De Telegraaf: ‘FC Barcelona wil 90 miljoen betalen voor De Jong’

Frenkie de Jong leek zo goed als zeker de nieuwe aanwinst te worden van Paris-Saint Germain maar de Franse club is afgetroefd door FC Barcelona dat 90 miljoen wil overmaken naar Ajax, zo weet De Telegraaf te melden. Daarmee zou De Jong de duurste Nederlandse speler ooit worden en Virgil van Dijk aflossen. Voor de verdediger betaalde Liverpool 84,4 miljoen euro aan Southampton. Dit record gaat dus uit de boeken voor de spelbepalende middenvelder van Ajax.

Manchester City liet een tijdje geleden weten dat het niet aan de eisen van Ajax kon voldoen door problemen met betrekking tot de Financial Fair Play-regels van de UEFA. FC Barcelona bereikte wel een principeakkoord met De Jong, maar bood steeds te weinig om de clubleiding van Ajax te overtuigen. Paris-Saint Germain leek op pole-position te zitten en bood 70 miljoen voor de diensten van De Jong waarbij Marc Overmars overigens vasthield aan een vraagprijs van 75 miljoen. Verschillende grote Franse en Spaanse media denken dat Ajax binnen 24 uur met een grote transferaankondiging komt. Hiermee lijkt er een einde te komen aan de transfersoap rond De Jong die nog tot 2022 onder contract staat bij Ajax en tot dusver 65 wedstrijden in het eerste elftal van Ajax heeft gespeeld.

Bron: De Telegraaf

Related posts

54 Comments

 1. Amoebe

  Het wordt wel erg bizar dit.

  Ik hoop dat hij voor barca kiest….als ajacied heb ik toch het meeste met deze club. Beide gestoeld op cruijff.

  Ik hoop dat Frenky zal schitteren en wij hem met trots kunnen volgen.

  1. Amoebe

   Ik hoop dat als de ligt gaat ook hij naar barcalona gaat!

   Samen als duo de wereld veroveren.

   Gewoon goeie gasten die, zoals het tenminste lijkt, gewoon normaal blijven doen en geen kapsones hebben.

   1. Wenen 1995

    Inderdaad, samen verkopen aan Barca en Jasper Cillissen bij de deal betrekken…..

  2. Remco425

   Barcelona is al lang niet meer gestoeld op Cruijff. Is net zo’n miljoenen smijtende club als PSG en City en nog erger dan Real Madrid.

   1. Yor2002

    Bij PSG kon hij de vervanger zijn van Rabiot want hij gaat aankomende zomer naar Barca. Bij Barca heeft hij veel meer concurrentie dan bij PSG. Het is niet dat ik geen vertrouwen in hem heb, maar bij PSG had hij een betere kans.

    1. Amoebe

     Ze gaan geen 90 miljoen betalen voor een speler in de breedte.

     Dan is het echt de intentie om hem zo snel mogelijk te laten voetballen.

     1. AFCA my World

      Het is helemaal geen 90 miljoen,maar 75 en bonussen oplopend tot maximaal 84 miljoen, wat een onzin weer ! ⚽️

   2. Litmanen

    Remco, je hebt helemaal gelijk, maar voor de carriere van Frenkie is Barca een veel betere club dan PSG.
    Dat Barca van de week in Amsterdam was gaf al aan dat de Spanjaarden over de 75 miljoen van PSG wilden heengaan.

 2. Mr Ajax

  Wat een bedragen zeg! Kies voor barca, dat past verl beter en komt een mooieplek vrij op het middenveld!

  1. Remco425

   Je bedoelt dat hij veel beter op de bank van Barcelona past dan op het middenveld van PSG? Ze gaan Busquets of Raketic echt niet op de bank zetten. Terwijl ze straks bij PSG nog maar 1 CM hebben.

   1. Mr Ajax

    Deze 2 zijn straks allebei 31, dus frenkie wordt ( wellicht niet meteen helemaal) echt wel de vervanger van 1 van deze 2, ik zou mijn geld dan op busquets zetten

    1. Finidi

     Zo is dat en wat is Psg nou eigenlijk…? Nooit iets groots gewonnen en als die Arab er daar de brui aan zou geven dan is het aju paraplu, Barca is toch geweldig voor em met moet je es kijken wat er allemaal rondloopt Remco, messi, suarez, raketic enz enz dat is toch geweldig man! Dan nog het weer en de competitie daar, zon zee strand en niet van die gele hesjes wie je scheel aankijken omdat hij ze wel verdient en hun niet?!

 3. AjaxKat

  Ongelofelijk als dit klopt. 75 miljoen konden ze tot vandaag niet betalen. En nu dit…

   1. Litmanen

    Dit klopt wel, hoewel het contract nog niet getekend is. Zou fijn zijn als Frenkie nig een paar maanden laat zien waarom hij zo duur is. Tot nog toe ben ik nog niet echt onder de indruk van zijn rendement voor het team.

    1. Mr Ajax

     Hier ben ik het nou een keer met je eens, ik denk hoe gek het ook klinkt dat hij niet meteen voor de basis is, maar als groeibriljantje, om uiteindelijk zsm B of R te vervangen ( zie hierboven)

 4. Dagrump

  Als ik Frenkie was meteen doen!! En ja je red het wel maar dan moet je wel alles willen geven elke dag !! Even Voor alle ajacieden zou ik je graag nog een paar jaar bih Ajax zien spelen!! Maar denk dat die kans heel erg klein is!! Zou het echt janmmer vinden als je weg zou gaan!!

  1. HURBIE

   Gun het hem van harte en ajax ook, maar het zijn geen normale bedragen meer
   Speelt nog niet eens één seizoen in het eerste
   Zondag heb ik hem ook weinig zien doen, maar zo waren er meerdere in het team

 5. Zlatan4ever

  Bye Frenkie, het ga je goed bij Barcelona. Overmars koop gekijk even een keeper die wel kan keepen en een spits en een controlerende middenvelder en een…..man, wat je allemaal niet kan kopen van 90 miljoen euro ?
  Wow !!! Nogmaals dag Frenkie all the best ???‍♂️?

  P.S

  Waar gaat het nog over in het betaalde voetbal ? Een talent zeker,iets gewonnen ? Bizar ?

  1. Janneman16

   als AJAX maar niet de eigen voetbalschool links laat liggen…. Dat ziet er met al dat geld wel naar uit…

 6. Sixxy

  Prince boateng is net gehaald door barca en pas geleden ook Murillo En dat zijn 2 posities die frenki en de ligt spelen.. lijkt me geen goed idee dat ze naar barca gaan want dan mogen ze als Nederlands DUO gaan banken waarschijnlijk. PS wrm zwaaien jullie Frenkie al uit? Hij heeft duidelijk gezegd dat hij het seizoen afmaakt bij ons Ajax.

 7. theomar

  Ikdacht dat er tot de zomer geen transfers zouden gebeuren. We zien al dat wober te vroeg is gegaan. Ga maar door zo…….. Weg kampioenschap………..

  1. JohnDoe77

   Theo, deze transfer slaat ook op de zomer, hij maakt het seixoen hier af.

   Top werk van Overmars en de scouting. Voor € 1 kopen en voor dit bedrsg verkopen…

 8. Remco425

  Jullie weten dat dit nieuws van diezelfde Telegraaf komt als die een paar weken geleden stellig beweerde dat Frenkie bij PSG zou tekenen?

 9. nash1900

  Maar even rustig afwachten. wat er gaat gebeuren, telegraaf was ook zeker van parijs… bij W2 worden ze ook gek 🙂

 10. Forever nr14

  43 duels voor Ajax gespeelt 5 goals en een paar duels in oranje en dat voor €90 miljoen, en die caralanen haakte af bij €75miljoen??? Knotsgekke en zieke wereld dit

  1. Bert Betondorp

   Meteen eens met Forever.nr14 Duidelijk, waar hebben we het over??
   Naar mijn mening kun je nog steeds geen voetbal elftal kopen al strooi je met miljoenen euro’s. Waanzin. Wie betaalt uiteindelijk de rekening?

 11. Forever nr14

  Wie is de volgende? Ze zouden er verstandig aan doen om de beleidsbepalers van die lampen te halen voor dit bedrag met wat spelers, want anders zitten veel eerder op 34 landstitels en blijven wij op 33 staan met dit beleid

 12. Charka53

  Dat Barca nog zoveel voor hem over heb na zo’n wedstrijd van afgelopen zondag zal Marc goed doen alleen ben ik bang dat hij ook nu weg is en daar word ik niet vrolijk van.

   1. Wenen 1995

    Samen met RKC… Ook daar gaat de vlag uit…. Wat een geld. Stel voor dat beide clubs een tribune gaan vernoemen naar Frenky.

 13. apeldoorn

  oke mooi fijn geweldig en super gefliciteerd….. dan nu graag allemaal de focus op KAMPIOEN worden!!

 14. Joodjuh

  Als ie toch moet vertrekken kies dan voor Barcelona. Misschien een mooie deal sluiten met een terug komst van Cillessen?

 15. Iedereen heeft een mening

  Ik wacht wel af wat het gaat worden. 2 dingen zijn wel duidelijk: 1) ajax ontvangt dit jaar waanzinnig veel aan transferinkomsten en 2) De Ligt en De Jong zijn niet de enige die weg gaan. Het zal een zwaar jaar worden om kwalitatief een goede nieuwe selectie neer te zetten.

 16. Iedereen heeft een mening

  Als dat inderdaad de deal is dan zou ik als Ajax zijnde zeggen “doe maar 75/80 miljoen + Cillesen en/of Suarez”

 17. FrankiC

  @Yor2002
  De ontstane soap rond Rabiot is voor ons voetbaldieren en ook voor juristenerg interessant aan het worden. Rabiot wil niet bijtekenen, transfervrij vertrekken en is door PSG teruggezet naar het tweede.
  MAG DAT?
  Raboot is naar de Franse voetbalbond gestapt en die heeft hem in het gelijk gesteld. In de Franse reglementen staat dat een speler teruggezet mag worden, maar alleen op tijdelijke basis en om sportieve redenen. Een permanente verbanning is verboden als hij een (contract heeft dat hij) speler is van een eerste elftal.
  Ik hoop dus dat hij naar de rechter stapt.
  Lees nu een biografie van Bogarde die bij Chelsea dan wellicht zo’n 5 jaar lang niet teruggezet had mogen worden.

 18. ajacied078

  t.ring…ajax blij. marc blij. frenkie blij. messie blij. willem2 en rkc ook blij. damn wat een geld voor een jongen die net komt kijken.

Comments are closed.