There are no ads, please add some


Ajax ziet in Shabani opvolger De Jong

Ajax heeft een opvolger voor Frenkie de Jong op het oog en is uitgekomen bij Bayern München waar het heeft aangeklopt voor Meritan Shabani. De 21-jarige middenvelder moet deze transferperiode nog de overstap maken naar Amsterdam, zo weet De Telegraaf te melden. De tweevoudig jeugdinternational van der Rekordmeister heeft tot nu toe drie keer in de hoofdmacht gespeeld en staat nog tot medio 2020 onder contract in München. Vanwege het feit dat de jongeling volgend jaar zomer transfervrij de deur kan uitlopen bij Bayern, zouden de Duitsers openstaan voor een vertrek in deze transferperiode.  Bild weet verder te melden dat het talent het trainingskamp in Qatar in de komende dagen al kan verlaten vanwege de transfer naar Amsterdam.

Bron: De Telegraaf


Gerelateerde posts

34 reacties

 1. AB

  Yes, 21 jaar vol ervaring en een meerwaarde voor het leerproces van de jongeren in het elftal. Dit is mijn Ajax. Cruijff zou zo trots zijn op dit beleid. Alles waar hij voor stond wordt gewoon gedaan. Heerlijk. Overmars moet eigenlijk nu al een standbeeld hebben.

 2. Ajax 1

  Jee, wat een snelheid zit er in het transferbeleid. Zou de jong nog een paar jaar willen zien, maar dat is niet realistisch. Ik hoop dat jullie het eens zijn dat we drie echte topspelers in dit team hebben, de ligt, de jong en ziyech. Voor die laatste twee moet je echt creatieve vervangers vinden, anders kun je ineens ver weg zakken. De ligt weg gaat je doelpunten tegen kosten en kan absolute wereldtop worden, maar is toch makkelijker te vervangen is mijn mening.

 3. Ajax 1

  Overigens is unevar misschien een v die vervangers op termijn, maar dat duurt nog een jaar of twee?

 4. a.p.

  Shabani… Nederlander? neen alweer iemand uit het buitenland. Voor alle duidelijkheid ik ben geen buitenlander hater, maar wordt er in Nederland geen uitstekende voetballers opgeleid?

 5. a.p.

  ik ergerde me aan de Engelse ploegen, met al die buitenlandse spelers maar nu zijn wij helaas ook zover gekomen.Maar Ajax blijft mijn Ajax

 6. AFCA my World

  Weet je de meeste nederlandse spelers zijn niet het topniveau wat je moet hebben om in europa en in nederland mee te blijven doen ! De spelers die nu aangetrokken worden hebben ook nog tijd nodig om topniveau te worden ! Als ze nu aangetrokken worden hebben ze tot de zomer om in Ajax te groeien ! Ik denk dat er op termijn weer goede nederlandse spelers (Gravenbergh)doorschuiven.
  Maar voor nu zullen we het even met buitenlandse spelers moeten doen ! ⚽️

 7. Kapstein

  Volgend jaar is Veltman de enige Nederlander nog in de selectie. Gaat lekker zo.

 8. Amoebe

  We hebben wel meer een periode gehad dat er volgens mij 9 buitenlanders in stonden.

  Dat maakt het indd lastiger om echt liefhebber te zijn van een ploeg.

  Een beetje chauvinisme is niets mis mee….amsterdammers/noordhollanders maakt het gevoel toch iets beter.

 9. FrankiC

  Kan wel wat. Speelde 2x met Bayern O19 tegen Ajax O19 en scoorde niet alleen in beide wedstrijden, maar speelde ook nog eens erg goed. Zo niet de beste man van het veld. (Als despensatie speler?)
  Eerder een Ziyech dan De Jong.
  Willen ‘m niet gratis de deur uit zien lopen in München.

 10. -buitenkantje rechts-

  Ik zie in deze speler wèl potentie.. Hij heeft de basisvaardigheden die nodig zijn wel. Namelijk een surplus aan techniek.. handelingssnelheid en spelinzicht.. Hij zou na de zomer een aanwinst kunnen zijn.

 11. Iamsterdam2015

  Als hij zo een “ talent” is zou bayern zijn contract verlengen, verhuren aan Ajax om te rijpen of uberhaubt niet laten gaan en bij de selectie houden. Ik geloof er geen r€”* van.

 12. FrankiC

  Tsja, het schijnt zo te zijn dat Bayern graag wil verlengen. Hij is nu zelfs mee op trainingskamp, maar blijkt zelf weg te willen.

 13. FrankiC

  Doelpunten, assists en kan zelfs als links- en rechtsbuiten uit de voeten. Snap dus niet waarom hij nu al de sticker ‘opvolger van’ opgeplakt wordt, maar ik zie ‘m wel zitten.

 14. Bert Betondorp

  Ajax wil een Europese topploeg zijn. Dus moet er een heel sterke selectie zijn.
  Dat kunnen Necerlandse spelers zijn maar ook en net zo goed sterke spelers van buitenlandse tobclubs. Het doel is immers aan de top te spelen.

 15. AB

  Gewoon een selectie van 18 buitenlandse spelers waarvan 10 van buiten Europa. Who cares.

 16. AjaxBelg

  ff you tube bekeken, Bayern-19 daar loopt een Nederlandse spits rond , Zirkzee… wat een krachtmens en nog kunnen voetballen ook.

 17. Yindi02

  Lijkt mij ook sterk. Tenzij deze jongen daar niet aan spelen toekomt en dat bij Ajax wel verwacht. Of is dit een “half” verhaal? Ligt daar nog iets onder? Dealtje Ajax BM?

 18. Geckoo

  En de rest van Nederland doet er dan niet toe? Nederland stopt niet buiten de grenzen van Noord-Holland.. er zullen echt daarbuiten, maar nog binnen Nederland genoeg jongens zijn die toppers kunnen worden.

 19. JohnDoe77

  Precies! Gelukkig geen sarcasme in je verhaal! Gezien de ontwikkelingen; nog nooit zoveel geld (komend van bijna niets meer), succesvolle jeugdopleiding met talent dat doorstroomt, de meest succesvolle selectie in decenia en heel veel potentieel transfergeld zal het wel een gouden standbeeld worden!

 20. AB

  Volgens mij val je in het herhaling en het staat voor de zoveelste keer erg onlogisch.

Reageren is niet mogelijk.