Ten Hag: “Wil vandaag niet aan titelrace denken. Ik ben hartstikke chagrijnig”

Erik ten Hag had er na de zeperd tegen feyenoord flink de pee in. De Ajax-trainer gaat binnenkort met zijn spelers spreken over hoe nu verder. Ajax had voor de winterstop slechts 8 tegentreffers maar heeft in de eerste twee competitiewedstrijden na de winterstop al tien tegentreffers geïncasseerd. “Hoe ik me voel? Dat lijkt me wel duidelijk. In de eerste helft van de competitie kregen we acht goals tegen. Nu krijgen we er in twee wedstrijden al tien tegen. Het lijkt me duidelijk waar dat aan ligt. We waren niet consequent, niet gedisciplineerd en voerden onze verdedigende opdrachten niet goed uit. Het was gewoon heel slecht”, foetert Ten Hag voor de camera van FOX Sports. “

Ten Hag beseft dat het momenteel tegendoelpunten regent bij Ajax. “We hebben er in de winterstop al over gesproken. We hebben er de spelers ook mee geconfronteerd. Het zal heel snel terug moeten komen. We moeten beseffen wat ons groot heeft gemaakt. We hebben aan de bal ook weer goede dingen laten zien, maar voetbal is meer dan alleen balbezit.”

De achterstand op koploper PSV is nu vijf punten. Of dit het einde is van de titelrace? “Daar wil ik vandaag niet aan denken. Ik ben hartstikke chagrijnig om het resultaat en vooral de manier waarop. We moeten dit omdraaien.”

Related posts

54 Comments

 1. apeldoorn

  zaterdag winnen van VVV met voetbal en inzet als van voor de winterstop @op naar de 34e

  1. De Ajacied

   Ik zelf vind het jammer dat Ten Hag hier zo door het stof moet,
   En ja communicatief is hij heel slecht, en ben ik het zelf ook zeker niet altijd met hem, pak gisteren de inval beurt van Sinkgraven wat een drama
   Maar dit is een collectief probleem, alle spelers scoren maar een 2 in mijn ogen.
   Dus het is niet alleen TH maar iedereen die zwaar door de mand vallen.
   ❌❌❌

   1. AJAXForever61

    De ligt was de beste, Nous de slechtste, ( maar TH durft hem niet te wissrlen, mag niet van Hakim ) had je nog beter Veltman kunnen opstellen en Hunter ipv Kasper. Die weten wat er verwacht wordt in een klassieker. Onze club is het lachertje van het land. Ik weet niet hoe ze hier snel overheen moeten komen.. anders moeten er koppen rollen

  2. Yor2002

   Ook weer heel slecht wisselbeleid Donny wordt er altijd uit gehaald nooit Tadic ook al speelt hij dramatisch. Dolberg voor Huntelaar terwijl Dolberg geen bal kreeg van Tadic en Ziyech. Slecht wisselbeleid dit voor de zoveelste keer.

 2. Litmanen

  Sukkel, je gaat met de spelers praten? Ja met Hakim en Tadic, want die bepalen alles.
  Een echte toptrainer grijpt in en zet zijn elftal goed neer. Wie niet presteert staat er naast.
  Bij Ten Hag speelt degene met de grootste bek!
  Weggooier. Speel zo tegen Madrid, dan heb je aan 1 helft genoeg. Kun je de rest schriftelijk afdoen.
  Die bekerwedstrijd in Rotterdam? Blijf lekker thuis met zo’n coach.

  1. Iamsterdam2015

   Die Tadic moet echt ff gaan banken. Dramatisch slecht hoe die gozer voetbalt maar ja….
   Zaterdag tegen VVV zal er wederom puntverlies geleden worden als er niet vanaf VANDAAG iets drastisch gaat veranderen!!!! Man man man ben er nog ziek van. Speel je een goeie wedstrijd maar verlies je omdat 010 nou eenmaal een beter team heeft zeg ik prima, die drol slik ik dan wel door. Maar na die amateurs van gisteren met Mazraoui en Tadic als “ hoofdrolspelers” kan je niets mee en TH inbegrepen. 010 deed het prima, eerlijk is eerlijk maar een ajax in “ normale vorm lacht hier om en neemt 3 punten mee uit 010. Nu sta je zwaar zwaar zwaar voor lul voor IEDEREEN!!

 3. Charka53

  Nou Haggie je zou beter maar eens denken waar je mee bezig bent wat er vandaag en vorige week is gebeurt moet je toch aan het denken zetten je heb een hoop geld Moen uitgeven maar die bakken er geen reet van hoe kan dat als ze niet willen zet ze er maar naast er zijn er misschien die het wel willen en als jij ze niet kan motiveren denk dan maar eens waar je aan begonnen bent en denk maar aan de volgende wedstrijd in de kuip .

  1. theomar

   Mee eens, maar ik denk ook dat onze ‘profvoetballers’ meer met hun eigen transfers bezig zijn. Zo’n transfer van Frenkie maakt iedereen dol. Aan TH de opdracht iedereen weer met beide benen op de grond te zetten. Maar dat zal niet meevallen. Ik heb dit seizoen al opgegeven. Ps. TH moet ook eens nadenken over de wissels. Sinkgraven komt tekort. Zowel snelheid als slimmigheid ontbreken.

 4. a.p.

  Wij Moeten en Kunnen nog kampioen worden mijnheer Ten Haag dus daar moet u wel aan denken

 5. -buitenkantje rechts-

  “Ik ben hartstikke boos..echt waar” grijp dan in! Het probleem ligt ook in de magere selectie.. Ondanks miljoenen aankopen zijn de posities niet dubbel bezet.. Achter de vedetten hoort een hongerige (jeugd)speler te staan die zich waar wil maken en tot het uiterste gaat. De vedetten voelen zich nu veel te comfortabel van hun plek.. Wie moet voor de Ligt.. Ziyech..Tadic Fico in de plek bv? Onana is ziek en heel Ajax is in paniek..Komt TH nog even stoer voor de camera vertellen dat Varela uit zijn netwerk komt.. Wat een held! Fico geblesseerd en we hebben een probleem.. Mazraoui een slechte wedstrijd..wie moet er dan spelen? Tadic speelt als een natte krant.. wie dan? Dolberg speelt niet kan je eigenlijk zeggen, maar hobbelt gewoon in het veld mee. Wie moet hem vervangen? Een 35 jarige Huntelaar, waar het scherpste vanaf is..
  ipv investeren in tropische vogels, investeren in opleiding en scouting. We moeten weer terug naar af. Ja..ik ben hartstikke chagrijnig..echt waar.

  1. Litmanen

   Magere selectie? Hij laat Wober gaan omdat hij genoeg alternatieven heeft.
   Ten Hag heeft de beste selectie van de laatste twintig jaar!
   Vergeten waar De Boer vier schalen mee pakte?
   Dat was pure armoe als je dat met nu vergelijkt.
   Alleen deze “persoonlijkheid” is te laf om de vedetten met hun vriendjes aan te pakken!
   Zolang Hakim bij Ajax speelt heeft Mazra een basisplaats, dat soort spelletjes worden er gespeeld. Dat is de reden waarom het elftal uit elkaar valt.
   Een rechtsback die nooit op eigen helft is terug te vinden, want het combineert zo lekker voorin met Hakim.
   Onana en De Ligt sloegen hem vandaag zowat op zijn bek. Gezien hoe Mazra reageerde? Schouderophalend!

   Deze trainer mist elke persoonlijkheid. Heeft ondanks zijn miljoenen kostende selectie nog geen troostprijs gepakt. Wanneer wordt hij afgerekend? Marcel Keizer kreeg vijf maanden!

   Hoezo magere selectie?

   1. -buitenkantje rechts-

    Lezen.. na de vedetten zit niks zeg ik. na ja..je kan het boven terug ..lezen

    1. Litmanen

     Er zijn mensen zat achter Tadic, Mazra en Ziyech, maar he moet ze wel opstellen. Waarom Neres en Donny steeds opofferen? Dat zijn tenminste mensen die in dienst van het elftal spelen.
     Dat doen bovengenoemde drie niet. Die denken dat ze met zijn drieen spelen!

     1. Litmanen

      Zet lekker Cerny en Neres aan de buitenkant, Dani, Frenkie en Schone in het midden, centrum met Blind En De Ligt, Hopen dat Nico terugkomt en ander Sinkgraven en Veltman of Kristensen. Ja, zonder Ziyech, Tadic en Mazra. Huntelaar in de spits en je hebt weer een team.

      Ff belangrijker dan de “sterretjes” elke week blind op te stellen.

      Overigens hopelijk nu eens uitgezeken over Schone? Bleef wel druk geven en scoorde de belangrijke eerste.
      Helaas, we hebben maar 1 vrije trappennemer. Die andere raakt alleen overvliegende duiven.

   2. Geroldkohlen

    het was kut gisteren! Maar jij praat stront! met alles en iedere nederlaag haal jij weer Ziyech er bij, want jij weet zogenaamd wat er voor spelletjes gespeeld worden. je lult uit je nek man, enige wat jij nu probeert te doen is nous afzeiken om weer een lans te breken voor je veltman. Ziyech heeft het weer gedaan volgens jou! iedereen verdiende een wissel, als je niet normaal kan lullen nietmanen moet jij je bek gewoon houden !!

 6. De Nees

  Hoe kan je zo uit de winterstop komen? D’r zit iets niet goed in de koppies. Volgende keer maar geen wereldreis maken maar gewoon thuis blijven en 2 weken je rust pakken, 3e week koppies bij mekaar en iedereen weer op scherp stellen.

 7. Zlatan4ever

  Ten Hag …..OPZOUTEN met je slappe gelul, je bent de eindverantwoordelijke voor dit team. Jij bepaalt wie speelt en wie niet. Jij bepaalt het wisselbeleid. Jij bepaald de tactiek. Jij bent de lafaard die zich zelf benoemde vedetten niet durft te wisselen. Kortom….
  Weg wezen!

 8. Momo71

  Lol toen het goed ging lag het niet aan trainer maar aan de spelers maar nu 2 weds bagger ligt het aan trainer hahaha wat een bekrompenheid zeg

  1. Bert Betondorp

   Mono71 hier is mijn antwoord een coach stimuleert spelers en als dat niet werkt bij de ene speler dan vervang je die speler, goede en grote selectie! Dus kun je als coach. Iet bereiken dat de spelers door het vuur gaan voor je? Wegwezen dan!

  2. Zlatan4ever

   Momo72, heb jij onder een steen gelegen de laatste tijd ?
   65 % van de supporters moesten die boer al niet bij zijn aanstelling, dat percentage is alleen maar hoger geworden

 9. Wenen 1995

  Iedere ajacied had zin in de 2e cmpetitiehelft. Mooi voetbal, het elftal leek goed te staan. Hoe kan dit dan toch gebeuren? Raar spelletje blijft het toch…. Ben benieuwd naar de veerkracht van dit Ajax.

 10. Forever nr14

  Opzouten moet je man, je kunt er geen klote van! Ga weg en maak niet nog meer kapot als dat je al gedaan hebt sukkel

 11. Forever nr14

  Die verwende apen zijn alleen maar met transfers bezig, als je ziet hoe ze een duel in gaan en gewoon hun poten terug trekken, Ziyech wederom niet thuis en dat tegen een broekie.
  Ik hoop dat hier snel een bericht komt “EXIT TH” Man man wat een mislukking zeg, geef mij die Gio maar, daar ga je tenmimste 200% voor door het vuur.

 12. Koning Haarms Wolfs

  Ik zeg al maanden: weg met deze inferieure kutboer! Hij past niet bij ons en gaat dat nooit doen. Leg 30 MIO neer bij die Duitsers en haal PB..

 13. Forever nr14

  Momo71, jij snapt het het niet he, ook toen het goed ging (wanneer ging het goed?) alleen champions league af en toe? En dat omdat ze zich in de picture kunnen spelen, in de comoetitie heb ik niet veel overtuigende potjes gezien, maar ja als zo’n mislukte trainer op de bank hebt kan dat ook niet he, eertse wedstrijd al puntverlies, de eerste topper 3-0 aan de broek, (tactisch onvermogen) 4-4 tactisch onvermogen om die slappe Blind op links te zetten.
  Gisteren slap en zwakheden ten top met oa sinkgraven (sissie) erin te zetten.
  Waar was Ziyech in deze wedstrijden? Hij word hier bewierookt maar je zou eens kritischer moeten durven kijken.
  Zet die ajax bril af en kijk reeel.
  Wanbeleid en wan prestatie en een wan trainert.

  1. Momo71

   Forever nr14 Ik snap het wel.Wanbeleid dit trainer zus,dat word al jaren hier geroepen.Het is nooit goed.Wanneer is het wel goed? Onder de Boer,Bosz,Keizer etc was het niks volgens velen hier.Bij vlagen zag je goede weds net als nu dus waar hebben we het over.I

   1. Bert Betondorp

    Momo71 we hebben het over de kwaliteiten van ten Hag. Die zijn onvoldoende
    om Ajax te laten draaien zoals de supporters zijn gewend en dat zo willen!

 14. Forever nr14

  KHW, ik ook joh maar sommige hier willen het gewoon niet zien, hij kan er niets van mede ook door ons geweldige beleid hoor.
  Ben er wederom de hele week kapot van!
  Bah

  1. Koning Haarms Wolfs

   Klopt, is combi. Maar deze boer heeft bewezen er niets van te kunnen. Niet als tacticus, niet als motivator, niet als technicus en niet als peoplemanager. Maar een frisse wind door het bestuur zou idd ook geen kwaad kunnen. En per direct Jonk terug en PB terug, dan heb je zowel korte als ook langetermijn toekomst. De 3 kaalkopjes op de bank, per vandaag nokken!

 15. Valentino

  Het is gewoon niet normaal als je ziet hoe iedereen alleen nog maar met een transfer bezig is.

  In de CL kunnen ze zich wel motiveren omdat ze zich dan in de kijker kunnen spelen bij de grote clubs, de competitie is bijzaak geworden.

  Die miljoenen voor Frenkie gaan daar niet echt postief aan bijdragen vrees ik.

 16. Forever nr14

  Momo71 structureel zit het niet goed, wzawzb moet eens echt ophouden mits je het waar kunt maken, en niet al op financieel gebied, gister zag je eej ploeg die geen enkel duel aan ging en dus alleen maar met zichzelf bezig zijn om maar geen blessure op te lopen ivm een transfer.
  Die onrust werkt averechts, denken dat ze e al zijn na een paar leuke potjes gespeeld te hebben, maar hebben geen enkele ruggengraat als het er echt op aankomt zoals vorige week en gisteren was gewoon te schandalig voor woorden, beleid is wederom schuld hieraan, als je roept dat je champions league wilt spelen zo lang mogelijk (miljoenen kwestie en niet op sportief vlak) moet je selectie ook zo voor elkaar hebben, maar he, als Nico uitvalt moeten we het doen met Sinkgraven en of Blind (die ook al aan het roepen was over een transfer) man man waar haalt ie het lef vandaan.
  Hoor je bij lampen steeds iets over transfers of bij de kakkies??? Nee die hebben (mits kwaliteit er is) alleen maar focus op 1 ding, en dit komt ook zeker door de grootste eikel van Bommel en topper Gio. Daar heb je al speler respect voor en niet een of andere jan doedel als TH.
  Ik zelf heb op redelijk niveau gevoetbald, en kan zeggen een goede trainer kan/moet je kunnen motiveren tot op het bot, zeker voor een klassieker, deze trainert poept zeven kleuren stront als ie ziet dat de druk wat hoog is, en zijn (ongemotiveerde) spelers niet thuis geven.

  Nogmaals ik ben ajacied in hart en nieren, en schrijf dit omdat ik er ziek van ben, dat het WEER, mislukt. Kun je nagaan wat er gaat gebeuren 2019/2020-2020/2021 ??? Pffff wzawzb parkeer voorlopig maar even.

  1. Momo71

   Forever nr14 Ik begrijp je volkomen.Afg nacht heb ik nauwelijks geslapen,ben net een zombie op mijn werk,studio sport niet gekeken en komende dagen ben ik niet te pruimen.

 17. Forever nr14

  Helemaal met je eens KHW!
  Ik kijk ieder uur op deze app, met de hoop “EXIT TH” maar helaas blijft het hier bij, en winnen we volgende week van VVV en is alles koek en ei! Pfffff wat laten we ons toch piepelen ieder jaar weer.
  Ik hoop echt dat VVV voor een stunt kan zorgen.
  En dat meen ik, als je na vorige week en gisteren niet beseft wat er moet gebeuren om het kampioenschap te spelen, verdien je niks en komen we tenminste van die kut trainert af.

  1. ajaxhoger

   Ik sluit me aan ,ik hoop het ook dat ze een jas krijgen van vvv ,al is het maar om de rotzooi buiten te gooien Ten Hag , overmars en , wat heeft die kneus nou goed gedaan,alleen veel geld verdient,maar geen een schaal of beker .
   En maar niet te spreken over de scouts,waar die scouten is me ook een raadsel .Sorry als ik er mensen mee kwets ,het moest eruit .

 18. Bert Betondorp

  Mijn vraag is: heeft Erik ten Hag geen eigen plan? Zo ja, wat is dat dan?
  Laat hij het maar opschrijven, want verstaan doe ik hem niet!

 19. Momo71

  Bert Betondorp Srry maar over welke periode heb je het dan? Onder de Boer was het ook “niks” ok 4 titels ook omdat de rest slecht was.Als je het over jaren 90 hebt geef ik je gelijk maar dat is verleden tijd.

 20. Slingertje.

  Goed in de spiegel kijken dan maar want de wissels waren weer erg laat.
  Huntelaar had basis moeten zijn en niet Dolberg en Sinkgraven moet helemaal niet meer opgesteld worden want die is gewoon niet goed genoeg voor Ajax.
  Maar gisteren waren ze allemaal bagger.

 21. Finidi

  Jongens , ondanks alles blijf ik ajacied en weet nu ongeveer hoe het moet voelen om een kakkerlak te zijn en das dus ook niks☹️

  1. ajaxhoger

   Dat voelen we nu al 5 jaar ,Ik zie het al voor me ,om de beker tegen feynoord krijgen we ook een jas als dat zo doorgaat ,
   Geen schaal geen beker en geen cl ,lekker jaar weer hoor ,bij ons leren ze het nooit .

 22. 1976top

  Meneer is chagrijnig welkom bij de club, maar misschien moet je eens goed in de spiegel kijken mr ten hag, en zie je dan ook wat je allemaal fout doet. Zolang je dat zelf niet gaat inzien of wilt inzien zal je deze fouten blijven en blijven hehalen, en steun van die 2 ja knikkers op bank naast je heb je ook niks. Wat deze groep jongens nodig heeft is een leider die duidelijk is en uitstraald wat de bedoeling is. Meneer wil niet aan de titelstrijd denken, dat is het enige waar je aan mag denken en niets anders, als je dat niet doet zit je niet op de juiste plek. Een leider schreeuwd ze de huid vol en had ze voor straf een extra rondje om het veld laten lopen dan heb je ballen en laat je zien wie de baas is maar jij……amen

 23. Bigboss

  Het enige wat ik jammer vind is dat hij de rb noet gewisseld heeft. Verder kan hij er niks aan doen en hadden de elf sie er stonden jet gewoon moeten doen. Daar heb je bij een klassieker eigenlijk niet eens een trainer voor nodig

Comments are closed.