Jong Ajax en FC Dordrecht houden elkaar in evenwicht:3-3

Jong Ajax heeft vandaag helaas geen drie punten mee naar huis genomen door gelijk te spelen tegen FC Dordrecht. Lassina Traoré stond na zijn debuut van vorige week nu niet in de basis. Winst was gezien de geschiedenis wel verwacht want de laatste zes jaar wist Dordrecht niet te winnen van Jong Ajax.

Al in de zesde minuut kwam Jong Ajax op voorsprong door een doelpunt van Danilo Pereira da Silva met een assist van Gravenberch maar dat lieten de gastheren niet op zich zitten want acht minuten later werd de gelijkmaker door Cijntje gescoord. Ryan Gravenberch was gul met de assists want met 20 minuten op de klok bediende hij Kühn die de 1-2 binnen werkte. Nog géén minuut later maakte Danilo zijn tweede van de avond 1-3! In de tweede helft werden Noa Lang en Jurgen Ekkelenkamp gewisseld voor respectievelijk  Lassina Traoré en Che Nunnely. Simon Power van FC Dordrecht wist er in de 66ste minuut weer een wedstrijd van te maken met de 2-3 en met nog elf minuten te gaan maakte Jari Schuurman de gelijkmaker. Helaas wist Jong Ajax niet meer te scoren in het Riwal Hoogwerkers Stadion zodat de Amsterdammers op de achtste plaats blijven steken.

Opstelling Jong Ajax: Kotarski; Bakboord, Ter Heide, Timber, Botman, Jensen, Gravenberch, Ekkelenkamp (46. Nunnely), Kühn , Pereira da Silva, Lang (46. Traoré)

 

Related posts

21 Comments

  1. FrankiC

   Tsja, als je zo verdedigd… open huis.
   Zag er niet uit en ook eigenaardig met 2 ex-Nederlandselftal verdedigers als coach op de bank.

  2. Zlatan4ever

   Goed zo Hurbie a.k.a sukkeltje
   Je bent er steeds als 1e bij om stompzinnige “reactie’s” te geven. Wat een dom commentaar pile of ?

    1. Moosie

     het is een hele goede reactie van Zlattie ik heb hem ook meteen geliked
     Zlatan for president!!!!!!!!
     ?

     1. Moosie

      nou kan ik een discussie beginnen maar ik moet boodschappen doen misschien later op de dag??

 1. Ajax 1

  Enige wat belangrijk is dat bijv gravenberch volgend jaar in het eerste ook assists geeft.

 2. -buitenkantje rechts-

  Ben wel een beetje klaar met de commentaren dat het allemaal niks kan schelen.. Dat het enige dat belangrijk is dat een speler in Ajax1 komt te spelen..
  Er wordt voor miljoenen “toptalent” weggekocht.. Menig eredivisieploeg mocht willen dat ze zoveel konden besteden aan spelers…
  Resultaat: In 2019 heeft JA nog geen enkele wedstrijd gewonnen! Beschamend!
  Voetbal is namelijk een teamsport. Je kan als speler alleen beter worden door met betere spelers te spelen en te trainen onder leiding van goede trainers die de Ajaxstijl inslijpen..
  Welke speler wordt beter in Jong Ajax? Is Nunnely beter geworden?.. Lang?.. Ekkelenkamp?.. Danilo? Bakker? Welke speler wordt er beter? Ik vind van niet. Ik ga ervan uit dat er echt wel talent zit.. anders is het een brevet van onvermogen van de scouting die overal “toptalent” weg plukt. Waar ik mijn twijfels bij heb is het trainersduo.. Reiziger en Bogarde.. Waarom? Ten eerste zijn het verdedigers geweest . Verdedigers kijken anders naar het spelletje dan aanvallers. Reiziger was een verdienstelijk back, maar heeft zijn hele carrière aan tegenhouden gedacht. Hetzelfde voor Bogarde. Nu heeft Bogarde daarbij rare trekjes die niet passen bij Ajax. Zo heeft hij bv vrijwillig jaren vrijwillig op de bank gezeten en salaris gevangen. Niet echt een voorbeeldfunctie voor de Ajaxjeugd.. Bovendien zie ik een erg beperkt tactisch vernuft bij beide trainers. Waarbij ik Bogarde echt een onbenul vind.
  Naast spelers zou Ajax dus ook eens moeten scouten op trainers.. Ex speler betekent niet automatisch dat je een goede trainer bent. Zie Heitinga. Alle drie verdedigers met weinig inzicht en vernuft.
  Sorry mensen dat ik wat negatief klink.. Ik zie het gewoon niet positief op dit moment.. Er wordt overal jeugd aangetrokken die vervolgens na 1 of 2 seizoenen weer kunnen vertrekken.. Voor de A1 staat een Heitinga.. Voor JA staan Reiziger en Bogarde.. Pfff..
  Oh nee..maakt niet uit toch??
  Als er maar 1 van al die “toptalenten” straks in Ajax 1 speelt. Dan is het goed.

  1. FrankiC

   Ik heb dezelfde bedenkingen ☝?Jammer dat Keizer te vroeg werd overgeheveld naar het eerste, voor hem, voor Ajax1, voor JA en vooral ook voor de spelers en hun individuele groei.

  2. dickst14

   Net als Jaap Stam, was ook geen succes bij JA. Maar dezelfde fout maken, daar zijn ze erg goed in tegenwoordig.

  3. Wenen 1995

   Goed verhaal, BR. Vergeet Brobbey en Dest niet. Veel talent dus in 019 en JA. Moet toch gek lopen als geen van deze jongens niet doorstromen naa Ajax 1. Dan klopt er echt iets niet aan de opleiding, waar we wereldwijd bekend om staan. Afwachten of ingrijpen?

   1. -buitenkantje rechts-

    De spelers die doorstromen dien dat ondanks de trainers ipv dankzij..
    Brobbey was ook met een paard als trainer er wel gekomen.. Dest werkt erg hard aan zichzelf.. Komt er misschien.. Waar het mij om gaat is dat er een ander type trainers komt dat oog heeft voor individuele ontwikkeling.. Spelers beter maakt.

Comments are closed.