De Jong liet keuze dinsdagavond al weten in groepsapp Ajax

Frenkie de Jong heeft na lang wikken en wegen besloten om de komende vijf seizoenen voor FC Barcelona te gaan voetballen. Samen met zaakwaarnemer Ali Dursun werd die beslissing afgelopen vrijdag al genomen. De Jong laat in het AD weten dat hij vaak in bed heeft liggen piekeren maar dat deze keuze goed voelt.

‘Ik heb vaak in mijn bed gelegen en dan denk je er toch aan: voor welke club moet ik kiezen. Dan besef je ook dat het een luxe situatie zit is want er waren natuurlijk meer grote clubs met belangstelling. Ik heb zelfs met City-manager Pep Guardiola en PSG-trainer Thomas Tuchel om de tafel gezeten maar deze keuze voelt goed, ondanks dat ik Barcelona-trainer Ernesto Valverde nog niet heb ontmoet’. De Jong en zaakwaarnemer Ali Dursun namen vrijdag hun beslissing, waarna Dursun zondag heen en weer vloog naar Catalonië. Dinsdagavond lichtte De Jong zijn ploeggenoten van Ajax in via de groepsapp en woensdag was de deal officieel gesloten waarna De Jong zich de duurste Nederlandse voetballer aller tijden mag noemen. ‘Ik denk niet dat Virgil van Dijk verwachtte dat hij het transferrecord zo snel zou kwijtraken’, aldus een glimlachende De Jong.

Bron: AD

Related posts

66 Comments

 1. Wenen 1995

  Goede keuze! Goed voor hem, voor Ajax en voor het totale NL voetbal. Nu weer back to earth en H’veen verslaan vanavond en zondag 010!

   1. FrankiC

    Los van het geld, toch weer geweldige PR voor Ajax. Ectra reden voor jeugd om voor Ajax te kiezen.
    Of denk je dat er iets van Feijenoord of PSV op de sportpagina’s staat deze week?

    1. KBouter

     Gaat mij om het sportieve.. ik zie spelers zoals Frenki en Ziyech graag nog enkele jaren bij Ajax spelen. Met dat soort spelers pak je prijzen en mooi voetbal. Dat is de PR wat Ajax nodig heeft.

     Niet het nieuws dat Ajax weer een talent heeft verkocht voor een megaprijs. Sommigen hier rukken zich al af als ze bedragen van boven de 50 mio horen!!

     1. AjaxKat

      Ja en voor hemzelf ook goed. Denk dat ie binnen no time onder het gras wordt getrapt in Engeland. Plus hij heeft in Cillissen en Suarez 2 ex-Ajacieden die hem op weg kunnen helpen.
      Ben wel heel erg bang voor een grote leegloop bij Ajax deze zomer. Hopelijk wordt het geld goed besteed.

     2. Charka53

      Mee eens KBouter dan hadden we weer eens een paar seizoenen mee kunnen doen in Europa en nu moeten we maar weer afwachten wat er volgend seizoen op de mat staat

     3. FrankiC

      Sommige dingen kun je niet tegen houden, dus:
      Nu alles op alles zetten om Ziyech te behouden. Hij is in mijn ogen veel moeilijker te vervangen dan Frenkie de Jong en levert minder dan de helft op.

      Ziyech is wat mij betref het creatieve brein.

     4. AJAXForever61

      100 % met je eens, Geef Hakim een droomsalaris vet contract. Ik vind deze jongenzo geniaal en ik snap niet dat clubs 50-100 milj betalen voor spelers die in mijn ogen veel minder belangrijk zijn.

     5. Bakkie

      Frenkie heeft anders nog nooit een wedstrijd voor Ajax gewonnen hoor (volgens Litmanen)

     6. De Nees

      Die zien niet wat Frenkie’s kracht is Bakkie. Hij is geen goalgetter of persé iemand van de eindpass wat dat is waar ze naar kijken de stumperds. Frenkie is een verbindingsspeler die nu al een elftal beter laat functioneren terwijl hij nog niet eens op een kwart van zijn potentie zit, hij heeft genoeg in zich om verder te groeien in fysiek, eindpass, tussen de linies spelen, scoren etc. Kijk maar hoe Oranje nu draait door zijn aanwezigheid en waardoor andere spelers eindelijk in hun kracht kunnen spelen (Wijnaldum bijv).

     7. De Nees

      Weet ik Bakkie; was bedoelt voor de stumperds die zitten te miepen over Frenkie’s kwaliteiten.

 2. FrankiC

  Ik verwacht dat hij nu opgelucht is en vrijer kan spelen.
  Eigenaardig dat hij bij Barca voor twee andere posities zal moeten gaan dan dat hij hier speelt. Ik verwacht dat Rakatic zal vertrekken, maar Barca kan beter Valverde wegsturen.

 3. Amoebe

  Wat is er nu mooier om als winnaar van de champions leguea barcalona binnen te wandelen!

 4. FrankiC

  We hebben nog maar een week om te winkelen…. kom op Marc.
  Nu kopen zodat ze er komend seizoen staan!!!

  1. HURBIE

   Als ik alle geruchten moet geloven, loopt het halve team weg Incl Overmars en VDSAR
   Dus werk aan de winkel
   Één seizoen genoten en daar gaan we weer

 5. -buitenkantje rechts-

  Wanneer heeft ie het nieuws zijn vriendin verteld? Ben ook benieuwd wanneer zijn ouders op de hoogte werden gebracht en wat ze precies deden toen ze het nieuws hoorden.. Ook wil ik graag weten wat er precies in de app stond en hoe de teamgenoten reageerden..

  1. Moosie

   Ik wil dat wel weten.
   Daaruit blijkt natuurlijk dat hij het in de groepsappvergadering heeft ingebracht en dat iedereen op Sinkgrave na zei dat het een goed idee was.
   Sinkgrave twijfelde en heeft zich onthouden van stemmen.
   Verder waren ze unaniem in de stelling dat de persoon die zich op dit forum Litmanen noemt er geen ene klote verstand van heeft.
   Maar da’s logisch.

 6. Forever nr14

  Kbouter, zo zie je maar dat velen hier er niets van begrijpen, en niet beseffen dat we wederom geen prijzen gaan pakken, het is toch triest het alleen maar vanuit de pr kant zien, helaas zitten er daarvan ook te veel in het geweldige beleid van ons eens zo mooie club.
  In en in triest de gedachten gang van sommige hier. Die vinden het leuk om weer achter die rot lampen aan te hollen en weer geen prijste winnen.
  Wereld op z’n kop zeg

  1. Bakkie

   Omdat ik me (redelijk) aangesproken voel, bij deze een reactie:
   Ik ben een groot voorstander van kapitaal op het veld. Heb dit ook jaren geroepen toen de een na de ander werd verkocht en wij met z’n allen moesten kijken naar VdHoorn, Duarte, etc. Maar de laatste tijd zie ik verandering. Ajax durft te investeren in spelers als Tagliafico, Neres, Magallan. Ze hadden bijna Lainez binnen, helaas niet doortastend genoeg geweest. Salarisplafond is ook flink opgeschroefd. Dus jammer dat Frenkie nu weg is, maar dit is van alle tijden. De grootste talenten hou je niet in de Eredivisie. Het gaat erom hoe je hierop reageert/inspeelt. En krijg ik steeds meer vertrouwen in

   1. FrankiC

    Jij hoef je echt niet aangesproken te voelen @Bakkie. Ben het helemaal eens met jouw uitleg. Iedereen zou liever komend jaar De Ligt, De Jong en Ziyech zien, bij voorkeur aangevuld met nieuwe wereldtalenten, Robben, Suarez en Vetonghen. Maar…. het is naïef om te veronderstellen dat dat kan, zoals Forever14 en de tweeling Charka en KBouter dat willen doen laten geloven. Door de verkopen wordt het gat met PSV en Fey eerder groter, zolang we slim en tijdig (= nu) ingekocht wordt.

    1. KBouter

     FrankiC jij snapt er nx van… je rukt jezelf af op 2 dingen:

     1-Op dat zwoele gezicht van Neres
     2- Op mega grote verkopen van onze spelers zodat de PR goed is voor Ajax!

     3- Als toetje denk ik dat je stiekem je eigen buik volf fapt op Bakkie

 7. Indojood

  In onze groepsapp was het ook dinsdagavond al bekend. Maar wij hadden zwijgplicht dus vandaar dat we gewoon de berichtgeving in de media hebben afgewacht. Wij zijn ook opgelucht dat we het niet meer stil hoeven te houden.

 8. 1434

  Na dit weekend weten we of we nog steeds titel kandidaat zijn en of we nog in de beker zitten. Ik vrees dat Frenkie zijn beentjes heel wil houden en niet 100% de duels in zal gaan. Er zal vast een ontsnappingsclausule zijn opgenomen door Barcelona. Real zal straks nog meer op de man spelen dan gewoonlijk.

  1. 1434

   Zou mij niet verbazen als Frenkie trouwens helemaal niet speelt tegen Real. Ongetwijfeld net een blessure of een flinke griep. Ajax wil natuurlijk niet dat die miljoenen in gevaar komen.

   1. FrankiC

    Frenkie wil schitteren tegen Real Madrid. Daar hoef je hem niet beter voor te kennen dan wij nu doen.
    Daar stemt én Frenkie én Ajax niet mee in met zo’n ‘Beenhakker-achter-de-ellebogen’ clausule.

    1. 1434

     We zullen zien wat de staat van Frenkie is dan na de wedstrijd tegen Real. Ikdenk dat het merendeel hier dan zegt: dat had je toch kunnen zien aankomen. Dag centjes.

 9. Finidi

  Complottheorieën? Geloof er geen zak van, zon jongen wil toch zoveel mogelijk spelen en zeker tegen Real Madrid want als ie nou al toegeeft aan eventualiteiten kan hij beter hier blijven.

  1. 1434

   Als hij zo veel mogelijk wil spelen had hij dus niet nu naar Barcelona moeten gaan. Verder wil die jongen zo graag naar Barcelona dat hij zelf echt geen risico’s gaat nemen. Real en Barcelona zijn water en vuur, wel eens gekeken naar de onderlinge wedstrijden? Vaak flinke schoppartijen met meerdere rode kaarten. Wat denk je dat Real doet met een top aankoop van Barcelona. Vriendelijk de hand schudden en voorzichtig zijn? Ve4er hoeft de Jong hier niet aan toe te geven ik denk dat Ajax zelf geen risico wil lopen dat de transfer alsnog niet doorgaat.

 10. 1434

  Het merendeel wil weer dat er gekocht wordt, gekocht wordt en gekocht wordt. Nog meer Oruela’s, Cassierra’s of jonge onbekende voetballers die iedereen over het hoofd ziet behalve ons onvolprezen scouting apparaat. Af en toe een voltreffer die bij de supporters blijft hangen en verder zoveel mogelijk nationaliteiten. Stel je voor dat ze elkaar gaan begrijpen. Alle aandacht netjes gericht op de mooie verkoop resultaten. Laten we nog een Tadic erbij halen, gelukkig scoort hij vaak wel aan het eind van de warming-up maar hij valt verder toch vies tegen t.o.v. de verwachtingen. Kost wel een hoop centjes aan salaris die jongen.

  1. FrankiC

   Ook Tadic heeft Ajax gebracht waar ze nu staan. Als het niet uit de jeugd komt en er vertrekken spelers, dan moet er dus gekocht worden.

   1. 1434

    Ook Lamprou en Sinkgraven en Blind hebben Ajax gebracht waar ze nu staan. Tweede in de competitie ipv eerste.

  2. De Nees

   D’r lopen een paar bij Jong maar nog niet rijp voor het eerste. Of wil je als onder de Boer tijdperk weer met een schoolelftal komen opdraven? En ’t is van de zotte te denken dat elk seizoen een half dozijn talenten klaargestoomd wordt, ’t is daar geen Ti-Ta Toverland. Met 1 a 2 per jaar doe je het al goed maar dat moeten ook idd echte toppers zijn en niet half bakken talenten die voor de helft het eerste elftal uitmaken.

   1. 1434

    Het gaat er om dat er geen gedachte achter zit bij Ajax. We zijn straks weer 100% afhankelijk van aankoop juiste spelers. Moeten we allemaal afwachten, geen enkele zekerheid van back-up. De back-up die we hadden hebben we verkocht. De selectie is zo smal als wat en dat na al die jaren. Iedereen denkt dat veel geld alles wel zal oplossen, dus niet. Er is geen beleid, geen visie voor d langere termijn. Men zet koekwauwsen neer als verantwoordelijke bij de jeugd. Zo help je de club naar de klote met incidenteel eens een succesje. Nog even en ook Ajax is na 18 jaar eindelijk weer eens kampioen. Die lampies doen het wat dat betreft dan toch een stuk slimmer.

    1. De Nees

     Zal niet zeggen dat het foutloos is bij Ajax maar om nou alles door het slijk te halen…Je wereldje wordt met de dag kleiner want je ziet alleen je verkrampte visie nog. D’r lopen een paar rond bij Jong maar worden nu gelukkig niet en masse naar het eerste gehaald zoals de Boer en Tech Hart dat toen deden, geleerd nu dat dat te naïef beleid was en het spel zielige kenmerken vertoonde. Uitzonderingen daargelaten, maar talenten al op 18e overhevelen waar is dat goed voor voegt niks toe, missen te veel nog om aan te haken en als na 3 jaar eindelijk op niveau zitten dan zijn ze weg. Beter rond de 20e vast naar eerste en daarvoor gedoseerd, heb je meer aan ze qua fysiek en met vlieguren, weg gaan ze toch, je kan toch niet opboksen tegen de superclubs. En wat je niet hebt aankopen, en dan vooral as-spelers, de zijkanten zou Ajax zelf moeten opleiden en dat hoeven niet persé supertalenten te zijn, gewoon goeie moet volstaan.

     1. De Nees

      Daarom AB word je meer en meer een karikatuur van jezelf. Afgeven omwille van het zeiken, ja best herkenbaar zie je vaker bij lieden die van alles eisen van anderen maar zelf niet veel klaarspelen. Ow wacht, ik ken je niet persoonlijk dus kan niet oordelen over je. Sorry, raakte ff in de verleiding.

     2. De Nees

      Leuk AB. Doe maar alsof je ons constant zand in de ogen strooit met je serieus/ niet serieus, sjonge wat raken we verward van je teksten. We hoeven je niet persoonlijk te kennen want je bent niet uniek, je past al snel bij iemand uit ieders omgeving. Doe gewoon normaal en probeer je niet in allerlei idiote bochten te wringen.

     3. De Nees

      Ik reageer gewoon over voetbal, maar je haalt zelf dingen aan waarop gereageerd wordt. Nee je bent zeker niet belangrijker dan anderen hier (nou ja paar daar gelaten). Leuk die quasi-nonchalante air maar nergens voor nodig. Maar ik hou erover op, je blijft maar tof doen zie ik. Fijne avond kerel.

 11. Iedereen heeft een mening

  Graag nu weer over tot de orde van de dag. Straks Heerenveen en zondag Feijenoord. DAAR moet nu de focus liggen.

 12. 1434

  Lamprou
  Kristensen, Schuurs, Magallan, Sinkgraven
  Vd Beek Schone de Wit
  Neres Dolberg Tadic
  Iets in die richting denk ik.

Comments are closed.