There are no ads, please add some


Ajax rond transfer Wöber naar Sevilla af: Transferconstructie gewijzigd

Ajax laat via de officiële kanalen weten dat het de formaliteiten rondom de transfer van Maximilian Wöber naar Sevilla heeft afgerond. In tegenstelling tot wat er eerder bericht werd zal de verdediger in eerste instantie voor een halfjaar worden gehuurd door de Andalusiërs, waarna hij aankomende zomer voor 10,5 miljoen euro definitief zal worden ingelijfd. Dat bedrag kan door variabelen nog oplopen tot maximaal elf miljoen euro. Eerder op de woensdag kwamen vanuit Spanje berichten naar buiten dat Sevilla moeite had om de benodigde bankgarantie te krijgen, maar het is niet duidelijk of dit de oorzaak van de wijziging van de transferconstructie is.

Bij zijn presentatie vandaag deed Wöber direct een opvallende uitspraak, welke werd geciteerd door het Spaanse Marca. ‘Sevilla is nog altijd een grotere club dan Ajax. Voor mij is het een grote uitdaging om te spelen in de grootste competitie ter wereld. Ik hoop dat ik een basisplaats kan veroveren en ik zal mijn best doen voor het team.’

In aanloop naar zijn transfer naar Sevilla sprak Wöber met Julien Escudé. Bovendien kreeg hij, verzorgd door de Franse oud-Ajacied, een rondleiding in het Estadio Ramon Sanchez Pizjuan. ‘Hij vertelde mij dat de transfer naar Sevilla de juiste stap voor mij is. Hij zegt dat Sevilla een geweldige stad en club is. Ik moet hard werken, verbeteren en het zal belangrijk zijn om Spaans te leren. Ik moet alles geven in iedere wedstrijd.’

 

 

Gerelateerde posts

39 reacties

 1. KBouter

  Lijkt wel of Ajax perse van Wober af wil.
  Had van mij mogen blijven, eerste stand in voor de LCV positie en lb. Zag hem trouwens ook liever dsn Blind centraal achterin. Blind zonder de Ligt zakt zwaar door het ijs en Wober is een echte verdediger.

  1. Litmanen

   Blind is een veel betere voetballer met veel meer bagage dan Wober. Als je Wober hoger inschat dan kijk je heel slecht naar het positie kiezen van Blind. Staat praktisch nooit verkeerd. Dat jan je van Wober niet zeggen,
   Maar feit blijft, Overmars had hem niet mogen verkopen. Gebroken belofte.

 2. Sam34

  HAHAHAHAHA EN DAN ZEGGEN ZE DAT DUITSTALIGE GEEN HUMOR HEBBEN. Sevilla beter dan Ajax. Tuurlijk Max ik weet dat je dit moet zeggen maar ik had van zo’n verstandige jonge als jij toch wel iets beters verwacht. Jammer dat ie weg is vond het een leuke gozer. Het ga je goed daar. Bij een “nog betere club dan Ajax” 😂😂

  1. De Ajacied

   Idd Sam
   Nu al een trap na geven naar dé grootste Ajax
   Wat heeft Sevilla nou?
   Schitterende stad dat is het zeker, maar dan houd het op hoor Max
   ❌❌❌

    1. Mr Ajax

     Ja dom gelul is het, daalt wel beholrlijk in mijn achting door deze uitspraak, jammer

 3. FrankiC

  Ben ook wel benieuwd naar het verhaal hierachter, want logisch is het allemaal zeker niet.

 4. 1434

  Ach, als Ajax je zo makkelijk en graag laat gaan ………. dan is de uitspraak niet zo gek. Ajax heeft zich niet bepaald groots gedragen en al helemaal niet na die flinke en dappere uitspraken van Overmars. Ik denk dat Ajax nog wel eens spijt kan krijgen dit seizoen van deze actie. Als Wöber dan een basisplaats heeft in Sevilla dan lacht hij zich de ballen uit zijn broek.

  1. Prinsengracht

   Wöber is te traag en te houterig voor Ajax. En dat heeft wat mij betreft niets met Sinkgraven te maken. Want die gaat heus hooguit incidenteel een keer linksback spelen. Gewoon een goede zet dit. Doorselecteren en er ook nog wat mee verdienen.

   1. 1434

    Niet eens dus. Veel liever Wöber als CV dan Blind. Laatste optredens waren niet lekker maar dat is ook puur gebrek aan ritme geweest. Die jongen is 20 jaar. Hij had bij Ajax nog grote stappen kunnen maken.

    1. Yindi02

     Wel eens met PG. Wöber is iig “houterig”. Geen natuurlijke voetballer. Vond ik ook altijd van Tete. Houterig bewegen alsof “het pijn deed”. Zie veel liever jongens als Maz. Of destijds Maxwell bijvoorbeeld!!!! Gave techniek.

     1. Yindi02

      1434, moeilijk om dat te beoordelen. We weten dat ook (nog) niet van Magallan. Dergelijke gevallen zullen zich altijd blijven voordoen. Ik brand Max niet af, die keren dat hij wel speelde heeft ie dat aardig opgepakt. Maar er is een verschil tussen “aardig oppakken” en een bewezen vaste waarde zijn. Je kunt toch ook niet ontkennen dat Nico en Maz veel betere voetballers zijn. Denk ook dat Max (indien hij was gebleven) nog minder speeltijd zou krijgen dan dat al het geval was. Dus, voor hem ook goed dat hij deze stap kan maken. Gun hem dat van harte en hoop dat hij slaagt.

     2. Yindi02

      Uiteindelijk is het natturlijk ook zo dat Max nu bij Sevilla terecht komt vanwege het feit dat hij bij Ajax zat. Iedereen kijkt naar Ajax. Deze stap had hij (wellicht) nooit gemaakt als hij nog bij Rapid zou hebben gespeeld.

   2. KBouter

    Als het doorselecteren is wat Ajax doet, vraag ik me af wasrom dezelfde mensen die nu willen doorselecteren Wober twee jaar geleden gekocht hebben. Toen was hij niets leniger of sneller wat hij nu is.

    1. 1434

     Was pas anderhalf jaar geleden. Je koopt een negentien jarige en met twintig jaar zeg je: doei.

     1. Prinsengracht

      Hij valt gewoon niet mee. Het centrum staat. En Magallan kan op beide cv plaatsen spelen.

     2. FrankiC

      Toch stond Perr Schuurs tegen Flamego op links, terwijl hij altijd rechts staat! Daar moest Magallán staan. Niet echt logisch als het hem niet uitmaakt!

     3. 1434

      Het is de trainer die dat beslist he, niet de speler. Het was ook meteen kijken hoe Schuurs zich zou houden op een plek een paar meter links van zijn “officiele” plek. CV’s moeten nooit vast zitten aan rechts of links. De enige plekken waar dit echt van belang kan zijn is links en rechtsback. Dit om te voorkomen dat je te makkelijk verkeerd instapt e.d. Waardoor zijkant open komt te liggen.

 5. thebig127

  WAt moet hij dan zeggen bij zijn presentatie. Ik had liever bij ajax gebleven maar ja ik moest van ajax naar jullie komen

 6. timkloppers

  Het niveau dat hij haalde bij bayern uit zegt wel wat. Neres mag niet weg en wober wel vin ik ook wazig. Zou zeggen allebei niet. Pelle schuurs moet nog groeien qua ervaring. Ik heb hoe goed het ook draait wel vraagtekens hoe ten Hag om is gegaan met de gevaarlijkste speler vorig seizoen Neres en wober.
  Lainez is er ook niet. Dus ik zou maar vast beginnen met andere opties. Alle spelers wordeb hier voor onze neus weggekaapt. Hadden bv ook munir kunnen betrekken met de Jong en barca.

 7. timkloppers

  Maar feit blijft dat er nog niet veel geanticipeerd wordt op vertrek van de Ligt, de Jong en in ergste geval ook nog neres, zyech en onana. Een goede keeper en straks geen een meer. Kortom we moeten dit jaar de schaal pakken.

 8. dickst14

  Ik vond hem niet slecht. Heeft weinig vertrouwen gehad.
  Hij kan moeilijk zeggen dat hij liever bij Ajax had gebleven enz.
  En laten we eerlijk zijn, dit jaar gaat het goed, maar Sevilla heeft geloof ik ook 3 keer de EL finale gespeeld de laatste 5 jaar.
  Wöber, bedankt, het ga je goed.

 9. Bigboss

  Gezien ze uitspraak wil ik nu ook van hem af met dat die club
  Groter is als Ajax. Wat moet ik nog
  Meer zeggen pfffff wat een schop na vanuit het niks

Reageren is niet mogelijk.