There are no ads, please add some


Ajax al dertien wedstrijden op rij ongeslagen tegen feyenoord

Feyenoord en Ajax ontmoeten elkaar zondag in De Kuip voor de Klassieker. De statistieken van Opta laten niets van twijfel over: Ajax is heer en meester tegen de rivaal uit Rotterdam: Ajax won twee keer zo vaak van Feyenoord in de Eredivisie (58 keer – thuis & uit) als dat de Rotterdammers de Klassieker in Eredivisieverband wonnen (29 keer). Feyenoord won slechts één van de laatste 25 Eredivisieduels met Ajax (G8, V16 – thuis & uit) en geen van de laatste dertien (G4, V9). Feyenoord kwam in de laatste vijf Eredivisie-ontmoetingen met Ajax steeds tot minder schoten op doel dan de Amsterdammers (14 tegenover 35), in het heenduel kwam Feyenoord zelfs slechts tot twee schoten tussen de palen! Duidelijke cijfers maar Ajax moet altijd op de hoede blijven; het blijft altijd een wedstrijd op zich!

Ajax wist de laatste zes uitwedstrijden in de Eredivisie winnend af te sluiten en kan voor het eerst sinds mei 2013 zeven opeenvolgende competitiewedstrijden op vreemde bodem winnen. De Amsterdammers noteerden dit seizoen meer balcontacten in de vijandelijke zestien dan elke andere ploeg (766) en kregen er het minste tegen (255).

Gerelateerde posts

24 reacties

  1. dickst14

   1-4 mooie uitslag en een ode aan de Grootste.
   Als ik Overmars was dan zou ik eens met Ziyech gaan praten. Geef hem een contract voor het leven en maak hem aanvoerder zodat hij het naar zijn zin heeft. En zorg dat Tadic en Mazraoui ook blijven. Dan is de kans groot.
   Hij is echt de motor van dit elftal.

   1. De Nees

    Idd Dickst, als straks slechts sub-top clubs komen voor Ziyech dan kan je nog ’s een poging wagen en hem een paar aantrekkelijke opties aanbieden. En waarom Onana niet ook een grootverdiener maken? Bied hem 2,5 mln, een andere keeper aantrekken ben je anders toch veel duurder uit.

 1. Iceman

  Knallen boys vel druk zetten bal veroveren doelpuntjes maken laat die badkuip maar stil worden en drie puntjes mee naar AMSTERDAM anders worden die lampie’s straks weer met 2 vingers in hun K*nt weer landskampioen dus kom op. Go Ajax. 💪🏼💪🏼💪🏼👍🏻

Reageren is niet mogelijk.