalinzicht. Iemand die in principegaat voor schoonheid en niet voor eenvoud. Gisteren zag hij mogelijkheden due helaas niet altijd begrepen werden door zijn medespelers. Was goed te zien vanaf tribune. Het is een speler die je niet wisselt want hij kan opeens beslissend zijn. Soms teveel acties maar altijd het overzicht. Het is een lofzang, klopt maar ik geniet ook altijd van zijn spel. Zijn spel past bij Ajax 100%. Liever een aantal mislukte acties dan tikkie breed en terug.

      1. De Nees

        Dat zeg ik, hij past bij Ajax, bij subtop europa. Zonder hem loopt het niet bij Ajax dat heb we paar keer gezien. Maar zijn effectiviteit is niet hoog genoeg en er gaat ook genoeg mis, vooral schoten op doel is ver onder de middelmaat, daarom zie ik geen topclub voor hem. Daar is niks mis mee, daarom ook moet je genoegen nemen met de kwaliteiten en dus ook met de mindere punten van Tadic en Ziyech, dit is het niveau van Ajax. Pasjes en schoten die net niet aankomen, de handelingssnelheid, net dat verschil van een doelpunt of niet. Verschil die gasten als Erikson, Modric, Silva e.d. wel maken, maar daarom zijn zij ook super top.

  12. toonvs

    Heel simpel is het.Niet elke keer jeugd of onervaren spelers aan trekken. Maar een speler met ballen en gif in hun spel. Type spelers als Neeskens, Rijnders, Israel, van Bommel, Nigel de Jong, Wouters, Stam spelers als het niet loopt de beuk er in gooien en die je voor een dubbeltje een dood schop geeft.

  13. Indojood

    Off: Wim Jonk sluit niet uit dat hij ooit terugkeert bij Ajax en zegt dat bellen altijd kan. Nou, Ajax, waar wachten jullie godverdomme op?! Jonk moet z.s.m. terugkomen!!!!!

    1. Indojood

      Hij was te gast bij VTBL op RTL 7, op hun site kan je de video bekijken. Wat mij betreft gaan ze hem nu bellen, contract rondmaken in het weekend zodat ie maandag kan beginnen. En Peter Bosz alvast gaan polsen voor een terugkeer. We moeten weer een Cruijff-bolwerk worden, er is geen andere optie voor Ajax.

      1. Emilio4Ajax

        Daarnaast kijken of Ling de plasts van Sar kan overnemen en de visie van Jopie dieper implementeren…?

  14. apeldoorn

    Jonk terug, Bosz terug, Sar weg.
    maar eerst elke pot vanaf nu spelen met de intentie en inzet van afgelopen dinsdag!
    dan win je alles, hooguit in Madrid nog een uitglijdertje.
    Pisvee gaat nog struikelen dus die 34e zit er echt in, de dubbel halen zelfs!

    na het seizoen iedereen laten gaan die weg wil, je hebt er niets aan om iemand tegen zijn wil in te houden.

    maar wel voor iedereen die gaat een gelijkwaardige vervanger halen uit het buitenland. In Nederland alleen Bergwijn halen, meteen inzetbaar. En voor de toekomst Stings en Pirie.

  15. 1434

    Vwb je tweede zin: dat is al heel, heel, heel vaakgezegd en hel, heel vaak niet uitgekomen. Helaas. Eerst zien, dan geloven dus.

Comments are closed.