Overmars wilde Klaassen afgelopen zomer terughalen naar Ajax

In de zomerse transferperiode van 2018 heeft Marc Overmars bij Davy Klaassen gepolst of de middenvelder terug wilde keren bij Ajax. Klaassen zat op dat moment op een dood spoor bij Everton. In een uitgebreid interview met FOX Sports geeft Klaassen aan dat hij het te vroeg vond voor een terugkeer naar Ajax.

Klaassen maakte in de zomer van 2017 de overstap van Ajax naar Everton. Het Engelse voetbal bleek hem niet te liggen en het duurde niet lang voordat hij op de bank belandde. Na het ontslag van Ronald Koeman verdween Klaassen uit beeld en was een vertrek uit Liverpool het beste voor beide partijen. “Voor de zomerstop heb ik wel contact gehad met Overmars”, vertelt Klaassen. “Maar ik wilde bij Everton blijven en was pas net driekwart jaar weg bij Ajax. Ik had nog niet het gevoel: oké, ik ben klaar. Ik wilde mezelf nog laten zien.”

Werder Bremen bood afgelopen zomer uitkomst en telde bijna veertien miljoen euro voor Klaassen neer. De zestienvoudig Oranje-international tekende tot medio 2022. Vanuit Duitsland volgt Klaassen de verrichtingen van Ajax nog altijd op de voet. “Na de wedstrijd tegen Bayern München waren mijn ploeggenoten wel echt onder de indruk, moet ik zeggen. Daar kijken ze hier natuurlijk naar. Ze vinden Ajax een prima team”, aldus Klaassen.

Related posts

58 Comments

 1. Iceman

  Ja waarom ook niet? Dus doe maar als donnie weggaat en misschien ook nog Hakim. Dus hij is welkom.

 2. Ajax 1

  Vergeleken met donny en hakim is klaassen wat mij betreft echt minder. Ben blij voor alles wat hij gedaan heeft, maar dit is niet de terugkeer waar ik op wacht. Doe dan maar vertonghen of aldeweireld (niet allebei), of suarez (yes, beetje dromen mag…)

   1. Charka53

    Dat vind ik ook en ik begrijp dat de Spurs Donny willen hebben maar ik ben bang dat ook hij het daar niet haalt.

   2. JohnDoe77

    Donny is veel beter, scoort vaker alleen heeft nog niet de onbetwiste basisplaats die Klaassen toen wel had, maar dit is echt een veel betere selectie ook.

  1. FrankiC

   Hakim is buitencategorie, maar Klaassen is wel wat verder dan Donny. Naast voetballende kwaliteiten ook neer aanwezig, meer aanjager. Toch een soort (scorende) waterdrager. Die heb je nodig, maar om voor vele miljoenen terug te halen gaat veel te ver. Of we hebben ze in Nederland ook (Schouten/Doan) óf als zelf beter in huis (Sinkgraven) óf ze lopen op de Toekomst (Unuvar/ Ekkelenkamp/Gravenbergh) óf we doen eens gek (Fabregas of zo)

   1. Prinsengracht

    Je doet Donny echt tekort. Enorm. Maar je kunt het niet helpen dat je het niet ziet.

    1. KBouter

     Hee PG… homo, niet jouw mening is waarheid.. als Frenki vind dat Klaassen verder is dan heb jij niet zo bijdehand te doen dat hij er geen verstand van heeft en jij wel, domme klootzak dat je bent!

     1. Prinsengracht

      Hij heeft er gewoon geen kijk op. En dat verandert echt niet als jij je domheid hier etaleert hoor. Dat ik je dochter in haar kont neuk maakt van mij geen homo hoor.

     2. AB

      Ach PG ligt ergens aan het strand met zicht op allemaal tanga’s, dan dwalen je gedachten af ?

     3. Prinsengracht

      Precies wat ik dacht toen jij mij homo noemde. De boodschap is dus overgekomen.

     4. Prinsengracht

      Ik wist niet dat je een dochter had. Ook niet dat ze 7 is. Snap dat je pissig bent. Zou ik ook zijn. Niet op Filipijnen. Nooit geweest. Nogmaals, snap dat je pissig bent, maar je draaft nu door. Vergeet niet dat jij mij eerst homo noemde. Je weet nu in elk geval hoe het is om iets te lezen van een anoniem persoon wat je in het echt nooit zou pikken. Je had me geen homo moeten noemen. Dat pik ik niet. En ik had die grap niet moeten maken. Zou ik ook niet hebben gedaan als ik de omstandigheden kende. Zo zie je maar weer.

     5. KBouter

      Dat was geen grap van je, vermoeden hier bestaat echt dst jou voorkeur voor jonge jongetjes of meisjes naar uit gaat. Vandaar ook je haat tegen een volwassen vrouw ald Daisy, want haar leeftijd is voor jou te oud! En je komt vaak op de Toekomst kijken naar jonge voetballertjes in hun korte broekjes.

     6. KBouter

      Vandaar je verregaande intresses om op de toekomst te komen, ze moeten je opsluiten

     7. Indojood

      Maar wel last van pedoseksuele neigingen, PG? Ik ken KBouter persoonlijk en zijn dochter is minderjarig. Nu snap ik waarom jij vaak op de Toekomst komt.

     8. Prinsengracht

      Nee. Totaal niet. En jij snapt niets. Prima dat je het voor je maat opneemt. Ik heb hem er iets over geschreven.

     9. Indojood

      PedoGracht, het was niet grappig maar ziekelijk en verontrustend. Een gezond en normaal denkend persoon zou niet zo reageren als ie wordt uitgemaakt van homo. Blijf uit de buurt van kinderen.

     10. KBouter

      Bij ajax loopt dus ook een soort Fonsje Spooren rond met de naam PG! Lekker is dat voor al die kleine gastjes

     11. KBouter

      Ik denk dat jezelf ook een kontgat hebt zo groot als een knaak of als een bierviltje zelf.

     1. Prinsengracht

      Natuurlijk Frankic. Al geldt ook hier weer: je gaat het pas zien, als je het door hebt.

 3. a.p.

  Klaasen mag wat mij betreft terugkomen. zijn inzet en ook zijn doelpunten herinner ik me goed. in Engeland lukte het voor hem niet maar in Duitsland is hij weer van ouds.

 4. -buitenkantje rechts-

  Zolang Beek bij ons speelt hoeft Klaassen niet terug te komen.. Überhaupt vind ik dat Klaassen een speler is die niet terug hoeft te komen. Dan kijk ik dus puur naar zijn voetballende kwaliteiten. Wij hebben nu veel betere middenvelders en hij zou bij terugkeer dus weinig toevoegen.

 5. Mr Ajax

  Laat hem nog maar nog beter worden in duitsland, dan kan die altijd nog terugkomen!

 6. De Nees

  Zucht…Klaassen terughalen. Niet meer terug naar niveau van 3 jaar geleden aub, Ajax is nu een stap verder en daar past kwaliteit van Klaassen niet tussen. Op zijn PLEK heb je extra klasse nodig zoals Ziyech dat brengt en elftal beter laat renderen, zie het verschil die 3 wedstrijden in december zonder Ziyech, d’r zat weinig swung en fantasie in het spel. Klaassen is een loper die wel ’s goed staat in de 16 voor een doelpunt, maar daar hebben we ook anderen nu die dat kunnen. Klaassen voegt niks toe aan de creativiteit die we nodig hebben op die key-positie.

 7. Indojood

  Harde werker en sympathieke jongen maar niet goed genoeg meer. Op ons middenveld zijn spelers als Hakim en Frenkie de benchmark. Ook Donny en Lasse vind ik beter voor het spel van Ajax.

 8. Zlatan4ever

  Klaasen had geen interesse in Ajax, de club waar hij groot is geworden….
  Waarom praten wij dan nog over hem? Er staat nu meer kwaliteit op ons middenveld. Zo Klaassen bedankt voor je bijdrage en ….
  “ CARRY ON “

  1. AB

   Jij neemt het Klaassen kwalijk dat hij op zijn leeftijd het nog in het buitenland wil proberen nadat hij Ajax 14 jaar trouw is gebleven en pas op zijn 24e is vertrokken?

   1. Prinsengracht

    Dat viel mij ook al op AB. Ik gun hem zijn buitenlandse carriere met de verdiensten die daar bij horen. In zijn hart is Daley een Ajacied. Daar hoeft niemand aan te twijfelen.

    1. AB

     Zie boven dat jij nu de lul bent. Heren slaan in hun grapjes lichtelijk door. Maken ook dankbaar gebruik van hun anonimiteit hier.

   2. Zlatan4ever

    Ik neem hem niks kwalijk AB,
    Klaassen maakt duidelijk dat het “ te vroeg is” om terug te keren.
    Vind ik prima, maar zijn buitenlandse avontuur is voorals nog geen succes gebleken..

    1. FrankiC

     Bedoel je het buitenlandse avontuur van PG?
     Dan klopt ‘t, hij is er niet milder op geworden.

  1. Prinsengracht

   Zlatan, volgens mij heb jij hier gezegd dat je veel op de Toekomst bent (geweest). Dan weet je toch dat Daley niet arrogant is! Tuurlijk weet jij dat.

   1. Zlatan4ever

    Prinsengracht, Davy is niet arrogant zeker niet. Maar als de club die jouw groot heeft gemaakt een bod doet zou je gezien zijn niet zo’n briljante buitenlandse avontuur tot zo ver ook anders kunnen reageren

 9. Zlatan4ever

  Off topic: Kunnen we aub stoppen met die zogenaamde vete’s en scheldpartijen ? Thnx

Comments are closed.