Sterk Ajax onverdiend onderuit tegen Real: 1-2

Ajax heeft woensdagavond met 1-2 verloren van Real Madrid en dat was tegen de verhouding in. De ploeg van trainer Erik ten Hag verkocht zijn huid in de eigen Johan Cruijff Arena duur, maar liep drie minuten voor tijd uiteindelijk toch tegen een nederlaag aan: 1-2.

De Ajacieden begonnen zeer goed aan de wedstrijd en Real Madrid was er snel achter dat Ajax het na enkele missers in de competitie nog wel degelijk een hoog niveau kan halen. Met Neres, Ziyech en Tadic in de voorhoede was Ajax gelijk gevaarlijk en controleerde het de wedstrijd. Hakim Ziyech had na een schitterende aanval de kans op de 1-0 maar zijn inzet werd nog maar net gered door Courtois. Real kon geen stempel op de wedstrijd drukken en dat was te danken aan het fanatieke spel van Ajax, zoals het hoort. De Johan Cruijff Arena ontplofte dan ook toen Nico Tagliafico met een kopbal de 1-0 scoorde maar de VAR riep scheidsrechter Skomina terug. Dusan Tadic zou hinderlijk buitenspel hebben gestaan en na het bekijken van de beelden keurde Skomina het doelpunt af.

In de tweede helft was het Real wat uiteindelijk wel een kans wist te benutten. Benzema scoorde na een goede actie van Vinicius de 0-1. Ajax raakte ondanks de tegentreffer niet van slag en wist Real opnieuw terug te dringen op de eigen helft. Een kwartier voor tijd was het juichen geblazen want Hakim Ziyech schoot de 1-1 tegen de touwen na goed voorbereidend werk van Neres. Nadat er op het middenveld een overtreding werd gemaakt op Frenkie de Jong gaf scheidsrechter Skomina niet thuis en vanuit die aanval van Madrid scoorde Asensio de 1-2. De VAR trok opnieuw aan de bel maar dit keer liep Skomina niet naar het scherm maar keurde hij de treffer goed. Invaller Kasper Dolberg had in de blessuretijd de 2-2 op de slof maar gleed uit en daarmee eindigde de avond toch in een teleurstelling, maar gezien het spel van Ajax is er zeker nog hoop voor de return over drie weken in Madrid.

Ajax – Real Madrid 1-2 (0-0)

’59 Benzema 0-1
’75 Ziyech 1-1
’87 Asensio 1-2

Scheidsrechter: Skomina
Toeschouwers: 53.497
Gele kaarten: Ziyech (Ajax), Reguilon, Vazquez, Ramos (Real)

Opstelling Ajax: André Onana, Nico Tagliafico, Daley Blind, Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui, Frenkie de Jong, Donny van de Beek, Lasse Schöne, (/73 Kasper Dolberg), David Neres, Dusan Tadic, Hakim Ziyech.

Opstelling Real Madrid: Courtois, Carvajal, Ramos, Nacho, Reguilon, Casemiro, Kroos, Modric, Bale, (/61 Vasquez), Benzema, (/73 Asensio), Vinicius (/81 Diaz)

Related posts

47 Comments

 1. Wenen 1995

  Ziggodome event was zeker de moeite waard en voor herhaling vatbaar. Ben trots op de jongens en als ze dit vasthouden, worden we zeker kampioen!!!

  1. JohnDoe77

   Het is duidelijk dat Real de finale in moet. VAR moment leidt tot discussie, maar Real had zelf de bal al op de stip gelegd. Tadic wordt afgevlagd omdat hij buitenspel staat terwijl hij van eigen helft komt en Frenkie wordt neergehaald bij de 1-2… Real wint. Logisch! #UefaMaffia

   1. HURBIE

    Compliment voor de inzet vechtlust en genot wat ze hebben gegeven aan het publiek vanavond
    Nerres basisspeler voortaan
    Ajax is niet kansloos daar

    1. Zlatan4ever

     Hurbie, voor de verandering ben ik het dit keer met je eens.
     Goede samenvatting van de wedstrijd…

 2. BeukerAjax

  Klasse mannen! Echt respect, dit is Ajax zo als we het willen zien… helaas weer genaaid door de Uefa. Ik zeg het nogmaals, dit zaakje stinkt!

 3. hubert

  ik heb het al van te voren gezegd we zijn het voetballen echt niet verleerd als ze met zijn allen knokken kunnen we iedereen verslaan. jammer dat het niet gelukt is de bal op de paal de var. we hebben behoorlijke kansen gehad ondanks het verlies hebben we laten zien dat we ook tegen echte toppers goed mee kunnen. ik heb in ieder geval een heel goed Ajax gezien

 4. De Nees

  Stelletje nep-profs, nu wel met peper in de reet spelen, hoe zou dat toch komen!? In de kijker spelen voor een dikke transfer soms? zou het echt niet weten.

 5. De Nees

  Trots op onze jongens?? Moeten zich f*ing rot schamen wat ze vanavond laten zien en wat ze afgelopen weken hebben gedaan. Heel heel diep schamen. Van mijn part een straf training morgen.

 6. Ajax 1

  Jammer, maar trots vandaag. En ja, heracles, feijenooit en heerenveen was kut. Maar we speelden nu tegen een vd beste ploegen vd wereld, en goed. Heel jammer….

 7. Iamsterdam2015

  Tja wat moet ik zeggen……na Heerenveen 4-4, feyenooit en afgelopen weekend Heracles speel je een super pot tegen Real….. ik als supporter baal nu NOG meer als ik ze vanavond zie spelen. Had deze inzet tegen voornoemde clubs ingezet. Had verdomme gewonnen van die clubs dan had ik vanavond een top avond gehad ondanks het verlies. Nu zie ik ze eindelijk goed spelen maar in de verkeerde competitie….
  Nee ik kan niet blij of opgewekt zijn van dit ajax vanavond…..alleen maar teleurgesteld

  1. De Nees

   Het tempo was goed, het is de afwerking op goal hè? Ajax heeft te veel kansen nodig, bij die gasten ligt de bal meteen goed en hoeven ze alleen nog te mikken op goal, 1 kans 1 goal is hun gemiddelde ?. Daarom zijn dit super clubs en wij subtop.

 8. Ajax belg

  Ik zag een prima wedstrijd met inzet en knokken voor elkaar. Toch moet gezegt worden dat er teweinig snelheid in de ploeg zit voor de top. Een werkpunt naar volgend jaar toe. De VAR doet ons de das om. Na deze wedstrijd is het wel klote om vast te stellen dat ze kampioenschap zelf hebben ver kloot

 9. Charka53

  Prachtig wat hebben we weer het Ajax gezien waar we trots op zijn passie en strijd we overklaste Real maar maakte het niet af en dan worden we nog eens genaaid door de VAR , schandalig en dat op dit niveau hier zit de UEFA maffia weer achter Real moet door.

   1. Yindi02

    Bedoelde tegen de maffia die UEFA heet. Vond de scheids niet slecht fluiten hoor. Tenslotte keurde hij het doelpunt goed maar werd hij terug gefloten door de VAR.
    Als Ajax op 70-80% zou voetballen van wat ze gisteren hebben laten zien dan vreten ze de hele eredivisie op incl. die lampen. Dat is wel een teleurstellend gegeven, hoop dat ze dat door hebben.

  1. De Nees

   Ja was echt zuur voor ons. Een millimeter verschil of hinderlijk buitenspel, ja zeg het maar. Feit is VAR kan dit dus beoordelen en soms valt het je kant op soms niet. Afgekeurd ok vooruit, maar meer balen is dat het weer tegen Real is, die zwijnen wel erg vaak in Amsterdam: die 2 afgekeurde zuivere doelpunten paar jaar geleden?? Kut Real.

 10. Slingertje.

  Helaas heeft Ajax het gochme niet om dit soort wedstrijden zakelijk te spelen en de kansen te benutten en dan ga je door 2 slaapmomenten in de verdediging op je bek.
  En die scheids en VAR deugden ook niet want bij Madrid hadden ze die goal nooit afgekeurd de ratten.
  Ajax moet er daar ook vol opklappen tegem Madrid B want ze gaan zeker spelers sparen omdat Barca na Ajax 2x langskomt daar.

 11. Iedereen heeft een mening

  Wil wel even zeggen dat die Ramos een waanzinnig goede verdediger is. En toch zie ik nog kansen voor Ajax in Madrid. Je hebt niets te verliezen, dus met de zelfde instelling/agressie straks er vol op gaan.

  1. De Nees

   Wat dacht je van Modric man. Pfff wat een genot die gast te zien ballen. In z’n vroege jaren bij Dinamo Zagreb had Ajax interesse in de ‘Cruijff van de Balkan’, hij had qua koppie wel een beetje gelijkenis met Johan idd, ik was meteen fan van ‘m. Maar hij was zo goed en viel al snel op, Spurs heeft hem toen snel ingelijfd. De Gouden Bal 1000 maal terecht, jammer van de WK finale wat had ik hem dat gegund.

 12. 1434

  Natuurlijk heb ik gisteren genoten van de wedstrijd ondanks de uitslag, ondanks de scheids, ondanks de VAR maar ……… waarom snappen die badgasten niet dat in onze eigen k#t competitie ook een inspanning moet leveren om dit soort wedstrijden te kunnen spelen. Als ze zich in de competitie 1 helft, 45 minuutjes, de schompes lopen staan ze bij elke wedstrijd met de rust met minimaal 3-0 voor. Dan kan je in de tweede helft lekker gala voetbal spelen. Trucjes, lol maken en vooral publiek vermaken. Dit team had met recht op een slof en een oude voetbalschoen kampioen kunnen worden. Kunnen? Ja ik vrees kunnen want ik zie ze deze instelling gewoon niet hebben de rest van de competitie. We horen al jarenlang hetzelfde verhaal van de spelers “had niet mogen gebeuren” “we moeten ons schamen”. Ze moeten zich inderdaad kapot schamen als je ziet wat ze kunnen presteren en wat ze dus merendeels verdommen te doen.
  Blij met de wedstrijd gisteren: Ja. Blij met de instelling in het algemeen: Nee.
  Schuldigen: spelers en TH. Het TH moet dit duidelijk kunnen overbrengen en dat ze lukt ze dus voor geen meter.

  1. Yindi02

   Volledig eens!! Als ze er iedere week zo voor zouden gaan dan vreten ze iedere ploeg hier in de ed gewoon op. Ook Pisvee!! Ik snap er ook geen zak van, het moet toch voor die gasten fantastisch mooi zijn om die boel hier dol te draaien. En ook voor ons trouwens, zijn ze imo gewoon ook verplicht te doen. Toen ik dat gestuntel in Almelo zag schrok ik me werkelijk kapot. Ik dacht:”wat is dit verdomme”.? En dan doen ze dit tegen Real. DE taak (en prioriteit) van TH om hier veel aandacht aan te schenken. Voetballen kunnen ze wel maar dat lamlullige gedoe zoals hier in de ed soms moet er uit. De vraag is echter of TH voldoende autoriteit heeft om ze dit in te peperen, ik heb zo m’n twijfels!!

   1. 1434

    Het TH is hier zeker niet toe in staat. Eerst schandalige en nipte 4-4 tegen Heerenveen. Toen winst in de beker maar de uitslag verbloemde veel van de prestatie. Toen …….. laat maar, ongelooflijk en dan als kers op de mislukte taart Heracles. Na de 4-4 hadden er al koppen moeten rollen, had het TH zich moeten laten gelden. Eigenlijk begon het al tijdens het trainingskamp in de VS. Welke “gek” gaat een speler verkopen voor 85 miljoen en spreekt dan af dat hij nig wel een half jaartje blijft. Voor zomeravond voetbal? De Jong kijkt wel uit om risico te lopen. Anderen denken, ach die ED, makkie dat redden we ook op 70% In principe is dat zou maar dan wel met 40% inzet. Kortom, ik denk dat het aan Ajax is om nu in ieder geval het signaal te geven dat we uiterlijk aan het einde van het seizoen afscheid nemen van ten Hag en op zoek gaan naar een echte trainer. Feijenoord, Utrecht en AZ moeten ook halverwege op zoek naar iemand anders voor komend seizoen.

    1. Yindi02

     Yep eens. Je bedoelt wellicht “maar dan niet met/op 40%” Het is me iig wel duidelijk dat Th geen overwicht heeft op de groep en dat er (te) veel wordt bepaald door (enkele) spelers in de groep. Dat gehannes met steeds maar wisselen van Donny is daar m.i. ook een bewijs van. Geen ruggegraat, geen autoriteit. Als voetballers in de media steeds lezen hoe geweldig ze wel niet zijn, en ze door wat of wie dan ook worden begeert, gaan ze naast de schoenen lopen. Om dat te voorkomen heb je een trainer nodig die ze afrekent op optredens zoals tegen genoemde clubjes (met alle respect). EEN MAN MET BALLEN, DUS!!! Verliezen kan maar na dat dat gebeurt is zouden ze (eigenlijk) moeten liggen kotsen op het veld van het harde werken. Ik vind v.Bommel een kwal van een vent maar hij heeft in elk geval wel de juiste mentaliteit.

     1. Yindi02

      Soort van “sollicitatie” gezien van Jonk!! Zou mooi zijn maar dan moet het “hok” eerst worden schoongemaakt.
      Gaat niet gebeuren vrees ik.

  2. De Nees

   Ja en dit is van alle tijden bij Ajax, het is niet te ontkennen dat ze in 1e instantie bezig zijn met hun belang en pas daarna met Ajax. Meestal geldt toch als Ajax goed draait zij ook vanzelf meer in de picture staan, maar daar komen die gasten maar niet op. Hoe goed ook gister, maar gedurende de gehele wedstrijd zat ik met ‘kijk die eikels dan, nu kunnen ze wel rennen en vliegen, alsof hun leven afhangt van een miljoenentransfer’. Schop in de kloten vandaag is meer terecht dan een pluim in de reet.

 13. JC4ever

  Waarom hoor ik niemand erover dat vd beek asensio wel erg makkelijk uit zijn rug laat weglopen en scoren, zonder hem ook maar een strobreed in de weg te leggen?

  1. Yindi02

   Omdat het onmogelijk is dat een speler in een wedstrijd als dit, 2×3 kwartier 100% speelt? Zoiets?

 14. JC4ever

  Schei toch uit! Hij is 20 jaar! Als ie nu al geen 90 minuten meer volhoudt moet je hem niet opstellen. Tagliafico speelt toch ook de hele wedstrijd voluit en Ziyech ook. Om maar 2 voorbeelden te noemen. Vd Beek zag asensio gewoon niet en huppelde gewoon mee voor de vorm. Die 2e tegengoal gaat nog heel duur worden. Let maar op

  1. Yindi02

   Jij snapt het niet. Ook als een speler de hele wedstrijd keihard er voor gaat en alles geeft, dan nog kan hij een cruciale fout maken. Staat er gewoon los van en is inherent aan het spelletje. Foutloos zijn is vrijwel onmogelijk. Als dat wel zo was dan eindigt elke wedstrijd in 0-0. Aan elk doelpunt gaat een (menselijke) fout vooraf. Althans, zo zie ik het.

Comments are closed.