There are no ads, please add some


Ajax huurt doelman Varela van Benfica

Bruno Varela maakt per direct de overstap naar Ajax en zal de tweede keeper worden bij de eerste selectie van Ajax, zo meldt Ajax.nl. De 24-jarige Varela komt over van Benfica en zal na het weekend een medische keuring ondergaan. Varela werd op 4 november 1994 geboren in Lissabon, Portugal. Varela is afkomstig uit de jeugdopleiding van Benfica en speelde tussen 2012 en 2016 voor het beloftenteam. Hij werd in het seizoen 2015/16 verhuurd aan Real Valladolid en vertrok vervolgens definitief naar het Portugese Vitória. Na een seizoen, waarin hij 29 keer speelde, keerde hij terug bij Benfica. Vorig seizoen keepte hij 35 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Benfica. Dit seizoen speelde hij geen enkel duel. Hij behoorde niet tot de wedstrijdselectie voor de twee Champions League-duels met Ajax. De goalie was eerder ook actief voor Vitória FC en het Spaanse Real Valladolid. Ajax heeft tevens een optie tot koop opgenomen in de overeenkomst. Bekijk hier een video van Ajax nieuwste aanwinst.

In Lissabon moest Varela concurrenten Odisseas Vlachodimos en Mile Svilar voor zich dulden.Hij zat dit seizoen zeven keer op de bank, waarbij het vijf keer om een bekerwedstrijd ging. De viervoudig international van Portugal Onder-23 heeft een contract tot de zomer van 2022. Ajax maakt niet bekend voor welk bedrag de sluitpost in de zomer kan worden overgenomen.

De deal komt een week nadat er een storm van kritiek opstak aan het adres van Kostas Lamprou. De tweede doelman verving de zieke Andre Onana in het competitieduel met SC Heerenveen (4-4) en kwam daarin niet heel goed uit de verf. Desondanks vertelde Erik ten Hag vrijdag tijdens zijn persconferentie in aanloop naar De Klassieker van zondag nog vertrouwen te hebben in de Griek.

 

 

Gerelateerde posts

48 reacties

   1. Ajax 1

    Inderdaad. Ik vind dat ajax goed bezig is geweest op transfervlak de afgelopen jaren, maar dit was echt een fout.

   2. De Nees

    Idd hoe haal je het in je harses Lamprou te halen. Dit filmpje zegt niet genoeg over wat Varela kan, een eerste-hulp oplossing zeg maar voor resterend seizoen. Vooralsnog eerst proberen Onana binnenboord te houden met een dik contract.

    1. Moosie

     Een blinde kon nog zien dat Lamproest een lachertje van een keeper is.
     Iedereen heeft die idioot zien keepen bij Willem 2.
     Jet is het faillissement van de scouting dat deze man bij ons onder contract staat.
     En hij kan er zelf niets aan doen hij krijgt heel veel geld om bij ons op de bank te zitten,maar als hij speelt krijgt hij de wind van voren dat geldt voor iedereen die de boel verkloot in een Ajax-shirt.

   3. Ajax1958

    Juist, eerst die smurf aantrekken ( geen goed inzicht) nu te laat ingrijpen, heeft 2 punten gekost en dan zijn er hier gasten die klasse bestuur roepen. Waar zit je verstand vraag ik me af.

   1. Emilio4Ajax

    Wat een verschil in lengte 1,91 ( ook nog eens de gemiddelde lengte vd EDkeepers). Lamprou is er een tuinkabouter bij…😉

 1. AJAXForever61

  Goed werk Marc, snelle actie, lullig voor Lamprou, maar kan beter omscholen naar tafelvoetbal! En nu morgen focus 3 punten mee naar huis nemen!! Come on AJAX!!!

  1. Emilio4Ajax

   Alleen weer veel te laat… had dr van de zomer al moeten staan hadden we nu PSV achter ons gelaten

   1. KBouter

    Die moeten ze ontslaan.. een keeperstrainer die nooit inzag dat die Lamprou tekort kwam!

  1. HURBIE

   Wat ik op you tupé zag er goed uit, mooie reddingen
   Alles wat fout ging stond er niet op
   Groot en atletisch
   Voor de rest afwachten

 2. Charka53

  Dat ziet er goed uit maar of hij een goede keeper is weet ik niet maar hij is wel 1.91 m dus dat is al één plus

 3. Indojood

  En weer het gebruikelijke paniekvoetbal na een blunder van de scouting. Iedereen met een beetje voetbalverstand ziet dat Lamprou een waardeloze keeper is. Sar en Overmars weten dat pas sinds het debacle van zondag.

  1. De Nees

   Die seizoenen bij Willem 2 waren niet genoeg schijnbaar, pas zondag ging er een lampje branden.

   1. Janneman16

    niet mee eens. de hele achterhoede was een ramp en dan hem alleen de schuld geven vind ik onterecht.

  1. Emilio4Ajax

   Begrijp dit niet hè… iedereen, de gebruikelijke nagelaten, hemelen het bestuur en het adekwaad (😉) handelen van Overmars op, maar vergeten dat we daarvoor, door inkompetent handelen 2punten en mischien wel het kampioen schap verloren hebben…en laat ik jullie er even aan helpen herinneren dat ook Ziyech pas gehaald werd, die hebben we niet nodig, na het CL en EL debacel van Keizer… geen vuil woord over Keizer, maar bestuur bestuur waar waren jullie… niet in Brazilie voor Richarlisen, niet in Mexico voor Lainez, niet in Belgie voor Bailey, en niet op de markt voor een adequate keeper… Hoop voor Overmars dat Varela CL gerechtigd is, anders…🤭🍻😜

   1. Bigboss

    Eens maar je kan nooit alleen maar goede keuzes maken en hij keepte daarvoor goed alleen bij ons helaas niet

 4. Forever nr14

  Mosterd na de maaltijd weer, Emilio, je hebt helemaal gelijk.
  Pas als het te laat is, word er actie ondernomen. Totale inkompetentie idd. Al te beginnen met die TH.
  Morgen is het helemaal gedaan geloof mij.
  Gelijk spel of nipt verlies en weg kampioenschap wat na vorige week zo ie zo al zo goed als verloren is.
  Overmars en consorten mogen zich dit aanrekenen.
  Maar ja, realiteit is lastig te accepteren he

 5. Forever nr14

  Een storm van kritiek aan het adres van Lamprou!!!! Pffff waarom geen storm van kritiek aan dit debacle beleid, van Sar en Overmars!! Die kosten ons het kampioenschap en niet je materiaal, dit heb jezelf zo gekocht!! ….sukkels echt!

 6. Mr Ajax

  Dus deze mogen we tegen reaal niet opstellen! Hmm klinkt halfbakken, hopelijk heb ik mis

 7. Bigboss

  Beter laat dan ooit en dat bedoel ik niet racistisch maar gekleurde spelers onder de lat bij Ajax heeft zoch tot nu toe altijd goed uit gepakt
  Menzo
  Vermeer
  Onnana dusss lekker bezich succes bij a gegarandeerd

Reageren is niet mogelijk.