There are no ads, please add some


Ten Hag haalt De Wit definitief bij A-selectie: ‘Hij heeft het echt laten zien’

Dani de Wit maakt definitief deel uit van de eerste selectie van Ajax, zo meldt Erik ten Hag tegenover Ajax TV. Ten Hag is blij met de ontwikkeling van de twintigjarige middenvelder die mee op trainingskamp is in de Verenigde Staten. “Dat is een mooi voorbeeld van de jeugdopleiding. Doorstromen naar Jong en van Jong de sprong maken naar de kleedkamer van het eerste elftal. Voor Dani is het echt een beloning. Hij heeft er keihard voor gewerkt en echt laten zien dat hij erbij hoort.” De trainer van Ajax is onder de indruk van de mentaliteit van De Wit. “Hij brengt een aantal andere waarden met zich mee als je het over spirit hebt en gaat altijd voorop in de strijd. Hij is er altijd, daar waar het gevaarlijk kan worden. Dat is Dani de Wit”, aldus Ten Hag.

De Wit heeft nog een contract bij Ajax tot de zomer van 2020. Hij speelde tot op heden acht wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax. Voor Jong Ajax staat de teller voor De Wit inmiddels 49 wedstrijden, 18 doelpunten en 8 assists.


Gerelateerde posts

28 reacties

 1. FrankiC

  Prima aanjager, degelijk, neusje voor doelpunten, goede kopper.
  Maar ik zie er voor de toekomst vooralsnog geen basisspeler in.

   1. De Nees

    De Wit goed fysiek, goeie kop, loopt er volwassen bij en haakt aan aan het niveau, zie het wel zitten in hem. Zie hem zeker wel als toekomstig basisspeler in een controlerende functie.

  1. Litmanen

   Ben blij dat er nog doorstroming is, maar Dani is geen supertalent. Meer het type Wouters. Maar in het verleden is al vaak gebleken dat dit soort spelers, als ze het spelletje goed kunnen lezen, heel waardevol kunnen zijn.
   Wie had ooit verwacht dat Wouters de beslissende pass zou geven tegen Duitsland in 88.

   1. FrankiC

    Je doet Wouters echt tekort. Was ook een hele goeie voetballer.
    Daarbij deel hij ook een Gascoignetje op zijn tijd uit….
    Ik zie Dani nog niet zomaar bepalend zijn in de Nederlands elftal.

 2. 1434

  Hij maakt een sprong naar de kleedkamer van het eerste elftal. Schiet je als speler dus geen f*ck mee op. Je wil dan toch minimaal aan het begin van de wedstrijd op de bank mogen zitten. Invallen vanuit de kleedkamer is nog steeds verboden. Kortom: iemand blij maken met een dooie mus.

 3. Ajax belg

  Alleen begrijp ik niet dat Sierhuis dan word uitgeleend, heeft veel meer potentieals Dani

 4. De Nees

  Goeie zaak hoopte daar al op, de Wit is klaar voor de sprong naar het eerste en klaarstomen om plek van Schone straks in te nemen. De doorstroming moet weer gedoseerd gebeuren met slechts enkele jeugd exponenten per keer. Die balans misten we jarenlang waardoor Ajax europees zo hopeloos acteerde. Verschil met de Boer tijdperk is dat hij een handvol al had overgeheveld naar het eerste, wel leuk om dan te roepen jeugd stroomt door maar je elftal heeft dan geen kracht en ervaring met 3 kwart spelers onder de 20 jaar. Goeie potentie hebben Ekkelenkamp en Bakker maar daar nog paar jaar mee wachten wel af en toe laten ruiken aan eerste, Gravenberch is pas 16 iets langer nog.

  1. Litmanen

   Blind, de Wit, Frenkie, Sinkie, Donny, allemaal de opvolger van Schone.
   Jammer, maar geef mij dan Schone maar.
   Geen van zijn “opvolgers ” heeft zo’n fantastische vrije trap. En dan vergeten we maar even het spelinzicht.

   1. 1434

    Kan jij aangeven hoe vaak Schone heeft gescoord uit een vrije trap vorig en dit seizoen? Hoe vaak heeft Ajax een vrije trap gehad op de ideale positie? Moet je daarvoor en speler opstellen?

    1. Bigboss

     Volgens mij had hij het ovet spelinzicht en dan zeg ik maar even de controlerende factor op het middenveld erbij bij omschakelen

     1. 1434

      Bigboss hij start over de vrije trappen van Schone. Die waren de laatste anderhalf jaar erg weinig qua doeltreffendheid. Erg weing is volgens mij zo’n drie, geen argument dus om iemand voor op te stellen.

     2. 1434

      Spelinzicht vast leuk maar mag ook wel op zijn leeftijd, speltempo te laag maar goed genoeg voor ED, niet voor Europees.

   2. De Nees

    Zeg ook niet meteen in de plaats van Schone maar wel gaandeweg brengen. Hoe wil je anders je talenten inpassen?

  2. FrankiC

   Bakker? Die komt nog meer tekort dan De Wit voor het niveau dat we (internationaal) nastreven.

   Je kunt en hoeft niet alles op te vullen met eigen jeugd en dan ook nog eens overwinteren in de CL. Gewoon accepteren.

   1. De Nees

    Internationaal zullen weinig talenten meteen aanhaken Franki. De buitenkanten voor en achter is ideaal om te putten uit je opleiding, daarentegen voor as-spelers gelden zeker wel hogere normen.

 5. Bigboss

  Hopen dat hij net zo goed gaat worden als dr laatste jongelingen als vd beek, de ligt en de jong bijv

Reageren is niet mogelijk.