Driessen: ‘Ajax-top in beraad’, Onana naar huis gestuurd

Ajax is bezig met het vinden van een nieuwe tweede doelman, zo weet Valentijn Driessen maandagavond te melden bij Veronica Inside. Volgens Driessen is de Ajax-top achter de schermen hard bezig om deze maand nog een versterking binnen te halen. Tweede doelman Kostas Lamprou maakte zondag in de dramatisch verlopen thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen een slechte indruk en dat lijkt nu de druppel die de welbekende emmer doet overlopen.

Volgens Driessen had Ajax al veel eerder moeten ingrijpen aangezien Lamprou tijdens de trainingsweek in Orlando ook twee ketsers maakte tegen Flamengo. Edwin van der Sar, die enkele keren heeft meegetraind, had ook moeten zien dat Lamprou te klein is en aan de bel moeten trekken. Ook keeperstrainer Carlo L’Ami lijkt onder vuur te liggen aangezien hij het ook allemaal maar heeft laten gebeuren. ‘Ze gaan er nu echt werk van maken en de naam van Maarten Stekelenburg is ook gevallen. Het lijkt mij sterk dat dat gaat gebeuren want Stekelenburg heeft al twee jaar niet gekeept en is met een riant salaris de tweede doelman bij Everton’. Tot overmaat van ramp werd Andre Onana maandag weer naar huis gestuurd door Erik ten Hag. Het lijkt aannemelijk dat Onana nog steeds griepklachten heeft en het is dan ook onzeker of de doelman uit Kameroen aanstaande donderdag weer van de partij is als Ajax het opnieuw opneemt tegen SC Heerenveen in de kwartfinales van de KNVB Beker.

Bron: Veronica Inside

Related posts

66 Comments

 1. Prinsengracht

  Ik vond het eerlijk gezegd wat overdreven al dat commentaar op Lamprou. Tot zondag. Ik had het mis. Al waren er zondag nog wel een paar onder maat.

  1. Iamsterdam2015

   Klopt. Ik vind persoonlijk dat ze ook heeeeel snel een spits erbin moeten hebben want Dolberg….. pffft

   1. Litmanen

    Ja, ik ben ook blij met Magallan, want ook De Ligt mag wel eens weten wat zijn eerste verantwoordelijkheid is: verdedigen en goals voorkomen.
    Het leek wel een speeltuin zondag.
    Trouwens, een beetje trainer had dit ook kunnen voorkomen. Hij ziet het gebeuren en hij doet niks. Ja achteraf “boos” zijn…….

     1. Litmanen

      Ik ga ff naar hiernaast om bij te komen. Wat heb je toch een heerlijke humor.
      Voor een doodgraver dan……

 2. Wenen 1995

  Dit is toch niet iets van gisteren? Erg apart dat het kwartje nu pas valt! Hopelijk worden we op korte termijn verrast met een top-aankoop of -huur.

  1. AjaxKat

   Ja, maar dit is Ajax. Eerst dure punten verliezen en dan pas nadenken over iets wat iedereen al tijden roept. Als ze de energie van die Neres/Lainez-deal nu in het vinden van een reservekeep hadden gestoken dan waren we zondag koploper. Maar ja, als… Ik hoop op een nieuwe keep maar denk dat ze er in NL mee weg kúnnen komen als ze Lamprou niet zo laten zwemmen. Het hele team dan. En dat begint bv. al met de laksheid van iemand als Tadic die slecht mee verdedigde. In de CL doet ie dat weer wel.
   Aan het eind van VI hoorde ik Driessen trouwens ook iets zeggen over de keeper van AEK of zo die gehuurd zou worden.

  1. VanDattem

   Stekelenburg is een TOPoptie. Ideale tweede keeper/opvolger Onana: geen ambitie dus prima als hij speelt, maar ook niet erg als hij op de bank zit. Ervaring op elk vlak, kent Ajax en t systeem door en door, meevoetballende topkeeper. Blijft misschien gewoon wel tot einde carriere een solide kracht, zonder mokken. Ik zeg doen.

   1. Ajax 1

    Ben het wel deels eens, maar feijenoord en real zijn de komende weken. Dan liever geen keeper die niet heeft gespeeld de afgelopen jaren. Tenzij onana gewoon fit is de komende weken en ze dat al weten.

    1. VanDattem

     Stekelenburg viel afgelopen najaar ook gewoon sterk in Oranje. Die is het écht niet verleerd en denk ik 10x sneller in te passen dan welke andere keeper dan ook. Hij traint gewoon elke dag bij zijn huidige club en kent het ajax systeem op zn duimpje. Ik zie oprecht niet in waarom we niet voor hem zouden gaan.

 3. Forever nr14

  En weer hetzelfde liedje “mosterd na de maaltijd” noemen ze dat! Pfff wat is hrt toch weederom een kut beleid zeg. En wederom grijpen ze in als het te laat is en iedereen al lang gezien heeft dat we geen brede selectie hebben van het niveau champions league. En weer word er met geen woord gerept over ons tactisch meesterbrein team op de bank.
  Ongelooflijk!

 4. Koning Haarms Wolfs

  Als het maar voor zondag is gelukt met die keeper. Anders gaat ons kampioenschap er aan in 010. Die beker zal me roesten, maar die titel moeten we nu halen. En als we toch bezig zijn, schop dan gelijk die kale, introverte kutboer er uit en haal een echte trainer. Iemand die door heeft, dat goede wissels niet alleen op het spoor nodig zijn…de klootzak!

 5. Moosie

  Wie schreef er ook alweer hier een tijdje geleden een heel stuk dat hij eindelijk weer eens Ajax-tv had gekeken en dat wij allemaal dom waren?
  Dat Ajax state of the art keeperstrainingen heeft?
  Dat de keeperstrainers en scouting geweldig is en Lamproest toch echt een goede keeper was?
  En dat wij allemaal aan de drugs moesten zijn omdat we het niet zagen?
  Misschien moet je toch wat vaker je St.Alleenopjezolder Grand Cru laten staan helemaal in combinatie met je medicatie nitwit?

   1. Moosie

    Er is er maar 1 die zo weinig verstand van voetbal heeft dat hij standaard de slechtste voetballers het beste vindt en de beste afzeikt tot in het oneindige.

 6. ajaxpers

  Tip voor Overmars:
  De keeper van Iran op dit moment bezig met de Asia Cup is de tweede Van Der Sar

 7. Charka53

  Als het kalf verdronken is dempt men de put .
  We mogen er nu wel van uitgaan dat de de komende wedstrijden een hoop ellende gaat veroorzaken door een inschattingsfout van de technische staf die hebben geweten dat we geen capabele tweede keeper hebben. Nu werd het nog duidelijker omdat omdat Lamprou in de steek is gelaten door zijn verdediging want die hadden een vrije dag net als de rest van het elftal dus laten we Lamprou niet tot de grond afbranden hij is niet alleen verantwoordelijk voor dit resultaat .

  1. -buitenkantje rechts-

   Klopt Charka.. alleen waren de ballen die op doel kwamen voor een beetje keeper op niveau gewoon houdbaar.. En je ziet dat alle voorzetten en corners gevaarlijk zijn bij Lamprou.. Hij schijnt erg zijn best te doen op trainingen en is misschien erg sympathiek..
   Ik heb liever een hork van 2m die alles pakt in de 16m..

   1. Charka53

    Is ook zo en hij kan er niets aan doen Lamprou hij is niet ( te klein ) goed genoeg voor Ajax

   2. Emilio4Ajax

    Zet een muts van de kerstman op zn hoofd en je kunt hm zo in de tuin zetten…tuinkabouter…?

  2. Litmanen

   Helemaal eens Charka. Ik schreef al, het leek wel een speeltuin. De centrale verdedigers dachten dat ze middenvelder en spits waren, Tadic redelijk maar verprutste een pingel, Ziyech bleef maar risicovolle passes geven aan de ballenjongens, Maz speelde alleen rechtsbuiten en Sinkgraven mocht het alleen opknappen en krijgt net als Lamprou de hele goegemeenschap over zich heen.
   En Ten Hag, ach laat maar. Ergens hoop ik dat Ajax weer niks wint dit jaar, dan hebben we volgend jaar misschien een trainer die wel de vedetten aan durft te pakken.

 8. Zlatan4ever

  Vraagt niemand zich af wat er met Onana “echt” aan de hand is ? Griep ? Poephoest ? Verkouden ? Hij zag er niet ziek uit……En als je dan niet als prof kan opstellen, al moet je met een kurk in je reet spelen….VAAG !
  Zeker als je weet dat Ajax je zo nodig heeft

  1. Litmanen

   Zlatan, hij is vandaag naar huis gestuurd omdat hij te ziek was. Ik vermoed dat hij een flinke griep heeft.

   1. Zlatan4ever

    Litmanen, ben jij nooit met griep naar je werk gegaan omdat het niet anders kon ? Onana lijkt mij geen “pussy” dus het moet wel een verdomd zware griep zijn waardoor hij geveld is…

 9. Zlatan4ever

  Vraagt niemand zich af wat er met Onana “echt” aan de hand is ? Griep ? Poephoest ? Verkouden ? Hij zag er niet ziek uit……En als je dan niet als prof kan opstellen, al moet je met een kurk in je reet spelen….VAAG !
  Zeker als je weet dat Ajax je zo nodig heeft. Ik hoop dat ik het allemaal verkeerd zie.

   1. Zlatan4ever

    Klopt BR, maar ik was die mening al toe gedaan.
    Niet geblesseerd en niet fit genoeg om te spelen vind ik vaag

  1. -buitenkantje rechts-

   Ik kas een stukje van Kenneth Perez die zijn vraagtekens zette bij het aantrekken van Lamprou.. Het schijnt dat keepers in de jeugd worden gemeten en dat er wordt ingeschat hoe lang de betreffende keeper wordt.. Als dat beneden de 1.85 is wordt het betreffende keepertje gevraagd te vertrekken.. Hoe kan je dan een keeper als Lamprou aantrekken van 1.76..
   Wat is de rol van vd Sar in dit alles? Hij als voormalig topkeeper had toch eerder aan de bel moeten trekken? Hij had toch moeten zien dat Lamprou tekort komt? Nu we voor een voldongen feit staan blijkt maar weer hoe mager en ad hoc dit beleid is. Visieloos.. Terwijl er een nr 14 zo duidelijk heeft aangegeven hoe te handelen. Als het goed is kijkt Sar hem dagelijks in de ogen.. Hoog Sarrie.. kijk omhoog Sarrie

   1. De Nees

    Je ziet het vaker, als de verdediging geen vertrouwen heeft in zijn keeper dan gaan de meest simpele dingen mis. Degene die Lamprou destijds heeft voorgesteld als aankoop is hier de grootse tering lul en verdient een harde schop in zijn kloten. Wie trouwens nog steeds beweert dat Sinkgraven best wel op LB kan verdient ook zo’n schop.

 10. a.p.

  de kop van het artikel…naar huis gestuurd,! ik schrok er van. Gelukkig blijkt alleen maar ziek te zijn. En nu maar snel een grote capabele 2e keeper kopen!

  1. Zlatan4ever

   a.p , dat is precies wat ik bedoel hij stond al op het veld……
   Hij moet toch weten dat wij hem hard nodig hebben.
   Sterker nog,zonder Onana halen wij geen enkele prijs…………
   Hij is te belangrijk voor Ajax

 11. a.p.

  de kop van dit artikel schrok ik van, maar gelukkig hij is dus ziek. Nu maar heel snel een grote capabele keeper kopen anders wordt het …..alles of niets….

 12. Indojood

  Lamprou heeft wel van Mazraoui gewonnen met Ajax Foot Darts. Ook belangrijk.

  Verder kan je wel stellen dat je ex-keepers niet op hoge functies moet zetten. Deze gasten werden vroeger niet overgeslagen. Het ontbeert ze gewoon aan basiskennis. Van der Sar is zelfs niet in staat om Lamprou goed te beoordelen.

   1. -buitenkantje rechts-

    Kan me herinneren dat keepers altijd overbleven na het kiezen.. Op een pleintje om beurten kiezen..2 partijen en degene die niet konden voetballen bleven over.
    Die werden steevast keeper, want op het veld liepen ze alleen in de weg of zorgden voor balverlies.. Als ze per ongeluk wel in het veld stonden kregen ze nooit de bal van hun medespelers, want je wist van tevoren dat je dan met zo goed de bal direct aan de tegenstander kon geven.. Met een kwade blik werden ze dan direct weer verwezen naar hun ‘hok’ het doel. De hiërarchie werd al jong bepaald en de meeste keepers schikten zich daarin, omdat ze wel zoveel zelfkennis hadden dat ze er echt niks van konden.
    Een keeper is oer definitie geen voetballer.. anders was hij wel voetballer..
    Voetbal draait om balbehandeling.. passeren, positiespel en passing.. Een keeper kan dat niet en moet ballen tegen zich aan laten schieten als een soort schietschijf en mag ballen in zijn handen pakken..waar een echte voetballer een kaart voor krijgt of een vrije trap tegen. Geeft niks..ieder zijn taak. En als hij er erg goed in is ook nuttig en goed voor de voetballers voor hem.
    Maar..
    Maak keepers AUB geen beleidsmakers!!! En neem hun meningen over voetbal niet serieus.. deed je vroeger ook niet.

    1. Ajax1958

     Dezelfde gek zei dat het niet uitmaakt hoe groot een keeper is. Het gaat om de sprongkracht???

 13. Ralph

  Jaap Stam halen als trainer. Heeft net 1 wedstijd gewonnen met PEC Zwolle. Net als de vorige trainer. Succes verzekerd!

 14. Forever nr14

  Pfffff Ajaxforever, ik ook zeg! Blamerend gewoon, en weet je dat wel al sinds Mei 2016 niet meer op 1 hebben gestaan!!!! Dat is toch echt Ajax onwaardig!!!

 15. Forever nr14

  Het ergste is “weer” achter die lampen aan rennen, die hebben het meestal “beleidsmatig” toch beter op orde, doet me verschrikkelijk pijn om te constateren, want heb een bloedhekel aan die club.
  Zo lang er bij ons geen beleid word gevoerd, blijven we voorlopig nog achter hun aanrennen, dit alles waar Ajax ooit niet voor stond. “Tijden veranderen helaas”

 16. Janneman16

  Ik vond dat de hele verdediging ondermaats was.
  om daar nou alleen de keeper de schuld van te geven vind ik erg ver gezocht.
  ze hadden wober niet moeten verkopen. hij had beter op de links achter plaats kunnen staan. Ik denk dat er dan ook meer krem… ingezeten had dan dat nu het geval is.

 17. david1984

  je mag niet alleen die keeper aanvallen want er waren nog wel veel meer spelers onder de maat speelden neem een voor beeld waarom vd beek eruit en niet de jong die was nog veel slechter maar niet zeuren koppies weer omhoog en weer positief vooruit kijkken en nog meer aanmoedigen

 18. ajacied078

  janssen en vorm ophalen bij spurs dan ben je klaar spits en keeper en beide nl dus geen taal problemen

 19. Forever nr14

  Iemand moet toch tegen die boerepummel zeggen dat onze linksback van het NL elftal NIET centraal kan spelen. Waarom dan wel doen?

 20. Iedereen heeft een mening

  Om Lamprou nu de zwarte piet toe te wijzen gaat mij veel te ver. Het gehele team leverde een wanprestatie. Ik kan er dan nog wel 6/7 aanwijzen die niet goed genoeg zijn voor ajax (op basis van deze wedstrijd).

  1. Koning Haarms Wolfs

   Was beter geweest. De Ligt als laatste man/vliegende keep had beter geweest dan Van Dwergensteijn in de goal!

Comments are closed.