Swart: ‘Je ziet aan alles dat er geen klik is tussen Ten Hag en de spelers’

Sjaak Swart werd zondag naar eigen zeggen gek nadat hij zijn Ajax met maar liefst 6-2 de Klassieker zag verliezen. Mister Ajax kan er dan ook niet over uit dat de selectie een trainingskamp heeft belegd in Florida en had dat liever anders gezien, zo laat hij weten tegenover De Telegraaf.

‘Ajax was in prima vorm en ze hadden met de Kerst gewoon een paar dagen vrij moeten krijgen waardoor ze het goede gevoel hadden kunnen vasthouden. Nu kwamen ze doodvermoeid terug en dan krijg je dit soort wedstrijden voorgeschoteld. Je ziet aan alles dat er geen klik is tussen Ten Hag en de spelers, zeker nu. Dat hoor je ook, maar dat  vind ik raar, omdat hij al een jaar trainer is. Erik moet nu echt heel snel het vertrouwen gaan winnen’. Ondanks de afgang in de Klassieker heeft Swart nog geloof in de 34ste landstitel. ‘We krijgen ze nog thuis en als je die wint is het gat weer twee punten. Dat is te overbruggen want op de manier hoe PSV nu speelt gaan ze ook nog punten verspelen’.

Bron: De Telegraaf

Related posts

84 Comments

 1. FrankiC

  Olie op het vuur? Koe in de kont kijken? Niet verstandig Sjaak als je zo dicht bij dat vuur zit.
  In denk aan een leuk sigarenwinkeltje.

  1. Ajax1958

   Weet je wat niet verstandig is? Lachend vragen wie er in hemelsnaam moet scoren voor 010. Beter als je eens een tijdje je snater houdt ipv commentaar geven aan mister Ajax.

   1. FrankiC

    Ja, ik zat er flink naast bij de voorspelling.
    Had jij de uitslag wel goed of durfde jij je niet aan een voorspwlling te wagen…
    En @Ajax1958 Sjaak is ook mijn mr. Ajax maar ik ben het lezen van open
    deuren al een tijdje beu, mr Ajax of niet. Of vind jij het wél nieuwswaarde hebben?

    1. Ajax1958

     Ik doe sws geen voorpellingen rn dat heeft helemaal geen reet te maken met durven. Ben die voorpellingen nl helemaal zat, net zoals WZAWZDB, dat zijn we nl niet anders hadden we wel gewonnen. En als je het geen nieuwswaarde vindt hebben, sla je het over, maar niet zo bijdehand en denigrerend gaan lopen doen over een sigarenwinkeltje……….Eug!!!

    2. De Nees

     Dit zijn geen open deuren Frankie. Hier heeft Sjakie helemaal gelijk, waarom zo’n wereldreis maken als je al een zwaar half seizoen achter de rug hebt? Geef die gasten rust en in de laatste vrije week alles weer scherp stellen, transfer perikelen op de achtergrond plaatsen, die gasten weer mentaal prepareren. Transfers zijn altijd een terugkerend verhaal, niks nieuws onder de zon, Ajax moet toch weten hoe dit te händelen zodat spelers hun focus blijven houden op de competitie?

   2. Spitzie

    Ajax1958, ik snap wat je wilt zeggen maar dan hoef je toch niet hier op de supporters app iemand compleet de grond in boren, dat is pas echt diep triest en dat zal een echt Eug doen. We zijn toch met zijn alle voor ajax? Respecteer elkaar mening ook al ben je het er niet mee eens!

    1. Ajax1958

     Hij doet denigrerend over Mister Ajax en ja daar reageer ij dan op. Klaar met die bijdehand.

    2. FrankiC

     @Spitzie sommigen hebben wat moeite met het hanteren van onderlinge fatsoensnormen als iemand een andere mening heeft dan zij. Dat is zielig, niet meer, niet minder.

     1. Ajax1958

      Niet de boel gaan omdraaien en liegen Franki. We hebben Neppie al rondlopen hier. Een draaikont, pathologisch leugenaar, fantast en nepjurist, tenzij je z’n zoontje bent, dan is het genetisch bepaald.

     2. De Nees

      Lees je bijdrages graag Franki, eens of oneens, gewoon je ding blijven doen. Schijnbaar moet na Eug een nieuwe gevonden worden om op te zaniken. Typisch 58, komt hier alleen opdraven als hij iemand omlaag kan trappen.

     3. Ajax1958

      Niks ervan Nees, ik reageer op een hele domme uitspraak in aanloop naar de wedstrijd.Met die domme uitspraak is hij in de wedstrijd om z’n oren geslagen. Dan kan hij maar beter niet zo bijdehand gaan doen over Sjaak Swart, daar kan ik niet zo goed tegen.

     4. De Nees

      Ja nou? ik vroeg me vooraf ook af wie bij hun moet scoren, ga je mij nu ook bashen? Ga je daar een punt van maken nu het anders is gelopen? We zijn allemaal om de oren geslagen, iedereen wist zo zeker dat we gingen winnen daar, dus niet zo selectief doen. Over Sjaak eens met je, maar hé als iemand hem minder hoog heeft zitten moet hij dat zelf weten. En mijn laatste opmerking over je is zeker waar, ga nu niet op zoek naar een nieuwe Eug want het is hier nu relatief rustig. Ga niet weer iets op gang zetten, gedraag je wat volwassener je bent toch geen puber of wel? En Franki’s bijdrage heeft veel meer plussen dan minnen, als je een keer niet eens bent met hem so what. Als je niet tegen anti-swart teksten kan dan is dat jouw probleem.

     5. Ajax1958

      @ Nees. Als jij dat zegt krijg je ook het nodige commentaar van mij, maar daar zit dus het verschil. Jij denkt het en gaat dat hier niet ventileren. En ja, ventileer je het wel, moet je ook niet zeuren dat je het keihard terug krijgt. Zou jij met je nicknaam moeten weten, nl, als je uitdeelt moet je ook kunnen incasseren. Daarna vervolgens de wijsneus uithangen tegen Sjaak Swart, dan mag je imo wel even een toontje lager zingen. (Ik vergeet niet zo snel) Zoals ik al zei: Dan lees je de topic niet, dat heb ik met Kale en Kokkie en maak het dan niet zo dat ik niet tegen anti Swart teksten kan. Je gaat het een beetje omdraaien nu.

     6. De Nees

      F*ing hell 58, ga je werkelijk een punt maken van een opmerking die niet uitkwam? Moet niet zotter worden met je. Enige over wie we geen shit opmerking accepteren is Cruijff, iedereen na hem is ontvankelijk voor kritiek, dus ook Swart (tot op zekere hoogte dan). En je zegt min of meer zelf dat je niet tegen anti swart teksten kan, ik draai niks om hier. Volgens mij boeit het werkelijk niemand dat jij niet zo snel vergeet, best humoristisch eigenlijk uit jouw mond. Ik reageer ook expres op jouw, want het valt erg op dat als iemand aanmerking heeft op een lid hier, jij kort daarna ook ‘s ff een duit in ’t zakkie doet. Uit het niets omdat diegene een marked person is ga jij ook ff lekker meedoen. Heel duidelijk om een wit voetje te halen bij diegene/ groep en ik heb een gruwelijke hekel aan dat soort figuren. Ik heb heel in begin een aanvaring met je gehad omdat ik je een ongelooflijke meeloper vond, nou daar is na al die tijd niks aan veranderd.

     7. Ajax1958

      Ik zeg dus, als een topic je niet interesseert, lees deze dan niet, daar gaat het oa om, maar goed ik kan lullen als brugman, maar het komt niet binnen bij je. Denk wat je denken wilt, zal mij verder een rotzorg zijn.

     8. De Nees

      Je bent geen Alfa man type, probeer dat ook niet. Blijf een Beta vrouwtje dat past beter bij je. Lijkt een sneer maar als je eerlijk bent dan zal je dat onderkennen.

  2. dickst14

   Hoe ken je in godsnaam zo denigrerend tegen Sjaak doen FrankiC. Zielig figuur, of jij het allemaal wel weet. Je gaat die Nietmanen naar de kroon steken met je domme gelul.

   1. Koning Haarms Wolfs

    Zei laatst al eens…. IC=intensive care….. en als Frank ontsnapt, dan zien we hem hier… ?

    1. Moosie

     heb jij al je excuses aangeboden aan Dickie voor het feit dat je hem bij Nietmanen en Eugelien schaarde want dat was echt een brug te ver

     1. Litmanen

      Goh, we hebben ze weer bij elkaar, de asociale debieltjes, Moosie, 1958 en Dikkiedik. Er komt echt nooit een fatsoenlijke tekst uit die lui.
      Kwestie van geen opvoeding, geen waarden en geen normen. Kunnen ze niks aan doen. Wel vreselijk voor vrouw, kinderen en familie.
      Maar ja, nu krijg ik natuurlijk weer de bagger over mij heen. Ach, kom maar op…..

     2. Litmanen

      Ik lig weer in een deuk van al die intelligente opmerkingen. Dank kids voor deze zonnige en vrolijke middag.

 2. -buitenkantje rechts-

  Sjaak ziet ook liever Ten Hag verdwijnen..
  Waarom moesten ze naar Orlando? Om voet aan de grond te krijgen in de VS. Commerciële belangen overschaduwen de sportieve belangen. Het mooie van Sjaak is dat hij onafhankelijk van belangen zijn mening zegt over Ajax. Heerlijk gekleurd..

  1. Moosie

   Iedereen ziet liever TH verdwijnen ,gaat niet gebeuren ouwe dan pas aan het einde van het seizoen en dan gaan ze met zn allen en komt het schip van v.Gal de haven weer in varen.

   1. Emilio4Ajax

    Zie ginds komt de stoomboot uit Portugal weer aan….van Gal staat te zwaaie ik zie hm al staan…?

    1. Litmanen

     De heer vGaal heeft anders een heel wat betere cv dan Ten Hag. Die vedetten zouden een heel wat minder grote mond hebben met zo’n trainer.

     1. Moosie

      Ja dat jij die goed vindt is niet zo vreemd jij bent immers ook een narcistische klootzak net als v.Gal.
      Zeker vergeten hoe v.Gal met Cruijff omging?
      Ach toen was je ook tegen Cruijff dus…..

  2. Ajax1958

   Juist BR, dat zeg ik ook al een tijdje. We zijn een bedrijf geworden. Die gasten zijn met ern gigantische jetleg terug gekomen en dat was gister duidelijk te zien, anders kan ik het niet verklaren. Transferperikelen spelen misschien ook mee, net zoals het overwicht en gigantisch tacktisch vermogen van onze trainer.

  1. Yindi02

   Het meest storend aan dit alles is dat er na dit debacle geen enkele reactie is vanuit de groep en/of vdS en MO naar de supporters toe. Althans vandaag niet. In mijn beleving zijn je supporters van het allergrootste belang, die willen graag horen waarom er zo dramatisch slecht wordt gespeeld en hoe men denkt dit te gaan oplossen/verbeteren de komende tijd. Niets laten horen naar je fans vind ik een soort van “minachting” richting je trouwe supporters. Wat er gisteren door het merendeel van de spelers van Ajax op de mat werd gelegd behoort imo ook toe aan een bewijs van minachting naar de fans.

 3. Zlatan4ever

  Sjakie zegt wat iedereen al vond
  Ten Hag past niet bij Ajax en de meeste spelers nemen hem niet serieus…..Sjakie blijft Mr.Ajax wat mij betreft ?????

 4. Zlatan4ever

  P.S

  Heeft er iemand wel een “klik” gezien tussen de spelers en Ten Hag ? Dat bedoel ik

 5. Charka53

  Ja Sjaak dit werd al vanaf ten Hag zijn aanstelling geroepen maar niemand luisterde en zitten we er mee en ik ben bang dat het hele seizoen nu naar de klote is en het is niet alleen de trainer de spelers onder elkaar botert volgens mij ook niet zag je de reactie van Maza toen Onana hem even de les las wat een ego .
  Dus sterke voor diegenen die er weer een team van moeten maken.

  1. De Nees

   Ik lees vooral hoe slecht de verdediging was, maar die ellende begon ten eerste doordat het MV niemand tegenhield. Geen f*ing Donny,Lasse of Frenkie die iemand opving, de drie voorin deden ook niks noemenswaardigs bij balverlies. Ja dan komt alles op de verdediging waar ook nog ‘s 2 backs meer hun ballen liepen te krabben dan hun taken uitvoeren. Velen huilen ook mee met Donny, maar als Donny minder slecht was dan de anderen heeft dat geen enkele waarde, je koopt er geen reet voor. Slecht of minder slecht het blijft slecht.

 6. Zlatan4ever

  Off topic: Labyad lekker aan het lachen met Ajoeb na de wedstrijd …..ilustratief lijkt mij voor wat er gaande is
  Hoe heeft Ten Hag die sukkel van een Labyad ooit naar Amsterdam kunnen halen.
  Die gast is niet eens B-catogorie

  1. FrankiC

   Ik dacht destijds even om Ziyech te paaien. Maar inderdaad regelrechte kapitaalvernietiging.

  2. Charka53

   Dat laat maar weer eens zien dat als je het rood wit aan heb nog geen Ajacied bent .

   1. HURBIE

    Dat zijn wij wel
    Maar hun niet
    Als ik op mijn werk zo’n instelling heb, sta ik gister op straat

    1. Charka53

     Laat dan de iets mindere spelers maar spelen die willen misschien er wel voor knokken want met die sterren gaat het niet vlug goed komen ben ik bang.

  3. Ajax 1

   Bizar inderdaad zlatan, ik zag het ook. Hij vond het erg leuk dat ajax verloor…..lul, wegwezen

  1. HURBIE

   De laatste 2 zullen toch wel naar Engeland gaan
   En Haggie wordt ballenjongen bij Feijenoord

 7. El Salvador II

  Psvee deed vorig seizoen ook mee aan de Floridacup, werden daarna gewoon kampioen. We hebben gisteren verloren op inzet en strijd. Helaas, gauw vergeten en doorpakken.

 8. Happy

  Wat een gezeik allemaal. als je jezelf niet kan motiveren tegen Feyenoord kun je dat alleen maar bij jezelf zoeken. zo makkelijk om steeds maar op TH af te geven.

  1. beni

   En zo is het, het is ook mijn type niet maar de spelers moeten maar eens in de spiegel kijken. Moet je kijken hoe ze na 10 minuten naar lucht staan te happen. En dat is al tijden aan de gang moet je een bokser nemen die twaalf ronden moet en bij ronde 3 er al door heen zit.

 9. apeldoorn

  iedereen maar klagen over TH en Overmars en Sar… oke, wie moeten de haalbare opvolgers worden?

  ik zeg: meteen Jonk terug, dus Sar kan opzouten.

  maar voor Overmars en Ten Hag zie ik geen opvolgers voor handen…

  ik ben benieuwd wie hier nu giede sugesties op heeft…

  zoals het nu gaat, pffffff wat een gifbeker hebben we voorgeschoteld gekregenzeg, twee keer voor lul gestaan op het werk op maandag.

  tegen VVV graag weer de draad oppikken

 10. De Nees

  Gemis aan kwaliteit kan het niet zijn. Waar, d’r lopen altijd wel een paar minkukels tussen maar dan nog, Ajax selectie is 9 vd 10x beter dan de rest in de ED en toch al 5 jaar geen titel. D’r spelen altijd bijzaken daar die de kop verwarren. Maar grootste euvel is het gemis aan vechtlust, de instelling in zulke wedstrijden is vaak zoek dit is allemaal geen incident meer. En toch altijd maar weer hier tegen aanlopen, leren ook nooit van hun fouten bij Ajax, kijken alleen maar naar 1 vaardigheid bij spelers: techniek, de rest bestaat niet voor de heren.

  1. Indojood

   Toch wel. We missen spelers die anderen op hun flikker geven of desnoods op de enkel van Van Persie gaan staan. Met veel bombarie zijn Blind en Tadic als ervaren krachten binnengehaald maar dat zijn ook geen persoonlijkheden en niet gehard.

   1. De Nees

    Zeker dat soort figuren hebben we nodig, heel graag zelfs. Wat ik bedoel is dat ondanks dat de selecties van Ajax bijna altijd beter is dan de rest, de aanwezige kwaliteit hoort niet de reden te zijn dat we zo vaak zulke potjes verliezen. Het is de ED, op gewone kwaliteit moet je het al aankunnen en iedereen wegspelen. Maar onze jongens zijn te vaak bezig met transfers, nonchalance, op automatische piloot, onderschatting: ze kunnen het wel maar doen het niet en daar is de trainer ook telkens voor de helft schuld aan.

 11. afcadeluxe

  we krijgen pisvee nog thuis,nou sjaak er is nog wat werk aan de winkel want zo verlies je van ze

  1. Cootje Adriaanse

   Ja zoals het nu gaat krijgen we thuis van PSV ook een pak rammel en is het verschil 8 punten….

 12. Johan

  Mister ajax heeft gelijk.
  Nu alle koppies dezelfde kant op en voor elkaar door het vuur. Verzaken, is wisselen. Doet TH het niet dan Jonk met mister ajax naast hem gaan zitten in de rug out. Hebben we eerder meegemaakt 🙂

 13. Bert Betondorp

  Ik schaar me helemaal achter de heer Sjaak Swart wat betreft ten Hag.
  Hij al nooit bij Ajax gaan passe;, hij heeft het niet.

 14. apeldoorn

  Jaap Stam halen, meteen BAM! bij hem sta je zo onder de douche als je geen inzet toont of je niet aan de afspraak houdt, of je nou Tadic, Blind of wie dan ook bent. aanpakken die gasten, weg met die misplaatste arrogantie! doen waar we de beste in zijn en dat is voetballem! op naar nr 34

 15. Iamsterdam2015

  Kijk, dat iedereen boos en teleurgesteld is begrijp ik heel goed. Ik stond vanmorgen ook op met een dikke kater en hoorde de hele dag niks anders op de radio. Begrijp ik want het was ook verschrikkelijk. Maar wat ik best raar vind is dat “wij” hier op dit forum ons net gedragen als de spelers van Ajax gister toen het tegen begon te zitten. Lopen janken en zeuren en piepen omdat het even tegen zit. Hou toch op man en gedraag je ipv te lopen piepen als een speenvarken als het even tegen zit. Slik die drol door, spoel je bek 3 keer en ga door. Man man man. Lijken wel een stelletje wijven.

 16. Iamsterdam2015

  Dit gaat uiteraard over “ons” hier op dit forum en niet over meneer Zwart. Dat dat even duidelijk is.

 17. fpvk

  Heb al eerder gezegd: in Florida was het te lekker weer. Dan kweek je mooi weer voetballers. Hoe harder het ging regenen afgelopen Zondag, hoe slechter ze gingen spelen.

Comments are closed.