Paris-Saint Germain onderhandelde uren in Amstel Hotel over transfer De Jong

Het begint er zo langzamerhand steeds meer op te lijken dat Frenkie de Jong zijn loopbaan gaat voortzetten bij Paris-Saint Germain. Een afvaardiging van de Franse club onderhandelde vrijdag enkele uren in het Amstel Hotel met het management van De Jong die overigens zelf niet aanwezig was. Het is duidelijk dat De Jong zijn management opdracht heeft gegeven om de deal met de kampioen van Frankrijk rond te maken, zo valt er vandaag in De Telegraaf te lezen. Ook een delegatie van Barcelona, waaronder voorzitter Josep María Bartomeu, sportief directeur Pep Segura en hun collega’s Éric Abidal en Ramón Planes, was naar Amsterdam gevlogen maar konden aan het eind van de middag huiswaarts keren nadat duidelijk is geworden dat De Jong zijn keuze al gemaakt lijkt te hebben. Paris-Saint Germain komt in de buurt van de vraagprijs van 75 miljoen euro en daarom heeft directeur spelersbeleid Marc Overmars De Jong ook toestemming gegeven om met de Franse club te praten.

Bron: De Telegraaf

Related posts

58 Comments

  1. JohnDoe77

   €75mln… bizar! Kunnen niet meer zeggen dat ze bij ons voor een prikkie komen kopen die grote ploegen!

 1. AFCA my World

  Jammer voor de Jong,maar Barcelona heeft de financiën niet op orde en komen net aan de 50 miljoen,dus heeft PSG de beste kansen,alleen Man City kan nog roet in het transferspel gooien ! ⚽️

  1. AjaxKat

   Ja ik zat er ook nog aan te denken dat de Franse competitie wel een stap hoger is tov eredivisie maar het is niet meteen de allerzwaarste competitie. Hij moet nu niet meteen naar Engeland of Duitsland. En hij is bij psg ook verzekerd van CL elk seizoen en daarmee ook voor Oranje nog interessant. Dus op zich begrijp ik de keuze voor psg ook wel, MAAR in hoeverre ben je bij zo’n koopclub met een kostprijs van 75 miljoen verzekerd van een basisplek?

   1. Litmanen

    Met dat laatste ben ik het wel eens.
    In Frankrijk heb je twee topploegen, dus veel beter gaat Frenkie daar niet worden. Hij kiest duidelijk voor het geld, terwijl hij altijd heeft gezegd dat Barca zijn droomclub is.
    Maar ja, eerlijk gezegd, als je je in Parijs in 1 jaar multimiljonair kan voetballen……

    1. AjaxKat

     Er spelen daar meer clubs Europees voetbal. Naast het geld denk ik dat het een bewuste keuze, als tussenstap, is. Nu maar hopen dat ie niet gaat banken daar.

     1. Litmanen

      Ik heb het over topclubs. Utrecht, AZ en Feijenoord spelen hier ook Europees voetbal…….

     2. Litmanen

      Als je de boodschap niet begrijpt ( en dat begrijp ik dan weer wel) reageer dan niet, sukkeltje.

     3. AjaxKat

      Jammer dat je moet schelden, maar ik vergeef je. Zal de frustratie van het leven wel zijn.

     4. Moosie

      jouw boodschap is belachelijk vergelijk jij Nice of Monaco met feyenooit AZ en of Utrecht en Vitesse bespottelijk gewoon.
      Maar je bent en blijft gewoon een domme skukkel

 2. Charka53

  Het is nog geen februari dus hij kan zomaar weg zijn en of we daar blij mee zijn ik denk het niet.

 3. -buitenkantje rechts-

  Zou het liever hebben over splijtende passes en dribbels van Frenkie dan continu dat transfergelul.. Ben er wel klaar mee

  1. Wenen 1995

   Idd, laat hem maar snel de keuze maken. Er komt nog genoeg transfergeweld aan, vrees ik…..

   1. Litmanen

    Inderdaad, ik vermoed dat er een stuk of zes hun kansen elders gaan zoeken. Ajax rijk maar arm tegelijk.

    1. 1434

     Nu nog een “supporter” die zijn geluk elders gaat zoeken. Iemand die een Finse naam al jaren misbruikt.

     1. Litmanen

      Ach, ik houd tenminste dezelfde nick, jij wijzigt hem, ondanks dat de redactie hier zwaar op tegen is, elke week.
      Maar je blijft de zielige AB.
      Doe je dit eigenlijk omdat je vrouw jou ook steeds met een andere naam aanspreekt?
      Dan zou ik eens onverwacht gaan thuiskomen als ik jou was…..

 4. Forever nr14

  Blijft toch jammer, dat geld en macht de overhand heeft dan met je hart voor je club willn blijven spelen zover dat je voor de eredivisie echt de grootste bent en dan pas een keuze gaat maken, want keuzes zijn erover 2 jaar ook genoeg.
  Jammer….. macht en geld zou niet de drijfveer moeten zijn, maar helaas leven we in deze harde zakelijke wereld. Waar geen enkele clubliefde meer aan te pas komt.

   1. Finidi

    Tja denk dattie inParijs ook geen contributie hoeft te betalen dus dat scheelt alweer…

 5. dickst14

  Ik denk dat hij wel moet beseffen dat hij dan niet meer wegkomt uit Frankrijk. Als hij het goed doet dan kan Barcelona of wie dan ook hem nooit meer betalen en is hij gedoemd om daar te blijven voetballen.

  1. Wenen 1995

   Arme Frenkie, en ook nog eens 5 miljoen per jaar verdienen wanneer hij daar moet blijven voeballen omdat geen andere club hem kan betalen…. ik heb met hem te doen…

   1. dickst14

    Als voetballer lijkt het mij dat je ook sportief het hoogste wilt bereiken. En bij Barca of Madrid zou hij echt niet minder verdienen

    1. Wenen 1995

     Samenvatting gezien…. was niet om aan te gluren…. 3e doelpunt van PEC was heel mooi… Leuk voor Stam.

 6. Iedereen heeft een mening

  Toch wel vreemd of niet? Frenkie die net een heel seizoen speelt (totaal aantal wedstrijden in ajax 1 is circa 40/45 wedstrijden????) en dan voor zo’n €75 miljoen weg gaat. Ik gun het hem van harte en ajax maar het betreft wel een speler die “nog niets bereikt heeft” (kamipoenschap, gouden schoen etc.). Zegt dit nu veel over de waanzin in voetballand????? ????

  1. FrankiC

   Niet vreemd hoor. Als iemand 10 jaar eredivisie eevaring heeft en er wordt dan 75 mio geboden dát zou pas raar zijn. Dit niet. Die jongens zijn zo snel gegroeid. De grote clubs moeten er wel snel bij zijn en kunnen zich niet veroorloven te wachten tot ze 2 seizoenen constant de besten zijn….

 7. ajacied078

  75miljoen is minimaal 3x de jaar begroting van heel ajax kwa spelers budget etc dat kan je niet weigeren. maja wie volgt. ligt 60 mil. ziyech. 30mil. onana 30mil. ttadic 20mil nico 35mil. etc etc

  1. Ptr

   Ja klopt die gaan allemaal weg voor het geld. Maar met 75 voor de Jong en 50 voor de ligt kan je het salaris plafond verder omhoog krikken. Ik begrijp dat Isco voor een goed salaris best naar Ajax toe wil. Een club waar hij wekelijks zijn kunsten kan laten zien en waar jaarlijks CL voetbal gespeeld gaat worden.
   Zo zijn er nog wel een paar te bedenken. Ajax heeft nu € om voor altijd afstand te nemen van dat kut pisvee en dat zooite kklkn.

 8. Zlatan4ever

  75 miljoen euro aanpakken en snel op het ?naar Parijs !
  Frenky een groot talent maar zeker niet onmisbaar….

 9. Forever nr14

  PSG speelt ook alleen in die franse competitie, echte top duels zal Frenkie zeker niet spelen daar en op PSG na (geld en macht) hebben ze geen enkele tegenstand.
  Dus puur voor de knaken maakt hij de keuze, niet voor de uitdaging of op sportief gebied.
  Had hem hoger ingeschat.
  Sorry is maar een mening

  1. ajacied078

   klopt een jaar geld en macht beker kampioen france en door naar real/ barca of city als hij echt zo goed en slim is

   1. Bakkie

    Voor hoeveel denk je dat PSG hem laat gaan dan? Als hij het goed doet? Dat kan geen club betalen

  2. Ptr

   Slimme keus van Frenkie. Is hij nu echt zo goed? Cashen!!! Kiest slim voor de mindere sterke competitie waar hij hard genoeg moet werken om uberhaupt te mogen spelen. Franse competitie is fysiek ben benieuwd of hij overeind blijft. Maar maakt t uit? Super gedaan Frenkie! Cashen en in 1 keer je toekomst veilig stellen.

 10. a.p.

  voor Frenkie hoop ik toch dat het Barcelona wordt , dat is toch de club, waar iedereen zou willen voetballen

 11. Forever nr14

  Alles beter dan bij die franse, staan mijlenver voor op de rest, niveau verschil is enorm. Nou leuk man pffff

 12. Koning Haarms Wolfs

  De Jong naar PSG is een slechte move voor hem. Ze hebben net met 9-0 van een clubje gewonnen, zegt veel over de competitie. Barca is veel beter voor hem of anders Bayern of Arsenal. Alleen puur voor het geld gaan heeft weing mensen, in welk beroep dan ook, verder gebracht. Maar goed, zijn “manager” zal wel de €-tjes zien en hem naar PSG willen hebben. En wie volgt….. volgend jaar een (voor Ajax-niveau) veredeld fc-Knudde vrees ik, want het niveau dat we straks kwijt zijn krijgen we nooit terug, ook niet met die paar honderd MIO. En mannen als De Wit, Bandé, Sinkgraven, Dwergje, Labyad, Eiting etc, daar win je de oorlog niet mee.

 13. 1434

  Enige juiste voor de Jong is nog minimaal 2 jaar bij Ajax blijven, net als de Ligt en andere leeftijdsgenoten. Gewoon genieten van nu en uitgaan van investeren later. Ze kunnen verzekeringen afsluiten die zware blessures dekken. Je moet echter ook leven en fenieten, geniet nu van Ajax en straks van de roem. Ziwel d3xZlugt als de Jong vertrekken te vroeg straks. Hoop centen straks en geen voetbal maar een houten kont.

 14. Iedereen heeft een mening

  In de buurt van de vraagprijs…….inderdaad Amstel Hotel ligt in de buurt van de Johan Cruijff Arena ?????

Comments are closed.