There are no ads, please add some


Heitinga begint aan opleiding coach betaald voetbal

John Heitinga is toegelaten tot de opleiding UEFA PRO die voorheen bekend stond als de opleiding Coach Betaald Voetbal. Heitinga traint op dit moment Ajax O19 en kan na het behalen van dit diploma zelfstandig aan de slag als hoofdtrainer in het nationale en internationale betaald voetbal. Ook Dave Vos, de huidige trainer van Ajax O17, is toegelaten tot de cursus. 

De toelatingseisen voor de cursus zijn sinds 2017 veranderd. Potentiële nieuwe cursisten worden minder beoordeeld op hun ervaring als speler en meer op basis van hun opleiding en ervaring als trainer. Zo worden de kansen voor een ex-international of bijvoorbeeld een trainer met een op de sport gerichte opleiding dichterbij elkaar gebracht. Ex-internationals met minimaal 40 interlands kunnen nog wel versneld instromen op de UEFA A opleiding. Dit is na UEFA PRO de hoogste trainersopleiding.

Bron: KNVB

Gerelateerde posts

28 reacties

 1. HURBIE

  Geweldig voor hem om dit te gaan doen, waarschijnlijk een andere wending in zijn carrière
  Succes man op de cursus en misschien in de toekomst trainer van het eerste

  1. Moosie

   Hoezo andere wending?
   Wat doet hij nu dan?
   Of bedoel je dat dan misschien wel verstand van aanvallend voetbal en opleiden krijgt.
   De A1 speelt nu al 2 jaar onder het niveau wat het zou moeten.Sinds het doorschuiven van Witsche is het echt hard achteruit gegaan.
   vorig jaar zou dat volgens sommige aan de lichting liggen maar ook dit jaar vindt ik het vaak nergens op lijken.
   En Ik vind het swz belachelijk dat je een beginnende trainer op de A1 zet met nog een no no.er naast.

   1. AJAXForever61

    Ben het Moosie eens en ook wel metFrankIC hieronder. Waarom gaan we iemand trainer maken die als speler een echte Ajacied was, maar werkelijk nog niets bereikt heeft de laatste 2 jaar. Dit is wel de talentenkamer voor de Toekomst! En daar moeten we wel serieuze toptrainers voor zetten!

 2. FrankiC

  Zal mij benieuwen. Niet de uitstraling van een tactisch vernuft en niet verbaal sterk. Vooralsnog nadeel van de twijfel. Ik hoop dat ik het mis heb.

  1. Bakkie

   Heitinga is een mooie vent en een echte Ajacied, maar inderdaad… hij heeft echt nog geen indruk gemaakt als trainer en ik denk ook niet dat ie dat nog gaat doen. Dat is op zich niet erg, maar het moet niet ten koste gaan van onze club

  2. Bert Betondorp

   FrankiC ik denk dat je het mis hebt. Heitinga is altijd een serieuze Ajax speler geweest en ik weet zeker dar hij een goeie trainer kan worden. De kans moet-ie krijgen.

 3. rickert

  Ik hoop dat de coachvaardigheid een behoorlijke impuls zal gaan krijgen, door deze opleiding. Ik ben tot nu toe niet bijster onder de indruk van het geleverd werk, hoewel hij leuke spelers onder zijn vleugels heeft.

 4. Hanski

  Waarom promoveren we bij Ajax ex spelers zonder ervaring als trainer tot verantwoordelijken voor belangrijkste opleidings elftallen? Mannen als Gery Vink zijn goud waard…snap dat niet!

  1. Bert Betondorp

   Zeker weten. Die heeft zeker strijdlust gehad als speler en zal dat als trainer ook kunnen hebben

 5. KBouter

  Roze wolkjes gehalte met Johnny echte Ajacied barst weer los. Daarom voor velen al een hele goede trainer!!
  Zucht!

 6. Prinsengracht

  Zonde van zijn tijd. Hij heeft het niet in de vingers. Je kunt geen racepaard maken van het paard van de schillenboer

 7. Visje2018

  leuk, goed.
  Volgende stap Jong Ajax, dan leuk clubje rechter rijtje eredivisie, dan clubje rechter rijtje, dan wellicht terug op’t nest…. 🤛👍

 8. 1434

  Als ik naar de foto kijk ….. op de trinune in een driedelig kostuum? Sorry maar dat is niet de stijl die ik verwacht bij Ajax. Ik verwacht “gewoon” en branie en bluf en geen verpakking.

Reageren is niet mogelijk.