Wöber en Müller beiden twee duels geschorst; 20.000 euro boete voor Ajax

Thomas Müller en Maximilian Wöber zijn door de UEFA beiden voor twee wedstrijden geschorst voor hun rode kaarten in de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Bayern München afgelopen december (3-3). Daarnaast legt de UEFA aan Ajax een boete op van twintigduizend euro voor het gooien van projectielen op het veld. Bayern krijgt een boete van achtduizend euro opgelegd vanwege het afsteken van vuurwerk door de supporters van de Duitsers voorafgaand aan de wedstrijd.

Wöber kreeg een rode kaart vanwege een harde overtreding op Leon Goretzka, terwijl Müller van het veld werd gestuurd door scheidsrechter Clément Turpin vanwege een charge op Nicolás Tagliafico. Door de schorsingen mogen beide spelers de komende twee Europese duels niet in actie komen. Wöber, die in verband wordt gebracht met een transfer naar Sevilla, mist zodoende, als hij bij Ajax blijft, het tweeluik met Real Madrid. Müller moet de wedstrijden tegen Liverpool aan zich voorbij laten gaan.

Related posts

29 Comments

  1. Iedereen heeft een mening

    Wober terecht, Muller komt goed weg met 2 wedstrijden. Dat had wel het dubbele mogen zijn.

    1. FrankiC

      Dus Wöber zou überhaupt niet inzetbaar zijn tegen RM en beïnvloedt wellicht de besluitvorming om te verkopen….

    2. vak411

      hoezo met 2 maten meten.. ongelooflijk. wober idd terrecht maar Müller… pffft. slechts 2 potjes

    3. Yor2002

      Nee hoor müller hoeft niet meer te krijgen vind ik. Ik vond het terecht rood en een zware overtreding, maar als je de beelden terugkijkt zie je dat hij alleen naar de bal keek en de bal aan wou nemen en dat hij geen enkele intentie had om Tagliafico te raken. Hij keek alleen naar de bal en zag Tagliafico daar niet staan toen hij de bal wou aannemen.

      1. Remco425

        Hij kon heus wel uit zijn ooghoeken zien dat daar nog iemand stond. Hij had geen oogkleppen op… Belachelijke straf van UEFA, absoluut meten met 2 maten, dit had minimaal 5 wedstrijden moeten zijn.

        1. HURBIE

          Terechte straffen
          DIT waren echt doodschoppen om een hoekie
          Die van Muller helemaal een moordaanslag

        1. HDfan

          Exact, op dit niveau gebeurt er bijzonder weinig per ongeluk. Zo had Ramos natuurlijk eruit gemoeten ic Salah in CL finale

      2. Bert Betondorp

        Yor 2002 hoe bedenk je het, een pure opzettelijk, veel te hoge schop tegen het hoofd, dus +4 wfstrijden
        Ijl

  2. Charka53

    Het is niet te geloven Wöber terecht twee wedstrijden maar Müller had er op z’n minst vier mogen krijgen maar ja Italië en Duitsland zijn heel lang vriendjes .

    1. Pantelic

      En de UEFA wil dat de “grote” clubs zo ver mogelijk in het toernooi komen. Dus moet je de selectie zo sterk mogelijk houden.

  3. RJS

    Lekker belangrijk. Wober is (helaas) weg en die Muller zien we toch pas weer terug in de CL-finale !

  4. 1434

    Op de foto is 100% duidelijk te zien dat Müller voor de bal gaat en Tagliafico totaal niet ziet staan. Twee wedstrijden eigenlijk best veel dus.

    1. De Nees

      1 tel daarvoor had Muller echt wel gezien dat Nico vlakbij stond wetende als hij zo de bal aanneemt er een gevaarlijke situatie kan ontstaan. Bewust dat risico genomen dus deels met intentie gedaan.

  5. Bert Betondorp

    Heb jij wel goed gekeken, 1434? Watjij ziet als bal is het hoofd van Wober.
    Minstens een schorsing waard van 4 wedstrijden

  6. 1434

    Oke dan, even serieus: natuurlijk is het 100% duidelijk dat het een totaal onverantwoorde actie was van Muller waarbij het bewust het risico nam dat hij Tagliafico vol zou kunnen raken. Leek mij sowieso wel duidelijk maar was ff geintje.

  7. Mr Ajax

    Lijken mij terechte beslissingen, en verder totaal niet relevant meer, we moeten die witten verslaan!

  8. Valentino

    Hoop we voor Sevilla dat ze meeschrijven en niet zo dom zijn om Wöber de eerste 2 wedstrijden Europees in te zetten. De 2 wedstrijden blijven immers gewoon staan.

Comments are closed.