Swart: ‘Ajax moet Neres verkopen’

Ajax heeft een megabod ontvangen van het Chinese Guangzhou Evergrande die David Neres willen verleiden tot een overstap naar China en volgens Sjaak Swart moet Ajax dat bod accepteren, zo laat Mister Ajax weten tegenover De Telegraaf.

‘Ik zou als ik Ajax was niet twijfelen. Marc (Overmars, red.) wil eruit halen wat erin zit, maar als je dertig miljoen kan krijgen vind ik dat een hoop geld. Je hebt toch andere spelers die op zijn positie kunnen spelen’. Mister Ajax denkt dat Ajax Neres niet zou missen. ‘Je hebt toch ook andere spelers die op zijn positie spelen’. Bryan Roy hoopt dat Neres in ieder geval het seizoen afmaakt bij Ajax. ‘Ik hoop dat Neres blijft want het is een leuke speler en ik hoop dat hij met Ajax kampioen wordt’. Ajax zou inmiddels gereageerd hebben op het bod en laten weten dat er bij veertig miljoen valt te praten over een eventuele transfer van Neres.

Bron: De Telegraaf

Related posts

103 Comments

 1. AB

  Die vertrekt voor 35 miljoen inclusief 4 nette Chinese buigingen. 20% kunnen we alvast afdragen aan de oude club van Neres maar het handelshuis Ajax maakt alsnog winst en dat is waar het allemaal om gaat. Supporters zijn om voor het lapje gehouden te worden.

  1. Jimmy1971

   Ik denk dat Sjaak zich vergist!
   De andere spelers waar Sjaak het over heeft hebben niet het nivo van Neres. En de sterkte van de bank bepaalt op het laatst (schorsingen, blessures) wie de prijzen wint..

    1. HURBIE

     Hele mooie dingen gezien van hem, ook beslissende
     Zou het jammer vinden als hij weggaat
     Vooral op links erg goed
     En een beetje meer vertrouwen van HAGGIE

  2. De Nees

   Transfergeld opent weer nieuwe mogelijkheden voor de club of is dat nu anders geworden? Overmars zei het goed met niemand mag tussentijds weg, anders laat hij de weg open tot de volgende transfer window met constant gezeik wie wel of niet weggaat. Deal later maar 1 keer met uitleggen indien iemand toch vertrekt. Daarbij niemand van de basisspelers mag weg, dit moet niet gelden voor wisselspelers zeker niet bij uitzonderlijke sommen. Laat hij een dragende speler nu gaan dan ondermijn je wel het elftal en dat is not done. Handelshuis roepen en blinde vink zijn is typisch gezwam van opper zuurpruim AB. Je wordt doorgaans ook alleen voor het lapje gehouden als je zo dom bent als een horses arse of niet.

   1. AB

    Tuurlijk de Nees. Ten tijde van de uitspraak van overmars was Nees een dragende speler. Hij behoort tot de eerste 14 spelers van de selectie en is dus belangrijk. Hij kan op diverse plekken worden ingezet en is dus belangrijk. Wisselspeler zijn maakt je niet direct onbelangrijk maar ja als je met je kop in een donker gat zit snap je dat niet.

     1. KBouter

      Man man AB… schiet jezelf niet in je voet wat je zegt over Nees. Nees is 1 van de weinigen die ik nog graag lees

     2. Bakkie

      Het heeft toch geen zin om AB ergens op aan te spreken. Hij krijgt van niemand duimpjes, toch denkt hij dat iedereen dom is behalve hij

     3. De Nees

      Thanks KB, insgelijks en bij nog een aantal goeie gasten hier ?, helaas maar een handje vol. AB lees ik toch maar, meestal benieuwd hoe hij weer zijn goeie boodschap verkracht met bagger.

     4. KBouter

      AB bedoelt het goed.. Ajacied zoals wij allemaal zijn maar eet af en toe verkeerde vis denk ik

     5. De Nees

      Ja idd hij moet minder afgekeurde vis eten. Verrek ja! het zijn al die citroenen die hij mee eet bij de vis ?. Och arme…

    1. De Nees

     Over alles kankeren niks is goed voor je, alles en iedereen doet het verkeerd bij Ajax maar wel juichen als er gewonnen wordt of niet? Ik heb ook kritiek maar wel daar waar het hoort en niet alleen zeiken om te zeiken. Eens dat opleiding beter moet, meer NL’s , minder aankopen etc. maar jij zanikt zoveel dat je alles overtrekt en je gezwam geen waarde meer heeft. Iedereen in de selectie is belangrijk dumm ass, maar je kan niet iedereen houden omdat sommigen ‘niet voor het lapje gehouden moet worden’. Neem nog een hap van je citroentje, ouwe zuurpruim.

     1. Moosie

      off topic .
      Zlatan weer op 1 Nietmanen uit de top verdreven kijk daar wordt ik nou vrolijk van.
      Verder Nees AB heeft echt wel een punt.
      Neres is iig een van de eerste 14 en past goed in de balans van het elftal.
      Plus die Mexicaan moet eerst een half jaar wennen.
      je staat in de CL en heb kans om de kwartfinale te halen waarom zou je dan nu Neres verkopen?
      Wacht daar een paar maanden mee ik heb het gevoel dat de supporters na meer als 20 jaar daadwerkelijk weer eens iets moois kunnen beleven iets wat heel lang door legio besturen en directies verpest is met kutbeleid.
      En zelfs nu is er nog een hoop aan te merken maar er is eindelijk progressie dat is honderd keer meer waard dan 30 miljoen .

     2. AB

      Natuurlijk juich ik voor Ajax maar alleen voor de spelers en niet voor het beleid. De spelers kunnen niets aan de wanorde doen. Jij noemt het kankeren en zeiken en zuurpruim, prima, dan noem ik jou dom. Ik volg Ajax op een kritische manier en niet zoals velen het hier doen nl. blind alles goed vinden omdat de resultaten en het spel nu net even leuk zijn. Ajax is voor mij veel meer en dat wordt slechts door weinigen hier gezien. Dat mensen hier vervolgens gaan controleren of mijn bijdragen duimpjes waardig zijn …… sorry ook hier, hoe dom kan je zijn.

     3. De Nees

      Moos hij heeft soms best een punt alleen alles is bij hem hard negatief en dat is dan omdat hij ‘o zo kritisch is’, daarbij ook steeds roepen dat anderen het niet zien maar hij wel ?. Ja dan wil ik hem soms best beetje stangen, dat doet hij zelf ook graag. AB heeft een one-track-mind waarin Ajax moet passen, alles daarbuiten moet hij op schieten maar als anderen dat meer genuanceerd zien dan zijn het blinde vinken en dom. Ik heb best gelijke ideeën hoe ik Ajax het liefst zie maar kijk ook wat realistisch is zoals tav Overmars en Ten Hag ipv alles wat ze doen automatisch afkraken. Voor de rest is ie best ok, alleen al dat vis binnenwerken met die citroenen erbij heeft een zeker effect op hem.

     4. Indojood

      De Nees, lekker niks van aantrekken maar dat deed je al niet. Ik lees je bijdragen met veel plezier en we zitten redelijk op dezelfde golflengte.

     5. Indojood

      Insgelijk, ouwe. Die zuurpruim heeft zich een imagootje aangemeten, gaat niet om de inhoud. Die dient slechts als middel voor online huppelkutgedrag van een 60-jarige zielepiet. Wat dat betreft is ie niet veel anders dan die dooie. ?

     6. Liefhebber van de oude Ajax school (aka AB)

      Heerlijk als mensen ook nog eens serieus gaan reageren. Zou ik echt 60 zijn? Zou ik echt op Scheveningen wonen of woon ik in Haarlem, of roosenaal, of Katwijk, of Rijswijk of Den Haag of Singapore of Montreal, of Stockholm? Zou ik echt al 50 jaar een seizoenskaart hebben? Ben ik wel echt of misschien een spam robot?
      Ben ik een man of een vrouw? Feit is dat jullie 0,00 weten van mij en wel een mening hebben over mij. Knap, maar ook ……. inderdaad.

     7. Liefhebber van de oude Ajax school (aka AB)

      Eug 2.0 is verre van origineel. Leuk he, situatie 1 jaar geleden was echt echt heel anders. Nu ben ik opeens een doelwitje voor jullie. Best geinig hoe je (ik dus) zaken kan laten veranderen met simpele teksten. Feit is dat het weer terugdraaien langer zal duren, als ik daar al energie in ga steken. Positiviteit keert zich makkelijker in negativiteit maar negativiteit moeilijker in positiviteit. Zo’n forum is echt zo verschrikkelijk voorspelbaar wat dat betreft. Dat jij hier uiteindelijk ook helemaal in meegaat had ik eerlijk gezegd niet zo snel verwacht maar ja, je extra vriendenkring he, daar moet je wel een beetje leiderschap uitstralen. Dat heb je duidelijk nodig. He, Indojood jongen, fijne avond verder en tot in het JC stadion bij de wedstrijd tegen Real Madrid. Vak 426 voor mij.

     8. Moosie

      als ik zo lees zeg je nu dus dat Indo een leider is en wij met zijn allen een groep die jij manipuleert omdat je dat wel grappig vindt ?
      Eerlijk gezegd verbaas ik me steeds meer over je maar als je toch zo denkt met mij om te kunnen gaan be nu guest.
      Eerlijk gezegd kan ik er wel om lachen hoor want veel info levert het je niet op en blijkbaar heb je het nodig om zo je eigen neer te zetten op een forum.
      Dus al heb je duizend keer dezelfde mening over de club en het beleid ik kan je nooit meer serieus nemen en daar laat ik het bij.
      in 1 woord belachelijk.
      Weet je een kerel gaat niet zielig anoniem hier zitten zeiken maar staat voor wat hij zegt en wie hij is de rest is Nietmanen en Eugenaar.

     9. Indojood

      Internet gekkie is het. De onzin die we allemaal lezen. Nu ook weer, positiviteit, negativiteit, leiderschap. Het lijkt Hans van Breukelen wel. Dan legt ie het uit als manipuleren of een experiment o.i.d. En dat doe je door jezelf als een mafkees te presenteren natuurlijk. Eug deed dat ook op een bizarre wijze maar AB kan er ook wat van. Zielige kneuzen die wat eigenwaarde proberen te ontlenen aan een forum.

     10. Liefhebber van de oude Ajax school (aka AB)

      Vervolgens gaan mensen er weer, voorspelbaar, serieus op in. Tsja …. dan laat je je inderdaad manipuleren, uit je tent lokken. Maar het is eigenlijk niet eens leuk meer. Ik hou het bij Ajax, ik geef een mening over een topic en reageer (hoop ik ?) niet meer op reacties. Vergeet niet mij volkomen te negeren en geef natuurlijk nooit een duimpje. ?

     11. Litmanen

      AB, jij bent toch dat mannetje wat in het Amstel Hotel een kopje koffie besteld in de buurt van bekende Nederlanders en dan kwijlend naar hun verhalen luistert?
      Dan weet ik dus wel een hoop van je.
      Jij komt met de metro en mijn wagen wordt keurig opgehaald als ik heb afgerekend.
      Zielig hoopje persoonlijkheden.

     12. Moosie

      jij moet ook je smoel houden want jij bent de grootste sukkel van het forum met st.alleenopjezolder.grand cru.

     13. Indojood

      De volgende kneus die indruk denkt te maken met pochen over rijkdom en succes. Snap het wel, puur op voetbal inhoudelijke kennis weten ze zich niet staande te houden dus worden er allerlei randzaken bijgehaald die helemaal niets met Ajax en voetbal te maken hebben. Dure wijnen, valet service bij Amstel Hotel, cabrio’s, penthouses, etc.

     14. Moosie

      Ja en ondertussen hardwerkende ondernemers uitmaken voor moordenaar gek in zijn kop is hij.
      Een half jaar geleden zat hij nog te janken dat hij de kosten voor kaartjes niet kon dragen en nu rijdt hij in een dure auto naar her Amstel.
      Wat trouwens een enorm kuthotel is geef mij maar gewoon het Hilton.

 2. AJAXForever61

  Ben het met Ab eens,genoeg spelers voor deze positie, en hij gaat alleen steeds sjagerijniger worden als hij reserve blijft, dus wordt hij minder waard, dus pak die zak met geld en doorpakken met Lainez

  1. Emous1978

   Als je dit denkt ben je het dus niet met AB eens, das mijn mening maar denk dat ab hem straks wel ff bevestigd?

 3. Momo71

  Welke andere spelers bedoelt hij die even goed of beter zijn dan Neres? Domme zet om hem te verkopen,dan maar minder vangen wanneer hij weggaat maar ook voor volgend seizoen als hij wil blijven tenmiste,Neres moet altijd spelen.

  1. FrankiC

   Precies. We hebben juist geen echte buitenspelers meer. We gaan het niet redden met Cerny. Ten Hag moet Neres gewoon opstellen, hij is de schuld van deze onrust.

   1. De Nees

    Dan is weer een ander teleurgesteld, afhankelijk wat je speelwijze wordt moet je een ander op de bank zetten, kies maar: Tadic, Ziyech, Beek, Dolberg, mss zelfs de Jong… Wat makkelijk gesteld Franki, van jouw ben ik slimmere teksten gewend.

    1. FrankiC

     Meningen De Nees. Om dat nou als meteen als dom weg te zetten… Gelukkig denkt niet iedereen hetzelfde over de basiself. Jammer dat je daar moeite mee hebt, dat ben ik weer niet van jou gewend.
     Mijn mening (en daar hoef je het vooral niet mee eens te zijn): als je de keuzehebt tussen Dolberg en Neres dan zou ik voor Neres kiezen. Of Neres op rechts en Ziyech ipv Beek, die me de laatste wedstrijden iets te anoniem meespeelde.

     1. Litmanen

      Het gaat uiteindelijk om het resultaat en gelukkig hebben we eindelijk een selectie waarmee we het echt elke club moeilijk mee kunnen maken. In heel Europa.
      Het is wel zo dat elke trainer een manier van werken heeft om dat te bereiken. Ten Hag is iemand die heel erg let op “wie zijn mijn sterkste persoonlijkheden” en die spelen altijd.
      Onana, De Ligt, Blind, Frenkie, Nico, Tadic en Ziyech hoeven nooit naar hun naam te zoeken op het bord.

      Als het werkt? Prima, maar je kweekt ook ontevreden spelers. Donny, Neres, Dolberg, Huntelaar, dat zijn spelers die al snel denken dat ze moeten spelen.
      En dat zijn dan de types, terecht of niet, die weleens de kans pakken als ze een mooie transfer kunnen maken. Uitgezonderd Huntelaar natuurlijk. Die eindigt zijn carriere bij Ajax.

      Dat risico loop je bij een speler als Neres. En dat is zonde, want alle nieuwe Cruijffies die nu uit Zuid-Amerika verzameld in 1 boot hier naar toe varen hebben hier nog niets bewezen.

      Dolberg werd vorig seizoen door menig supportertje hier al weer afgeschreven. ” zonde dat ze die vijftig miljoen niet hebben gepakt”.
      Intussen is hij op de weg terug en gaat hij nog hele mooie dingen laten zien. Waar zijn al die schreeuwers dan?

      Wat ik jammer vind en ik blijf het herhalen: De Toekomst wordt momenteel vermoord. We zijn een warenhuis geworden. Neem Schuurs. Het grootste talent van Nederland buiten Amsterdam.
      Wordt alweer afgeschreven omdat hij het niveau niet aan zou kunnen. Maar dat kan de helft van al die aankopen ook niet!! En bovendien, geef hem dan tien wedstrijden in het eerste, dan zien we het vanzelf. Tegen al die middenmoters of lager hoef je spelers als De Ligt niet altijd op te stellen.

      Ajax trap op de rem. De Boer mocht een paar kwartjes uitgeven, Bosz een paar gulden, Keizer niks en Ten Hag mag met miljoenen smijten en heeft nu al moeilijkheden om een homogene selectie te hebben.

      Kan nog wat worden met al die toppers in die Zuid-Amerikaanse boot.

    2. De Nees

     Kom op Franki, ik noem jouw niet dom, was toch netjes verwoord? Ik heb niks tegen Neres en zie hem graag spelen, hoewel hij best wat matige wedstrijden heeft gespeeld, best begrijpelijk met die invalbeurten en niet lekker in z’n vel zitten. Maar ging me niet om je mening over Neres, wat ik bedoel kies je voor Neres dan stel je een ander teleur, ben je net zo ver dus roepen TH is de schuld van deze onrust is wat kort door de bocht.

     1. FrankiC

      ?? Eens.
      Punt is dat ik vind dat Neres (met vertrouwen en in CL met ruimte achter verdedigers) bij de eerste 11 moet horen…. Jammer dat hij in de situatie is gekomen waarin hij nu verkeert. Dat heeft met de keuze van TH te maken en dat is niet mijn keuze.

     2. KBouter

      Met jou keuze heeft TH geen donder aan. Ik heb meer het idee dat jij graag wilt dat Neres speelt en dat dat de juiste keuze moet zijn. Niet wat het beste is voor Ajax.. maar wat voor jou het beste is.

     3. De Nees

      Ok klopt maar TH moet kiezen en is Neres niet de pineut dan wel 1 van de 4-5 andere namen hierboven en dat zijn ook niet de minsten (op van Beek na maar die vind ik swz niks).

 4. Momo71

  Welke andere spelers bedoelt hij die even goed of beter zijn dan Neres? Domme zet om hem te verkopen,dan maar minder vangen wanneer hij weggaat,maar ook voor volgend seizoen als hij wil blijven tenmiste,Neres moet altijd spelen.

 5. nash1900

  Swart bedoeld denk zich zelf. Gooi van de beek op de schone positie hakim op 10 en Neres rechtsbuiten en klaar ben je.

  1. Bakkie

   Geen gek idee, nash.
   Schone is ook een van de weinigen die het makkelijk zal accepteren als hij op de bank zit. Ben wel fan van zijn kwaliteiten trouwens, maar (zeker in de Eredivisie) kun je best zonder ‘m.

 6. Bigboss

  Ik zeg net als Sjaak swart strik er om heen gratis trekdrop erbij uit Nederland en de groete

     1. -buitenkantje rechts-

      Aan jouw reactie moet ik opmerken waarschijnlijk dat jij dat niet vindt..
      Ten eerste:
      Als je Neres verkoopt moet je een gelijkwaardige speler terug kopen die er dus wel direct staat en zichzelf op CL niveau bewezen heeft. Bergwijn bv.
      Ten tweede:
      Als je het Bayern van NL wilt zijn, zoals ook Marc Overmars heeft aangegeven, dan koop je de beste spelers van je directe concurrent.
      Zou bv ook Dumfries bij Ajax willen zien. Zei ik al toen hij nog bij Heerenveen speelde.
      Ten derde:
      Je koopt geen tropische vogel die eerst moet acclimatiseren, een taalbarrière heeft met heimwee naar de moederschoot.. Gewoon een bewezen direct inzetbare speler met een Ajaxverleden.

     2. Ajax 1

      Ik zou het niet logisch vinden. Psv zou ten eerste niet meewerken denk ik, ook voor 30 miljoen niet. Plus vind ik dat het in de strijd om het kampioenschap not done is om in de winter iemand bij je concurrent weg te kopen. Zou niet willen dat ajax op die manier kampioen wordt. Dan hadden ze hem eerder moeten kopen.

     3. Bakkie

      Los van of het gaat gebeuren of niet, Bergwijn is dat zeker wel waard. Een van de grootste talenten van de Eredivisie

     4. Prinsengracht

      Denk alleen niet dat Bergwijn naar Ajax wil komen. Zijn familie zal hem dat ook afraden denk ik. Hij is niet zo prettig vertrokken bij Ajax destijds.

 7. FrankiC

  Beste reactie, ik weet dat sommigen hier zich op de teentjes getrapt voelen, maar het heeft gevoelen maar de mening van Swart voegt al tijden niets toe. Ik ei al eerder: Houdbaarheidsdatum verlopen van deze Ajax icoon.
  Gelukkig zegt Brian Roy, onze E3 trainer, wel wat zinnige dingen.

   1. AB

    Wil jij nu echt dat de redactie geen zaken van Sjakie meer op het forum plastst? Houdbaarheidsdatum verlopen? Jij zou van mij als redactie/forum een permanente ban voor krijgen idioot dat je bent.

    1. FrankiC

     Kom op AB. Je plaatst toch een nieuwsbericht omdat het nieuwswaarde heeft en niet een uitgemolken mening omdat die toevallig van mr Ajax is. Dit item is afgelopen weekend uitgebreid besproken. Als Sjaak echt nieuws heeft mag er natuurlijk een post van hem geplaatst worden. Zo idioot is dat niet hoor AB. Wel idoot dat je meteen iemand voor idioot uitmaakt.

     1. AB

      Jij maakt Sjaak eigenlijk uit voor een idioot met je over de houdbaarheidsdatum opmerking. Dus gewoon incasseren FrankiC.

  1. De Nees

   Brian Roy en zinnige dingen? ? Da’s nieuw. Ahum…kuch…kuch… Roy: ‘Ik hoop dat Neres blijft want het is een leuke speler en ik hoop dat hij met Ajax kampioen wordt’. Draag me maar weg.

  2. Prinsengracht

   Je hebt dit nu twee keer gezegd. Lijkt me voldoende. Medestanders ga je er niet voor vinden denk ik. Je zou ook kunnen denken: fijn dat Sjaak er nog is. En dat hij nog wat kan vinden over Ajax. Want hoeveel Europacup finales heb jij gespeeld? En hoe vaak ben jij kampioen geworden met Ajax?

  3. De Nees

   ‘Honor him. He was a soldier of Rome’ uit Gladiator. Dat moeten we ook doen met onze soldiers, Johan en Piet zijn alweer teruggegaan, Sjaakie is er nog en ik geniet van hem zolang hij er nog is en wat hij ook zegt.

 8. ajacied078

  voor 40 miljoen is ie weg dus das duidelijk. als lainez komt geen probleem mee. als die niet komt heb je zoals velen al aangeven weinig over op die positie.

 9. AFCA my World

  Hoewel ik het vaak niet eens ben met mr Ajax, denk ik dat hij in dit geval gelijk heeft, bovendien moet je Neres zelf aan het woord laten en die zei dat hij meer wil spelen,en als dat niet bij Ajax kan dan maar ergens anders ! Oke china is niet het beloofde land wat voetbal betreft,dat zou hem kunnen weerhouden, maar het zijn wel harde pegels ! Dus laat neres hetzelf zeggen, als hij weg wil gaat hij,zo niet zijn wij nog blij ! ⚽️

    1. AB

     Hallo het gaat dan om iedereen die ontevreden is met een reserveplek. Iedere reserve hoort ontevreden te zijn. Gretig voor de basis is dat.

 10. Mr Ajax

  Ben bang dat neres ook graag weg wilt, kan daar in alke waarschijnlijkheid de hoofdprijs verdienen

  1. HDfan

   Precies, hij kan zich niet schikken in een reserverol. Dus dan is 30-35 mln een prima bedrag

 11. Valentino

  De vraag is natuurlijk ook of Neres er blij van zou worden om in China te gaan voetballen. Ook daar zal echt niet elke week gaan spelen omdat er maar maximaal 3 niet Chinese spelers per wedstrijd mogen spelen en Neres niet de enige Braziliaan zal zijn.

   1. FrankiC

    Pas nog weer eens uitgezocht, deze 3+2 regel. Al weer lang vervlogen tijd, 1996 afgeschaft. Het zou Ajax op dit moment nauwelijks raken.

  1. FrankiC

   Ik las zojuist dat Neres enthousiast is over de lucratieve aanbieding uit China. Ook dat Overmars pas bij 40 mio zal reageren en al eerder een bod van 30 naar de prullenbak verwees.

 12. Forever nr14

  Br, precies je slaat de spijker op z’n kop. Maar zoals helaas zovelen hier begrijpen of zien ze dat niet in. Dat die lampjes het toch wel wederom goed voor elkaar, helaas

 13. Rickie

  neres viel tot nu toe altijd goed in hoor bijvoorbeeld tegen die portugeese club toen. neres stond er 3 min in ofzo en gelijk phoem doelpunt.

 14. FrankiC

  Zojuist gelezen: Wil Diego Lainez deze winter naar Ajax komen, dan zal eerst de transfer van Neres naar Guangzhou Evergrande afgerond moeten zijn.

Comments are closed.