There are no ads, please add some


Ajax zonder Tagliafico en mogelijk ook Onana tegen sc Heerenveen

Ajax moet het aanstaande zondag in het thuisduel tegen sc Heerenveen zonder Nicolás Tagliafico doen. De Argentijn heeft te veel last van zijn knie. De blessure speelde hem tijdens het trainingskamp naar de Verenigde Staten ook al parten. André Onana ontbreekt mogelijk ook in de eerste wedstrijd van Ajax in 2019. Onana ging vrijdag ziek naar huis. Wat de doelman precies heeft, is nog niet bekend.

Coach Erik ten Hag liet op zijn persconferentie weten positief gestemd te zijn over een snelle terugkeer van Tagliafico. Ten Hag liet weten dat Daley Sinkgraven – zeker na het vertrek van Maximilian Wöber naar Sevilla – een goede optie is om Tagliafico zondag te vervangen. Sinkgraven is weer helemaal fit na lang blessureleed. “Daley is een uitstekende speler. Hij is zeer kundig en comfortabel aan de bal en was bij Ajax onder trainer Peter Bosz een openbaring als linkervleugelverdediger”, aldus Ten Hag. “In de laatste weken van 2018 was hij pas weer wedstrijdfit en dat is prettig. We hebben er een goede speler bij.”

Als Onana zondag ontbreekt in de Johan Cruijff ArenA, dan wordt zijn positie zeer waarschijnlijk overgenomen door reservedoelman Kostas Lamprou. “Hij had hoofdpijn en voelde zich niet in staat om te trainen. We weten nog niet hoe het er voor zondag uitziet. We hebben nog twee dagen, dus er is nog alle kans op herstel. Vooralsnog maak ik me geen zorgen”, aldus Ten Hag over Onana.

Ajax-sc Heerenveen begint zondag om 16.45 uur en is het duel tussen de nummers twee en tien van de Eredivisie. Vier dagen later staat de wedstrijd opnieuw op het programma, maar dan in de TOTO KNVB-beker.

Gerelateerde posts

25 reacties

 1. Overdwars

  Koop nou gewoon een andere reservedoelman met meer lengte, dan hoeven wij ons ook geen zorgen te maken voor zondag.

  1. BobbyHaarms

   Tsja. We moeten onze eigen spelers steunen maar achter Onana is het niet best gesteld met keepers. Hoop dat Ajax goed in gaat spelen op het eventuele vertrek van Onana na dit seizoen.

   1. AjaxKat

    Reservekeeper had prio nr 1 moeten zijn bij Ajax deze winterstop. Gewoon Vermeer ophalen, maar misschien dat Overmars te trots is omdat Vermeer natuurlijk wel een geintje had geflikt.

    1. BobbyHaarms

     Kan me er ergens nog iets bij voorstellen ook. Los daarvan: Was vaak een uitstekende keeper, maar op andere momenten bezorgde ie me echt de zenuwen. Anyway, ik zie hem liever achter Onana staan dan wat we nu hebben.

 2. Wenen 1995

  Sinkie in de basis als LB. Ik heb ervaren dat niet iedereen op deze site het hier mee eens is…. ik iig wel. Zet hem op Sinkgraven, laat ons juichen!

   1. AjaxKat

    Ik vind m ook meer een middenvelder. En zeker geen back voor de CL. Volgend seizoen moet ie na de verwachte leegloop een kans op het middenveld krijgen. Dan kunnen we pas kijken of ie goed genoeg is voor Ajax.

 3. a.p.

  Dat is een tegenvaller…. Nico kan wel goed opgevangen worden , maar onze keeper Onana is een heel ander verhaal.

 4. Charka53

  Als Onana er niet bij is moeten we het met die kleine doen 😬 en ja nu mag Sinkie het weer eens proberen kunnen we zien of hij weer goed herstel is en Heerenveen moet geen probleem zijn hoor.

 5. Zlatan4ever

  Onana staat gewoon zondag in de basis (hoofdpijn?)
  Maar we moeten wel op zoek naar een serieuze 2e keeper

  1. Wenen 1995

   Ik heb de naam Jeroen Zoet een keer geroepen op deze site. Heb nog nooit zo hard moeten rennen 😂😂😂

   1. Overdwars

    Past wel bij de Bayern München methode. Jezelf sterker maken door je concurrent te verzwakken.

   2. Zlatan4ever

    Je bedoelt het goed Wenen1995 met Zoet naar Ajax, maar die kan geen rol van 2e keeper op zich nemen daar is hij te goed voor

   1. Finidi

    Maar heb verder niks met of tegen die Sinkgraven maar die jongen is middenvelder en geen linksback, geef em dan es de kans op het middenveld tzt want zo wordt ie door ons geregeld afgezeken ikzelf incl, hij is toch daarvoor destijds niet gehaald

    1. Prinsengracht

     Hij was de eerste die kapte en draaide in plaats van terug te kaatsen op de verdediger die hem aanspeelde. Dat wel. Maar hij is erg blessuregevoelig. En toch wel minder dan onze huidige middenvelders.

 6. Koning Haarms Wolfs

  Lekker begin van de 2e helft. Die huppelende prutsdwerg en porseleinboy in de basis. Begin je met 3-0 achterstand.

 7. ajaxhoger

  Als we een beetje pech hebben kost het al meteen weer wat punten,zeker met die kabouter in het goal .

 8. Iamsterdam2015

  Goed dat ze niet mee doen waarschijnlijk. Rust pakken en vlammen tegen feyenooit

 9. Ajax 1

  Tegen heerenveen thuis moet dit niets uitmaken. Ze moeten beiden wel spelen in de wedstrijden die er hierna aan komen…..

Reageren is niet mogelijk.