Aboutaleb: ‘Geen uitsupporters bij bekerduel in De Kuip’

De halve finale tussen Feyenoord en Ajax in het kader van de KNVB Beker is enkel toegankelijk voor supporters van de thuisclub, dat is vandaag besloten door burgemeester Aboutaleb, de politie en justitie. ‘Er is nog steeds geen voorstel van beide clubs of van beide supportersverenigingen om de Klassieker onder normale omstandigheden te kunnen laten spelen. Zolang dat er niet ligt, wijzigt het standpunt niet’, aldus Aboutaleb tegenover RTV RijnmondSinds 2009 wordt de Klassieker steevast zonder supporters van de bezoekende club afgewerkt. De halve finale staat gepland voor 27 februari.

 

Related posts

57 Comments

 1. Wenen 1995

  Natuurlijk Aboutaleb, weer een mooi voordeeltje voor 010… Hoop dat het extra motiverend werkt voor de Ajacieden en dat 010 nu wel opgerold wordt. Merk dat ik erg veel zin heb ik deze wedstrijd: REVANCHE!!!

  1. Litmanen

   Te gek voor woorden. De KNVB zou moeten besluiten dan maar zonder publiek te spelen op neutraal terrein.
   Zo kun je als eeuwig thuis spelende ploeg in de beker alle uit publiek kunnen weigeren.

   1. BobbyHaarms

    Neutraal terrein is onzinnig. Stel het wordt gespeeld in Utrecht of Arnhem heb je helemaal de poppen aan het dansen, want je kunt er vergif op innemen dat er dan in een straal van 5 kilometer minimaal 3 supportersgroepen met elkaar gaan beuken. Dan nog liever 2 wedstrijden. Wij geen publiek in 010? Dan die wedstrijd ook in Amsterdam spelen, zonder die kutkakkerlakken.

    Als wij Ajacieden daar niet welkom zijn kan je ook zeggen: een reglementaire 0-3 overwinning voor ons ?

    1. Bakkie

     Missschien eerst eens stoppen met dat “kutkakkerlakken” en gewoon eens een beetje respectvol omgaan met andere supporters

     1. BobbyHaarms

      Respect moet je verdienen Bakkie. Als zo’n grafkakkerlak sisgeluiden maakt omdat ik een Ajaxjood ben is het laatste wat ie krijgt respect. En zeg niet dat het een eenling is want het halve stadion doet vrolijk mee. Dan kan je een tegenreactie verwachten.

     2. Bakkie

      Helemaal goed Bobby, en op die tegenreactie kun je ook weer een tegenreactie verwachten. Kleine kinderen zeggen “hij begon”, hoe oud ben je nu?

     3. BobbyHaarms

      Wat heeft leeftijd hiermee te maken? Mijn mening is dat je respect moet verdienen, niks meer of minder. En voordat je denkt dat ik ze allemaal over één kam scheer moet ik je teleurstellen. Ik ken in mijn stad namelijk ook kakkerlakken waar wél een normaal gesprek mee te voeren is. En ja, die noemen mij ook kutjood of Joodje en ik noem ze ook kutkakkerlak, maar er is wel een soort van onderling respect naar elkaar toe.

      Gros van wat er in die badkuip zit kan je zo op een veld in Beverwijk neerzetten. Want 1 ding is zeker, de haat van hunnie is nog wel ff een tikkie erger dan bij ons Ajacieden.

     4. Vakje129

      Helemaal gelijk Bobby ook ken medere feynooit supporters waar een normaal gesprek en omgang mogelijk is en ook zij schamen zich voor het volk wat bij de thuis wedstrijden aanwezig zijn , deze vrienden hebben zelfs een ander vak aangevraagd want als ze niet meedoen met wat er in het gebeurt ze klappen kunnen ontvangen ,( fijne supporters ).

  2. Bert Betondorp

   Tien jaar lang geen Ajax supporters naar De Kuip Rotterdam.
   Conclusie: de overheid in de grootste havenstad van ons land is niet in staat
   de orde en veiligheid te organiseren bij een doodgewone voetbalwedstrijd.
   Waarvan akte…….maar niet te begrijpen! Aboutaleb schaamt u.

  3. Wenen 1995

   Neutraal terrein wordt een lastig verhaal. Halve finale verdelen in een thuis- en een uitwedstrijd lijkt mij een eerlijke oplossing. 010 heeft dan “de loting gewonnen” en mag eerst uit spelen…..

   1. BobbyHaarms

    Sorry zie je reactie nu pas Wenen 95. Maar mee eens dus, dan maar 2 wedstrijden. Kijken of ze het dan nog steeds leuk vinden dat er geen publiek van hun bij is..

    1. Mr Ajax

     Ja dat zou de enige juiste beslissing in deze situatie zijn in mijn beleving, nu hebben zij een enorm voordeel en over twee wedstriiden is dat weg en moetennwij nornaal gesproken ook geeoon winnen, dus hup over twee wedstrijden dan maar en gratis toegang in de amsterdam arena voor alle seizoenkaart houders ter compensatie voor het drama van afgelopen zondag

 2. Iamsterdam2015

  Is dit nieuws…. ??? Dit wisten we toch allang?!? Alsof ze nu ineens iets nieuws en spannends vertellen, pffffft.

 3. Koning Haarms Wolfs

  Boeien, hou die kutbeker maar. Gewoon b-1 of a-1 heen sturen en voor CL en kampioenschap gaan.

  1. Jimmy1971

   Ben ik niet met je eens KHW, hij is zeker minder waardevol dan de Schaal maar het is wel ook een prijs die we al te lang niet gewonnen hebben..

 4. Ralph

  Aboutaleb heeft gelijk. Een kleine minderheid verziekt het al jaren voor de meerderheid. En als we niet vechten tegen andere supporters dan vechten we in de Arena tegen elkaar. Laten we stoppen met Aboutaleb de schuld te geven. Zelfreflectie supporters!

  1. Zlatan4ever

   Ralph, liggen jouw roots in 010 dat je zulke domme woorden kan gebruiken ? Aboutaleb is een grote schijnheil. Met het verbieden van Ajax-supporters had hij gelijktijdig moeten melden (aan de KNVB) dat hij geen bezwaar heeft dat de 1/2 finale over 2 wedstrijden gespeeld gaat worden. Nu speelt hij de kakkerlakken in de kaart. Hypocriete Eikel ?

   1. -buitenkantje rechts-

    Wat een onzin Zlatan!
    Aboutaleb is niet verantwoordelijk voor een “eerlijk” verloop van de bekerwedstrijden.. Hij zit niet bij de KNVB.. Hij is verantwoordelijk voor de orde in zijn stad.. niet meer en niet minder.. Destijds zijn er afspraken gemaakt over uitpubliek bij Fey-Ajax.. Hij zegt er heel duidelijk bij dat er geen nieuwe voorstellen van supportersverenigingen zijn geweest of van Ajax kant.. Zolang er geen nieuwe voorstellen zijn blijft het oude beleid gewoon gehandhaafd.. Heel normaal! De supportersvereniging of Ajax zelf had met Aboutaleb om de tafel moeten gaan zitten om deze impasse te doorbreken.. Dat hebben ze niet gedaan! Denk je nou echt dat Aboutaleb nu reden heeft om te zeggen..Jongens..jullie mogen weer komen hoor! Risico is volledig voor mij..Tuurlijk niet! Ajax laat zelf, samen met de supportersvereniging hieer een steek vallen.. Sukkels! Weer een uitwedstrijd zonder Ajaxsupporters.. Eigen schuld!

    1. Zlatan4ever

     BR , mooi betoog kan niet anders zeggen. Maar ik blijf Aboutaleb een sukkel vinden….
     “ een mooi prater “ van de bovenste plank. Komt dicht in de buurt van onze burgemeester in Amsterdam…

   2. Ralph

    Beste Zlatan4ever,

    Ik kom uit Amsterdam en heb als Ajax supporter Cruijff, Keizer en Swart live zien spelen. Ben in de tijd onder Van Gaal met Ajax naar twee finales geweest en heb al seizoenskaarten sinds De Meer. Maar met alle respect voor jouw mening, de burgemeester van Rotterdam is niet de oorzaak van het supportersverbod. Een aantal supporters van beide clubs kunnen zich niet beheersen. Ik herinner je nog even aan een locatie in Beverwijk.

    1. HURBIE

     Groot gelijk Ralph
     Zlatan moet je gewoon niet serieus nemen, die lult alleen maar andere na
     Gewoon???

     1. Zlatan4ever

      Emous , ik ben blij dat je inziet dat Hurbie een bloedzuigertje aan het worden is hopelijk gaan meer forumleden dat inzien

    2. FrankiC

     @Ralph @BR
     Mooie nuchtere en correcte analyses. Onderbuikgevoelens even aan de kant en onjectief de feiten beoordelen, daar hebben sommige forumleden nog wel eens moeite mee!

    3. Zlatan4ever

     Ralph, goed te lezen/horen dat je een echte ajacied bent.
     Ben ik ook, maar we verschillen gewoon van mening.
     Daarnaast heb ik een enorme weerstand op alles wat 010 is.
     Daar komen geen supporters vandaan maar “randdebielen”
     De haat die bij die gasten aanwezig is tegen Ajax is buiten proportie en heeft niks met voetbal te maken.
     En als jij al zolang Ajax-supporter bent zou je dat ook kunnen weten….

 5. Charka53

  Dat is een stunt van de burgemeester zodat ze hem blijven tolereren , maar de KNVB moet er dan maar twee wedstrijden van maken dan is het leed verdeeld of gewoon niet gaan dan hebben die kakkies ook geen inkomsten.

 6. Forever nr14

  De Nees, ik hoop het voor je, maar wie moet ze dan nu tot op het bot motiveren? En wie zegt dat ze nu wel een duel aan durven gaan? Want stel ze lopen een transfer mis he, oei nee dan hou je liever in natuurlijk.
  Geldwolven en by far geen club liefde.

 7. Zlatan4ever

  Aboutaleb “dickhead” of the year ! Hij heeft een maand de tijd om er over na te denken en een goed plan te maken.
  Hij (alleen) beslist even dat die kakkerlakken wederom een voordeel krijgen…????

  1. HURBIE

   Daar hebben de Supporters????? het zelf naar gemaakt
   Dat zootje komt niet voor het voetbal

   1. Bigboss

    Eens maar dat zijn toch geen supporters al zeggen ze wel dat ze ons cluppie in hun hart hebben

 8. AFCA my World

  Complete voetbalvervalsing, net als dat Feyenooit alleen maar thuiswedstrijden krijgt, had je ze moeten horen als WIJ thuisgespeeld hadden, dan was het land te klein, maar nee nu moet Ajax het maar zonder publiek doen ! 2 wedstrijden zou de beste oplossing zijn ! Gaat Ajax hier nog tegen optreden, nee waarschijnlijk niet want zij zijn er wel bij !⚽️

 9. Hanski

  Buitenkantje rechts…perfect weergegeven. Niet zeuren over burgemeester maar gewoon je job doen en winnen! Als wij thuis hadden geloot was er tegen fey ook geen uitpubliek toegestaan…zo is dat nu eenmaal terecht besloten! Nu afgeven op een burgemeester klinkt niet alleen zielig, is het ook. Daarbij komt dat veel forumleden amper tijd hebben om naar JC Arena te komen lat staan dat ze het aandurven om naar kuipie te gaan?

 10. Ptr

  Gewoon niet gaan laat ze A) de tering krijgen met die kut beker en B) laat die stumpers maar alleen naar dat kakkerlakken mannenkoor gaan luisteren.
  Zo dat lucht op…. sorry

 11. Moosie

  Wat een calimero’s zijn jullie zeg.
  Alsof we zitten te wachten op uitsupporters van Feyenooit?
  Hypocriete gelul als jullie het zo graag willen ga je met je bek naar de kuip ga je stoer zitten juichen kun je daarna met een auto met chauffeur terug naar Amsterdam.
  En iedereen weet dat die kakkerlakken er alles aan doen om ons weg te houden heeft alles te maken met het feit dat ze bijna nooit winnen.

 12. Joodjuh

  Moeten de uit supporters alleen maar blij mee zijn. Met de instelling van Ajax word dat weer een flink pak slaag. Feyenoord zit nu in een lekkere flo en gaat hun tanden in het duel zetten. Iets waar Ajax geen antwoord op heeft.

 13. Cootje Adriaanse

  Zou Halsema niet hetzelfde hebben gedaan als Ajax thuis had gespeeld tegen Feyenoord?

  Volgens mij is de regel: geen uitsupporters mee, ongeacht competitie of beker.

 14. Cootje Adriaanse

  Even off-topic, maar wat mij opviel…. spelers komen al jaren het veld op met kinderen in de hand. Kinderen van de thuisploeg hebben altijd het tenue van het thuisteam aan. De kinderen van het uitteam het tenue van het uitteam.

  Kan me herinneren dat bij Ajax-Feyenoord de kinderen aan de hand van de Feyenoord-spelers een Feyenoord-tenue droegen.

  Maar afgelopen zondag droegen de spelers aan de hand van de Ajax-spelers een Feyenoord-uittenue.

  Detail hoor, maar ik vond het niet echt netjes.

Comments are closed.