There are no ads, please add some


‘Ajax gaat overstag en legt bod van vijftien miljoen euro neer voor Diego Lainez’

Ajax is volgens het Mexicaanse La Crónica de Hoy toch bereid om toch het verlangde transferbedrag van zeventien miljoen dollar, omgerekend een kleine vijftien miljoen euro te betalen voor de Mexicaanse aanvaller Diego Lainez. Indien Club América het bod van Ajax accepteert, evenaart men de hoogste transfersom in de Mexicaanse competitie. América zou daarnaast ook een doorverkooppercentage van twintig procent in handen krijgen.

Lainez zelf wil dolgraag naar Europa. Ajax wil hem per direct toevoegen aan de selectie. América had juist de wens uitgesproken om Lainez nog minimaal een halfjaar te kunnen behouden. Om die reden heeft de club een constructie voorgesteld, waarbij de aanvaller nog tot de zomer op huurbasis in Mexico-Stad blijft. De Mexicaanse media achten het niet aannemelijk dat Ajax zal instemmen met dit voorstel. In eerste instantie wilde Ajax niet verder gaan dan elf miljoen, maar nu zou men toch overstag zijn gegaan en een bedrag van vijftien miljoen willen betalen.

Om die reden is men er in Mexico van overtuigd dat Ajax en América deze week nog een akkoord zullen bereiken over Lainez. De jonge buitenspeler speelde tot dusver vijftig wedstrijden voor de Mexicaanse club, waarin hij goed was voor vijf doelpunten en drie assists. In september maakte Lainez zijn debuut voor de nationale ploeg van Mexico, voor wie hij inmiddels twee interlands speelde.

Zie eerdere berichten:
28-12-2018: ‘Ajax brengt tweede bod uit op Lainez maar krijgt concurrentie van Lyon’
22-12-2018 ‘Fenerbahçe mengt zich in strijd om Lainez’
20-12-2018 ‘Mexicaanse buitenspeler Diego Lainez (18) wil absoluut naar Ajax’


Gerelateerde posts

66 reacties

 1. Iceman

  Goed zo Marc dan moet het toch wel goed komen. Van harte Welkom bij 1 van de Beste Club’s van de Wereld. Hopelijk laat je ons genieten en verbazen. Ajax The Best. 💪🏼💪🏼

 2. Ajax 1

  Zal een toptalent zijn. En dan prima. Statistieken niet heel overtuigend, 5 doelpunten in 50 wedstrijden…..van magallan statistieken ook niet overtuigend. Maar hopelijk zijn ze beiden geweldig 💪🏆

    1. Mr Ajax

     Viel mij ook meteen op, maar ze willen hem graag hebben dus neem ik aan dat het een toptalent in wording is die er na een half jaar acclimatiseren er staat, anderzijds iemand die 15 miljoen kost moet er toch eigenlijk meteen staan!

 3. a.p.

  welkom bij Ajax Amsterdam, maaaarrrr wel weer een buitenlander…waar blijft onze jeugd?

  1. FrankiC

   Die mogen de schoenen poetsen van Diego. Toptalent heb je of heb je niet, vervolgens kun je het ontwikkelen.

  1. dickst14

   Ja, dat moet wel dan. Ikzelf vind Stengs van AZ een toptalent. Die hadden we voor veel minder kunnen hebben. Dus dit moet dan wel een supertalent zijn.

 4. Emilio4Ajax

  Vindt het veel, maar ja als het werkt levert ie straks 50 mln op… toch pijnlijk dat er niet verder op de Nederlandse velden gezocht wordt plus dst het een vingerwijzing naar de gebreken in de opleiding is…

  1. FrankiC

   Tuurlijk is er op de Nederlandse velden gezocht. Pijnlijk dat er nu even niets gevonden is dat CL potentie heeft. De lat is ook wat hoger gelegd.

   1. -buitenkantje rechts-

    Waarom geen Stengs..Bergwijn.. Groeneveld.. Dilruson.. Redan.. Boadu.. bv

    1. FrankiC

     Klopt, Stengs, Bergwijn en Groeneveld heb ik al eerder genoemd, maar onze scouts denken er anders over. En het kan alsnog.
     De tijd zal het leren of Diego een goeie keuze is.

  2. AjaxBelg

   als je ziet hoe de clubs uit de eredivisie elk jaar verder en verder wegzakken, hoe kun je daar dan versterkingen halen. Dan moet je bij PSV gaan aankloppen, dat word ook duur. Het zijn onze talenten die de clubs moeten gaan versterken ( Sierhuis). Een goede scouting is belangrijk en je toptalenten kansen geven

   1. FrankiC

    Ook bij mindere ploegen kunnen pareltjes rondlopen of zich exceptioneel ontwikkelen. Zie Stengs en Doan.

     1. FrankiC

      Niet volgende maand tegen RM, maar over 1,5 verwacht ik dat Stengs, Bergwijn direct en Doan wellicht helemaal niet…

 5. Prinsengracht

  Ik ben vorige week op youtube gaan kijken. Vond een filmpje van een kwartier of zo. Na 7 minuten ben ik afgehaakt. Alleen maar dribbels. Geen enkele assist. Geen enkel doelpunt. Ik zie het niet zo zitten. Lijkt op een circusartiest zonder rendement. En niet niet eens een heel bijzondere. Ik vind het dus erg veel geld. Teveel. Maar ik hoop wel dat jullie over een jaar mij kunnen uitlachen om wat ik nu schrijf. Dat hij toch een topper bleek te zijn.

  1. Iamsterdam2015

   Denk er het zelfde over PG. Als je van een willekeurige hoofdklasse speler een yountube filmpje maakt vraagt ook iedereen zich af of ajax barca city en psg hebben zitten slapen. filmpjes zeggen mij niks. Maar net als bij jou hoop ik dat iedereen mij uitlacht en dat ik het totaal verkeerd heb. Maar wat ik tot nog toe zag op youtube was een ego dribbelaar met heel veel
   Balverlies. Als dat af te leren is heeft ajax een topper.

 6. AFCA my World

  Nou hopelijk komt het toch goed, de statistieken van beide aankopen zijn niet geweldig,maar ze hoeven er nu nog niet te staan, maar na de zomer wel, het in de winter halen van spelers heeft bij neres heel goed uitgepakt ! Ik hoop op hetzelfde effect ! ⚽️

 7. -buitenkantje rechts-

  Welkom Messi!!
  En als je dan toch een Orejuela.. Cassierra.. Kristensen.. Labyad blijkt te zijn is dat helemaal niet erg. Voor velen op dit forum hoor dat er gewoon bij. Het liefst zouden zij alles kopen wat er op Youtube rondloopt in uit Latijns Amerika komt. Je weet immers maar nooit…
  Gigantische bedragen over de balk smijten die je veel beter in de Toekomst zou kunnen steken en een verbetering in scoutingsapparaat en opleiders. Denk daarbij uiteraard aan terugkeer Jonk.
  Je moet bij dit soort bedragen wel verdomd zeker zijn! Zo hoog is nog nooit eerder geboden op een Mexicaanse speler uit de Mexicaanse competitie.

  1. Bakkie

   Wij als supporters kopen helemaal niets, en dat is maar goed ook want wij moeten het inderdaad doen met Youtube-filmpjes. De reden dat vele supporters enthousiast zijn over (nu bijvoorbeeld) Lainez, is dat we vertrouwen hebben in onze club en dus ook in de scouts, Ten Hag en Marc Overmars.

   1. -buitenkantje rechts-

    Kom op Bakkie.. je hebt toch wel een mening over de gang van zaken? Als je een kritiekloze en meningloze volger van de club bent wat doe je hier dan op dit forum? Om hup Haggie te roepen?
    Kijk naar het DNA van Ajax.. Wat heeft Ajax gevormd..waarom zijn we anders dan andere clubs.. waarom zijn we zo trots.. Kijk naar Cruijff.. de beste voetballer en Ajacied ooit.. Zei hij ooit.. Hup Leo, ik heb alle vertrouwen in jou?
    Nee..hij kwam van de tribune naar beneden en ging notabene naast de de trainer even de boel rechtzetten! Dan ben je dus Ajacied en geen klapvee.

    1. Ajax 1

     BR, we spelen echt ajax voetbal op dit moment met een mooie mix eigen jeugd en aankopen. En over twee jaar met brobbey, unevar, lainez, vertonghen en magallan…..hoeft niet slecht te zijn toch?

     1. vak411

      Ajax 1 helemaal mee eens, er komt.jeugd genoeg maar nu even niet omdat vd beek, de ligt, de jong en anderen eerder zijn doorgeschoven. prima om het aan te vullen met toptalenten. als we hem.over 2 jaar voor het 3 voudige verkopen zoals Neres dan hoor ik niemand. trouwens, Neres werd het eerste half jaar uitgekotst door de meesten hier . terwijl de scouts van Ajax het allang gezien hadden. zij zien spelers wel live, terwijl de.meesten hier op YouTube zitten kijken of ze het iets vinden.. tja..

     2. Indojood

      Neres staat er niet voor niets de laatste tijd er vaak naast. Hij zal heus wel met winst worden verkocht want een dienstverband bij Ajax is veel geld waard maar Neres heeft Ajax niet sterker gemaakt zoals Ziyech en Tadic mindere mate dat wel hebben gedaan. Als we de talenten niet hebben dan moeten we spelers kopen die er direct staan (geen gewenningsperiode) en ons sterker maken.

    2. AB

     BR, mensen als Bakkie zijn voor sommige bedrijven, waaronder Ajax, de ideale werknemer. Uiteindelijk ga je als bedrijf voor gaas. Ik vrees dan ook voor de situatie van Ajax over zo’n 3 jaar. Ajax is en blijft mijn club maar ik vraag mij af waar mijn club is.

    3. Bakkie

     @BR Natuurlijk heb ik een mening en heb ik soms kritiek. Bijvoorbeeld toen Ajax elk jaar tientallen miljoenen binnenkreeg en wij daar als supporters alleen maar jeugdspelers voor terugkregen. Met als gevolg dat we 100 miljoen op de bank hadden en in Europa niks te zeggen hadden.
     Nu ben ik blij met hoe het gaat. Er staat kwaliteit op het veld, er blijft genoeg ruimte voor grote talenten uit eigen opleiding en we doen weer mee in Europa.
     Ik snap je punt wel, maar noem mij geen “klapvee” omdat ik een ander idee over Ajax heb dan jij

     1. AB

      Er is momenteel erg weing ruimte voor eigen talenten. Kijk naar de laatste aankopen. Geen van allen spelers met een brok aan ervaring die op zeker meerwaarde hebben en waa4van jongere wat kunnen leren. Puur gekocht met het idee: wie weet zit er een goudhaantje bij en anders raken we hem in Europa wel kwijt voor een leuk bedrag. Er zit geen enkel Ajax idee achter. Kortom, klap je nu voor TH tsja …….

  2. Bakkie

   Als zij het met elkaar eens zijn dat deze speler gehaald moet worden, en Olympique Lyon en AS Roma zitten ook achter hem aan, en hij staat in Mexico te boek als het grootste talent, waarom zou ik dan niet blij zijn als Ajax hem weet te halen?
   Natuurlijk, ik zou ook liever zien dat er in de jeugd een Depay of Robben rond zou lopen, maar nu moeten we het even doen met een Frenkie de Jong en een Matthijs de Ligt

 8. Hanski

  Buitenkantje rechts…wat is dat toch met die Jonk? Wat heeft hij (als trainer, technische man oid) eigenlijk bereikt? Beetje achter JC aan hobbelen is geen bewijs dat je zelf iets kunt lijkt mij…

  1. -buitenkantje rechts-

   Wat is dat toch met Jonk?? Een beetje achter Cruijff aan hobbelen??
   Stel voor dat jij je eerst gaat verdiepen in de club.. worden je bijdragen een stuk waardevoller.

    1. vak411

     nou, een goed inhoudelijk argument hoor ik graag, net als de tegenstanders van Jonk… normale vraag toch?

     1. Moosie

      Dan ga jij toch gezellig met Hanshit en Nietmanen op basis van argumenten fijn discussiëren ik ben van mening dat die 2 alleen maar hier komen om te zeiken liegen en het forum te verpesten .

     2. AB

      Vak411, lees nu nog eens rustig de bijdrage van herr Hanski. Hij zeikt Jonk gewoon af. Jonk de man waarin Cruijff 100% vertrouwen had en tot bijna zijn laatste adem voorzien heeft van informatie. M.a.w. als je Jonk afzeikt, zeik je Cruijff af. Dan ben je het niet waardom hier op het forum te zijn. Hetzelfde geldt voor Herr Litmanen.

     3. Bert Betondorp

      Afzeiken komt veel te veel voor op dit forum. Beetje dimmen daarmee, please

 9. dickst14

  Ja het zou mooi zijn als er een aantal zich eens zouden verdiepen in onze club. Wij zijn groot geworden omdat we het catenaccio de nek hebben omgedraaid met het mooiste voetbal ooit. Het Ajax dna is WZAWZDB. Dat is Ajax, voor niemand bang en altijd onderscheidend met mooi aanvallend voetbal met veel eigen jeugd.
  Hopelijk komt Jonk snel terug.

  1. Ajax 1

   Voor niemand bang, mooi aanvallend en onderscheidend….daar zit ik voor het eerst in 20 jaar weer eens naar te kijken…..jij niet dickst?

   1. Ajax 1

    Begrijp me goed, wil jonk graag terug bij ajax. Maar verder hebben we niet echt te klagen.

    1. KBouter

     Begrijp mij goed Ajax1… als Overmars niet ingegrepen had na die afstraffing trgen psv .. hadden we nu echt wat te klagen gehad!!!

   2. dickst14

    Heeft inderdaad lang geduurd, maar eindelijk dus. Onder Peter Bosz was ook niet slecht, al was ik het niet eens met zijn spelerskeuze.
    We moeten nu doorpakken met dit voetbal en niet de jeugd verwaarlozen, alleen kopen wat we zelf niet hebben of kunnen opleiden.

 10. toonvs

  De voetbal wereld is helmaal de weg kwijt. Zot voor woorden zo’n bedrag. Voor een speler de nog heeft laten zien. Maar dat geld ook de bedragen die ze gaan betalen voor de Light en de Jong.

  1. De Nees

   1 woord: voetbalinflatie. Voor deze talenten betaal je volgend jaar 20 mln. Inflatie gaat hard in de zotte voetbalwereld.

  1. FrankiC

   Ze nemen ook de merchandising en Mexico als nieuwe fanschare mee met haar 130 mio inwoners….

 11. Ajaxfoort

  Ik vind 5 doelpunten en 3 assists niet indrukwekkend. Hopelijk leert hij bij Ajax bij.

 12. AFCA my World

  En wij krijgen er ook nog een spits bij, een 18 jarige Traoré uit Burkina Faso, komt bij ACT (ajax cape town) vandaan ! ⚽️

 13. Moosie

  sorry hoor maar gaan we ons nu allemaal verlagen tot her niveau van Nietmanen dan wordt het weer een gezellig jaar hier op de app.
  Ik bedoel hebben we op Nietmanen na niet Allemaal Ajaxbloed?
  Zijn we op Nietmanen na niet allemaal blij dat Zyech gebleven is?
  Hopen we niet allemaal op Nietmanen na dat hij de winnende scoort tegen Real?
  Dus kom op ga achter de club ons klasse bestuur en elkaar staan.
  kom op stelletje kutjoden!!
  like iets van Zlatan als je het er mee eens bent.
  next.

  1. AB

   En vergeet Henrichs niet toe te juichen de eerstkomende thuiswedstrijd. Alles voor Ajax!

  2. Zlatan4ever

   Moosie,
   Ik ben in tranen gehuld door jouw geweldigr steun voor mijn duimpjes….dit is ware Ajacieden onder elkaar liefde. Ik zal dit nooit vergeten, je bent een kanjer. Woorden schieten mij te kort…..😈✡️🍺🙋🏼‍♂️👊🏻

Reageren is niet mogelijk.