Ajax zet VVV opzij met zesklapper

Ajax heeft zich zaterdagavond goed hersteld van de nederlaag van vorige week en veegde VVV van de mat met maar liefst 6-0. In de eerste helft leek er nog geen grote uitslag in de lucht te hangen, maar in de tweede helft zette de ploeg van Ten Hag een fraaie uitslag op het scorebord.

VVV was er alles aan gelegen om niet met een grote nederlaag te vertrekken uit Amsterdam en in de eerste helft stonden de Limburgers goed opgesteld en Ajax kon er moeilijk doorheen combineren. VVV kwam er af en toe dreigend uit in de counter, maar wist niet te profiteren van de ruimte die het soms kreeg van Ajax. Het was uiteindelijk Hakim Ziyech die na ruim een half uur de score wist te openen uit een vrije trap. In de tweede helft scoorde Dolberg op zeer fraaie wijze de 2-0 en nadat Tadic de 3-0 had gescoord was het verzet van VVV gebroken. Ten Hag bracht daarna Sinkgraven in de ploeg voor Tagliafico maar nadat Neres en Huntelaar in de ploeg kwamen werd de score uitgebreid. Neres scoorde de 4-0 en gaf daarna een puike assist op Huntelaar die met zijn 99ste doelpunt in de Eredivisie de 5-0 scoorde. The Hunter was gretig en rook zijn kansen op het 100ste doelpunt maar het was uiteindelijk Donny van de Beek die vanaf de rand zestien  prachtig raak krulde in de bovenhoek.

Ajax – VVV 6-0 (1-0)

’35 Ziyech 1-0
’52 Dolberg 2-0
’60 Tadic 3-0
’85 Neres 4-0
’86 Huntelaar 5-0
’90 Van de Beek 6-0

Scheidsrechter: Lindhout
Toeschouwers: 52.868
Gele kaarten: Mlapa (VVV)

Opstelling Ajax: André Onana, Nico Tagliafico, (/64 Daley Sinkgraven),Daley Blind, Matthijs de Ligt, Rasmus Kristensen; Frenkie de Jong, Donny van de Beek, Lasse Schöne, Dusan Tadic,(/73 David Neres),Kasper Dolberg, (/82 Klaas-Jan Huntelaar),Hakim Ziyech.

Opstelling VVV: Unnerstall, Rutten, Promes, (/66 Van Bruggen), Roseler, R. Janssen, Post, Seuntjens, Susic, (/90 Korkmaz), Joosten, (/73 Van Ooijen), Mlapa, Grot

Related posts

41 Comments

    1. vak411

      jup.. eerste helft boring, 2e helft prima .. Neres in 20.minuten 1 goal en 2 assists. man wat was het stil in het stadion zeg. mijn kater van vorige week is nog lang niet weg .

    2. FrankiC

      Zijn beste wedstrijd van het seizoen, maar dat was ook niet zo moeilijk. Zeker niet de Man of the Match. Er waren er zo ‘n stuk of 5 beter… het was eerder een ‘duwtje in de rug’.

      1. Litmanen

        Neres een geweldige invalbeurt. Zal die lekker slapen. Voor mij was Donny man of the match. Wat een sublieme assist en wat een inzet tot de laatste minuut.

    3. Zlatan4ever

      Ik vat het ook niet Vierde ster…
      Nico (zeker gezien dat hij net terug is van een blessure) was de man van de wedstrijd.
      Wat een kanjer is die gast

        1. HURBIE

          Met Neres op links is er veel gevaar
          Speelt op links beter dan op rechts
          Geeft daar meer dreiging

  1. Wenen 1995

    Hopelijk volgen er nu positieve reacties…. 6-0 is gewoon een heel goede uitslag. Plus Dolberg die goed speelde… Ben blij dus

    1. Bert Betondorp

      Hier moet je wel tevreden mee zijn. Goede uitslag voor het doelgemiddelde
      Regematige overwinning. Nou die uit Eindhoven punten verspelen en d@n….
      Niks meer aan te doen AJAX kampioen want WZAWZDB

      1. Ajax 1

        Tevreden over gisteren ja. En ik denk dat we best nog kampioen kunnen worden want psv krijgt veel meer lastige uitwedstrijden nog. Maar ik baal gewoon van vorige week nog…..

      2. Vak 120

        Bert aub,als ik doelsaldo hoor word ik gek! In 2 wedstrijden 10 goals tegen gvd!! Steek ze aub geen veren in hun reet!

  2. a.p.

    zo dat was met een prettig gevoel naar huis. Nico was top. wat een karakter en met allen 6-0!

  3. Indojood

    Net thuis, er waren wel wat meer lege plekken. Eerste helft moeizaam, tweede ging wat beter. Nico was de beste en ondanks zijn vroege wissel man van de wedstrijd. Kreeg niet voor niets een ovatie. Dolberg speelde verdienstelijk. Ziyech was af en toe ongelukkig maar blijft een mooie speler en breekt de ban met de vrije trap. Voor de rest was het vrij vlak. Kristensen en Sinkgraven horen er niet in. Vooral Kristensen is bijna lachwekkend. Hoop dat Nous weer snel fit is.

    En nu lekker eten, vanzelfsprekend natuurlijk bij Indo’s en Indonesiërs.

  4. Overdwars

    Slmt makan! Helemaal eens, behalve het laatste…nous ben ik tegen die kakkies echt van geschrokken.

    1. Indojood

      Een offday net als de rest. Heeft genoeg goede wedstrijden gespeeld, vooral in de CL. Kristensen is gewoon niet goed genoeg.

  5. Overdwars

    Ik hoop het teman bagus, wel eens dat iedereen een off-day had. Maar hij stak er (ik geef toe voor het eerst) nog eens negatief met kop en schouders bovenuit. Het leek net alsof hij tragitol geslikt had.

  6. Bert62

    Je ziet maar weer, als Neres in het veld komt gebeurd er iets. Alleen die kale Ten Hag blijkt dat niet te snappen. Hij vind zelfs Kristensen goed. Hoe blind kun je zijn. Ik zeg snel op zoek naar een andere trainer.

    1. J18

      Denk je nou echt dat hij dat meent? Ten Hag is ook niet mijn favorite trainer, maar als hij voor de camera zou zeggen dat Kristensen slecht is, zou ik dat helemaal raar vinden. Zoiets zeg je niet voor de camera!

    2. Yindi02

      Bert, Neres viel in op zo’n driekwart van de wedstrijd. VVV zat er toen wel redelijk door heen.

      1. Vak 120

        Precies!! Bert ligt overal over te zeiken! 6-0 en de trainer moet weer weg,neres is zijn afgod…echt waar,zo’n mensen zijn alleen opzoek naar sensatie!

  7. Charka53

    Eerste helft was niks maar daar had VVV goed aan mee gewerkt , tweede helft ging het eindelijk weer lopen door de eerste goal en VVV gaf ons de ruimte een verdiende overwinning.

    1. Vak 120

      Vind jij dit nu grappig?? Veltman is een echte ajacied!! Hij vraagt hier niet om he?! Lekker achter jongens gaan staan die 2/3 jaar bij ons spelen en weg zijn!! Laffe reactie dit,echt zielig!

      1. Ajax 1

        Gelukkig kreeg veltman een mooi applaus toen hij begon met warmlopen. Het is niet de beste back die we ooit gehad hebben, maar echte ajacied, zeurt nooit en verdient wel gewoon onze steun en respect.

  8. Ajax belg

    Wat een balverlies van Zyech toch weer, en niemand reageert erop. Steeds vertrekt bij hem een gevaarlijke counter. Gelukkig heeft VVV een 3e klasse spits.

    1. Ajax 1

      Ziyech was drama gisteren de eerste helft, klopt. Maar dat gebeurt wel eens. Hij heeft dit jaar ook zulke goede wedstrijden gespeeld. Wat mij betreft veruit de beste ajacied dit jaar met nico en de ligt.

  9. apeldoorn

    heerlijke pot vanaf vak 122!
    Dolberg eindelijk weer goed maar man of the match is wat veel van het goede. Donny speelde wel ff wat beter.

  10. Forever nr14

    Bert, zet dat wzawzb nu eens uit je gedachten! Al meer dan 1000 dagen niet eens nummer 1! En lopen weer voor de zoveelste keer achter die klote lampen aan. Laat ons nu eens eerst reeks van nummer 1 plaats en eens prijzen winnen, pas dan mogen we die term weer gebruiken. Je moet je kapot schamen om dat nu steeds nog te roepen en zeker met deze trainert en beleids voering.
    We worden hard heel hard uitgelachen!!!

  11. Forever nr14

    Ajax belg, helemaal met je eens, en moet je in het stadion eens 1 slecht woord over Ziyech zeggen, krijg je een heel vak op je nek, bizar gewoon.
    Continu balverlies en schoten die eerder de tweede ring in gaan als tussen de palen.

    1. Indojood

      Welk vak is dat dan? Ik zit zelf in 428 en daar kan je gewoon je favoriete spelers toejuichen en minder favoriete spelers uitschelden zonder dat anderen zich daar mee bemoeien. Verder moet je eens hier “wzawzdb” schrijven dan krijg je meteen bepaalde figuren in je nek. Bizar gewoon. ? Overigens vind ik dat je deze uitspraak in de juiste context moet zien, als supporter vind je jouw eigen club altijd de beste, dat omvat meer dan alleen de stand op de ranglijst.

  12. Iedereen heeft een mening

    Ajax zal moeten beseffen dat ze 34 wedstrijden gefocust moeten zijn, de tegenstanders slechts 2x (tegen Ajax). Zie Feyenoord, nu verlies tegen Excelsior.

Comments are closed.