There are no ads, please add some


Guangzhou zet Ajax in wachtkamer na horen vraagprijs van vijftig miljoen voor Neres

Ajax ontving onlangs een bod van 30 miljoen op David Neres van het Chinese Guangzhou Evergrande maar het is nog maar de vraag of de speler ook daadwerkelijk vertrekt richting China. Ajax zou hebben ingezet op een transfersom van 50 miljoen en dat is de Chinezen iets te gortig.

Naast Neres zijn ook de namen van Barcelona-aanvaller Malcom en Palmeiras-ster Dudu terug te vinden op het verlanglijstje van Guangzhou en de Ajacied lijkt op dit moment niet de eerste keus te zijn. De interesse van Guangzhou kwam op gang door nadat zaakwaarnemer Giuliano Bertolacci en spelersmakelaar Andre Cury aangaven dat de aanvaller open staat voor een vertrek na het verliezen van zijn basisplaats bij Ajax. Neres zou positief hebben gereageerd op het aanbod van Guangzhou maar zijn voorkeur gaat echter uit naar een transfer binnen Europa. Het contract van de aanvaller, die in de eerste seizoenshelft 28 wedstrijden speelde, loopt nog tot medio 2022.

Bron: Goal.com


Gerelateerde posts

29 reacties

 1. FrankiC

  Zo is dat. Niets verkopen en CL-waardige selectie vergroten. Als die Lainez zo goed is als ze beweren zouden ze die toch moeten halen, ook als Neres blijft. We zitten te mager in de buitenspelers…

 2. Mr Ajax

  Mooi blijf jij maar lekker bij Ajax en laat nu eens zien dat je in de basis hoort!

 3. Zlatan4ever

  Laten wij blij zijn dat Guangzhou afhaakt. We kunnen Neres nog goed gebruiken dit seizoen

 4. Iedereen heeft een mening

  Dat denk ik dus ook niet. Maar wel een leuke vraagprijs. 😁😁

 5. Ajax 1

  Als het niet doorgaat ook prima inderdaad. Lekker met neres kampioen worden en real uitschakelen.

 6. JohnDoe77

  Prima strategie, past bij de opmerking van Overmars dat er in de winter niemand vertrekt. Voor dergelijke prijzen is er altijd een uitzondering, maar voor minder blijft hij lekker hier. Als het rond de € 40mln uitkomt zou top zijn!

 7. Moosie

  gisteren al verkocht en nou weer allemaal blij dat hij blijft?
  Iets met alle winden meewaaien?

 8. AjaxKat

  Tja maar als ie vertrekt dan is het wel op het conto van MO. Kan me niet voorstellen dat Neres zelf naar China wil. Hij speelt dit seizoen CL en afgelopen zomer stond ie in de belangstelling van Roma (dacht ik). Dan wil je ook een sportieve stap vooruit denk ik zo.

 9. Amoebe

  Als hij daar maar genoeg kan verdienen. Hij komt natuurlijk uit een arm land en zal ook nog wem 42 familieleden moeten onderhouden.

 10. FrankiC

  Alle Ajacieden stonden afgelopen jaar wel een in de belangstelling van AS Roma…. Neres vond de verdiensten in China interessant. Zou voor hem (en zijn achterban!) een verantwoording zijn om te gaan.

 11. Valentino

  Voor de Chinezen wordt het dan 100 miljoen aangezien Chineese clubs nog eens 100% van de transfersom aan ‘belasting’ moeten aftikken.

 12. FrankiC

  Klopt, bij aankopen boven 6.000.000 en het geld gaat naar een ontwikkelingsfonds voor jeugdvoetbal.

 13. AFCA my World

  Oké dat is geregeld, hij blijft ! En door met nieuwe aankopen doen ! ⚽️

 14. Yindi02

  Juist Moosie!! Ook dat walgelijke “strik erom” kwam ik hier en daar weer tegen.

 15. Yindi02

  Trouwens, las daarnet dat Gerbrands vindt dat v.Bommel het zo goed doet. Wordt een toptrainer in Europa volgens hem. Je kunt dus beter trainer van Pisvee zijn, krijg je minder kritiek en ze zijn (in tegenstelling tot wij hier) snel tevreden. Pffff. Snap toch al niet dat ze daar met een stijve rondlopen omdat ze 2 puntjes hebben gepakt (van de 18) in de groepsfase CL. Wat nou toptrainer?

 16. Ajaxfoort

  Dit is een tactiek om Neres hier te houden. Geen club gaat 50 miljoen voor hem betalen. En terecht. Hij is goed, maar niet 50 miljoen goed.

Reageren is niet mogelijk.