There are no ads, please add some


Overmars hakt knoop door: ‘Neres blijft nu wel, ja’

David Neres blijft hoe dan ook tot aan het einde van het seizoen bij Ajax, zo laat directeur spelersbeleid Marc Overmars weten tegenover De Telegraaf. Het Chinese Guangzhou Evergrande had een bod van 43 miljoen euro uitgebracht op de Braziliaanse buitenspeler, maar Ajax laat hem niet gaan. Nadat Overmars naast de komst van de Mexicaan Diego Lainez greep, wordt Neres aan zijn contract gehouden.

Ajax leek eerder deze maand nog mee te willen werken aan een vertrek van Neres. Lainez was in beeld om de aanvaller te vervangen, maar het Mexicaanse toptalent verkoos Real Betis boven een contract in Amsterdam. “We hebben al langere tijd het naar buiten gebracht: wij willen onze kern spelers niet weg doen. Sterk of een zwak elftal, het wordt altijd moeilijk, maar ik zie de uitdaging voor het nieuwe seizoen met vertrouwen tegemoet. Neres? Hij blijft nu wél, ja. Zeker”, aldus Overmars woensdagavond bij de opening van het nieuwe supportershome in de Johan Cruijff ArenA.
Eerder reageerde Ajax-trainer Erik ten Hag al op de keuze van Lainez voor Real Betis. “Dat is teleurstellend voor heel veel mensen die er hard en goed aan gewerkt hebben. We waren er honderd procent van overtuigd dat hij een speler voor de toekomst van Ajax zou zijn en als het dan niet lukt, is het teleurstellend”, erkende Ten Hag.

Gerelateerde posts

31 reacties

 1. Bigboss

  Ja misschien beter voor de club en het team voor nu. Denk alleen niet dat je dit meer krijgt. Of verkopen en dan pas in de zomer door laten gaan

  1. AjaxKat

   Doorgaan in de CL is met Neres een (iets) grotere kans dan met Lainez die helemaal op 0 had moeten beginnen.
   Gaat Ajax minimaal 1 ronde door in de CL dan is er ook veel in de kas voor Ajax. Nu al zo. Dat is de luxepositie van Ajax nu. Er hoeft in principe niemand weg voor het geld. CL is nu wat dat betreft een hele goeie inkomstenbron.

 2. FrankiC

  Een man een man, een woord een woord, dan weten we waar we aan toe zijn. En nu nog een basisplaats.

 3. BobbyHaarms

  Voor het geld hoeft Ajax het allang niet meer te doen (gelukkig). En het werpt overduidelijk zijn vruchten af als je ziet wat een geweldig elftal we nu hebben staan. Maar laat ze vooral ook de levensader van de club niet vergeten: De jeugd!

 4. Zlatan4ever

  Ten Hag zal nu toch een beetje rekening moeten houden met Neres. Met andere woorden hij zal vanaf nu toch meer speelminuten moeten krijgen.
  Zeker tegen mindere tegenstanders
  Neres gaat ons helpen om het kampioenschap binnen te halen

  1. HDfan

   Zo is het, hij is de 12e man in de selectie met Huntelaar en Kristensen als nrs 13 en 14. Hopen dat Magalan snel aanhaakt dan heb je een sterke bank.

 5. dickst14

  Toch een gebrek aan daadkracht van Overmars dat die Lainez nu in Sevilla zit. Zelfde verhaal als met Richarlison. En maar zeiken om een miljoentje minder met als resultaat 2 jaar scouting naar de klote.

  1. HURBIE

   Idd dick14 slecht gehandeld door Overmars en andere
   Maar dit is weer een goed besluit over Nerres
   We weten wat we aan hem hebben, en dat hadden we met die andere nog maar af moeten wachten

  2. Geckoo

   Gebrek aan daadkracht is bijzonder, aangezien ze méér boden dan Betis.
   Als een speler zelf al een tijd aangeeft zelf graag te komen en zich zo simpel laat piepelen door een club als Betis, dan zegt dat genoeg over zo’n speler..

    1. Finidi

     Ja of ze hebben em voorgehouden dattie eerst rustig mag wennen in het 2e en dattie daar geen zin in had of zo.

   1. dickst14

    Die deal had een maand geleden al rond moeten zijn. Zoals ik al schreef 2 jaar scouting naar de klote en jij snapt er ook geen klote van. Want dat zegt niets over deze speler. Ze spelen allemaal voor geld of zou hij een uitzondering moeten zijn.

  3. AjaxJay070

   Lekker oordelen zonder kennis van alle feiten en de daadwerkelijke redenen van speler, spelersmakelaar, familie en Betis (dus niet Sevilla). Maar goed hieruit blijkt wel dat je de feiten niet scherp hebt en maar wat roept om te roepen en te klagen zoals veel Nederlanders. Verdiep je nou eens in de feiten want die staan overal voordst je klakkeloos hier wat neerzet….

   1. 1434

    En die “feiten” zijn waar? Jij bent persoonlijk betrokken? Dat Ajax met regelmaat niet daadkrachtig is en spelers overloos laat wennen is niet nieuw en bewezen zichtbare, toetsbare feiten. Jij stelt iets zonder iets aan nieuws tegenover te stellen. Kortom: waar staat wat en waarom is dat waar?

     1. Litmanen

      En waar haal jij je kennis vandaan. Rechtstreeks lijntje met Mexico?
      Deze speler is opnhet laatste moment gek gemaakt. Meest waarschijnlijk is een berg zwart geld en/of een basisplaats.
      Die zou hij bij Ajax niet krijgen.
      Deze speler blijkt sowieso niet geschikt voor Ajax. Nu al een onbetrouwbaar probleemkind.

     2. BobbyHaarms

      Onbetrouwbaar probleemkind? En waar haal jij die informatie dan wel niet vandaan, professor? Als je niet weet wat zich precies heeft afgespeeld is het natuurlijk lekker makkelijk, beetje lullen in de ruimte. En niet geschikt voor Ajax? Hij is 2 jaar lang gevolgd, dat lijkt me in deze lang genoeg om een speler te beoordelen.

      Dat ie niet voor Ajax kiest is verdomd jammer, maar om het dan gelijk een onbetrouwbaar probleemkind te noemen slaat kant nog wal.

     3. 1434

      Hij heeft dus rechtstreeks lijntje met Mexico 😂. Toch lachen, een ander proberen te kakken te zetten en vervolgens zelf volledig aan de dunne gaan 😂😂

 6. Charka53

  Mooi da’s dan ook weer geregeld en kan Ten Hag lekker met zijn huidige selectie door gaan .

  1. FrankiC

   En met die Lainez was het toch maar weer afwachten of en wanneer hij er zou staan. Prima zo.

Reageren is niet mogelijk.