Ajax loot uitduel tegen feyenoord in halve finale KNVB beker

Feyenoord en Ajax treffen elkaar in de halve finales van het toernooi om de KNVB-beker, zo heeft de loting deze zaterdagavond bepaald. De wedstrijd is woensdag 27 februari in De Kuip. Een dag later nemen Willem II en AZ het in Tilburg in de andere halve eindstrijd tegen elkaar op.

Het is de vijftiende keer dat Feyenoord en Ajax het in het nationale bekertoernooi tegen elkaar opnemen. Feyenoord won acht keer, Ajax zes. Voor feyenoord is de beker nog de enig haalbare prijs dit seizoen. In de competitie is de achterstand op koploper PSV en Ajax normaal gesproken te groot om te overbruggen.

Feyenoord loot al bijna drie jaar op rij alleen maar thuiswedstrijden voor de beker. De Rotterdammers begonnen dit bekertoernooi met een uitwedstrijd tegen Gemert (0-4). Daarna volgden thuiswedstrijden tegen ADO Den Haag (5-1), FC Utrecht (1-0) en Fortuna Sittard (4-1). Vorig seizoen lootte Feyenoord alleen maar thuiswedstrijden in de beker. Ajax bereikte de halve eindstrijd door zeges op Te Werve (0-7), Go Ahead Eagles (3-0), Roda JC Kerkrade (1-1, na strafschoppen door) en sc Heerenveen (3-1).

Related posts

55 Comments

    1. AjaxKat

      Ja, ze hebben in de beker het thuisvoordeel tot een kunst verheven, ongelofelijk. Om eerlijk te zijn ben ik wel blij met de halve finale uit tegen hun. Kunnen ze, met de finale erbij, 2x toekijken hoe hun eigen huis wordt uitgewoond door Ajax.
      Hoop nu nog meer dat ze vanmiddag ff goed op hun nummer worden gezet.

      1. De Ajacied

        Ja wat een verrassing deze loting zeg
        Corrupte zooi daar in Zeist of zitten ze voortaan in rotterdam?
        ❌❌❌

          1. Litmanen

            Ja, die Keizer toch. Ik hoorde hem tien keer liever dan Ten Hag. En blijkbaar kan hij het niveau dus ook aan. Nog steeds schande hoe met hen is omgegaan in het seizoen wat begon met Appie.
            Van hem werd het onmogelijke gevraagd en net toen hij de zaak op de rails had mocht hij vertrekken.

  1. timkloppers

    Corruptie. Las op vi dat van de laatste 22 wedstrijden feyenoord 3 x uit heeft geloot. Zo lost knvb finale dilemma op. Gewoon in de halve finale laten spelen.

  2. timkloppers

    Ja maar dan finale met uit supporters of thuis supporters. Ligt hoe we de finale loten

    1. timkloppers

      Dan is het geen feyenoord. Dus krijgen de ploegen een kaartverdeling en bepaalt loting alleen wie in thuis of uit tenue speelt

  3. timkloppers

    Halve finale mogen we niet heen. Knvb stond voor dilemma om bij finale wel of geen uitsupporters toe te laten. Bij deze zijn ze daar vanaf. En feyenoord thuis geeft ze procentueel iets meer kans. Knvb denk misschien dat wij dan eruit liggen en er dus helemaal geen probleem is.

      1. Charka53

        laten wij er dan maar van uitgaan dat we nog drie keer naar 010 gaan e dat mag de KNVB dan oplossen .

  4. dickst14

    Ze zijn van een eventuele finale af en daar zijn ze erg blij mee bij die knvb. Of de loting eerlijk was? Daar ga je steeds meer aan twijfelen.
    Nog maar een keer winnen in die kuip dan.

      1. Iedereen heeft een mening

        Volgens mijn vrouw heeft het te maken met warme en koude ballen. En die weet er alles van. ?????

    1. Overdwars

      Klopt, goed gezien. En hoe triest dat t zo moet gaan. De komende jaren gaan we het gat zo vergroten, dat niets ze meer kan helpen. Geldt ook voor die pisvarkens trouwens.

  5. Charka53

    Wel bijzonder hoor elke keer die kakkies thuis , nou dan moeten we ze maar twee keer afdrogen.

  6. Amoebe

    Jezus wat een calimero gedrag hier.

    Jullie doen nu hetzelfde als mensen die zeggen dat ajax thuis nooit een strafschop tegen krijgt of dat de ligt rood had moeten krijgrn maar omdat ajax thuis speelde de scheids het niet durft.

  7. a.p.

    weer een WARM Feijenoordballetje voor DE THUISWEDSTIJD.van de Bekerloting,,,, nu dus ons aller Ajax naar Rotterdam.

  8. 1976top

    Wat toneelstukje van de knvb wat komt dit toevallig allemaal goed uit, en dan ook nog die ex feyenoorder de loting laten laten doen, lijkt we een klucht?

  9. Zlatan4ever

    Fuck the Kakkerlakken en win zowel voor de competitie en de beker in de badkuip en win de finale in 010 ! Dit is een kans voor het schrijven van historie :

    3 x winnen van 010 in 1 seizoen
    ?????

    1. Iamsterdam2015

      Dat bedoel ik Zlatan4ever!! Gelijk heb je!! Al moeten we 6 keer naar 010, aanpakken en winnen. Heerlijk zo een vijandige omgeving des te lekkerder smaakt de overwinning!!!!!

  10. 1976top

    Telefoongesprek KNFB. Ron Francis: ik heb de oplossing we doen de truc met de warme en koude ballen heb ik geleerd in mn uefa periode. Eric Gudde: top, maar wie laten we dat doen? Ron Francis: jij komt toch uit de buurt van rotterdam jij kan vast wel iemand. Eric Gudde: Mike Obiku, heb ik nog wat van tegoed heb hem toen der tijd geholpen met een verblijfsvergunning Ron Francis: maar hebben ze dan niks door in amsterdam, zullen eel heel boos zijn en juist nog meer dan ooit willen winnen!!! Eric Gudde: app Van Geel wel ff welke scheids ze willen, komt alles goed. Ron Francis: KNFB, leuker kunnen we het niet maken

  11. Koning Haarms Wolfs

    Laat gaan, die kutbeker. Gewoon de A-1 opstellen (of überhaupt niet gaan) en volledige focus houden op het kampioenschap en de CL. Het is al lang duidelijk, dat 010 de beker moet winnen van de knvb.

  12. Koning Haarms Wolfs

    Off: zal weer weer een hoop gescheld en gevloek over me heen krijgen en opmerkingen, dat er aangifte te me gedaan moet worden, but I’m gonna say it anyway…..: hoop dat Lozano er een behoorlijk tijdje uit ligt! Nu De Jong en Bergwijn nog.

  13. Hanski

    Fantastische loting toch? Had zwaarder gekund…degene die de knvb dit kwalijk neemt reageren als kakkies….doe toch normaal! Gewoon n loting, wat maakt t nou uit tegen wue Ajax speelt. Pakken we die stumpers gewoon 2x veel plezier vandaag !
    1-5

  14. Slingertje.

    Doorgestoken kaart deze loting.
    KNVB Maffia had van de week al laten doorschemeren dat ze geen F’noord-Ajax als finale wilden.
    Gelukkig is AZ-Ajax ook een leuke finale.

  15. -buitenkantje rechts-

    Als je Fey pijn wilt doen is dit de mogelijkheid.. 3x winnen in hun stadion..

  16. Ajaxbest

    Loting klopt niet zij speel zo vaak thuis in de bekker en Wij had thuis moet spelen En we moet gewoon winnen tegen hun

Comments are closed.