There are no ads, please add some


Officieel: Ajax verhuurt Orejuela aan Cruzeiro

Ajax heeft Luis Manuel Orejuela voor een jaar verhuurd aan Cruzeiro en tevens heeft de Braziliaanse club het recht op koop bedongen. Orejuela kwam in augustus 2017 over van Deportivo Cali voor 3,5 miljoen euro. Hij speelde slechts één competitiewedstrijd in het eerste elftal van Ajax: op 17 december 2017 tegen AZ. Bij Jong Ajax kwam hij tot zestien competitiewedstrijden en één goal. Eerder nam Ajax al afscheid van Kaj Sierhuis en ook David Neres is op weg naar de uitgang.

Bron: NOS

Gerelateerde posts

27 reacties

 1. Wenen 1995

  Hopelijk heeft hij nog profijt van hetgeen hij geleerd heeft bij Ajax. Denk niet dat hij ooit nog terugkeert….

 2. -buitenkantje rechts-

  Ajax haalt met Luis Manuel Orejuela een hoog aangeschreven multifunctionele back in huis. VoetbalPrimeur zoekt meer uit over de 21-jarige Colombiaan die in Amsterdam gaat tekenen.
  ‘Beste rechtsback in Colombiaanse competitie’
  Hoe Orejuela het beste te omschrijven? De typering ‘moderne back’ is hier op zijn plaats. Orejuela lijkt de perfecte verdediger voor Ajax om in de Eredivisie te laten wennen: offensief, zéér offensief, oog voor het doel, een goede voorzet en een sterk rechter- én linkerbeen. Multi-inzetbaar dus. Orejuela is de vleugelflitser die maar blijft doordenderen, onvermoeibaar. Carl Worswick, Colombia-kenner voor onder meer ESPN, noemt hem ‘waarschijnlijk de beste rechtsback in de Colombiaanse competitie vorig seizoen’.
  Orejuela debuteerde in 2014 al in de hoogste divisie van Colombia, op achttienjarige leeftijd. Pas acht maanden later kreeg hij zijn tweede kans en vervolgens moest de back weer zes maanden wachten op een nieuwe optreden in de hoofdmacht van Cali, ook de oude club van Mateo Cassierra. In 2016 volgde zijn definitieve doorbraak en sindsdien speelde hij 49 wedstrijden in de Colombiaanse competitie.

  Aldus: Scoutingrapport Ajax

   1. -buitenkantje rechts-

    John.. Dit is natuurlijk niet het echte scoutingrapport van Ajax. Hoop dat je dat al door had.
    Was cynisch bedoeld om aan te geven hoe scoutingrapporten bij Ajax tot stand komen. Althans zo lijkt het als je ziet hoe aankopen gebracht worden en hoe het gebrek aan niveau is van veel aankopen. Orejuela is daar EEN voorbeeld van. Gehypt door de club en een aantal “kenners”. Bij Ajax blijkt hij gewoon niet over het niveau te beschikken dat wij vragen. Ondertussen zijn er wel Miljoenen € voor betaald.
    Nogmaals.. Zoek het dichter bij huis. Investeer in scouting en opleiding..

 3. Zlatan4ever

  Slechte scouting, niks anders dan dat. 3,5 miljoen over de balk gegooid voor niets….

   1. JohnDoe77

    Iets minder dan 3,5mln, zal ook nog transferwaarde opleveren. En wat een zuur gelul weer; niet alles wat je koopt slaagt eenmaal.

    1. dickst14

     Nee niet alles, moet ik ze allemaal opnoemen. Alleen kopen wat jezelf niet hebt of op kunt leiden zei iemand eens. Jammer dat je daar geen klote van begrijpt Jane.

     1. JohnDoe77

      We worden er in ieder geval niet armer van en spelen ook nog een (meestal) het mooiste voetbal van de laatste twintig jaar!

     2. AB

      Ik noem dat blinde volgers Dickst14 maar dat vinden de blinde volgers niet leuk. Wel leuk is dat ze als blinde volger blijven reageren 😉

Reageren is niet mogelijk.