Mislopen Lainez een pijnlijke dreun voor Overmars en scouting Ajax

Club América en Real Betis maakten donderdagavond de transfer van Diego Lainez naar Zuid-Spanje bekend. De pas achttienjarige aanvaller viel uiteindelijk voor de avances van Real Betis, mede op aandringen van landgenoot Andrés Guardado. Een hard gelag voor het eveneens bijzonder geïnteresseerde Ajax, dat óók een akkoord met Club América over een transfersom van vijftien miljoen euro voor de Mexicaan had. “Een pijnlijke dreun voor Marc Overmars en de scouting van Ajax”, zo schrijft De Telegraaf vrijdag. “De club stopte anderhalf jaar veel tijd en energie in de transfer van Diego Lainez, maar werd op het laatste moment overvallen door Real Betis.” Volgens het dagblad was Lainez, ‘tot verbijstering van heel Ajax’, heel gevoelig voor het bliksembezoek van een delegatie van Real Betis aan Mexico en greepAjax mis uitgerekend op het moment dat beide clubs een akkoord bereikten over de transfersom.

Onder leiding van vice-voorzitter Lorenzo Serra Ferrer werden Lainez, zijn familie en zaakwaarnemer Alex López overtuigd om een contract tot medio 2024 te signeren. Media in Mexico verzekeren dat de Spaanse club ook bereid was om een hoger bedrag voor de tiener neer te tellen, zeventien miljoen euro, al doen sinds de bekendmaking van de transfer veel bedragen en verschillende doorverkooppercentages de ronde.

De afgeketste transfer van Lainez lijkt te betekenen dat David Neres bij Ajax blijft. Guangzhou Evergrande zou volgens De Telegraaf een bod van 43 miljoen euro hebben uitgebracht op de Braziliaan, maar Ajax wilde alleen meewerken aan een transfer als Lainez naar Amsterdam zou komen.

Related posts

42 Comments

 1. -buitenkantje rechts-

  Ik las dat Lainez al 2 jr gescout werd.. Dat de clubs onderling een akkoord hadden. Ik las ook dat Lainez zelf graag naar Ajax wilde.
  Wat is er dan misgegaan??
  Heeft die Guardado dan nog zo’n grote invloed gehad? Dan zou ik hem direct toevoegen aan het scoutingsapparaat voor eventuele toekomstige aankopen.
  Pijnlijke nederlaag voor Overmars en co die nu in hun hemd staan. Niet dat ik er zo rouwig om ben dat hij niet komt, maar als je als scouting en club hem zo graag wil hebben is het pijnlijk dat een speler een zaadclub als Betis verkiest boven Ajax. Ajax een prachtige club met historie die CL speelt of een niemendalletje uit Spanje. Wat zegt dat over de ambitie en geloof in eigen kunnen van Lainez.?
  Nogmaals.. zet in op opleiden en en scout dichter bij huis. Bieden op de beste spelers van jr concurrent.. Sommige tropische vogels zijn niet gemaakt voor ons klimaat.

  1. Gido

   Ik kan het mij best voorstellen voor een jongen van 19. Temperatuur: check. Taal: check. Competitie: check. Liever naar Gran Canaria voor je uitwedstrijd dan Almelo.

   1. Litmanen

    Gido, zo’n jonge speler wordt geslacht in Spanje. Betis is nou niet een ploeg die bekend staat om zijn aanvallende tactiek. Heel onverstandig, maar ja, waar lullen we over als je ziet wat onze “verstandige” De Ligt kiest als zaakwaarnemer waardoor hij Barca op zijn buik kan schrijven.
    De Franse competitie stelt net zo veel voor als de eredivisis. Twee topclubs, de rest is heel middelmatig.
    Maar ja, bij PSG loop je binnen. Evenals zijn zaakwaarnemer, de weledele heer Raiola.

  2. Iedereen heeft een mening

   Ik denk dat de zaakwaarnemers een heel belangrijke rol hebben gespeeld.

   1. HURBIE

    Hebben hem al anderhalf jaar op de korrel, dus veel te traag gehandeld
    Met deze manier van handelen maak je alleen de concurrentie maar wakker

  3. De Nees

   Goeie les voor Ajax. Als je ziet dat je concurrent een delegatie stuurt dan zelf ook maar eentje sturen. Zo werkt dat wereldje eenmaal, formeel onderhandelen is soms niet voldoende, beetje masseren en inpakken hoort ook bij het spelletje.

   1. Indojood

    De Nees, interesse in onze appgroep? Lijkt me leuk als je erbij komt. Zo ja, dan laat ik een e-mailadres achter in een reactie. Zo nee, even goede vrienden.?

    1. De Nees

     Thanks Indo, waardeer het zeker maar hou het liever bij dit hier. Even goeie vrienden. ?

 2. ajaxhoger

  Scouting werkt goed als er maar een naam op het lijstje staat,er zullen er toch wel meer op staan neem ik aan .
  Of hebben ze daar bij ons nog nooit van gehoord .

 3. Iedereen heeft een mening

  Met dat soort landen is het net als met Duitsland. Je hebt pas gewonnen als ze in de kleedkamer zitten. ???

  1. nick-afca95

   Leuke verdedigende middenvelder die bij Monaco niet echt slaagt. Maar denk dat ie daar toch een aardige boterham verdient. Dat kan Ajax niet betalen vrees ik

 4. Zlatan4ever

  Ook zonder Lainez moeten wij prijzen kunnen winnen.,,
  Het is een talent geen geweldenaar

 5. HDfan

  Je zou misschien met intentieverklaringen moeten werken waarbin er consequenties zijn als je opeens met een ander in zee gaat.

  1. 1434

   Intentie geeft geen verplichtingen, anders is het geen intentie meer maar een overeenkomst.

   1. FrankiC

    Onzin. Intentieverklaring brengt normaalgesproken weldegelijk verplichtingen met zich mee. Je kunt er slechts voorwaardelijk onderuit. Anders zou het ook geen nut hebben.

 6. Ajax belg

  Wat hebben we geleerd : willen we de speler ECHT…. door pakken. Kijk naar de Chinezen, boden 30, Ajax vraagt gek 40, dus biedende 43. Dat is cordaat handelen.

 7. Iedereen heeft een mening

  Lees net de reactie van Lainez. Dat hij niet naar Ajax komt ligt aan ons en NIET aan Ajax. Kutsupporters. ????

  1. FrankiC

   Pffff Lainez: ““De fans van Real Betis hebben een grote invloed gehad op mijn keuze.””

   1. De Nees

    Schijnt dat Guardado home filmpjes heeft getoond van die nichterig huppelende pisfans bij 040 “Kijk Diego de harde kern van PSV, net als onze harde kern bij Betis”

 8. Prinsengracht

  Ik dacht al dat Lainez niet heel intelligent is. Dat heeft hij nu wel bevestigd……..prijzen winnen met Betis?

 9. Indojood

  Eens met de nieuwe grote leider -buitenkantje rechts-. Neres is ook heel veel tijd in gestoken. Moest ook wennen, nu is het best een aardige speler maar geen hoogvlieger/sterkhouder. Hij zal met winst worden verkocht maar hij heeft ons niet beter en sterker gemaakt. Scouting moet alweer tegen het licht gehouden worden.

  1. FrankiC

   Ik vind Neres wél een hoogvlieger, maar lijkt niet op waarde te worden geschat door TH. Geef die jongen vertrouwen/basisplaats en hij gaat het dubbel en dwars terugbetalen.

   1. Cootje Adriaanse

    Mee eens! Vind Neres absoluut een toegevoegde waarde, maar ineens zit ie in een hoek waar iedereen hem een klap lijkt uit te delen. Geef die jongen gewoon zijn kansen en hij blijkt nog van grote waarde in de titelstrijd!

 10. JohnDoe77

  Wat er mis gegaan is dat Lainez toen Ajax (zonder alternatief in Spanje) vroeg of hij wilde komen, interesse had en toen Betis zich ook meldde, zich realiseerde dat hij liever nu al daar speelt. Ajax is logischer, CL en vechten voor een titel, maar geld, cultuur, taal, klimaat en bekend teamgenootje blijkbaar belangrijker.

  Gelukkig hebben we Neres nog!

  1. AFCA my World

   Ik ga er ook vanuit dat neres toch vertrekt, maar Ajax moet kordater handelen om bepaalde spelers binnen te halen nu Lainez en eerder Richalirson (die ook een fantastische transferwinst opleverde) of zoiets ! Misschien kan je hem over een jaar ophalen voor de helft omdat hij daar niets kan winnen, een middelmatige club tegen over een topclub, blijft vreemd !

 11. a.p.

  Ja is jammmmmmmer, maar volgende week begint de competitie tege Heerenveen en dan moet er thuis gewonnen worden, met wie maakt me nu nog niet uit want……. We Moeten Kampioen Worden!

Comments are closed.