There are no ads, please add some


Van Hanegem: ‘Altijd bezig zijn met een andere club maar zelf door de bodem zakken’

Willem van Hanegem schrijft elke maandag een column in het AD en natuurlijk komt Ajax daar ook regelmatig in voor. De Kromme had na de euforie van vorige week natuurlijk een slecht weekend want zijn clubje zakte weer eens ouderwets door het ijs. Toch legt Van Hanegem dit keer de vinger op de zere plek aangezien Willem zich stoort aan dingen waar menig Ajacied al jaren om kan lachen.

‘Altijd maar bezig zijn met een andere club maar zelf zakken ze weer door het ijs. Ze hebben vier punten uit vijf wedstrijden gehaald, nou chapeau het is gewoon absurd. Voor de meesten is het seizoen geslaagd want Ajax is een keertje verslagen. Nu ligt de focus weer op die halve finale van de beker en om Ajax nog iets meer te tergen start de kaartverkoop op 6 februari, 6-2 dus. Die 2-1 van Excelsior in de slotfase, het leek alsof ze het allemaal wel prima vonden. Nou ik vrees binnenkort in de halve finale de boemerang’.

Bron: AD

Gerelateerde posts

39 reacties

 1. Wenen 1995

  Ik wil niet zeggen “allemaal”, maar er lopen wel een stel trieste gasten rond in Rotterdam…

   1. Bakkie

    Klopt, maar Utrecht lijkt verder ook weinig ambitie te hebben. Die weten dat ze altijd ergens tussen de 4de en de 12de plek eindigen. Je mag van 010 toch wel verwachten dat ze bovenin mee willen doen

 2. RickyAmsterdam

  Ben het voor de verandering eens een keer met hem eens. Ze vieren het alsof ze kampioen zijn geworden terwijl ze 13 punten achter staan op de koploper. Maar goed, aan de andere kant. Het overige seizoen valt er niks te vieren voor ze dus ze moeten toch iets te vieren hebben. Ondertussen is de achterstand op de koploper alweer 16 punten en op Ajax 11punten haha.

  1. HURBIE

   Hun hebben van Hanegem en wij Sjaakie
   Twee geweldige spelers in hun tijd
   Menig speler tegenwoordig kan een voorbeeld nemen aan hun inzet en passie die ze toen lieten zien week in week uit Kanjers

 3. Iedereen heeft een mening

  Ik schreef het al in een andere topic. Bijna alle clubs stijgen boven zichzelf uit tegen Ajax om daarna weer uit te komen op hun “normale niveau”. Haat, jaloezie oid ten opzichte van Ajax maakt dus erg veel los.

  1. Litmanen

   Het is al eeuwen bekend. De haat uit Rotterdam komt voort uit een minderwaardigheidcomplex. Het gaat ver terug maar heeft ook te maken met de oorlog. Geen binnenstad terwijl de binnenstad van Amsterdam een groot museum is.
   Verder, vier keer de hoogste prijs in Europa, tegen 1 keer in 010. Ruim drie sterren op het shirt, 010 1 lullig sterretje.
   Als je dan in een stad met drie eredivisieclubs leeft ( Sparta speelt normaal hoger) met zo weinig resultaat…
   Coen Moulijn en vHanegem, meer buitengewone spelers heeft Feijenoord niet voortgebracht, ja misschien vPersie, dat weegt niet op tegen de tientallen supertalenten die voor Ajax hebben gespeeld.
   Hierboven wordt Utrecht genoemd en de enige belangrijke wedstrijden van het jaar (tegen Ajax).
   Feijenoord is een iets grotere club dan Utrecht, maar de vergelijking is snel gemaakt.

   1. -buitenkantje rechts-

    Faas Wilkes, Wim Jansen, Eddy Pieters Graafland (keeper!), Wim Rijsbergen, Ove Kindvall, Rinus Israël, Benny Wijnstekers, Gullit, en niet te vergeten Cruijff hebben allemaal voor Feyenoord gespeeld..
    Nu niet hetzelfde gedrag gaan vertonen Litmanen..

 4. Ajax 1

  He, we hebben een Feijenoorder die het lichtknopje gevonden heeft. Het licht is nog niet aan, maar dit is al iets. Nu hopen dat deze brainwave niet doorzet, want straks wordt het nog wat met die club down under…..

 5. Charka53

  Dat is het nu eenmaal zo als die kakkies van Ajax hebben gewonnen en daar doen ze echt alles voor is de rest van de competitie niet meer belangrijk , hoe zielig kan je zijn .Nu maar hopen dat wij met de instelling van Nico die kakkies uit de beker donderen dan kunnen ze tot eind van het seizoen een rouwband dragen.

 6. Jimmy1971

  Van Hanegem zegt wel vaker rake dingen en is altijd eerlijk.
  Ik vind het een mooie vent dat hij Feyenoorder is doet daar niet toe..

  1. Bert Betondorp

   Willem van Hanegem mag ouder
   worden, hij blijft nuchter en heel verstandig.
   Helemaal eens ben ik het nooit met hem bij blijft een 010 aanhanger, maar nu,
   Ja eens Willem

  1. ajacied078

   ja ze zouden er meer mee moeten doen met willem. blijft 1 van de beste nl spelers die we gehad hebben.

   1. Amoebe

    Nou ik denk dat je moeilijk kunt discusseren met de kromme….zijn mening is waar, net zoals sjaak.

    Zulke mensen zijn boegbeelden maar kunnen nooit een bestuurlijke functie bestieren…te koppig en rechtlijnig.

 7. Zlatan4ever

  Van Hanegem heeft meer verstand van voetbal dan heel 010 bij elkaar ! Goede GOSERT

 8. a.p.

  Na onze afgang verleden week, zijn de 010 mensen weer teruggekeerd op aarde, daar is waar zij thuis horen

 9. Bert62

  Zolang PiSVee zoveel gematst worden door de knvb worden ze jammer genoeg weer kampioen. En maar janken als ajax eens bevoordeeld wordt, stelletje jonkers. En ik mag hopen dan die kakkies de deksel op hun neus krijgen de 27e.

 10. -buitenkantje rechts-

  Hij heeft 100% gelijk.. De kaartverkoop voor de beker begint op 6 feb.. 6 – 2

 11. Indojood

  Leuk voor de bühne en het is ook wel zo maar verder hebben wij er niets aan. Als Ajax zijnde moeten wij dit soort wedstrijden gewoon winnen. Feitelijk is alleen puntverlies uit bij pisvee nog enigszins acceptabel.

  1. ajacied078

   ja feitelijk wel. maar als ik naar wedstrijden van psv zit te kijken verbaas ik me altijd over de tegenstanders die tegen ajax vol inzet spelen en tegen psv altijd in de laaste paar minuten een mannetje laten lopen. utrecht az herenveen vites ado etc etc

   1. De Nees

    Mietjesclubs in de ED, stijf van de adrenaline tegen Ajax en weekie later rust dagje pakken. Ajax moet swz winnen maar dat staat los van deze nep-sportmentaliteit. Zie je niet in andere landen, kijk naar Engeland, alle clubs groot of klein gaan altijd door het gaatje ongeacht tegen wie. Teringclubs hier.

   2. De Nees

    Mietjesclubs in de ED, stijf van de adrenaline tegen Ajax en weekie later rust dagje opnemen. Ajax moet swz winnen maar dat staat los van deze nep-sportmentaliteit. In andere landen zie je dit niet, kijk naar Engeland, alle clubs groot of klein gaan altijd door het gaatje ongeacht tegen wie. Teringclubs hier.

 12. Bigboss

  Laten we niet te hard juichen en inderdaad meer en eerst na ons zelf kijken onder tussen is pisvee. 5 punten los 😞

 13. Iamsterdam2015

  Nou zeg ik nooit dat ik het met een kakkerlak eens ben maar deze keer heeft Willem he- le-maal gelijk!!!!

Reageren is niet mogelijk.